Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Fajne te Wasze kombinezony
Co do ruchów to ja nadal czuję takie jakby "pływanie" właśnie albo łaskotanie od środka. Żadnych konkretnych kopniaków. We wtorek wizyta, dowiem się ile młody podrósł. Nadal nie mamy imienia :p
Czy są tu może jakieś fanki Aliexpress? Bo ja tydzien temu zamowilam dla siebie frezarke i frezy (poczułam nagłą konieczność) A dzisiaj i też już jakiś czas temu kilka rzeczy dla dziecka
Jakbyście miały coś fajnego to chętnie podpatrzę.
Na początek może wrzucę coś od siebie
https://pl.aliexpress.com/item/Music-Plush-Rattles-Crib-Stroller-Hanging-Rabbit-Star-Shape-Plush-Toys-Cute-Baby-Bed-Hanging-Doll/32792039006.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.ihzhs9
https://pl.aliexpress.com/item/Newborn-Baby-Kids-Boys-Classic-Handsome-First-Walkers-Shoes-Babe-Infant-Toddler-Soft-Soled-Boots-5/32728284437.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.ihzhs9
https://pl.aliexpress.com/item/Two-Penguin-Cartoon-Canvas-Art-Print-Poster-Animal-Wearing-Crown-Home-Decorative-Wall-Picture-Painting-No/32789475507.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.ihzhs9
https://pl.aliexpress.com/item/Newborn-Photography-Props-Baby-Cover-Letters-Baby-Numbers-Swaddle-Cover-Prop-for-Photography-100-100-CM/32815763166.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.ihzhs9
-
Ale jeżeli nie chcecie żebym zaśmiecała forum tego typu linkami to śmiało piszcie.
Aaa, i mam pytanie jeszcze odnośnie łóżeczka, gdzie zamawiacie? W jakiś sklepach czy na allegro? Szukam prostego białego z szufladą. Znalazłam kilka fajnych na allegro ale nie wiem jak z jakością i wykonaniem. Macie coś sprawdzonego? -
Paulina099 wrote:Ale jeżeli nie chcecie żebym zaśmiecała forum tego typu linkami to śmiało piszcie.
Aaa, i mam pytanie jeszcze odnośnie łóżeczka, gdzie zamawiacie? W jakiś sklepach czy na allegro? Szukam prostego białego z szufladą. Znalazłam kilka fajnych na allegro ale nie wiem jak z jakością i wykonaniem. Macie coś sprawdzonego?
Ja polecam łóżeczka Woodies.
-
Ja mialam i kombinezon i spiwor polarowy zimowy do wózka. Mloda rodzila sie w grudniu i w takim zestawie przejezdzila dosc zimną wówczas zime. Spiwor zawsze można porozpinac, zeby dziecka nie przegrzac. Kocyk do wozka bedzie chlonąl wilgoc moim zdaniem. Oczywiście pazdziernik czy listopad moze byc jeszcze przyjemny, wiec wtedy jak najbardziej. Chrzcilam moją w maju, a bylo tak zimno, że jechala jeszcze w kombinezonie;-)
Dziewczyny na facebooku pieluszkowej jest niewiele, czy jest jeszcze jakas inna strona, gdzie można cos zobaczyc wraz z cenami? Podobaja mi sie takie spiwory do wózka z minky, ale na allegro drogie..buu.. No i kocyk z minky tez bym przygarnela. Narazie mam tylko to, co po starszej, fajnie byloby miec cos nowego, same wiecie;-)
Adamexa tez szukam. Albo Barlette albo Pajero, uzywke, szaro- białą lub granatowo- białą najlepiej pikowanąNa olx jak cos upatrze w swietnej cenie, to schodzi na pniu i juz nieaktualne.
