X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiła któraś z Was coś w lidlu? Warto jechać? To chyba dziś miały być te dzieciowe ubranka

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa wrote:
    Kupiła któraś z Was coś w lidlu? Warto jechać? To chyba dziś miały być te dzieciowe ubranka
    Dupa, jak ładny kolor to angielski napis :(

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    Hej dziewczyny, ja troche sie martwie, bo bardzo slabo odczuwam ruchy dziecka. Ostatnia wizyta ze sluchaniem <3 byla dokladnie tydzien temu. A przez ostatnie dni to np jednego dnie sie ruszala delikatnie, a potem nie , potem kolejny dzien juz lepiej i teraz dwa kolejne dni prawie wogole. Ogolnie odczuwanie ruchow to sa takie delikatne mizniecia (mam lozysko na przedniej scianie i nadwage), ale wydaje mi sie, ze juz mocniej odczuwalam.

Myślę, że nie masz się czym martwić. Ja tez czuje ruchy delikatniej, nie sa to mega kopniaki ale wiem ze to dziecko a nie jelita :) tez mam łożysko na przedniej scianie. Jest dzien ze mały jest spokojny i wcale gi nie czuje a na następny raz dyskoteka:) kazdy bobas ma swoj rytm.

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    Hej dziewczyny, ja troche sie martwie, bo bardzo slabo odczuwam ruchy dziecka. Ostatnia wizyta ze sluchaniem <3 byla dokladnie tydzien temu. A przez ostatnie dni to np jednego dnie sie ruszala delikatnie, a potem nie , potem kolejny dzien juz lepiej i teraz dwa kolejne dni prawie wogole. Ogolnie odczuwanie ruchow to sa takie delikatne mizniecia (mam lozysko na przedniej scianie i nadwage), ale wydaje mi sie, ze juz mocniej odczuwalam.

Zapisalam sie wlasnie na prywatne USG za 2 godzinki, wiec zobacze co tam sie dzieje.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Paulina099 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dj i wodzirejów to warto ustalić pewne zasady, czego nie akceptujemy i czego nie chcemy. I to wystarczy :) Ale fakt, znaleźć dobrego dj to nie lada wyczyn.

Ja już po wizycie. Wszystko w porządku. Mały rośnie, 480 gram. Szyjka zamknięta. Wyniki wczorajsze moczu i morfologi ok. Toxo ujemne. No i krzywa wyszła bardzo dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2024, 20:52

wichrowe_wzgórza, Asia_89 lubią tę wiadomość

• pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka dzieki zaraz sobie go oblukam.

Takie wyciąganie na siłę to wychodzi ze scenariusza oni mają ich kilka i para młoda sobie wybiera jak mają prowadzić imprezę. Ja chcę więcej swobody ale jakby goście zamula to żeby właśnie coś ogarneli aby nie podpisali ścian. Ciężko cały dz8en siedzę i wydzwaniam dobrze ze mam bez limitu wszystko bo bym dostała rachunek :p

Madzialenka ja też słabo czuje młodego czasem wieczorem sobie coś lekko kopnie i na tym koniec. A na usg finał jak szalony i ja tego nie czułam

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetnym DJem jest Błażej Biurkowski, można go sobie wyguglać.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Invis Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poczekajcie do 25 tygodnia! Mnie młody tak kopie, że czasem uniemożliwia zaśnięcie. A rano albo w nocy mnie budzi. Teraz nawet czuję często ruchy gdy stoję i coś robię. Mocno się wierci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 19:56

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja po wizycie kontrolnej. Naczekalam sie prawie 4 godziny na wizyte psia mac! Kochany nfz. W zwiazku z podejrzeniem wielowodzia mam skierowanie na krzywa cukrzycowa (i tak mialam ja przeciez robic) i tarczyce. Do tego morfologia i mocz. Z mala wszystko w porzadku. Ciekawe jest to ze babka chciala mnie polozyc na tydzien do szpitala po to zeby zrobic te wyniki. No wakacje full inclusive! Poinformowalam ze sama dotre do laboratorium i wysiedze te pare godzin na tylku a z wynikami sie stawie na kolejnej wizycie. No i od dzis L4.

