X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam drzemkę i niedawno się obudziłam. Tak mnie piersi paliły, że pierwsza myśl się rzuciła "ściągnij mleko" hehe. Ale posmarowałam zimnym kremem i jest lepiej.

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

• sara9555 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O. Samo uciekło haha.

• sara9555 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Invis - jak najbardziej opieka na członka rodziny :) mój mąż też ma zamiar z tego skorzystać :)

Sara - sprawdziłam i faktycznie nie ma pieczątki i podpisu, ale jest informacja o tym kto wykonał badanie i jakaś wzmianka o podpisie elektronicznym. Myślę, że lekarz się nie powinien do tego doczepić. Mój chyba nawet nie zwrócił na to uwagi :)
    Mojemu lekarzowi wystarczy, że będzie wiedział ile tego jest. Czy ma mnie kierować na szpital czy nie. A tam sobie będą pobierać krew co 3 dni na to, więc świat bez oryginału się nie skończy ;P

Kaczorka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uu, to ja dziś jak zwykle po 6 się obudziłam, poleżałam jeszcze trochę, jakoś po 7:00 śniadanie. AccuWeather ogłasza koniec upałów! ;) a w prognozie długoterminowej jest info, że w dniu terminu mego będzie 9 stopni i bez deszczu, hihi :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo no i kupiłam ten wózek :) jestem nim zachwycona! Stelaż waży 8 kg, a gondola 4, więc nie jest mega ciężki. Już mam go w domu i chętnie pojechałabym już na jazdę testową po okolicy :D ale pojeździłam po sklepie i w okolicy sklepu, jest śliczny i mega zwrotny! Adamex Aspena się nazywa.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dzięki Wam przestanę mieć wyrzuty sumienia, że kiszę się w łóżku do południa :p wstaję tylko do WC i po jedzenie..

A z tym bólem spojenia łonowego i powiększaniem się brzucha to coś musi być. Tak się obejrzałam w lustrze i chyba rośnie, bo mój pępek od góry robi się dziwnie wypukły. Zaraz mi pewnie wyskoczy.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was ma wymiary glowki, brzuszka i nóżki dzidzi jak miała jakieś 800 gram ..

Zuza2323 lubi tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnecka coś się stało?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Ja na szczęście nawet teoretycznie nie muszę odbierać wyników, bo synevo wysyła je do mojego lekarza a od niego dzwonią jak coś jest nie tak (tak było na samym początku z objawioną niedoczynnością tarczycy i dzięki Bogu bo nie wiadomo jakby się to skończyło, gdybym się bujała nadal z tsh 6,75) ale i tak odbieram, z ciekawskości.

Kupiłam od dziewczyny na olx używany śpiworek-kombinezon 62-68, fajny jest bo można mieć dół zapięty jak w śpiworku albo sobie rozsuwaczyć jako nogawki :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/58cca53193da.jpg
    Spiworek swietny, tez chcialabym taki, kolezanka miala dla swojego synka rodzonego w styczniu i bardzo sobie chwalila. Musze poczekac az pokawi sie w h&m. Jaki rozmiar kupilas?

Edit: juz widze jaki rozmiar haha ciazowa slepota/glupota

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2017, 14:07

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja poki co kupilam takiego miska w c&a. i czapeczki do tego:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c68847f3173e.jpg

Bedzie na cieplejsze dni. A na mrozy wlasnie taki kombinezon Pani Mol.

Zuza2323, Pani Moł, Biedroneczka83, Asia_89 lubią tę wiadomość

30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z was ma wymiary glowki, brzuszka i nóżki dzidzi jak miała jakieś 800 gram ..

Wymiary mojej jak wazyla 700 z groszem :
    HC 20,56
    AC 20,29
    FL 4,38

czarnulka24 lubi tę wiadomość

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moł,a ja właśnie dzis adamexy na fotach oglądałam :)
    Jak mi nie podpasuje ten "mój", to się chyba zainteresuję bliżej.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak dużo pochodzę albo poschylam się przy porzadkach to mnie dół brzucha ciśnie, taki ciężki się robi. Przechodzi jak siadam.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Ja na szczęście nawet teoretycznie nie muszę odbierać wyników, bo synevo wysyła je do mojego lekarza a od niego dzwonią jak coś jest nie tak (tak było na samym początku z objawioną niedoczynnością tarczycy i dzięki Bogu bo nie wiadomo jakby się to skończyło, gdybym się bujała nadal z tsh 6,75) ale i tak odbieram, z ciekawskości.

Kupiłam od dziewczyny na olx używany śpiworek-kombinezon 62-68, fajny jest bo można mieć dół zapięty jak w śpiworku albo sobie rozsuwaczyć jako nogawki :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/58cca53193da.jpg

Hah kupiłam dziś taki sam, też czarny, widziałam biały jeszcze. Zapłaciłam 65 zł. Też z olx.