Co do lozeczka z szuflada, to mi by szuflada przeszkadzala w swobodnym dojściu do lozeczka, moze warto stanąc przy takim w sklepie:-)Pani Moł lubi tę wiadomość
Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*] -
Co do tej szuflady to nie pomyślałam o tym w ten sposób
bardziej decydowałam się ze względu na dodatkowe miejsce do przechowywania. Ale masz racje kwestia do przemyślenia
Widziałam w necie woodies i bardzo mi się spodobały. Ale cenowo wychodzi 2 razy drożej niestety. Bo oczywiście najbardziej podoba mi się to smooth, albo klasyczne ze względu ze jazdy bok ma szczebelki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2017, 20:17
-
Moja juz 6 dzien jest mniej ruchliwa ale dlatego ze usiadla na pecherzu i nie chce za nic wejsc wyzej... Spojenie lonowe boli mnie juz ze dwa tygodnie przez caly czas na okraglo tylko jak sie nie ruszam to tego nie czuje. Juz nie moge sie doczekac wizyty a do 28 musze czekac
-
nick nieaktualnyJa ten wózek kupiłam nowy bo w okolicy nic ciekawego z używek aktualnie, choć wstępnie się nastawiałam, że może kupimy używany. Oczywiście jak jeszcze było za wcześnie na kypno wózka to co najmniej kilka mi się podobało
ale może będzie na dwójkę dzieci
albo potem sprzedam:)
-
Ja mam w tej samej kolorystyce granat z białą pikowka tylko że model Barletta. Kupiłam używany ale widać że zadko był jezdzony. Ja mieszkam pod miastem i wózek i tak będzie mniej używany. No może częściej na spacery na wiosnę po okolicy ale koło mnie to nic ciekawego nie ma ale też i pobocza z chodnikiem brakuje więc nie miałam większych wymagań co do wózka oprócz amortyzacji
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Zuza2323 wrote:Moja juz 6 dzien jest mniej ruchliwa ale dlatego ze usiadla na pecherzu i nie chce za nic wejsc wyzej... Spojenie lonowe boli mnie juz ze dwa tygodnie przez caly czas na okraglo tylko jak sie nie ruszam to tego nie czuje. Juz nie moge sie doczekac wizyty a do 28 musze czekac
U mnie chyba też na pęcherzu, bo ciągle sikam. A czasem myślę, że chcę, a tu nic9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Mama2kituszek, pieluszkowa z tego co wiem nie szyje śpiworkow (bo chcialam u niej zamówić). Cenowo też nie jest jakoś dużo taniej, jej też się to musi opłacać, wiadomo. Na allegro ceny są bardzo zróżnicowane, pewnie ma na to wpływ jakość materiału. Jak coś ma być jakościowo dobre to tanie nie będzie, bo takie lepsze materiały kosztują więcej. Miała mi pieluszkowa sżyć pościel ale przez to że tyle to trwa, to zrezygnowalam i moja przyjaciółka zamowila materiały w dobrej hurtowni do której ktoś udostępnił jej dostęp, i uszyje mi pościel i kocyk. Same materiały były drogie, a za szycie nic nie chce. Jak będę miała gotowe to pochwalę się efektami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2017, 23:53
-
My zakupiliśmy wózek nowy - Baby Design Husky z zestawem na zimę: polarowy kocyk, śpiworek, mufki, termoopakowanie na butelkę montowane na rączce. Zdecydowaliśmy, że nowy, bo mieszkamy na wsi, dużo spacerujemy - nawet polnymi drogami, a ten wózek niby dobrze sobie w takim terenie radzi. Poza tym będzie służył też drugiemu dziecku
Zapłaciliśmy 1750zł - to była najniższa cena jaką znaleźliśmy, wszędzie śpiewali zgodnym chórem 2tysiące.
Jak są osoby z okolic Krapkowic to polecam sklep Bobas w KrapkowicachPan sprowadzi co chcesz i da jeszcze atrakcyjną zniżkę
Mi osobiście nie podobają się te plastikowe, kubełkowate gondole ale wiadomo, że to już rzecz gustuJa chciałam gondolę prostą
Siostra znów uważa, że spacerówka wydaje jej się kanciasta, ale że torba chyba fajna pojemna - widziała zdjęcia w internecie -
Odnośnie kombinezonów, to mam piękny zimowy z Cool Club, był w mojej wielkiej pace używanych ubranek prawie za darmo
Kombinezon 62-68, praktycznienie używany, do tego kurteczka i jeszcze 2 polarowe, grubsze kombinezony, także już nic takiego nie kupuję.
