X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIETATA mozesz tez najpierw wniesc dziecki w gondoli a potem wrocic po stelaz. A co do chust to chyba kolkowa bylaby tutaj majlepsza bo raz ze najszybsza a dwa ze mozna juz noworodka do niej pakowac.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka....kółkowa nie sądzę, schody są strome, nie mogę sobie dziecka na kurtce przez ramię przewiesić bo nie widzę tego w ogóle jako pewne trzymanie przy zejściu. Ale zobaczę, mam zamiar zapisać się na kurs chustowania, bo to fajny pomysł żeby uwolnić ręce.
    BTW czy jest sens pójść na kurs z brzuchem i bez dziecka? czy lepiej potem sobie zrobić jak już się urodzi?

Chodzenie na 2 razy to w sumie mogę i małego w gondoli wnieść a potem stelaż, to wtedy mi ani chusta ani nosidło niepotrzebne.
    Pogadam z fizjoterapeutą czy na te kilka minut można malucha w nosidło ergonomiczne włożyć. W fotelikach samochodowych jest max 2 h dla takiego dziecia, może 3 min w nosidle też przejdzie :)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata a moze gondola z dzieckiem w rekacb, a stelaz na plecy jak plecak? Tylko musisz ogarnac jak to jakos sprytnie zaczepic na tych plecach.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie nie było, ale melduję się po badaniu :D Invis możesz nam wpisać chłopca. Całe 375 gram szczęscia :) Tatuś był przeszczęśliwy jak zobaczył dziecia. Towarzyszył mi pierwszy raz. Bąbel cały zmierzony wzdłuż i w szerz, wszystko jak należy. Serduszko bije jak powinno, wad żadnych nie zauważył. Już wiem skąd moje słabe czucie ruchów = łożysko na przedniej ścianie niestety i słabo widać była twarzyczkę. Do tego jak na złość mały zasłaniał się rękami i nogami ale najwazniejsze pokazał ;) Jedyne co zaniepokoiło lekarza i na co zwrół uwagę to glukoza (92,5) i kazał kontrolować co jem bo może wystąpić cukrzyca ciążowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 09:21

Pani Moł, Holibka, Blondik, wichrowe_wzgórza, Asia_89 lubią tę wiadomość

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Mietata a moze gondola z dzieckiem w rekacb, a stelaz na plecy jak plecak? Tylko musisz ogarnac jak to jakos sprytnie zaczepic na tych plecach.

Taka koncepcja też jest rozpatrywana. Muszę sobie tylko jakąś torbę z szelkami uszyć na stelaż.Jeśli fizjoterapeuta nie będzie miał nic przeciwko wsadzeniu w nosidło małego na kilka chwil to jednak wybiorę nosidło, dźwiganie gondoli z dzieckiem przed sobą to mimo wszystko duże obciążenie dla kręgosłupa....a mały będzie ważył 3kg tylko na początku ;)
    opcji jest zatem kilka, na szczęście nie wygląda to już tak dramatycznie jak na początku ;)

Natalala gratulacje, niestety tez mam łożysko z przodu i buźkę bardzo słabo było widać...pocieszam się, że jeszcze się napatrzę za kilka miesięcy

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny na fb mnie nie będzie do czwartku na dzień dzisiejszy bo trafiłam na oddział. Wczoraj rano podniosła belkę z materiałem i coś mi strzeliło niestety po godzinie dostałam silnych skurczy pojechałam na IP i mnie zostawili na obserwacji pod kroplowkami. Dzisiaj na obchodzi lekarz powiedział że to tylko strachu przysporzyć i że mam się oszczędzać a dźwigać takie rzeczy. Niby w czwartek mnie puszcza.

