Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale macie fajne brzuszki, u mnie nadal można pomylić z ciąża "spożywcza". No i ruchów nadal nue czuje
dziecko wyjatkowo leniwe, może po mamusi :p
Ostatnie dni miałam dość aktywne, 5 dni u rodzicow nad morzem, w sobotę wieczór panieński. Dzisiaj odpoczywam -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 12:16
Pani Moł, antonna, wichrowe_wzgórza, Majblanca, Blondik lubią tę wiadomość
-
Wiecie z tymi kontrolami, to jest pewnie też tak, że jakby ludzie tak nie kombinowali, to pewnie nie byłoby co kontrolować - niestety zawsze najbardziej cierpią ci właśnie co nie kombinują, bo ci co kombinują i oszukują to są na wszystko gotowi i sa obstawieni jakimiś znajomościami ;/
Ja pamiętam dwa lata temu taki przypadek, że kobieta mojego kumpla, nie pracowała w ogóle przed ciążą i jak zaszła w ciążę (a starała się o to bardzo, bardziej niż o szukanie pracy), to natychmiast założyła działalność i zaczęła przedstawiać jakieś lewe faktury na całkiem niezłe sumy, po trzech miesiącach poszła na zwolnienie i zus jej wypłacał to świadczenie w wysokości chyba coś koło 6 tyś miesięcznie i pamiętam jak się właśnie cieszyła że jej się tak udało, a mi się tylko przykro zrobiło, bo sobie pomyślałam o tych wszystkich co im się naprawdę coś należy i nic nie dostają ... -
Invis - no nie dam córce kredki do ręki i nie powiem, żeby sobie malowała. Ale jak jej się kiedyś zdarzy coś nabazgrać to przecież jej nie zleję ani od jedzenia nie odetnę
Obciążenie zrobiłam, bo dostałam skierowanie. Nie wnikam czy to za wcześnie o 1,5 tygodnia czy nie. Jak ma coś wyjść to i teraz pewnie wyjdzieoby nie.
A norma dla kobiet w ciąży chyba nie jest do 105 tylko do 92. -
Kaczorka wrote:Invis - no nie dam córce kredki do ręki i nie powiem, żeby sobie malowała. Ale jak jej się kiedyś zdarzy coś nabazgrać to przecież jej nie zleję ani od jedzenia nie odetnę
Obciążenie zrobiłam, bo dostałam skierowanie. Nie wnikam czy to za wcześnie o 1,5 tygodnia czy nie. Jak ma coś wyjść to i teraz pewnie wyjdzieoby nie.
A norma dla kobiet w ciąży chyba nie jest do 105 tylko do 92.
W poradni diabetologicznej powiedzieli mi, że mój wynik 96 mieści się w normie. Byłam wtedy w 16 tc. 75 do 105 to norma na badaniu, nie uwzględniająca ciężarnych. Moja gin dała mi skierowanie do poradni diabetologicznej, bo powiedziała że teraz ich uczą żeby od 92 już zwracać uwagę. Zobaczymy jak wyjdzie krzywa.
-
A no właśnie - czyli w zasadzie jak sie człowiek mieści do 105 to jest ok?
Coś mnie dziś ludzie drażnią.. Nie wiem czy to od nadmiaru cukru czy tak po prostu?
W ogóle to byłam w tym Auchanie w centrum, ale lipa straszna. Nic nie kupiłam. Nie było tych zestawów co Ty Invis kupiłaś.
Dziś znowu pojechałam do Tesco zobaczyć tę ciuszki z F&F. Ogólnie całkiem spoko, tylko ciężko z małymi rozmiarami. Kupiłam 3x białe body na długi rękaw za 25zł i 5x body na krótki rękaw w odcieniach różu za 45zł.
Byłam też TKMaxx i znalazłam fajny "pluszowy" pajacyk za 60zł, ale był w rozmiarze 56 i uznałam, że jak mam dać tyle to wolałabym przynajmniej rozmiar 62. A niestety następny był na 74..Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2017, 13:59
-
Ja też wczoraj byłam w tesco, nawet cośtam było na wyprzedaży, ale brzydkie
nic nie kupiłam. A TKMAX w Lublinie jest fatalnie zaopatrzony i jakoś się zniechęciłam do niego, mam wrażenie że to co nie pójdzie w innych miastach jedzie do Lublina
i do tego ceny nieciekawe jak dla mnie.
