Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
mietata wrote:Sara, cukier w moczu może wskazywać na cukrzycę ciążową, a ta ma prawo ujawnić się później, dlatego zaleca się robienie krzywej od 24 do 28 tygodnia. Może ci każą powtórzyć test glukozy, bo pewnie muszą sprawdzić skąd ten cukier, nie powinno go tam być...
Mama2kituszek, ja zmieniam teraz lekarza, skończył mi się abonament w Luxmedzie i idę do tego, który robił mi dotychczas usg genetyczne i połówkowe. Nie będę rodzić w szpitalu w którym pracuje, do niczego on mi tam potrzebny nie jest, najważniejsza położna
Na szczęście wyniki mam wszystkie ok, nic się nie dzieje, więc taka zmiana nie jest chyba jakoś super kłopotliwa.
Mietata, wiesz, po pierwszej ciazy, gdzie od 30 tc zaczely sie cyrki, bo trzeba bylo Małą powstrzymywac, doszlam do jednego wniosku.. Że jednak fajnie jest mieć lekarza, ktory w szpitalu Cie zbada, przyjmie i dopilnuje wszystkiego. Bylam wtedy kilka razy na oddziale przed porodem i czulam sie zaopiekowana. No i na koncu moja lekarka ustalila ze mna termin cesarki i razem powitalysmy Malutką na świecie. Teraz bedzie pewnie znowu cc, wiec tym bardziej sie cieszę, że mnie przygarnela pod swoje skrzydla, tak późno i bez żalu. Ciekawe czy teraz też bedą problemy w 3 trymestrze..oby nie..
Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*] -
Invis cudny Twoj brzusiek:-)
Annggela jaka piekna pileczka:-) A moze tam arbuza przemycasz, jak to kiedys Holibka napisala;-)
Swoją drogą, tak bardzo sie te nasze brzuszki potrafią roznic rozmiarem, widze to chocby po dziewczynach z otoczenia. Jedne wielgasne, inne ledwo zauwazalne i zgrabniuskie:-) A dzieci wielkością podobne:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 22:50
annggela lubi tę wiadomość
Invis wrote:No to czas na mój brzunio z MieszkiemNa zdjęciu 23 tydzień ciąży vs 25 tydzień ciąży (aktualnie).
+ 9,5 kg do przodui na drugim już bez obrączki (btw, nosicie jeszcze?)
https://zapodaj.net/images/e01054ab0343e.jpg vs https://zapodaj.net/images/da49af862d36f.jpgja też się dziś ważyłam i 9.5 kg na plusie
waga 64kg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 22:57
agagaga lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
My jednak postawilismy na zespol. W koncu znalazlam dla nas idealny. Jak goscia uslyszalam to buaaa az nei chcialam wychodzic z sali ("wbilismy" sie na jakies wesele zeby podpatrzec). Potrafil zaspiewac i M.Jacksona i Munka Staszczyka i glosem kobiecym
. A kiedys mieli zespol rockowy
. Widze ze teraz biora 5500 my ich wyrwalismy jeszcze za 3tysiaki
.
Ja do disco polo nic nie mam pod warunkiem ze sa to hity. Tak wiec nie moglo zabraknac Mydelka Fa czy Jestes Szalona
https://www.youtube.com/watch?v=bCyGctwecYA
zabaw zadnych sobie nie zyczylismy.
Ja w ogole uwielbiam sluchac ludzi spiewajacych na zywo. Czesto chodze gdzies na jakies rynki itp i stoje i slucham uliczynch grajkow. Sa lepsi i gorsi. Niektorzy zepola i spiewaja srednio a niektorzy tak graja ze stoje jak oczarowana. Kocham tez wszelkie programy typu the voice of poland itp. Dlatego nie moglam sobie odmowic tej przyjemnosci zeby ktos pogral pare godzin tylko dla mnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 23:08
-
No wlasnie, te stawki mnie teraz przerażają..
Invis, tak patrze na Twoj brzuszek i siniakow nie widac, u mnie strach pokazywac, czasem pod bluzką przeswitują. Ale wczoraj mnie oswiecilo i po felernym wkluciu sie w naczynie, przylozylam lód i kolejny siniak nie wyszedl.A te co mam dluuugo nie schodzą, trzeba bylo wcześniej uruchomic myslenie;-)
Mama2kituszek wrote:No wlasnie, te stawki mnie teraz przerażają..
Invis, tak patrze na Twoj brzuszek i siniakow nie widac, u mnie strach pokazywac, czasem pod bluzką przeswitują. Ale wczoraj mnie oswiecilo i po felernym wkluciu sie w naczynie, przylozylam lód i kolejny siniak nie wyszedl.A te co mam dluuugo nie schodzą, trzeba bylo wcześniej uruchomic myslenie;-)
Od jakiegoś już czasu kłuję się naprzemiennie w boczki i dlatego nie mam siniaków. Kiedy jeszcze robiłam zastrzyki w okolicach pępka, miałam ich niestety wiele. Teraz już nie ma możliwości wkłucia się w te rejony
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b077e788fa0e.jpg
Invis, Jooozefka, PsotkaKotka, wichrowe_wzgórza, KasiaHaBe, Kaczorka, madzialenka84, antonna, Zuza91, agagaga, jacky88, czarnulka24, Natalala, Pani Moł, Holibka, annggela, Aasienkaa, Aasha, Asia_89, Sunshine_111 lubią tę wiadomość
-
Śliczne te wasze brzuszki i jakie duże już...kurcze faktycznie co kobieta to inny brzuch, u mnie to knypek taki mały jednak...Dziś mam wizytę rano zobaczymy czy wszystko ok.