Strachu się najadlam:(

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata, dobrze kombinujesz. Podpytałam sąsiadkę co mieszka na moim piętrze- też 4., i ma dwójkę dzieci, z czego jedno jeszcze niedawno w wózku woziła i tę samą opcję zaproponowała - sama też tak robiła. Dzieć w ergonomiczne nosidło lub chustę jak już się wprawiła w motanie, wóz w dłoń. U nas zawsze jest opcja zostawiania samego stelaża w wózkowni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluszkowa, najważniejsze, że wszystko jest okej, ale uważaj na siebie! Niech Ci ktoś inny przenosi ciężkie materiały bo dźwiganie w ciąży to zło! Uściski i oby Cię szybko wypuścili w pełnej formie! :)

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ergonomiczne nosidło i czasem było używane na szybki wyskok do sklepu. I jakoś moje dziecko jest w pełni sprawne i nie zaszkodziło mu ono. Także spokojnie możesz się w takie zaopatrzyć. A co do wnoszenia dziecka w gondoli to ja wnosiłam jeszcze jak ważyło około 7 kg. Jest to delikatne obciążenie dla kręgosłupa, ale nie róbmy z siebie delikatnych kobietek :)

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pernilla wrote:
    Mam na przedniej i na Twoim etapie dopiero zaczynałam coś czuć :) U mnie akurat były to już ruchy wyczuwalne ręką przez brzuch, ale wiadomo, każda ma inną budowę. Teraz będą się już tylko rozkręcać :)

przeciwciała anty-Rh - czy któraś z Rh-dodatnich miała robione to badanie? Na szkole rodzenia powiedzieli nam, że każda ciężarna powinna to oznaczyć, a nie tylko Rh-ujemne.

Ja przy okazji badania grupy krwi zrobiłam, a raczej jak robiłam w Diagnostyce grupę krwi, to od razu mi to zbadali sami z siebie, nawet nie prosiłam o to. Ponoć dla ciężarnych z automatu to robią przy okazji badania grupy krwi.

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluszkowazabawa - dobrze, że na strachu się skończyło!! A do podnoszenia beli z materiałem bierz dziewczyny. Nie ma co ryzykować!

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png

Wysłany: 4 lipca 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka dokładnie dobrze ze na strachu sie skonczylo.
    Ogólnie ta belka nie była wcale ciezka bo to juz końcówka materiału była ale chyba zle złapałam ją. i tak to jest jak się chce być ZOSIĄ SAMOSIĄ !!!! Głupia baba jestem i tyle.

Pozytyw jest w tym ntaki że mam fajne nowe koleżanki i to że wiem co dają tu jeść i powiem Wam bleeee trzeba będzie się zaopatrzyć w troszke swojego jedzenia. Obiady spoko da się przeżyć wiadomo wszystko gotowane ale śniadania i kolacje musze miec swoje bo tych to nie tkne. ALe mam dziewczyne na sali co wcina wszystko co jej daja wiec luzik:)

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluszkowa, trzymaj się tam ciepło i się nie daj.
    Co do jedzenia, to mam dokładnie te same przemyślenia ;P
    Jak ja byłam 6 dni w szpitalu w 7 tc, to też żadnego śniadania ani kolacji nie tknęłam ;/ Zresztą z obiadami też nie było za fajnie, ale przynajmniej ziemniaki jadłam :P Najbardziej brakowało mi jakiś świeżych warzyw (na obiad dawali tylko same ulepy np z gotowanego groszku i marchewki), na śniadanie zupa mleczna i ze dwa razy dali jabłko (a ja nie trawię laktozy), na kolację za to dwie kromki białego pieczywa, kawałek masła i np dwa plasterki mortadeli, albo taki pasztecik drosedu (w którym głównym składnikiem jest MOM). Także dla kogoś, z wyciętym woreczkiem żółciowym, kto je mało tłuszczy, nie trawi laktozy i nie przepada w ogóle za mięsem i białym pieczywem to był niezły survival - mimo że dostawałam codziennie jakieś wałówki z domu to i tak przez te 6 dni 3 kg schudłam :P
    Mam nadzieję że w stolicy lepiej trochę karmią, (bo ja byłam wtedy w takim powiatowym szpitalu, w tym miasteczku, w którym teraz mieszkam).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 11:00

zi13nafan2lh9052.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie przesadzajcie z tym panikowaniem. Wg mnie spokojnie możesz sobie dziecko wnieść na rękach do mieszkania, położyć w łóżeczku i zejść po wózek. Nic przez te parę minut mu się nie stanie przecież, a nawet jeśli popłacze, to świat się nie zawali. Jak będziesz sama w domu i będziesz musiała wejść do wc lub pod prysznic, to też będziesz dziecko brać ze sobą? Po co stwarzać sobie niepotrzebnie problemy?