c55fflw18twvhf6h.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacky88 wrote:
    Hej, ja po wizycie kontrolnej. Naczekalam sie prawie 4 godziny na wizyte psia mac! Kochany nfz. W zwiazku z podejrzeniem wielowodzia mam skierowanie na krzywa cukrzycowa (i tak mialam ja przeciez robic) i tarczyce. Do tego morfologia i mocz. Z mala wszystko w porzadku. Ciekawe jest to ze babka chciala mnie polozyc na tydzien do szpitala po to zeby zrobic te wyniki. No wakacje full inclusive! Poinformowalam ze sama dotre do laboratorium i wysiedze te pare godzin na tylku a z wynikami sie stawie na kolejnej wizycie. No i od dzis L4.

Serio, kobieta w ciąży musi czekać 4 godziny na wizytę? To jakieś nieporozumienie...

Trzymam kciuki za pomyślne wyniki. W ciąży z córką na polowkowym miałam wielowodzie, ale unormowalo się to później i wszystko było dobrze.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis po usg 3d (u nas takie usg robia technicy, wiec jest to usg tylko do posluchania <3 i obejrzenia dziecka, bez zadnej diagnostyki). Przede wszystkim sie uspokilam, ze mala jest ruchliwa, serduszko ladnie bije i jest wszystko w porzadku. Wyszly fajne fotki,i dodatkowo kupilismy maskotke , do ktorej wkladaja urzadzenie z nagranym biciem <3.Cos jak mis-szumis tylko z nagranym serduszkiem dziecka :)

jacky88, Pani Moł, wichrowe_wzgórza, Asia_89 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• jacky88 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Invis, babka idzie na urlop i poupychali kobiety po 3 na jedna godzine i wszystkie ciezarne... Tez mam nadzieje ze bedzie ok, jezeli jednak cos jest nie tak to chce trzymac reke na pulsie i w razie czego reagowac. Madzialenka super wiesci ;-)

c55fflw18twvhf6h.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacky to dorównałas mojemu rekordowi czekania na wizyte ja tez tak czekalam miesiac temu i myslalam ze mi tyłek odpadie od tych krzesel twardych

jacky88 lubi tę wiadomość

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Karola___ Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    A ja dzis po usg 3d (u nas takie usg robia technicy, wiec jest to usg tylko do posluchania <3 i obejrzenia dziecka, bez zadnej diagnostyki). Przede wszystkim sie uspokilam, ze mala jest ruchliwa, serduszko ladnie bije i jest wszystko w porzadku. Wyszly fajne fotki,i dodatkowo kupilismy maskotke , do ktorej wkladaja urzadzenie z nagranym biciem <3.Cos jak mis-szumis tylko z nagranym serduszkiem dziecka :)

Ja mam z ruchami to samo. Moja przyjaciółka jest w tydzień "młodszej" ciąży i już odczuwa ruchy, które właśnie uniemożliwiają jejspanie. A ja chce spać to śpię, czuję bardzo delikatne smyranie. Też oczywiście pytałam lekarza i powiedział, że nie mam żadnych powodów do obaw. Dzieci są różne, jedne bardziej ruchliwe, drugie mniej :) i ja też mam łożysko na przedniej ścianie.

Weźcie mi jeszcze raz powiedzcie jak się wstawia to zdjęcie, tak żeby w poście było widać od razu, to pokażę wam mój bębenek na plaży :p.

w4sqflw1pp6mhaw2.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie w 25 tc wcale ruchy nie są nie wiadomo jak intensywne :) owszem - czuję młodą - ale nie aż tak mocno, żeby mi w spaniu przeszkadzała :p
    Może z tych delikatnych będzie ;)

Za to jak siedzę to mnie plecy bolą!! A po nocy klatka piersiowa. Męczące się to robi.
    I do tego zgaga coraz częściej dopada.

