X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już krew oddałam ;) masakra, jaka kolejka!! Do samej kasy stałam godzinę chyba. Na szczęście później wzięli mnie bez kolejki :p i pobrali aż 6 fiołek krwi.. ;)
    Teraz wracam do domku na jakieś porządne śniadanie :)

Powodzenia dziewczyny na wizytach i dajcie znać po :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej tak po cichu się przywitam z Wami:) Otóż po 3 latach starań wkońcu zobaczyłam te dwie kreseczki na tescie:) nie moge w to uwierzyć jeszcze ale wiadomo pozytywny test to tylko 50% sukcesu. Ostatnią miesiączke miałam 17 lutego i kolejna powinnam dostac 18 marca no ale nie ma:)
    Dzisiaj ide na bete i umówić sie do lekarza na wizyte trzymajcie kciuki :)

Bajkaaa, Kaczorka, sloneczkowa mama, Lilly_Ana, Blondik, Cześka, antonna lubią tę wiadomość

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka współczuję, ale dobrze ze juz po wszystkim!
    Ja lece do siostry ma dziś urodziny :) jakoś czas musi mi zleciec dobrze ze juz środa:)
    Dziś dużo wizyt trzymam dalej kciuki i dla mnie byle do piątku do mojej wizyty z nową ginekolog.. Chociaż średnio to widzę i mam nadzieję że uda mi się zrobić tak że tylko jedna wizyta będzie u niej i potem wrócę do mojej ulubionej ginekolog ;)

P.s. Pogoda u mnie paskudna :( leje cały czas... Taka wiosna...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa - powiem Ci, że nie było tak źle :) i nawet zapłaciłam mniej niż się spodziewałam :)
    Dobrze, że bez kolejki mnie wzięli, bo tak to bym jeszcze tam siedziała!

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 09:09

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    Leana czy ty naprawde nie masz innych zmartwień??? Może jeszcze trzeba było zapytać szwagierke i teściowa czy możesz zajść w ciążę żeby przypadkiem na e przyjmic szwagierki??? Jakaś taka dziecinada. Dziecko to wielki dar i tym powinnaś się zająć aby pielęgnować siebie i dzielić ta radość z mężem. Przestań się biczowac za to że szybko zaszłas w ciążę. Któraś z dziewczyn dobrze napisała, że to należy się cieszyć.bedziecie wymieniać się doświadczeniem i mieć dzieci w jednym wieku.

Podpisuję się rękami i nogami! dziękuję ze to napisalaś bo takiego głosu mi tu brakowało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 09:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc dziewczyny.

Odebrałam bete 80,55
    progesteron 33.94 więc chyba jest ok prawda?? :)

wizyta umowiona na 5 kwietnia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 10:17

Blondik lubi tę wiadomość

• Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty <3 powodzenia!

Witam nowe mamusie :)

Ja mam jutro wizytę (tą od plamień) i mam nadzieje że tam jest wszystko ok. Nie powiem, bo stresuje się ogromnie ale co zrobić.

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sloneczkowa mama wrote:
    Cześc dziewczyny.

Odebrałam bete 80,55
    progesteron 33.94 więc chyba jest ok prawda?? :)

wizyta umowiona na 5 kwietnia ;)
    Bardzo ok :)

sloneczkowa mama lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie

Niestety nie jest dobrze. Pęcherzyk zmienił kształt, lekarz przez chwilę widział chyba widział zarodek ale potem już nie był pewien. Generalnie powiedział że nie chce mi odbierać bo już z różnymi przypadkami miał do czynienia. Mam podejść do niego we wtorek wieczorem do szpitala, na oddział, tam zrobi mi usg na lepszym sprzęcie...
    Jestem załamana :( Jutro zaczynam 9 tc a mojego skarba nie widać...a przecież było już serce...
    Tak się zastanawiam ile jeszcze potrafię znieść i czy dam radę...

