X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalala wrote:
    Mnie czasem bóle pleców też nękają, najczęsciej wieczorem jak leżę na plecach, to mam takie uczucie ciągnięcia w odcinku lędźwiowym. Dziewczyny mam pytanie, czy też odczuwacie czasem takie spiecia macicy? Ostatnio to zauważyłam jak spokojnie leżalam wieczorkiem, na kilka sekund zrobiła sie taka twarda jak kamień i spięta i za moment puściło... Nic mnie przy tym nie bolało.

Co do samopoczucia to ostatnio też mnie mały dołek złapał jak przeglądałam się w lustrze ale pocieszam się, że po ciąży wszystko wróci do normy :D

A z jeszcze innej beczki, ciekawi mnie czy zauważyłyście, że pamiętacie/ macie więcej snów i sa one bardziej intensywne?

Tez mam dziwne sny od niedawna. Zastanawiało mnie czy ktoś jeszcze ma. . ale głupio mi tu było napisać o tym hehe. .

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczekujaca94 wrote:
    Dziewczyny mam problem ... juz 23 tydzieb 3 dzien a ja wgl nie czuje malej... albo nie wiem jak to sie czuje. To moja w sumie 2 ciaza z tym ze pierwsza poronilam w 12 tyg . Łożysko na przedniej scianie. Przed ciaza bylam szczupla waga to 59 kg a teraz juz 74. Lekkarz za tydzien. Ale 2 tyg temu bylam na 4d ruchy widoczne. Wdzystko w normie .
    Ja przed ciążą tez szczupła waga 54.5 ,łożysko na przedniej ścianie. Pierwsze ruchy poczułam około 17tc ale to tak było z 3-4 razy dziennie teraz już są dużo intensywniejsze czasem tak kopia że aż podskocze ale czasem jest przerwa ze i kilka godzin nic ..a czasem co chwile.
    Ja czuję oddzielnie każdego z maluszków.

Większość dziewczyny w 1 ciazy późno zaczna czuć ruchy. Na pewno wszystko jest ok. Ale będąc na wizycie zapytaj o to ..

Spróbuj zjeść coś słodkiego a później się połóż albo usiąść maluszek powinien się trochę rozbrykac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 14:58

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Uuu Pako, to podziwiam za stalowe nerwy, ja bym pewnie z rykiem na pół osiedla zapierdzielała na IP. Całe szczęście, że to tylko zewnętrzne zadrapanie :)

Pani położna też mi to powiedziała, że muszę być bardzo wytrzymała i mało co mnie chyba denerwuje.
    Ale nie ma co ze mnie brać przykładu - ja kilka lat temu 2 lata chodziłam z okropnym bólem brzucha (codziennie bolało, a wieczorem wymiotowałam), bo myślałam że grubych ludzi brzuch boli :P dopiero jak schudłam 20 kg i jak dostałam ataku przy obcych ludziach (bo mój m. to widział ale też się ze mną nie pieściusiał), to mnie przyjaciółka zaciągnęła do swojej mamy na usg i się okazało że tam taki wielki kamień siedzi (już 4 cm miał) w pęcherzyku żółciowym a ja już mam zapalenie żołądka i dwunastnicy i wątroby i wrzoda i musiałam mieć operację na cito (a i tak się kłóciłam że nic mi nie jest i chciałam uciekać ze szpitala), nie wiem czemu ale mi się zawsze wydaje że ja niepotrzebnie panikuję, a potem się okazuje że inni normalni ludzie to już dawno by u lekarza byli ;/
    Teraz jest inaczej, bo tu nie chodzi tylko o mnie, a tez o młodą i dlatego stresu więcej ;/

zi13nafan2lh9052.png
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że w naszej sytuacji zawsze lepiej chuchac na zimne i jak cos nas mocno niepokoi do udać się do lekarza, na izbę czy do położnej i mieć spokój niż siedzieć pod strachem. I my będziemy spokojniejsze i dzidzia. Przecież żadna z nas nie jest jasnowidzem :)

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm... a moja macica chyba nic nie ćwiczy, brzuch mam raczej spokojny ;) Malucha czasem wyczuwam jak fika sobie delikatnie, póki co to nic nieprzyjemnego, czasem brzuch lekko zafaluje, mąż też wyczuwa ruchy :)

Co do olejów na twarz to ja nie lubię i nie umiem ich stosować, nienawidzę mieć czegoś tłustego na gębie i już :P jedynie brzuch, piersi, uda i pośladki smaruję migdałowym regularnie, ale on jest prawie nietłusty ;)