Invis, ja noszę normalnie pierścionki, nic mi się z palcami nie dzieje.
A propos imprez z zespołem i dj to niestety ostatnio mam złe wrażenie jeśli chodzi o dj. Ludziom się wydaje, że kupią trochę płyt, głośniki i już są dj-ami. Na tych imprezach co byłam: za dużo gadali, za dużo rzerw na konkursy w których bierze udział max 10 osób reszta siedzi-patrzenie przez 5 min jest fajne potem się nudzisz; puszczanie setów po 10 piosenek jednego rodzaju -jak wpadło beznadziejne disco polo to pół godziny siedziałam przy stole, potem znowu 15 piosenek rockowych, 15 techno, bez sensu...no i najgorsze, złe nagłośnienie: jeśli dj nie zrobi testów nie sprawdzi jak nagłośniona jest sala to wali potem w decybele i nawet porozmawiać przy stole nie można.
Niestety dobry zespół kosztuje, ale dobry dj, taki który nie sknoci imprezy też swoje weźmie. Osobiście wolę zespół, my akurat na nasz najwięcej wydaliśmy i nie żałujemy, muzyka na weselu jest chyba ważniejsza niż jedzenie i alkoAle wiadomo, jak są ograniczone fundusze to trzeba iść na kompromisy, wtedy lepsze dj niż kiepski zespół. Tylko warto poszukać opinii, niektórzy tak grają, że same zrobiłybyście lepszą playliste....a wtedy za co im macie płacić?
-
Invis wrote:No to czas na mój brzunio z MieszkiemNa zdjęciu 23 tydzień ciąży vs 25 tydzień ciąży (aktualnie).
+ 9,5 kg do przodui na drugim już bez obrączki (btw, nosicie jeszcze?)
https://zapodaj.net/images/e01054ab0343e.jpg vs https://zapodaj.net/images/da49af862d36f.jpg
Ale masz super brzuch! Mój w 23 nie wygląda tak okazaleA powiedz, skąd masz takie legginsy z niższym stanem?
-
A to mój mały fikacz
Zdjęcie sprzed tygodnia, dziś pewnie jest troszkę większy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0b180bda53ea.jpgwichrowe_wzgórza, jacky88, czarnulka24, antonna, Invis, Karola___, annggela, Asia_89, Jooozefka lubią tę wiadomość
Syn
-
madzialenka84 wrote:Hej dziewczyny, ja troche sie martwie, bo bardzo slabo odczuwam ruchy dziecka. Ostatnia wizyta ze sluchaniem
byla dokladnie tydzien temu. A przez ostatnie dni to np jednego dnie sie ruszala delikatnie, a potem nie , potem kolejny dzien juz lepiej i teraz dwa kolejne dni prawie wogole. Ogolnie odczuwanie ruchow to sa takie delikatne mizniecia (mam lozysko na przedniej scianie i nadwage), ale wydaje mi sie, ze juz mocniej odczuwalam.
Ja też mam lożysko na przedniej, a ruvhy czuję tylko jak się dobrze najem cukruCzyli są dni, gdzie nie czuję w ogóle i lekarka mi powiedziała, że wszystko jest ok - tak to jest przy łożyskach na przedniej ścianie
Jeśli ginekolog nie kazał Ci jeszcze liczyć ruchów (po którymś tam tygodniu ponoć każą liczyć i wtedy jak jest za mało to się jedzie na IP), a serduszko działa ładnie, to ja bym się nie martwiła
-
Tu już nawet u nas nie chodzi o fundusze mają być poprostu dobrzy ma być przeplatane disco polo że stara muzyka weselna. U nas dużo ludzi lubi disco polo i jest w miarę rytmiczne i da się tańczyć przy tym. Mam swoją listę hitów które muszą się pojawić. Mam umowę swoją dla grajka gdzie jest punkt że jak spiernixzy to mu nie płacę. Jestem bardzo wymagająca także współczuję podwykonawcy hihihi. Florystka która będzie robić kwiaty na salę weselna ostatnio powiedziala że zaczyna się mnie bac:p
Ja biżuteri nie noszę wogole bo nie lubię. Jedynie łańcuszek okazjonalnie. I tu kolejny problem jakie obrączki raz nic mi się nie podoba dwa nie lubię biżuterii. Tak tak ciężki człowiek że mnie :p
Brzuszki cudowne
Ja dzisiaj wizytuje muszę to łożysko sprawdzić bo nie pokoi mnie bardzo że tak nisko.