A z innej beczki, miewa któraś problem z krwią z nosa? Mi dzisiaj zdarzyło się to drugi raz, do tego paskudny ból głowy od wczoraj. Macie na to sposoby?

Blondik, NIEPOKORNA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi moj ostatni szpital też dał żywieniowo po rajtach, ale dzięki temu że miałam wersję wege to dostawałam świeże warzywa na śniadanie i kolację, gorzej z obiadami bo była praktycznie ciągle jednolita masa z rozgotowanych warzyw, ewentualnie surówkę czy buraczki dało się zjeść. Hitem były pyzy (takie bez farszu), w jednej po rozkrojeniu widelcem odkryłam sporą skorupkę od jajka, co zakończyło moj obiad ;) u nas niestety też trzeba się wspierać żarełkiem z domu. Najgorsze są.herbatu i kompoty -smakują nicością i tłustym brudem ;(

• Holibka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluszkowa wracaj szybko do zdrowia!

A co do szpitalnego jedzenia... narobiłyście mi smaka kanapki z pasztetem z drosedu, z keczupem i korniszonkiem i z cebulką! Ponoć pasztet wcale nie jest taki zły bo zawiera sporo chrząstek itp. ;) a to dobre na stawy :P ja tam pasztet lubię, z drosedu szczególnie :D

age.png

age.png

Wysłany: 4 lipca 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas obiady spoko jesli sie lubi gotowane miesko ale reszta to ojej az szkoda słów. Damy rade do czwartku a potem po porodzie 3 doby:)
    JEstem optymistka.

Powiedzcie mi czy zrzutka.pl jest legalna bo chce a własciwie juz założylam tam akcje chartyatywna ale powiedzcie mi czy to jest legalne bo nei chce sobie kłopotów narobić ale chce tez pomoc znajomym którym brakuje 3 tys do zabiegu dla córki a maja go 17 lipca i tak sie martwie bo fundacja nie chce pomoc :/
    To jest legalne??? Czy nie?? Niby tam pisze ze tak ale ja to stracholudek jestem troszke.

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie :) młoda przez 5 dni urosła 100g!!
    I szyjka się zatrzymała :) doktorek zadowolony.
    Też był zdziwiony, że już krzywą cukrową mam zrobioną. No ale skoro miałam od tej z NFZ skierowanie to trudno. Ale stwierdził, że cukier niski, więc na dobrą sprawę tę 1,5 tygodnia nie powinno nic zmienić :p

Wiecie, że nie pamiętam jakie jedzenie dają w tym szpitalu co mam rodzić? :p leżałam tam kilka dni i nic mi w głowie nie zostało ;) może nie wywołało we mnie traumy ;)

Pieluszkowazabawa - Zosią Samosią będziesz jak urodzisz :) teraz trzeba się trochę zdać na innych :)

Charlutek, wichrowe_wzgórza, Pani Moł, Asia_89 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaZ wrote:
    A z innej beczki, miewa któraś problem z krwią z nosa? Mi dzisiaj zdarzyło się to drugi raz, do tego paskudny ból głowy od wczoraj. Macie na to sposoby?

Ja mam prawie ciągle "krwawy katar" - zwiększona niż normalnie ilość śluzu do tego mocno podbarwionego krwią, ale nic poważniejszego póki co. Upierdliwe to, ale do przeżycia, ponoć w ciążowych granicach normy.

age.png

age.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluszkowa, nie szalej nam tu ;) uwazaj na siebie i wracaj szybciutko do domku! Trzymaj sie!

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
‹‹ 521 522 523 524 525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