Pani Moł lubi tę wiadomość

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalala wrote:
    Hah kupiłam dziś taki sam, też czarny, widziałam biały jeszcze. Zapłaciłam 65 zł. Też z olx.
    Oo widzisz! :) moj jest granatowy, ale czarny też bym brala :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2017, 15:07

• Charlutek Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak w ogole to ile kocykow, kolderek, rozkow kupujecie?

Zamowilam u pieluszkowej 1 kocyk, 1 rozek i zestaw do wozka. Ale tak sie teraz zastanawiam, ze po 1 szt. to chyba za malo? takiemu dziecku to chyba zawsze sie beknie, uleje itp., wiec warto miec na zmiane, przynajmniej kocyk i rozek?

30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek wrote:

Zamowilam u pieluszkowej 1 kocyk, 1 rozek i zestaw do wozka. Ale tak sie teraz zastanawiam, ze po 1 szt. to chyba za malo? takiemu dziecku to chyba zawsze sie beknie, uleje itp., wiec warto miec na zmiane, przynajmniej kocyk i rozek?
    No właśnie też się nad tym zastanawiam. Na razie mam wełniany spiwór do wózka, kocyk i rożek, chcę dokupic jeszcze kocyk i chyba taką zwykłą posciel do łóżeczka i nie wiem.czy to już wystarczająco, czy rzeczywiście jeszcze jeden rożek, czy kocykow nie za mało, czy do wózka jeszcze coś na początek - w końcu mrozu jeszcze nie bedzie...

• sara9555 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myślicie o ochraniaczu do łóżeczka? Najbardziej chodzi mi o kwestię nocy, kiedy patrzymy do łóżeczka na dziecko z naszego łóżka. Czy inaczej zakładacie na łóżeczko, cz y wgl. nie kupujecie?

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam 2 rożki, jeden większy kocyk, 2 komplety pościeli i zestaw do wózka. Do tego jeszcze od teściowej mam jeden kocyk do wózka (niestety kompletnie nie w moim stylu).

Ochraniaczy na łóżeczko nie kupuję póki co. Może jak młoda będzie starsza i zacznie się obijać o szczebelki to coś pomyślę :)

Ładne macie te kombinezony :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek wrote:

Ja kupuję 1 komplet pościeli 100x135 do łóżeczka, dwa kocyki (jeden 75x100, a drugi szyje mi przyjaciółka, taki większy- minkowy + bawełna), 1 śpiworek do spania, 1 śpiworek do wózka jesienno-zimowy (którym się zresztą ostatnio Wam chwaliłam), no i zastanawiam się nad zakupem jednego rożka. Oczywiście do tego dochodzi po dwie sztuki prześcieradełek - 2 szt. do drewnianego łóżeczka i 2 szt. do dostawki.
    Nie będę dokupować pościeli ekstra do dostawki, mam zamiar wykorzystać śpiworek do spania, ewentualnie jeden z kocyków. Z wózkiem tak samo, sam śpiworek spokojnie wystarczy, zresztą z powodzeniem można w nim odpiąć górę i zostawić sam spód, kocyk też można wykorzystać (kocyki są kochane za te wszelakie zastosowania).
    sara9555 wrote:
    A co myślicie o ochraniaczu do łóżeczka? Najbardziej chodzi mi o kwestię nocy, kiedy patrzymy do łóżeczka na dziecko z naszego łóżka. Czy inaczej zakładacie na łóżeczko, cz y wgl. nie kupujecie?

Ja do drewnianego łóżeczka kupuję ochraniacz (biały, z Glucka, żeby pasował do każdej pościeli) a nawet podwójny, na całe łóżeczko. A to dlatego, że starsza córka mi się kiedyś nieźle poobijała w łóżeczku w miejscu gdzie ochraniacza nie było. Poza tym w tym łóżeczku będzie monitor oddechu, więc będę spokojna. Do dostawki która będzie nam służyła przez pierwsze miesiące do spania w nocy oczywiście ochraniacza nie daję, bo to łóżeczko a'la turystyczne, a więc ma mięciutkie ścianki i siateczkę z jednej strony.

A ja Wam się pochwalę nowymi łupami, skoro o kombinezonikach mowa :) Moja koleżanka z pracy urodziła w zeszłym roku dokładnie 2 listopada (ja mam termin na 1 listopada). Zapytałam, czy nie ma do odsprzedania jakiś ubranek. I tym sposobem za 100zł kupiłam następujące perełki, z czego jestem bardzo zadowolona :D

https://zapodaj.net/images/b8292af6e9faa.jpghttps://zapodaj.net/images/3d659ed76da19.jpghttps://zapodaj.net/images/34901f44a0c10.jpghttps://zapodaj.net/images/9b7b6fb1806d0.jpg

Koleżanka mówiła, że korzystała z tego zestawu całą zimę (ubranka są w różnych rozmiarach). Mam jeszcze w domu dwa lżejsze kombinezony na wyjście ze szpitala, które miałam w paczkach używanych ubranek, które kupiłam kiedyś tam wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2017, 16:31

Pani Moł, wichrowe_wzgórza, Charlutek, Asia_89 lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
‹‹ 714 715 716 717 718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