X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiła któraś z Was coś w lidlu? Warto jechać? To chyba dziś miały być te dzieciowe ubranka

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa wrote:
    Kupiła któraś z Was coś w lidlu? Warto jechać? To chyba dziś miały być te dzieciowe ubranka
    Dupa, jak ładny kolor to angielski napis :(

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    Hej dziewczyny, ja troche sie martwie, bo bardzo slabo odczuwam ruchy dziecka. Ostatnia wizyta ze sluchaniem <3 byla dokladnie tydzien temu. A przez ostatnie dni to np jednego dnie sie ruszala delikatnie, a potem nie , potem kolejny dzien juz lepiej i teraz dwa kolejne dni prawie wogole. Ogolnie odczuwanie ruchow to sa takie delikatne mizniecia (mam lozysko na przedniej scianie i nadwage), ale wydaje mi sie, ze juz mocniej odczuwalam.

Myślę, że nie masz się czym martwić. Ja tez czuje ruchy delikatniej, nie sa to mega kopniaki ale wiem ze to dziecko a nie jelita :) tez mam łożysko na przedniej scianie. Jest dzien ze mały jest spokojny i wcale gi nie czuje a na następny raz dyskoteka:) kazdy bobas ma swoj rytm.

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    Hej dziewczyny, ja troche sie martwie, bo bardzo slabo odczuwam ruchy dziecka. Ostatnia wizyta ze sluchaniem <3 byla dokladnie tydzien temu. A przez ostatnie dni to np jednego dnie sie ruszala delikatnie, a potem nie , potem kolejny dzien juz lepiej i teraz dwa kolejne dni prawie wogole. Ogolnie odczuwanie ruchow to sa takie delikatne mizniecia (mam lozysko na przedniej scianie i nadwage), ale wydaje mi sie, ze juz mocniej odczuwalam.

Zapisalam sie wlasnie na prywatne USG za 2 godzinki, wiec zobacze co tam sie dzieje.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Paulina099 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dj i wodzirejów to warto ustalić pewne zasady, czego nie akceptujemy i czego nie chcemy. I to wystarczy :) Ale fakt, znaleźć dobrego dj to nie lada wyczyn.

Ja już po wizycie. Wszystko w porządku. Mały rośnie, 480 gram. Szyjka zamknięta. Wyniki wczorajsze moczu i morfologi ok. Toxo ujemne. No i krzywa wyszła bardzo dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2024, 20:52

wichrowe_wzgórza, Asia_89 lubią tę wiadomość

• pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka dzieki zaraz sobie go oblukam.

Takie wyciąganie na siłę to wychodzi ze scenariusza oni mają ich kilka i para młoda sobie wybiera jak mają prowadzić imprezę. Ja chcę więcej swobody ale jakby goście zamula to żeby właśnie coś ogarneli aby nie podpisali ścian. Ciężko cały dz8en siedzę i wydzwaniam dobrze ze mam bez limitu wszystko bo bym dostała rachunek :p

Madzialenka ja też słabo czuje młodego czasem wieczorem sobie coś lekko kopnie i na tym koniec. A na usg finał jak szalony i ja tego nie czułam

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetnym DJem jest Błażej Biurkowski, można go sobie wyguglać.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Invis Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poczekajcie do 25 tygodnia! Mnie młody tak kopie, że czasem uniemożliwia zaśnięcie. A rano albo w nocy mnie budzi. Teraz nawet czuję często ruchy gdy stoję i coś robię. Mocno się wierci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 19:56

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja po wizycie kontrolnej. Naczekalam sie prawie 4 godziny na wizyte psia mac! Kochany nfz. W zwiazku z podejrzeniem wielowodzia mam skierowanie na krzywa cukrzycowa (i tak mialam ja przeciez robic) i tarczyce. Do tego morfologia i mocz. Z mala wszystko w porzadku. Ciekawe jest to ze babka chciala mnie polozyc na tydzien do szpitala po to zeby zrobic te wyniki. No wakacje full inclusive! Poinformowalam ze sama dotre do laboratorium i wysiedze te pare godzin na tylku a z wynikami sie stawie na kolejnej wizycie. No i od dzis L4.