W Lidlu nie byłam, bo nie mam jak :p jestem odcięta od większej cywilizacji ;) a mąż jak na złość nie mógł się bujnąć, bo dziś nam sofę mieli przywieźć i po pracy musiał gonić do domu.

Ale to nic - remont prawie na ukończeniu i to jest najważniejsze :D

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ruchy tez na tyle silne, że czuje małą przez caly dzionek, rowniez w nocy.

Jestem po wizycie:-) Kamien mi z serca spadl, bo zostalam zyczliwie przyjeta przez moją starą panią doktor i czuje, że będę w dobrych rekach. Leki utrzymane, acard do 35 tc, clexane do po porodzie, luteina nadal.
    Mala miala dzis 750 g i dostalam zdjecie buziaka w 3d, wszystko gra, szyjka zamknieta.
    Ach, bardzo sie ciesze:-)

Co do dj'a to tez mielismy, a powiem Wam, że te 8 lat temu bylo to dla gosci raczej nowoscią. Też nie chcialam sluchac moich ulubionych piosenek w kiepskim wydaniu. A super zespoly kosztują krocie..
    Tak w ogóle, to teraz chyba nie byloby nas stac na to wesele jakie wtedy zrobilismy, w palacu, z dobrą ekipą. Ceny tak poszly w gore..!!!!

Pani Moł, Jooozefka lubią tę wiadomość

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam dokladnie 9 lat minelo wczoraj hehe tez goscie byli zdziwienie troszkę djem ale potem byli zachwyceni

Co do ruchów to mloda czuje glownie rano jakbede sie obudze i po sniadaniu potem wieczorem jak juz zasypiam

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• antonna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola___ wrote:
    Weźcie mi jeszcze raz powiedzcie jak się wstawia to zdjęcie, tak żeby w poście było widać od razu, to pokażę wam mój bębenek na plaży :p.

1. Wysyłasz zdjęcie na jakiś serwer (np. zapodaj.net)
    2. Kopiujesz adres zdjęcia (na końcu linku musi być rozszerzenie .png, .jpg lub inny format zdjęcia)
    3. Wklejasz link między znaczniki img: jakisadreszdjecia.png

Ważne, żeby link był prawidłowy. Jak dasz ten z końcówka .html to nie zadziała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 21:31

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola___ wrote:
    Ja mam z ruchami to samo. Moja przyjaciółka jest w tydzień "młodszej" ciąży i już odczuwa ruchy, które właśnie uniemożliwiają jejspanie. A ja chce spać to śpię, czuję bardzo delikatne smyranie. Też oczywiście pytałam lekarza i powiedział, że nie mam żadnych powodów do obaw. Dzieci są różne, jedne bardziej ruchliwe, drugie mniej :) i ja też mam łożysko na przedniej ścianie.

Wchodzisz na : zapodaj.net
    Następnie po lewej stronie wchodzisz w zakładkę na forum.
    Później klikasz wybierz plik . Wtedy wybierasz zdj i dajesz załącz. I wybierasz także rozmiar naj lepiej 500 x500.

Wciskasz zapodaj.

Po chwili pojawia Ci się 3 kody . Musisz zaznaczyć ostatni z nich i skopiować tu i gotowe.

Karola___ lubi tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Invis Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czas na mój brzunio z Mieszkiem :D
    Na zdjęciu 23 tydzień ciąży vs 25 tydzień ciąży (aktualnie).
    + 9,5 kg do przodu :) i na drugim już bez obrączki (btw, nosicie jeszcze?)

https://zapodaj.net/images/e01054ab0343e.jpg vs https://zapodaj.net/images/da49af862d36f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 22:26

Pani Moł, IZA92, Katarzynaa, Karola___, wichrowe_wzgórza, KasiaHaBe, antonna, Holibka, Asia_89, kasiula_00 lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
‹‹ 596 597 598 599 600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