X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa wrote:
    Ja dziś przy okazji badań krwi podpytałam w przychodni o cytrynę do glukozy, pielęgniarka powiedziała, że u nich się tego nie stosuje i nie zaleca, w sensie ginekolodzy i diabetolodzy z tej placówki, bo może to zafałszować wyniki

U mnie glukoze dostaje sie gotowa w buteleczce i ona ma kilka roznych dodatkow w skladzie (czytalam sklad na opakowaniu), takze nie sadze, zeby to mialo wplyw, a smakuje jak mocno slodki soczek, albo napoj energetyczny.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza, oryginalne imię, ale ładne :)

Zuza2323 lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • oczekujaca94 Koleżanka

Wysłany: 10 lipca 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakos przetrwam ten tydzien ale licze ze ruchy poczuje... slodycze nic nie dawaly strasznym zrobilam sie lasuchem. A tera zpostanawiam je ogranoczyc bo waga mnie przerażila.... a mam pytanoe odnosnie wozka- moze ktoras z waszych znajomych ma na sprzedaz? Szukam 3w1. Jedyny wymog moj to gondola zaokraglona

oczekująca94

Wysłany: 10 lipca 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie koniec 21 tyg, lozysko na przedniej scianie, czuje bardzo stlumione ruchy, bardzo delikatne, najczesciej wieczorem przed snem. W dzien sporadycznie.

ajaje, Zuza91 lubią tę wiadomość

[*] 5/6 tc listopad 2016

Wysłany: 10 lipca 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera mnie wzięła. Oglądam wiadomości i ten gówniarz co zorganizował fałszywą zbiórkę pieprzy, że jemu jest też ciężko! Że go spotkała fala hejtu! Szlag, jego fala wpier***u powinna spotkać za to co zrobił :[

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekująca - zerknij na olx, tam jest sporo. Ostatnio przeglądałam myśląc, że może trafię na coś, co mnie porwie. ;)

U mnie burzyszcze, ulewa taka, że ulice zmieniły się w rzeki i dzieje się jakiś armagedon. A ja akurat do auchana się wybrałam, normalnie zwodowałam samochód :D

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe- wlasnie na stronie cyfryzacji o ktorej ci zuza pisala.

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wracając jeszcze na chwilę do tematu włosów i zabiegów pielęgnacyjnych- rozumiem, że w ciąży keratynowe PROSTOWANIE odpada, nie jest wskazane? Macie jakieś informacje na ten temat?

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png

Wysłany: 10 lipca 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Dziewczyny, wracając jeszcze na chwilę do tematu włosów i zabiegów pielęgnacyjnych- rozumiem, że w ciąży keratynowe PROSTOWANIE odpada, nie jest wskazane? Macie jakieś informacje na ten temat?

Podobno podczas tego zabiegu sa mocne zapachy i z tego wzgledu jest niewskazany.

[*] 5/6 tc listopad 2016

Wysłany: 10 lipca 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Wichrowe- wlasnie na stronie cyfryzacji o ktorej ci zuza pisala.
    Jak tam weszłam to przypomniało mi się, że już kiedyś tam byłam. Kompletnie zapomniałam. Korzystałam zwykle z warszawskiej statystyki nie do konca dokładnej Górnego.
    Dzięki dziewczyny :)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaobserwowałam dziś wyciek z piersi! Najpierw przezroczysta gęsta ciecz, a później żółta. Zobaczyłam zaschnięte jakby białe skórki i domyśliłam się, że może to zaschnięte mleko? Nacisnęłam i wypłynęło. Taka to dla mnie radość nieopisana... :)

annggela, KasiaHaBe lubią tę wiadomość

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z jakiej firmy kupujecie butelki ? Ja miałam avent ale czytałam ze dużo lepsza jest Medela calma, chciałabym tym razem dłużej karmić. Poprrzednio udało sie tylko 3 miechy ale juz problem był ze młody wolał butle :/

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Dziewczyny z jakiej firmy kupujecie butelki ? Ja miałam avent ale czytałam ze dużo lepsza jest Medela calma, chciałabym tym razem dłużej karmić. Poprrzednio udało sie tylko 3 miechy ale juz problem był ze młody wolał butle :/

Ja kupiłam małą 120ml z Lovi. Poleciła nam pani w sklepie. Polecała też tommee tippee ;)

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png

Wysłany: 10 lipca 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jedna dostala w sklepie przy zakupach Tomme Tippee, ale chyba kupie kilka roznych i zobaczymy co dziecku spasuje.Ale ogolnie to planuje karmic naturalnie.