c55fflw18twvhf6h.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacky88 wrote:
    Hej, ja po wizycie kontrolnej. Naczekalam sie prawie 4 godziny na wizyte psia mac! Kochany nfz. W zwiazku z podejrzeniem wielowodzia mam skierowanie na krzywa cukrzycowa (i tak mialam ja przeciez robic) i tarczyce. Do tego morfologia i mocz. Z mala wszystko w porzadku. Ciekawe jest to ze babka chciala mnie polozyc na tydzien do szpitala po to zeby zrobic te wyniki. No wakacje full inclusive! Poinformowalam ze sama dotre do laboratorium i wysiedze te pare godzin na tylku a z wynikami sie stawie na kolejnej wizycie. No i od dzis L4.

Serio, kobieta w ciąży musi czekać 4 godziny na wizytę? To jakieś nieporozumienie...

Trzymam kciuki za pomyślne wyniki. W ciąży z córką na polowkowym miałam wielowodzie, ale unormowalo się to później i wszystko było dobrze.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis po usg 3d (u nas takie usg robia technicy, wiec jest to usg tylko do posluchania <3 i obejrzenia dziecka, bez zadnej diagnostyki). Przede wszystkim sie uspokilam, ze mala jest ruchliwa, serduszko ladnie bije i jest wszystko w porzadku. Wyszly fajne fotki,i dodatkowo kupilismy maskotke , do ktorej wkladaja urzadzenie z nagranym biciem <3.Cos jak mis-szumis tylko z nagranym serduszkiem dziecka :)

jacky88, Pani Moł, wichrowe_wzgórza, Asia_89 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• jacky88 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Invis, babka idzie na urlop i poupychali kobiety po 3 na jedna godzine i wszystkie ciezarne... Tez mam nadzieje ze bedzie ok, jezeli jednak cos jest nie tak to chce trzymac reke na pulsie i w razie czego reagowac. Madzialenka super wiesci ;-)

c55fflw18twvhf6h.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacky to dorównałas mojemu rekordowi czekania na wizyte ja tez tak czekalam miesiac temu i myslalam ze mi tyłek odpadie od tych krzesel twardych

jacky88 lubi tę wiadomość

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Karola___ Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    A ja dzis po usg 3d (u nas takie usg robia technicy, wiec jest to usg tylko do posluchania <3 i obejrzenia dziecka, bez zadnej diagnostyki). Przede wszystkim sie uspokilam, ze mala jest ruchliwa, serduszko ladnie bije i jest wszystko w porzadku. Wyszly fajne fotki,i dodatkowo kupilismy maskotke , do ktorej wkladaja urzadzenie z nagranym biciem <3.Cos jak mis-szumis tylko z nagranym serduszkiem dziecka :)

Ja mam z ruchami to samo. Moja przyjaciółka jest w tydzień "młodszej" ciąży i już odczuwa ruchy, które właśnie uniemożliwiają jejspanie. A ja chce spać to śpię, czuję bardzo delikatne smyranie. Też oczywiście pytałam lekarza i powiedział, że nie mam żadnych powodów do obaw. Dzieci są różne, jedne bardziej ruchliwe, drugie mniej :) i ja też mam łożysko na przedniej ścianie.

Weźcie mi jeszcze raz powiedzcie jak się wstawia to zdjęcie, tak żeby w poście było widać od razu, to pokażę wam mój bębenek na plaży :p.

w4sqflw1pp6mhaw2.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie w 25 tc wcale ruchy nie są nie wiadomo jak intensywne :) owszem - czuję młodą - ale nie aż tak mocno, żeby mi w spaniu przeszkadzała :p
    Może z tych delikatnych będzie ;)

Za to jak siedzę to mnie plecy bolą!! A po nocy klatka piersiowa. Męczące się to robi.
    I do tego zgaga coraz częściej dopada.