Wróciłam po wydłużonym weekendzie do pracy i tak mi cięęęęęęężko się dziś pracuje że szok :P rozleniwiłam się ;] ale z drugiej strony w pracy trochę odrywam się od domowych spraw i to jest dobre dla mnie.

age.png

age.png
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalala - no ja też tak myślę, ale niestety jak przychodzi co do czego to jak widać, zrobię wszystko tylko żeby do lekarza nie iść ;/ i zdaję sobie sprawę że to do końca normalne nie jest ;/

zi13nafan2lh9052.png
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pako_mrrr wrote:
    Natalala - no ja też tak myślę, ale niestety jak przychodzi co do czego to jak widać, zrobię wszystko tylko żeby do lekarza nie iść ;/ i zdaję sobie sprawę że to do końca normalne nie jest ;/

Na szczęscie masz koło siebie osoby, które potrafią Cię czasem zaciągnać do właściwego lekarza ;)

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka, ja też się nie mogę zebrać do roboty.
    Posiedziałabym nad wodą sobie, ale w weekend nie dało rady, bo wcale ładnie nie było, a teraz jak jest pięknie to muszę w zimnym, klimatyzowanym biurze siedzieć i robić dobrą minę - jedyna właśnie dobra strona tej sytuacji, że nie siedzę w domu i nie mam czasu na myślenie o tym wszystkim co się dzieje :P

Jak dla mnie to to lato, w tym roku, stanowczo jest za zimne.

A z tymi olejami, na twarzy, to mi się kiedyś tez wydawało że nie dam rady, poza tym jak na tłustą cerę olej nakładać? - myślałam. Toż zaraz będę mieć syfy - myślałam :) a tu się okazało że mądrze dobrany olej działa cuda - ja np zniknęłam sobie kilka zmarszczek i mam na to świadków :) i na dodatek, dobry olej wcale nie zostawia takiej tłustej gęby, jakbyśmy myślały że zostawi :) (bo to wiecie, 4 krople na twarz wystarczą).
    Np olej z tamanu, zaraz wysycha i leczy niedoskonałości właśnie i blizny, olej z pestek winogron - na zasinienia pod oczami, olej z inca inchi wspomaga produkcję kolagenu. Do tego dobry peeling, krem z kwasem hialuronowym czy elastyną, serum i młodniejemy w oczach :P - ja wiem, wiem wy już macie dziś pewnie dosyć o tych "gębowych pierdołach" czytać, bo tu dzieciach, ciążach trzeba myśleć, ale mi właśnie takie inne tematy pozwalają odrobinę odsapnąć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 15:33

zi13nafan2lh9052.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pako_mrrr wrote:

To masz jak ja - dopóki nie będę na 100% pewna, że dzieje się coś złego to będę zwlekać. Bo inaczej będę miała wrażenie, że niepotrzebnie panikuję.

Sny mam intensywne całe życie, więc w ciąży nic się nie zmieniło :)

pako_mrrr lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam powalone sny od zawsze, więc różnicy nie czuję.

Ból w.plecach mam bardziej po prawej,a skurcze w łydce lewej.

Duchota się zrobiła, aż przysnęlam :/

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Mi też bardzo się podoba

No to chyba bedzie Kornelia albo Cornelia
    Zaklepuje ;).
    W 2015 bylo to imie na 26 miejscu wiec nie tak popularne :)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png

Wysłany: 10 lipca 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka, daj link gdzie sprawdzałaś statystyki :)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 10 lipca 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Hm... a moja macica chyba nic nie ćwiczy, brzuch mam raczej spokojny ;) Malucha czasem wyczuwam jak fika sobie delikatnie, póki co to nic nieprzyjemnego, czasem brzuch lekko zafaluje, mąż też wyczuwa ruchy :)

Co do olejów na twarz to ja nie lubię i nie umiem ich stosować, nienawidzę mieć czegoś tłustego na gębie i już :P jedynie brzuch, piersi, uda i pośladki smaruję migdałowym regularnie, ale on jest prawie nietłusty ;)

Wróciłam po wydłużonym weekendzie do pracy i tak mi cięęęęęęężko się dziś pracuje że szok :P rozleniwiłam się ;] ale z drugiej strony w pracy trochę odrywam się od domowych spraw i to jest dobre dla mnie.
    Ja dzis zobaczyłam pierwszy raz jak mi tłuszcz na brzuchu skacze przy mocniejszych ruchach. Może wreszcie mąż coś zobaczy / poczuje, bo na razie wierzy mi na słowo.

