Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
madzialenka84 wrote:Hej dziewczyny, ja troche sie martwie, bo bardzo slabo odczuwam ruchy dziecka. Ostatnia wizyta ze sluchaniem
byla dokladnie tydzien temu. A przez ostatnie dni to np jednego dnie sie ruszala delikatnie, a potem nie , potem kolejny dzien juz lepiej i teraz dwa kolejne dni prawie wogole. Ogolnie odczuwanie ruchow to sa takie delikatne mizniecia (mam lozysko na przedniej scianie i nadwage), ale wydaje mi sie, ze juz mocniej odczuwalam.
Myślę, że nie masz się czym martwić. Ja tez czuje ruchy delikatniej, nie sa to mega kopniaki ale wiem ze to dziecko a nie jelitatez mam łożysko na przedniej scianie. Jest dzien ze mały jest spokojny i wcale gi nie czuje a na następny raz dyskoteka:) kazdy bobas ma swoj rytm.
-
madzialenka84 wrote:Hej dziewczyny, ja troche sie martwie, bo bardzo slabo odczuwam ruchy dziecka. Ostatnia wizyta ze sluchaniem
byla dokladnie tydzien temu. A przez ostatnie dni to np jednego dnie sie ruszala delikatnie, a potem nie , potem kolejny dzien juz lepiej i teraz dwa kolejne dni prawie wogole. Ogolnie odczuwanie ruchow to sa takie delikatne mizniecia (mam lozysko na przedniej scianie i nadwage), ale wydaje mi sie, ze juz mocniej odczuwalam.
Zapisalam sie wlasnie na prywatne USG za 2 godzinki, wiec zobacze co tam sie dzieje.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Co do dj i wodzirejów to warto ustalić pewne zasady, czego nie akceptujemy i czego nie chcemy. I to wystarczy
Ale fakt, znaleźć dobrego dj to nie lada wyczyn.
Ja już po wizycie. Wszystko w porządku. Mały rośnie, 480 gram. Szyjka zamknięta. Wyniki wczorajsze moczu i morfologi ok. Toxo ujemne. No i krzywa wyszła bardzo dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2024, 20:52
wichrowe_wzgórza, Asia_89 lubią tę wiadomość
-
Holibka dzieki zaraz sobie go oblukam.
Takie wyciąganie na siłę to wychodzi ze scenariusza oni mają ich kilka i para młoda sobie wybiera jak mają prowadzić imprezę. Ja chcę więcej swobody ale jakby goście zamula to żeby właśnie coś ogarneli aby nie podpisali ścian. Ciężko cały dz8en siedzę i wydzwaniam dobrze ze mam bez limitu wszystko bo bym dostała rachunek :p
Madzialenka ja też słabo czuje młodego czasem wieczorem sobie coś lekko kopnie i na tym koniec. A na usg finał jak szalony i ja tego nie czułam -
Dziewczyny poczekajcie do 25 tygodnia! Mnie młody tak kopie, że czasem uniemożliwia zaśnięcie. A rano albo w nocy mnie budzi. Teraz nawet czuję często ruchy gdy stoję i coś robię. Mocno się wierci.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 19:56
-
Hej, ja po wizycie kontrolnej. Naczekalam sie prawie 4 godziny na wizyte psia mac! Kochany nfz. W zwiazku z podejrzeniem wielowodzia mam skierowanie na krzywa cukrzycowa (i tak mialam ja przeciez robic) i tarczyce. Do tego morfologia i mocz. Z mala wszystko w porzadku. Ciekawe jest to ze babka chciala mnie polozyc na tydzien do szpitala po to zeby zrobic te wyniki. No wakacje full inclusive! Poinformowalam ze sama dotre do laboratorium i wysiedze te pare godzin na tylku a z wynikami sie stawie na kolejnej wizycie. No i od dzis L4.
-
jacky88 wrote:Hej, ja po wizycie kontrolnej. Naczekalam sie prawie 4 godziny na wizyte psia mac! Kochany nfz. W zwiazku z podejrzeniem wielowodzia mam skierowanie na krzywa cukrzycowa (i tak mialam ja przeciez robic) i tarczyce. Do tego morfologia i mocz. Z mala wszystko w porzadku. Ciekawe jest to ze babka chciala mnie polozyc na tydzien do szpitala po to zeby zrobic te wyniki. No wakacje full inclusive! Poinformowalam ze sama dotre do laboratorium i wysiedze te pare godzin na tylku a z wynikami sie stawie na kolejnej wizycie. No i od dzis L4.
Serio, kobieta w ciąży musi czekać 4 godziny na wizytę? To jakieś nieporozumienie...
Trzymam kciuki za pomyślne wyniki. W ciąży z córką na polowkowym miałam wielowodzie, ale unormowalo się to później i wszystko było dobrze.