W Lidlu nie byłam, bo nie mam jak :p jestem odcięta od większej cywilizacji ;) a mąż jak na złość nie mógł się bujnąć, bo dziś nam sofę mieli przywieźć i po pracy musiał gonić do domu.

Ale to nic - remont prawie na ukończeniu i to jest najważniejsze :D

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ruchy tez na tyle silne, że czuje małą przez caly dzionek, rowniez w nocy.

Jestem po wizycie:-) Kamien mi z serca spadl, bo zostalam zyczliwie przyjeta przez moją starą panią doktor i czuje, że będę w dobrych rekach. Leki utrzymane, acard do 35 tc, clexane do po porodzie, luteina nadal.
    Mala miala dzis 750 g i dostalam zdjecie buziaka w 3d, wszystko gra, szyjka zamknieta.
    Ach, bardzo sie ciesze:-)

Co do dj'a to tez mielismy, a powiem Wam, że te 8 lat temu bylo to dla gosci raczej nowoscią. Też nie chcialam sluchac moich ulubionych piosenek w kiepskim wydaniu. A super zespoly kosztują krocie..
    Tak w ogóle, to teraz chyba nie byloby nas stac na to wesele jakie wtedy zrobilismy, w palacu, z dobrą ekipą. Ceny tak poszly w gore..!!!!

Pani Moł, Jooozefka lubią tę wiadomość

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam dokladnie 9 lat minelo wczoraj hehe tez goscie byli zdziwienie troszkę djem ale potem byli zachwyceni

Co do ruchów to mloda czuje glownie rano jakbede sie obudze i po sniadaniu potem wieczorem jak juz zasypiam

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• antonna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola___ wrote:
    Weźcie mi jeszcze raz powiedzcie jak się wstawia to zdjęcie, tak żeby w poście było widać od razu, to pokażę wam mój bębenek na plaży :p.

1. Wysyłasz zdjęcie na jakiś serwer (np. zapodaj.net)
    2. Kopiujesz adres zdjęcia (na końcu linku musi być rozszerzenie .png, .jpg lub inny format zdjęcia)
    3. Wklejasz link między znaczniki img: jakisadreszdjecia.png

Ważne, żeby link był prawidłowy. Jak dasz ten z końcówka .html to nie zadziała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 21:31

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola___ wrote:
    Ja mam z ruchami to samo. Moja przyjaciółka jest w tydzień "młodszej" ciąży i już odczuwa ruchy, które właśnie uniemożliwiają jejspanie. A ja chce spać to śpię, czuję bardzo delikatne smyranie. Też oczywiście pytałam lekarza i powiedział, że nie mam żadnych powodów do obaw. Dzieci są różne, jedne bardziej ruchliwe, drugie mniej :) i ja też mam łożysko na przedniej ścianie.

Wchodzisz na : zapodaj.net
    Następnie po lewej stronie wchodzisz w zakładkę na forum.
    Później klikasz wybierz plik . Wtedy wybierasz zdj i dajesz załącz. I wybierasz także rozmiar naj lepiej 500 x500.

Wciskasz zapodaj.

Po chwili pojawia Ci się 3 kody . Musisz zaznaczyć ostatni z nich i skopiować tu i gotowe.

Karola___ lubi tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Invis Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czas na mój brzunio z Mieszkiem :D
    Na zdjęciu 23 tydzień ciąży vs 25 tydzień ciąży (aktualnie).
    + 9,5 kg do przodu :) i na drugim już bez obrączki (btw, nosicie jeszcze?)

https://zapodaj.net/images/e01054ab0343e.jpg vs https://zapodaj.net/images/da49af862d36f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 22:26

Pani Moł, IZA92, Katarzynaa, Karola___, wichrowe_wzgórza, KasiaHaBe, antonna, Holibka, Asia_89, kasiula_00 lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
‹‹ 596 597 598 599 600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