Oleje na twarz generalnie źle mi robia. Ale twarz u mnie w ogóle lubi lekko i sucho. Próbny makijaż slubny 3 razy miałam robiony, najlepsze podkłady się warzyły! Minimum bazy silikonowej, puder głownie w kamieniu i nawet utrwalacza było tylko ciut, bo potrafił zepsuć :) a cerę jako tako mam raczej normalną, potrzebująca nawilżania.

Zabieram się do roboty teraz, dostałam piękną działkową botwinę, spróbuję zrobić z niej nadzienie do drożdżowego wianuszka, zobaczymy co z tego wyjdzie :D

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczekujaca94 wrote:
    Dziewczyny mam problem ... juz 23 tydzieb 3 dzien a ja wgl nie czuje malej... albo nie wiem jak to sie czuje. To moja w sumie 2 ciaza z tym ze pierwsza poronilam w 12 tyg . Łożysko na przedniej scianie. Przed ciaza bylam szczupla waga to 59 kg a teraz juz 74. Lekkarz za tydzien. Ale 2 tyg temu bylam na 4d ruchy widoczne. Wdzystko w normie .

Ja kończę 21 tydzień i też nic. Od początku ciąży przytyłam 5 kg. Ginekolog mi powiedziała, żeby spokojnie do końca 24tc poczekać (też mam łożysko na przedniej ścianie, a to moja pierwsza ciąża).

Ruchy mogą też buć później odczuwalne u kobiet, które troszkę więcej przybrały na wadze lub przed ciążą były nieco grubsze.

U mnie na USG dzidzia się ruszała, więc tym bardziej się nie martwię. Ty raczej też nie powinnaś :)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    No to chyba bedzie Kornelia albo Cornelia
    Zaklepuje ;).
    W 2015 bylo to imie na 26 miejscu wiec nie tak popularne :)

Bardzo ładne imię dla dziewczynki. Osobiście znam tylko jedną w swojej okolicy :D My myślimy nad Tobiaszem albo Tymonem/Tymoteuszem.

pako To, że w ciązy nie znaczy że tylko o dzicoach trzeba rozmwawiać ;) a tak jak mówisz odsapnąć przyda się każdemu a i czegoś nowego się można dowiedzieć. Muszę chyba przetestować olej z pestek winogron bo sińce pod oczami to ja mam zawsze :(

pako_mrrr lubi tę wiadomość

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Psotka, daj link gdzie sprawdzałaś statystyki :)

Polecam stronę Ministerstwa Cyfryzacji - w sumie to raczej najrzetelniejsze dane, bo są zgromadzone na podstawie nadawanych numerów PESEL :) Można też sprawdzić popularność imion z podziałem na poszczególne województwa.

Tu są statystyki z 2016 roku:
    https://mc.gov.pl/aktualnosci/najpopularniejsze-imiona-2016-roku-to-zuzanna-i-antoni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 16:50

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

klz9hdgefsr87l0p.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po pracy wysiadł prąd jakąś awaria masakra zawsze cos

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Dziewczyny, a jakie macie już zakupy dla maluszków i siebie zrobione, te drobne, ale i te konkretniejsze;)?

Ja z wiekszych rzeczy mam juz kupiona szafe Hensvik z IKEA, ktora zlozylismy w weekend i juz stoi, powkladalam tam wszystko co mam dla maluszka (ubranka, posciel it) i juz wiekszosc zapelniona. Mam takze komode z przewijakiem z tej samej serii, ale jeszcze w kartonie. No i dzis ma przyjsc zamowiony wozek.

A zminiejszych to ubranka mam juz pokupowane do roczku :) Komplet poscieli, przescieradelka, karuzela do lozeczka, pare zabawek, pieluszki muslinowe itd. Pieluchy i kosmetyki na pewno dostane na baby shower, wiec na razie nie kupuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 17:11

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

Wysłany: 10 lipca 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza, dzięki! :)

Zuza91 lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jesli chodzi o wieksze rzeczy to mam juz wozek, fotelik do samochodu, lozeczko z materacykiem i posciela, z mniejszych to większość ubranek juz mam, rozek, kocyk. Dzisiaj chcialam jeszcze zamówić zestaw butelek z tommee tippee i laktator a reszta z czasem sie nazbiera ;)
    Jesli chodzi o imie to u nas bedzie Ismena :)

atdc6iyemt9e9h2r.png
‹‹ 551 552 553 554 555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