Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
madzialenka84 wrote:Hej dziewczyny, ja troche sie martwie, bo bardzo slabo odczuwam ruchy dziecka. Ostatnia wizyta ze sluchaniem
byla dokladnie tydzien temu. A przez ostatnie dni to np jednego dnie sie ruszala delikatnie, a potem nie , potem kolejny dzien juz lepiej i teraz dwa kolejne dni prawie wogole. Ogolnie odczuwanie ruchow to sa takie delikatne mizniecia (mam lozysko na przedniej scianie i nadwage), ale wydaje mi sie, ze juz mocniej odczuwalam.
Myślę, że nie masz się czym martwić. Ja tez czuje ruchy delikatniej, nie sa to mega kopniaki ale wiem ze to dziecko a nie jelita
tez mam łożysko na przedniej scianie. Jest dzien ze mały jest spokojny i wcale gi nie czuje a na następny raz dyskoteka:) kazdy bobas ma swoj rytm.

-
madzialenka84 wrote:Hej dziewczyny, ja troche sie martwie, bo bardzo slabo odczuwam ruchy dziecka. Ostatnia wizyta ze sluchaniem
byla dokladnie tydzien temu. A przez ostatnie dni to np jednego dnie sie ruszala delikatnie, a potem nie , potem kolejny dzien juz lepiej i teraz dwa kolejne dni prawie wogole. Ogolnie odczuwanie ruchow to sa takie delikatne mizniecia (mam lozysko na przedniej scianie i nadwage), ale wydaje mi sie, ze juz mocniej odczuwalam.
Zapisalam sie wlasnie na prywatne USG za 2 godzinki, wiec zobacze co tam sie dzieje.[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Co do dj i wodzirejów to warto ustalić pewne zasady, czego nie akceptujemy i czego nie chcemy. I to wystarczy
Ale fakt, znaleźć dobrego dj to nie lada wyczyn.
Ja już po wizycie. Wszystko w porządku. Mały rośnie, 480 gram. Szyjka zamknięta. Wyniki wczorajsze moczu i morfologi ok. Toxo ujemne. No i krzywa wyszła bardzo dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2024, 20:52
wichrowe_wzgórza, Asia_89 lubią tę wiadomość
-
Holibka dzieki zaraz sobie go oblukam.
Takie wyciąganie na siłę to wychodzi ze scenariusza oni mają ich kilka i para młoda sobie wybiera jak mają prowadzić imprezę. Ja chcę więcej swobody ale jakby goście zamula to żeby właśnie coś ogarneli aby nie podpisali ścian. Ciężko cały dz8en siedzę i wydzwaniam dobrze ze mam bez limitu wszystko bo bym dostała rachunek :p
Madzialenka ja też słabo czuje młodego czasem wieczorem sobie coś lekko kopnie i na tym koniec. A na usg finał jak szalony i ja tego nie czułam -
Dziewczyny poczekajcie do 25 tygodnia! Mnie młody tak kopie, że czasem uniemożliwia zaśnięcie. A rano albo w nocy mnie budzi. Teraz nawet czuję często ruchy gdy stoję i coś robię. Mocno się wierci.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 19:56

-
Hej, ja po wizycie kontrolnej. Naczekalam sie prawie 4 godziny na wizyte psia mac! Kochany nfz. W zwiazku z podejrzeniem wielowodzia mam skierowanie na krzywa cukrzycowa (i tak mialam ja przeciez robic) i tarczyce. Do tego morfologia i mocz. Z mala wszystko w porzadku. Ciekawe jest to ze babka chciala mnie polozyc na tydzien do szpitala po to zeby zrobic te wyniki. No wakacje full inclusive! Poinformowalam ze sama dotre do laboratorium i wysiedze te pare godzin na tylku a z wynikami sie stawie na kolejnej wizycie. No i od dzis L4.

-
jacky88 wrote:Hej, ja po wizycie kontrolnej. Naczekalam sie prawie 4 godziny na wizyte psia mac! Kochany nfz. W zwiazku z podejrzeniem wielowodzia mam skierowanie na krzywa cukrzycowa (i tak mialam ja przeciez robic) i tarczyce. Do tego morfologia i mocz. Z mala wszystko w porzadku. Ciekawe jest to ze babka chciala mnie polozyc na tydzien do szpitala po to zeby zrobic te wyniki. No wakacje full inclusive! Poinformowalam ze sama dotre do laboratorium i wysiedze te pare godzin na tylku a z wynikami sie stawie na kolejnej wizycie. No i od dzis L4.
Serio, kobieta w ciąży musi czekać 4 godziny na wizytę? To jakieś nieporozumienie...
Trzymam kciuki za pomyślne wyniki. W ciąży z córką na polowkowym miałam wielowodzie, ale unormowalo się to później i wszystko było dobrze.