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • M_ia Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    M_ia nie martw się na zapas :) skoro lekarz tylko o tym wspomniał, dał leki to nie przejmuj się bo to gorzej szkodzi tobie i dziecku pamiętaj o tym! Cieszę się że u ciebie wszystko ba dobrej drodze i czekam z tobą na serduszko twojej fasolki:)
    Czarnulka ja też nie mam objawów a na dodatek ja miałam stwierdzony zły za mały przyrost bety... A dziecko dalej rośnie serduszko bije 140/min więc nie każdy musi mieć objawy:)Ja wiem tyle ciąża nauczy mnie cierpliwości na pewno
    Dziekuje za słowa wsparcia jednak denerwuje sie... Nie wiem skąd bierze się to że ta macica jest twarda/zbyt twarda i co oprócz dphastonu mogę zrobic zeby ją zmiękczyć.. czy to przypadkiem nie skutek dwurożności :(? I jestem jeszcze dodatkowo zła, bo dzwoniłam do przychodni i nie ma miejsc na przyszły piatek do mojego lekarza więc będę szła we wtorek, a chciałam te 3 dni później, żeby była większa szansa na zobaczenie czegoś... jakoś tak nieswojo się czuję i te bóle w dole brzucha cały czas mam, ale powiedział że jak bardzo boli to łykać nospę, i że dopóki nie ma plamień/krwawień to to naturalne..

11.05 prenatalne, dzidzia 53mm <3 serduszko 161/min <3 prawdopodobnie córcia <3 <3
    f2w3gov3jgmzls2e.png
    Beta HCG:
    11 dpo 32.52 mIU/ml
    13 dpo 117.200 mIU/ml
    17 dpo 1057 mIU/ml
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti:* podjedz dzisiaj na ip, powiedz, że cie boli brzuch niech sprawdzą, szkoda twoich nerwow i łez przez czekanie do wtorku

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    Dooti:* podjedz dzisiaj na ip, powiedz, że cie boli brzuch niech sprawdzą, szkoda twoich nerwow i łez przez czekanie do wtorku

Umówiłam się jutro na wizytę w prywatnej przychodni ginekologicznej...tam mają naprawdę dobry sprzęt.
    Ale to prawda psychika siada mi strasznie ;(

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    Ja po wizycie

Niestety nie jest dobrze. Pęcherzyk zmienił kształt, lekarz przez chwilę widział chyba widział zarodek ale potem już nie był pewien. Generalnie powiedział że nie chce mi odbierać bo już z różnymi przypadkami miał do czynienia. Mam podejść do niego we wtorek wieczorem do szpitala, na oddział, tam zrobi mi usg na lepszym sprzęcie...
    Jestem załamana :( Jutro zaczynam 9 tc a mojego skarba nie widać...a przecież było już serce...
    Wszystko będzie dobrze. Musi być, trzymam kciuki <3

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • Leana Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;) dzisiaj jest tak piękny słoneczny dzień, że nic złego nie może się stać (tak sobie mowie:D) mietata my też myslimy o nifty, w jakim regionie byś go robiła i jaka u was cena ? U mnie 2100 ale właśnie myślę że dałoby mi to spokoju ducha .

• Leana Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wszystko będzie dobrze zobaczysz :* a na którą jutro masz wizytę?

• Blondik Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, te drogie testy rozwazajcie dopiero jak Was coś zaniepokoi na usg prenatalnym...szkoda na to nerwów i kasy

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti trzymam kciuki ! musi być dobrze ;)

• Aasha Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    Ja po wizycie

Dooti, trzymam kciuki zeby to jednak była wina słabego sprzętu ....

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • M_ia Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    Umówiłam się jutro na wizytę w prywatnej przychodni ginekologicznej...tam mają naprawdę dobry sprzęt.
    Ale to prawda psychika siada mi strasznie ;(
    Dooti, staraj się nie denerwować, wiem, że łatwo powiedzieć ale prawda jest taka że nasze nerwy wpływają najbardziej a może po prostu coś źle tam było ułożone i nie widział na tym usg.. jutro się wszystko wyjaśni ale nie masz już na to żadnego wpływu więc staraj się odpoczywać i nie stresować.. Najlepiej spróbuj przespać może jak najwięcej czasu to nie będziesz o tym myśleć..

11.05 prenatalne, dzidzia 53mm <3 serduszko 161/min <3 prawdopodobnie córcia <3 <3
    f2w3gov3jgmzls2e.png
    Beta HCG:
    11 dpo 32.52 mIU/ml
    13 dpo 117.200 mIU/ml
    17 dpo 1057 mIU/ml
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