[*] 5/6 tc listopad 2016

• pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, według tego czego mnie uczono, nie ma żadnych przeciwskazań do zabiegu keratynowego, keratyna jest naturalna, nic nie śmierdzi, jak coś czuć to chyba znaczy że salon używa jakiegoś badziewia. Teraz sprawdziłam w necie i rzeczywiście jakaś kobieta pisze że miała maseczkę na twarzy bo było cis czuć, ale druga jej podpisała to co ja, że kurczę ja nic nie czułam, tylko ładny zapach i nie miałam żadnych podrażnień, więc serio jestem zdziwiona że ktoś pisze że śmierdziało, że maseczka i szczypie w oczy.... Bardzo dziwne :/

Edit: Już się wywiedzialam u źródła ;) to co śmierdzi to formaldehyd :( jest dodawany do niektórych mocniejszych produktów stosowanych w tym zabiegu. Trzeba więc przed zabiegiem, sprawdzić czym fryzjer będzie to robił, sprawdzić skład samemu i poprosić o sam hydrolizat keratyny + kolagen/elastyne - w każdym razie ma być naturalnie, bez żadnej formaliny...
    Ja i bez ciąży nie chciałabym tego świństwa blisko siebie (a trzeba,uważać bo dodają to do wielu produktów do paznokci, np sławne odżywki do paznokci eveline) , a co dopiero teraz. Tylko że ja tego zabiegu nigdy nie traktowałam jako prostowanie, a raczej odżywienie i wygładzenie. Jeżeli ktoś ma afro, a chce mieć proste włosy, to pewnie muszą do tych produktów użyć jakiś mocnych chemikaliów... W każdym razie dzięki wam dowiedziałam się czegoś nowego i teraz jak będę kiedyś chciała powtórzyć ten zabieg to wszystko 5 razy sprawdzę. Wcześniej nie miałam pojęcia o tym że tam może być formaldehyd :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 22:01

Invis lubi tę wiadomość

zi13nafan2lh9052.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś spędziłam przerwę w pracy na czytaniu o matach...wciągnęło mnie. Okazuje się, że te piankowe, nawet z pianki Eva zawierają szkodliwe substancje. Trafiłam na jakieś angielskie strony, testy mat i do diaska, te bez szkodliwych substancji mają ceny z kosmosu, dosłownie!
    Niby na matę jeszcze będzie czas, ale teraz mam problem, czy posiadając tę wiedzę kupić mimo wszystko matę i żyć w przeświadczeniu, że i tak w końcu coś musi nas zabić....czy sobie podarować, ale co wtedy w zamian?

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    ja dziś spędziłam przerwę w pracy na czytaniu o matach...wciągnęło mnie. Okazuje się, że te piankowe, nawet z pianki Eva zawierają szkodliwe substancje. Trafiłam na jakieś angielskie strony, testy mat i do diaska, te bez szkodliwych substancji mają ceny z kosmosu, dosłownie!
    Niby na matę jeszcze będzie czas, ale teraz mam problem, czy posiadając tę wiedzę kupić mimo wszystko matę i żyć w przeświadczeniu, że i tak w końcu coś musi nas zabić....czy sobie podarować, ale co wtedy w zamian?

Moim zdaniem każde tworzywa zawierają jakieś szkodliwe substancje. Ale jeśli chodzi o piankę EVA, to ja pracowałam na produkcji przy obuwiu właśnie z pianki EVA (znanej, renomowanej w DE firmy) i wyobraźcie sobie że w przeciągu 2 lat zachorowało od nas na raka kilka kobiet... przypadek? W tym samym czasie poroniłam dwa razy na wczesnym etapie w ciąży, bo nie szłam od razu na zwolnienie, w sensie od pozytywnego testu właściwie. Jednak na bank te substancje muszą być szkodliwe ale sama nie wiem na ile jest ich w matach... niby te produkty dla dzieci powinny być w jakimś stopniu bezpieczne, posiadać certyfikaty.

Jeśli chodzi o butelki to ja zamierzam kupić tylko jedną, 120ml lub 125ml na razie. Jeszcze nie wiem z czego, z córką używałam z Aventa i jakoś z niczym nie miałam problemów. Łapała pierś tak samo dobrze jak butlę jeśli zachodziła taka potrzeba, ale i tak karmiłyśmy się naturalnie dość długo a butla była tylko dorywczo, kilka razy się w sumie zdarzyło...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 21:36

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko i córko, wszędzie jakieś świństwa wciskają ;(

zi13nafan2lh9052.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, dzięki za głos w sprawie, no właśnie na polskich stronach jest mnóstwo pozytywów o matach np skip hop że takie zdrowe, bo pianka Eva etc. a tu zonk.
    Oczywiście w fabryce stężenie pewnie jest większe niż na pojedynczej macie, ale mimo wszystko nawet te lepsze maty Eva zwyczajnie śmierdzą chemią (takie opinie czytałam)...więc coś w tym jest. Do tego zakazali mat z tej pianki w Belgii i Francji.
    Invis, a twoje dziecko miało taką matę? czy poszłaś w coś alternatywnego?

We wszystkich testach jakie znalazłam najlepiej wypadają te maty, ale cena jak za używany wózek, albo i nowy.
    https://pillobebe.com/collections/corkimat?aff=3

Z tymi produktami zakazanymi to wiecie jak jest, papierosy też zabijają, a można w każdym kiosku kupić...tyle, że jest informacja o tym na opakowaniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 22:09

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png

Wysłany: 10 lipca 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie, ze w foteliki samochodowe tez sa nasaczone chemikaliami,zeby nie byly latwopalne?

[*] 5/6 tc listopad 2016

‹‹ 552 553 554 555 556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