-
A ja dzis po usg 3d (u nas takie usg robia technicy, wiec jest to usg tylko do posluchania
i obejrzenia dziecka, bez zadnej diagnostyki). Przede wszystkim sie uspokilam, ze mala jest ruchliwa, serduszko ladnie bije i jest wszystko w porzadku. Wyszly fajne fotki,i dodatkowo kupilismy maskotke , do ktorej wkladaja urzadzenie z nagranym biciem
.Cos jak mis-szumis tylko z nagranym serduszkiem dziecka
jacky88, Pani Moł, wichrowe_wzgórza, Asia_89 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Jacky to dorównałas mojemu rekordowi czekania na wizyte ja tez tak czekalam miesiac temu i myslalam ze mi tyłek odpadie od tych krzesel twardych
jacky88 lubi tę wiadomość
-
madzialenka84 wrote:A ja dzis po usg 3d (u nas takie usg robia technicy, wiec jest to usg tylko do posluchania
i obejrzenia dziecka, bez zadnej diagnostyki). Przede wszystkim sie uspokilam, ze mala jest ruchliwa, serduszko ladnie bije i jest wszystko w porzadku. Wyszly fajne fotki,i dodatkowo kupilismy maskotke , do ktorej wkladaja urzadzenie z nagranym biciem
.Cos jak mis-szumis tylko z nagranym serduszkiem dziecka 
Ja mam z ruchami to samo. Moja przyjaciółka jest w tydzień "młodszej" ciąży i już odczuwa ruchy, które właśnie uniemożliwiają jejspanie. A ja chce spać to śpię, czuję bardzo delikatne smyranie. Też oczywiście pytałam lekarza i powiedział, że nie mam żadnych powodów do obaw. Dzieci są różne, jedne bardziej ruchliwe, drugie mniej
i ja też mam łożysko na przedniej ścianie.
Weźcie mi jeszcze raz powiedzcie jak się wstawia to zdjęcie, tak żeby w poście było widać od razu, to pokażę wam mój bębenek na plaży :p.
-
A u mnie w 25 tc wcale ruchy nie są nie wiadomo jak intensywne
owszem - czuję młodą - ale nie aż tak mocno, żeby mi w spaniu przeszkadzała :p
Może z tych delikatnych będzie
Za to jak siedzę to mnie plecy bolą!! A po nocy klatka piersiowa. Męczące się to robi.
I do tego zgaga coraz częściej dopada.
W Lidlu nie byłam, bo nie mam jak :p jestem odcięta od większej cywilizacji
a mąż jak na złość nie mógł się bujnąć, bo dziś nam sofę mieli przywieźć i po pracy musiał gonić do domu.
Ale to nic - remont prawie na ukończeniu i to jest najważniejsze
-
U mnie ruchy tez na tyle silne, że czuje małą przez caly dzionek, rowniez w nocy.
Jestem po wizycie:-) Kamien mi z serca spadl, bo zostalam zyczliwie przyjeta przez moją starą panią doktor i czuje, że będę w dobrych rekach. Leki utrzymane, acard do 35 tc, clexane do po porodzie, luteina nadal.
Mala miala dzis 750 g i dostalam zdjecie buziaka w 3d, wszystko gra, szyjka zamknieta.
Ach, bardzo sie ciesze:-)
Co do dj'a to tez mielismy, a powiem Wam, że te 8 lat temu bylo to dla gosci raczej nowoscią. Też nie chcialam sluchac moich ulubionych piosenek w kiepskim wydaniu. A super zespoly kosztują krocie..
Tak w ogóle, to teraz chyba nie byloby nas stac na to wesele jakie wtedy zrobilismy, w palacu, z dobrą ekipą. Ceny tak poszly w gore..!!!!
Pani Moł, Jooozefka lubią tę wiadomość

Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*] -
Karola___ wrote:Weźcie mi jeszcze raz powiedzcie jak się wstawia to zdjęcie, tak żeby w poście było widać od razu, to pokażę wam mój bębenek na plaży :p.
1. Wysyłasz zdjęcie na jakiś serwer (np. zapodaj.net)
2. Kopiujesz adres zdjęcia (na końcu linku musi być rozszerzenie .png, .jpg lub inny format zdjęcia)
3. Wklejasz link między znaczniki img:
Ważne, żeby link był prawidłowy. Jak dasz ten z końcówka .html to nie zadziała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 21:31
👧 2017
👧 2021
👶 2022 -
Karola___ wrote:Ja mam z ruchami to samo. Moja przyjaciółka jest w tydzień "młodszej" ciąży i już odczuwa ruchy, które właśnie uniemożliwiają jejspanie. A ja chce spać to śpię, czuję bardzo delikatne smyranie. Też oczywiście pytałam lekarza i powiedział, że nie mam żadnych powodów do obaw. Dzieci są różne, jedne bardziej ruchliwe, drugie mniej
i ja też mam łożysko na przedniej ścianie.
Weźcie mi jeszcze raz powiedzcie jak się wstawia to zdjęcie, tak żeby w poście było widać od razu, to pokażę wam mój bębenek na plaży :p.
Wchodzisz na : zapodaj.net
Następnie po lewej stronie wchodzisz w zakładkę na forum.
Później klikasz wybierz plik . Wtedy wybierasz zdj i dajesz załącz. I wybierasz także rozmiar naj lepiej 500 x500.
Wciskasz zapodaj.
Po chwili pojawia Ci się 3 kody . Musisz zaznaczyć ostatni z nich i skopiować tu i gotowe.
Karola___ lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [
13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
No to czas na mój brzunio z MieszkiemNa zdjęciu 23 tydzień ciąży vs 25 tydzień ciąży (aktualnie).
+ 9,5 kg do przodu
i na drugim już bez obrączki (btw, nosicie jeszcze?)
https://zapodaj.net/images/e01054ab0343e.jpg vs https://zapodaj.net/images/da49af862d36f.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 22:26
Pani Moł, IZA92, Katarzynaa, Karola___, wichrowe_wzgórza, KasiaHaBe, antonna, Holibka, Asia_89, kasiula_00 lubią tę wiadomość