A odnośnie rysowania po ścianach - u nas w kuchni częściowo będzie ściana magnetyczno-zmywalna, także dziecko będzie sobie tam mogło mazać w razie jakiejś wenyAle generalnie będzie to miejsce na nasze magnesy z podróży, których teraz nie mamy gdzie przyczepiać
Oboje z mężem byliśmy grzecznymi dziećmi i nic nie niszczyliśmy, zobaczymy czy mały się w nas wda
-
Czesc, u mnie przewałka z synem, właśnie wróciliśmy od lekarza i okazało sie ze ma zapalenie jamy ustnej... Przez caly weekend goraczka, wczoraj wyskoczyly pecherze w buzi, nic nie je, prawie nie pije a ja walcze i smaruje mu ta mala paszcze antybiotykiem co pol godziny. On ryczy, ja rycze... Chyba juz mnie calkiem znienawidzil...
-
Jesli chodzi o zus to ja tez jakis czas temu pisalam, ze mam wszczęte postepowanie ale oprócz mnie ktos jeszcze ppisał.Mialam złożyć wyjaśnienia w terminie 7 dni, zrobiłam to ale oni maja na wszystko czas i milczą jak na razie wiec czekam... Pieniędzy od nich oczywiscie jeszcze nie widzialam. W maju wszczęli te postepowanie
-
Asia_89 wrote:A ja się zaczynam zastanawiać nad moim pecherzem... wczoraj rano jednorazowo zapieklo mnie przy siusianiu, ale potem przez cały dzień nic nie czułam i dziś rano znowu mnie zapieklo... a teraz kłuje momentami... kurde oby to nie była jakaś infekcja..miala któraś z Was tak że jednorazowo zapieklo? ech jutro rano zrobię badanie moczu
Mnie tak chwilowo piekło już kilka razy- robiłam badania moczu, posiewy i za każym razem było wszystko OK. A ja jestem dodatkowo przeczulona, bo już przed ciążą miałam często problemy z infekcjami i pęcherzem. Biorę teraz dla ukojenia nerwów żuravit, jedną tabletkę dziennie, bo sok żurawinowy był dla mnie nie do przejścia, a żuravit to w sumie naturalny, bezpieczny w ciąży ekstrakt z żurawiny i wyniki mam dobreWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2017, 14:50
Asia_89 lubi tę wiadomość
-
Chyba nie mam cukrzycy
wyniki: na czczo 78, po 1h 88 a po 2h 104.
Tylko tak się zastanawiam czy po dwóch godzinach nie powinno być mniej niż po godzinie?
I na szczęście jeszcze żelazo w normie
jacky88 - to szczerze współczuję. I zdrówka dla syna! Żeby szybko przeszło.jacky88 lubi tę wiadomość
-
wichrowe_wzgórza wrote:A ja cierpię cały czas
spałam teraz, kolka nie przeszła, wyjątkowo dziś trzyma
A są jakieś skuteczne sposoby na to? Poza masażem brzucha, który teraz nie wchodzi w grę.
Mi po Laktulozie się gazy wytwarzają, ale kolki to nie powoduje.