Wczoraj byliśmy z mężem na dniach otwartych szpitala, który nas najbardziej przekonywał do siebie i finalnie się na niego zdecydowaliśmy - jestem teraz o wiele spokojniejsza, bo kolejna ważna sprawa załatwiona. Od razu porozmawialiśmy z położną, którą chcemy tam dodatkowo wynająć i kobita jest idealna! Akurat miała jeszcze luzy w listopadzie, więc udało się do niej zapisać. Kamień z serca, bo już się bałam, że nie da rady, bo u niej spore branie jest
Wy już wybrałyśvie szpitale, jesteście zdecydowane? Wynajmujecie dodatkowo 'swoją' położną?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2017, 09:07
-
Opowiem Wam moja nocna przygode. Spalam sobie w najlepsze i jakos cos mnie tknelo ze cos jest nie tak i trzeba wstac. Obudzilam sie i czuje ze mam mokre gacie... Boze jak mi sie goraco zrobilo: od razu mysl, ze ciekna mi wody, no bo co, biegiem do wc i patrze czy mi po nogach leci... I nic. Wychodzi na to, ze siknelam w gacie, pewnie mala lupnela mnie w pecherz i poszlo... Teraz sie z tego smieje ale uwierzcie mi ze nie spalam pol nocy i do tej pory co chwila sprawdzam czy nie mam mokro. Zwariuje niedlugo :-p
Zuza: ja chyba do ostatniej chwili nie bede wiedziala gdzie urodze, bo szpital w ktorym chce rodzic jak nie ma miejsc odsyla, co ostatnio zdarza sie bardzo czesto a nie mam tam swojego lekarza, wiec bede po prostu dzwonic i pytac jak sytuacja i wtedy wyjdzie w praniu. Ja zadnej poloznej nie wynajmuje, bede rodzic z ta, na ktora trafie na dyzurze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2017, 09:11
-
nick nieaktualnyZuza91 wrote:Odnośnie kombinezonów, to mam piękny zimowy z Cool Club, był w mojej wielkiej pace używanych ubranek prawie za darmo
Kombinezon 62-68, praktycznienie używany, do tego kurteczka i jeszcze 2 polarowe, grubsze kombinezony, także już nic takiego nie kupuję.
Wczoraj byliśmy z mężem na dniach otwartych szpitala, który nas najbardziej przekonywał do siebie i finalnie się na niego zdecydowaliśmy - jestem teraz o wiele spokojniejsza, bo kolejna ważna sprawa załatwiona. Od razu porozmawialiśmy z położną, którą chcemy tam dodatkowo wynająć i kobita jest idealna! Akurat miała jeszcze luzy w listopadzie, więc udało się do niej zapisać. Kamień z serca, bo już się bałam, że nie da rady, bo u niej spore branie jest
Wy już wybrałyśvie szpitale, jesteście zdecydowane? Wynajmujecie dodatkowo 'swoją' położną?
Zuza to na który szpital się zdecydowalas?
Mamatobe nie zatrzymać, w innym przypadku objawy będą się przedłużaC.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2017, 09:33
-
kameelka wrote:Zuza to na który szpital się zdecydowalas?
Mamatobe nie zatrzymać, w innym przypadku objawy będą się przedłużaC.
Finalnie na SiemiradzkiegoZastanawiałam się też nad Żeromskim i Rydygiera, ale w Żeromskim nie znam żadnej położnej/nikt mi żadnej nie polecił,a na Rydygiera są takie kiepskie warunki lokalowe, że bym tam psychicznie nie wytrzymała z dyskomfortu.
Na Siemiradzkiego jest świeżo wyremontowany oddział położniczy, super sale porodowe jednoosobowe, z łazienką, wanną z hydromasażem, kanapą dużą i wszystkimi porodowymi bajerami. Normalnie jak w hotelu! Koszt takiej sali to 100 zł, więc wolę dopłacić niż rodzić w wieloporodowej i mieć łazienkę na korytarzu, jak to w niektórych szpitalach bywa (chociaż np. na Ujastku są super warunki lokalowe, nawet lepsze niż na Siemiradzkiego, ale znowu - nie znam tam żadnej położnej).
W Siemiradzkim też ponoć jest spory nacisk na karmienie piersią i te laski od porad laktacyjnych faktycznie pomagają.
Finalnie najbardziej mnie przekonała położna, która idealnie się wstrzeliła w moje podejście do porodu, masa osób mi ją polecała i ma 32 lata doświadczenia, a myślnie nadal 'nowoczesne'
A Ty już coś wybrałaś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2017, 09:42
-
nick nieaktualnyZuza bDb wybor. To był mój szpital Za pierwszym razem, pewnie wybralabym znów gdyby nie to że z roznych wzgl.aktualnie prowadzi mi ciążę ktoś inny. Z tego względu teraz będę na ujastku który wg mnie jest również ok jak siemiradzki. Co do poloznej nie pomoge jakoś bardzo , ale ogólnie wszystkie tam są sprawne i raczej chwalone. Zastanawiam się czy z opisu nie mówisz o pani danusi lub olimpii? Te wybrały kol. I były bardzo zadowolone . I cudowny anestezjolog!!!! Poznalas??? Miod na serce!
Jacky 88 rozumiem stres, człowiek zawsze wwyobraza sobie najgorszy scenariusz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2017, 09:54