-
A ja dzis po usg 3d (u nas takie usg robia technicy, wiec jest to usg tylko do posluchania
i obejrzenia dziecka, bez zadnej diagnostyki). Przede wszystkim sie uspokilam, ze mala jest ruchliwa, serduszko ladnie bije i jest wszystko w porzadku. Wyszly fajne fotki,i dodatkowo kupilismy maskotke , do ktorej wkladaja urzadzenie z nagranym biciem
.Cos jak mis-szumis tylko z nagranym serduszkiem dziecka
jacky88, Pani Moł, wichrowe_wzgórza, Asia_89 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Jacky to dorównałas mojemu rekordowi czekania na wizyte ja tez tak czekalam miesiac temu i myslalam ze mi tyłek odpadie od tych krzesel twardych
jacky88 lubi tę wiadomość
-
madzialenka84 wrote:A ja dzis po usg 3d (u nas takie usg robia technicy, wiec jest to usg tylko do posluchania
i obejrzenia dziecka, bez zadnej diagnostyki). Przede wszystkim sie uspokilam, ze mala jest ruchliwa, serduszko ladnie bije i jest wszystko w porzadku. Wyszly fajne fotki,i dodatkowo kupilismy maskotke , do ktorej wkladaja urzadzenie z nagranym biciem
.Cos jak mis-szumis tylko z nagranym serduszkiem dziecka
Ja mam z ruchami to samo. Moja przyjaciółka jest w tydzień "młodszej" ciąży i już odczuwa ruchy, które właśnie uniemożliwiają jejspanie. A ja chce spać to śpię, czuję bardzo delikatne smyranie. Też oczywiście pytałam lekarza i powiedział, że nie mam żadnych powodów do obaw. Dzieci są różne, jedne bardziej ruchliwe, drugie mnieji ja też mam łożysko na przedniej ścianie.
Weźcie mi jeszcze raz powiedzcie jak się wstawia to zdjęcie, tak żeby w poście było widać od razu, to pokażę wam mój bębenek na plaży :p. -
A u mnie w 25 tc wcale ruchy nie są nie wiadomo jak intensywne
owszem - czuję młodą - ale nie aż tak mocno, żeby mi w spaniu przeszkadzała :p
Może z tych delikatnych będzie
Za to jak siedzę to mnie plecy bolą!! A po nocy klatka piersiowa. Męczące się to robi.
I do tego zgaga coraz częściej dopada.
W Lidlu nie byłam, bo nie mam jak :p jestem odcięta od większej cywilizacjia mąż jak na złość nie mógł się bujnąć, bo dziś nam sofę mieli przywieźć i po pracy musiał gonić do domu.
Ale to nic - remont prawie na ukończeniu i to jest najważniejsze -
U mnie ruchy tez na tyle silne, że czuje małą przez caly dzionek, rowniez w nocy.
Jestem po wizycie:-) Kamien mi z serca spadl, bo zostalam zyczliwie przyjeta przez moją starą panią doktor i czuje, że będę w dobrych rekach. Leki utrzymane, acard do 35 tc, clexane do po porodzie, luteina nadal.
Mala miala dzis 750 g i dostalam zdjecie buziaka w 3d, wszystko gra, szyjka zamknieta.
Ach, bardzo sie ciesze:-)
Co do dj'a to tez mielismy, a powiem Wam, że te 8 lat temu bylo to dla gosci raczej nowoscią. Też nie chcialam sluchac moich ulubionych piosenek w kiepskim wydaniu. A super zespoly kosztują krocie..
Tak w ogóle, to teraz chyba nie byloby nas stac na to wesele jakie wtedy zrobilismy, w palacu, z dobrą ekipą. Ceny tak poszly w gore..!!!!Pani Moł, Jooozefka lubią tę wiadomość
Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*] -
Karola___ wrote:Weźcie mi jeszcze raz powiedzcie jak się wstawia to zdjęcie, tak żeby w poście było widać od razu, to pokażę wam mój bębenek na plaży :p.
1. Wysyłasz zdjęcie na jakiś serwer (np. zapodaj.net)
2. Kopiujesz adres zdjęcia (na końcu linku musi być rozszerzenie .png, .jpg lub inny format zdjęcia)
3. Wklejasz link między znaczniki img:
Ważne, żeby link był prawidłowy. Jak dasz ten z końcówka .html to nie zadziała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 21:31
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Karola___ wrote:Ja mam z ruchami to samo. Moja przyjaciółka jest w tydzień "młodszej" ciąży i już odczuwa ruchy, które właśnie uniemożliwiają jejspanie. A ja chce spać to śpię, czuję bardzo delikatne smyranie. Też oczywiście pytałam lekarza i powiedział, że nie mam żadnych powodów do obaw. Dzieci są różne, jedne bardziej ruchliwe, drugie mniej
i ja też mam łożysko na przedniej ścianie.
Weźcie mi jeszcze raz powiedzcie jak się wstawia to zdjęcie, tak żeby w poście było widać od razu, to pokażę wam mój bębenek na plaży :p.
Wchodzisz na : zapodaj.net
Następnie po lewej stronie wchodzisz w zakładkę na forum.
Później klikasz wybierz plik . Wtedy wybierasz zdj i dajesz załącz. I wybierasz także rozmiar naj lepiej 500 x500.
Wciskasz zapodaj.
Po chwili pojawia Ci się 3 kody . Musisz zaznaczyć ostatni z nich i skopiować tu i gotowe.Karola___ lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
No to czas na mój brzunio z MieszkiemNa zdjęciu 23 tydzień ciąży vs 25 tydzień ciąży (aktualnie).
+ 9,5 kg do przodui na drugim już bez obrączki (btw, nosicie jeszcze?)
https://zapodaj.net/images/e01054ab0343e.jpg vs https://zapodaj.net/images/da49af862d36f.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 22:26
Pani Moł, IZA92, Katarzynaa, Karola___, wichrowe_wzgórza, KasiaHaBe, antonna, Holibka, Asia_89, kasiula_00 lubią tę wiadomość