Na uwolnienie gazów dobrze jest klęknąć na kolana i wypiąć tyłek do góry -
Invis wrote:Bardzo fajnie się prezentuje ten Priam. Zwróciłam uwagę na ciekawe koła. Pewnie fajnie się go prowadzi, do tego jak na mój gust, super wygląda
A ja ogoladalam ten cypex priam w ten weekend (u nas kosztuje cos lekko ponad 1000$), ale powiem wam, ze wrazenia na mnie wcale nie zrobil.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
agapin wrote:Dziewczyny, czytam wszystko na bieżąco ale raczej się nie udzielam. Natomiast interesuje mnie kwestia wózków. Piszecie o przeróżnych, a żadna z Was nie wspomniała o Bugaboo Cameleon - nie widziałyście go, czy po prostu już z jakiegoś powodu odrzuciłyście? Jest lekki (bodajże 9kg), łatwo się prowadzi, kółka małe i duże (można przekładać rączkę i prowadzić z przodu tymi które pasują lepiej do terenu, można też złożyć i prowadzić na dwóch większych kółkach (wersja "na plażę") no i po prostu jest to ładny wózek. Będę wdzięczna za opinie na jego temat, jeśli macie, bo ja właściwie jestem na niego zdecydowana (wersję używaną raczej)
Ogladalam te Bugaboo w weekend m.in. cameleon (bo tez gorozwazalam) i mnie sie wydaje taki chybotliwy.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Kaczorka wrote:A są jakieś skuteczne sposoby na to? Poza masażem brzucha, który teraz nie wchodzi w grę.
Mi po Laktulozie się gazy wytwarzają, ale kolki to nie powoduje.
Na uwolnienie gazów dobrze jest klęknąć na kolana i wypiąć tyłek do górymoże wstanę i coś porobię, bo leżenie w zasadzie nie jest wskazane. Espumisan nie pomoógl. Głodna jestem ale się boję zjeśc bo pogorszę. Rewelacja.
Rozważam jezzcze nospę na "poluzowanie"9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
wichrowe_wzgórza wrote:na kolanach ja tak uwielbiam, ale z brzuchem nie ma tego efektu
może wstanę i coś porobię, bo leżenie w zasadzie nie jest wskazane. Espumisan nie pomoógl. Głodna jestem ale się boję zjeśc bo pogorszę. Rewelacja.
Rozważam jezzcze nospę na "poluzowanie"
Ja bym zjadła pizzę - to zawsze rusza :p albo kebaba -
wichrowe_wzgórza wrote:na kolanach ja tak uwielbiam, ale z brzuchem nie ma tego efektu
może wstanę i coś porobię, bo leżenie w zasadzie nie jest wskazane. Espumisan nie pomoógl. Głodna jestem ale się boję zjeśc bo pogorszę. Rewelacja.
Rozważam jeszcze nospę na "poluzowanie"
No niestety nie mam złotej radyCoś ostatnio często cię te kolki łapią
mnie nigdy takie dolegliwości jakoś nie łapały na szczęście, choć wzdęcia to i owszem. Na zagazowanie u mnie działają dobrze spacery, koniecznie po mało uczęszczanych trasach
Jakie przekąski polecacie, koniecznie sycące na długo? Pytam bo dziś chodzę głodna, mimo że przyszłam do pracy z workiem jedzeniaWszystko co dziś wzięłam niestety było lekkostrawne i mój żołądek bardzo szybko się domagał dalszych porcji.
Ostatnio podchodzi mi bardzo jogurt naturalny, nektarynki i chrupki ryżowe. Tak sobie myślę - może dodawać jakieś otręby czy błonnik do jogurtu? Bo taki bez dodatków mój układ trawienny traktuje chyba jak wodę
-
Ja sesje ciazowa na pewno bede miec, jeszcze nie wiem czy profesjonalna,ja jestem z tych grubszych, ale na razie nie mam zastrzezen co do ciazowego wygladu (myslalam, ze bedzie gorzej, a na prawde pozytywnie sie czuje). Sesje planuje, ale prawdopodbnie wiekszosc zdjec w sukience, nie ze golym brzuchem, chociaz zobacze.Teraz co miesiac robie sobie zdjecia w tej samej sukience do porownania.[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Kaczorka wrote:Ja bym zjadła pizzę - to zawsze rusza :p albo kebaba
Przypomniał mi się taki znajomy przedstawiciel handlowy co zawsze opowiada o jedzeniu jak do mnie przyjeżdża ;] I raz opowiadał, że się bardzo źle żołądkowo czuł, męczyło go na wszelkie sposoby no i tak go wymęczyło, że jak wrócił do domu to zrobił sobie garnek fasolki po bretońsku, bo stwierdził, że albo się przyjmie i będzie dobrze, albo go wydrze i też będzie potem dobrze ;]Pani Moł, Blondik lubią tę wiadomość