X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam drzemkę i niedawno się obudziłam. Tak mnie piersi paliły, że pierwsza myśl się rzuciła "ściągnij mleko" hehe. Ale posmarowałam zimnym kremem i jest lepiej.

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

• sara9555 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O. Samo uciekło haha.

• sara9555 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Invis - jak najbardziej opieka na członka rodziny :) mój mąż też ma zamiar z tego skorzystać :)

Sara - sprawdziłam i faktycznie nie ma pieczątki i podpisu, ale jest informacja o tym kto wykonał badanie i jakaś wzmianka o podpisie elektronicznym. Myślę, że lekarz się nie powinien do tego doczepić. Mój chyba nawet nie zwrócił na to uwagi :)
    Mojemu lekarzowi wystarczy, że będzie wiedział ile tego jest. Czy ma mnie kierować na szpital czy nie. A tam sobie będą pobierać krew co 3 dni na to, więc świat bez oryginału się nie skończy ;P

Kaczorka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uu, to ja dziś jak zwykle po 6 się obudziłam, poleżałam jeszcze trochę, jakoś po 7:00 śniadanie. AccuWeather ogłasza koniec upałów! ;) a w prognozie długoterminowej jest info, że w dniu terminu mego będzie 9 stopni i bez deszczu, hihi :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo no i kupiłam ten wózek :) jestem nim zachwycona! Stelaż waży 8 kg, a gondola 4, więc nie jest mega ciężki. Już mam go w domu i chętnie pojechałabym już na jazdę testową po okolicy :D ale pojeździłam po sklepie i w okolicy sklepu, jest śliczny i mega zwrotny! Adamex Aspena się nazywa.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dzięki Wam przestanę mieć wyrzuty sumienia, że kiszę się w łóżku do południa :p wstaję tylko do WC i po jedzenie..

A z tym bólem spojenia łonowego i powiększaniem się brzucha to coś musi być. Tak się obejrzałam w lustrze i chyba rośnie, bo mój pępek od góry robi się dziwnie wypukły. Zaraz mi pewnie wyskoczy.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was ma wymiary glowki, brzuszka i nóżki dzidzi jak miała jakieś 800 gram ..

Zuza2323 lubi tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnecka coś się stało?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Ja na szczęście nawet teoretycznie nie muszę odbierać wyników, bo synevo wysyła je do mojego lekarza a od niego dzwonią jak coś jest nie tak (tak było na samym początku z objawioną niedoczynnością tarczycy i dzięki Bogu bo nie wiadomo jakby się to skończyło, gdybym się bujała nadal z tsh 6,75) ale i tak odbieram, z ciekawskości.

Kupiłam od dziewczyny na olx używany śpiworek-kombinezon 62-68, fajny jest bo można mieć dół zapięty jak w śpiworku albo sobie rozsuwaczyć jako nogawki :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/58cca53193da.jpg
    Spiworek swietny, tez chcialabym taki, kolezanka miala dla swojego synka rodzonego w styczniu i bardzo sobie chwalila. Musze poczekac az pokawi sie w h&m. Jaki rozmiar kupilas?

Edit: juz widze jaki rozmiar haha ciazowa slepota/glupota

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2017, 14:07

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja poki co kupilam takiego miska w c&a. i czapeczki do tego:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c68847f3173e.jpg

Bedzie na cieplejsze dni. A na mrozy wlasnie taki kombinezon Pani Mol.

Zuza2323, Pani Moł, Biedroneczka83, Asia_89 lubią tę wiadomość

30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z was ma wymiary glowki, brzuszka i nóżki dzidzi jak miała jakieś 800 gram ..

Wymiary mojej jak wazyla 700 z groszem :
    HC 20,56
    AC 20,29
    FL 4,38

czarnulka24 lubi tę wiadomość

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moł,a ja właśnie dzis adamexy na fotach oglądałam :)
    Jak mi nie podpasuje ten "mój", to się chyba zainteresuję bliżej.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak dużo pochodzę albo poschylam się przy porzadkach to mnie dół brzucha ciśnie, taki ciężki się robi. Przechodzi jak siadam.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Ja na szczęście nawet teoretycznie nie muszę odbierać wyników, bo synevo wysyła je do mojego lekarza a od niego dzwonią jak coś jest nie tak (tak było na samym początku z objawioną niedoczynnością tarczycy i dzięki Bogu bo nie wiadomo jakby się to skończyło, gdybym się bujała nadal z tsh 6,75) ale i tak odbieram, z ciekawskości.

Kupiłam od dziewczyny na olx używany śpiworek-kombinezon 62-68, fajny jest bo można mieć dół zapięty jak w śpiworku albo sobie rozsuwaczyć jako nogawki :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/58cca53193da.jpg

Hah kupiłam dziś taki sam, też czarny, widziałam biały jeszcze. Zapłaciłam 65 zł. Też z olx.

Pani Moł lubi tę wiadomość

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalala wrote:
    Hah kupiłam dziś taki sam, też czarny, widziałam biały jeszcze. Zapłaciłam 65 zł. Też z olx.
    Oo widzisz! :) moj jest granatowy, ale czarny też bym brala :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2017, 15:07

• Charlutek Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak w ogole to ile kocykow, kolderek, rozkow kupujecie?

Zamowilam u pieluszkowej 1 kocyk, 1 rozek i zestaw do wozka. Ale tak sie teraz zastanawiam, ze po 1 szt. to chyba za malo? takiemu dziecku to chyba zawsze sie beknie, uleje itp., wiec warto miec na zmiane, przynajmniej kocyk i rozek?

30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek wrote:

Zamowilam u pieluszkowej 1 kocyk, 1 rozek i zestaw do wozka. Ale tak sie teraz zastanawiam, ze po 1 szt. to chyba za malo? takiemu dziecku to chyba zawsze sie beknie, uleje itp., wiec warto miec na zmiane, przynajmniej kocyk i rozek?
    No właśnie też się nad tym zastanawiam. Na razie mam wełniany spiwór do wózka, kocyk i rożek, chcę dokupic jeszcze kocyk i chyba taką zwykłą posciel do łóżeczka i nie wiem.czy to już wystarczająco, czy rzeczywiście jeszcze jeden rożek, czy kocykow nie za mało, czy do wózka jeszcze coś na początek - w końcu mrozu jeszcze nie bedzie...

• sara9555 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myślicie o ochraniaczu do łóżeczka? Najbardziej chodzi mi o kwestię nocy, kiedy patrzymy do łóżeczka na dziecko z naszego łóżka. Czy inaczej zakładacie na łóżeczko, cz y wgl. nie kupujecie?

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam 2 rożki, jeden większy kocyk, 2 komplety pościeli i zestaw do wózka. Do tego jeszcze od teściowej mam jeden kocyk do wózka (niestety kompletnie nie w moim stylu).

Ochraniaczy na łóżeczko nie kupuję póki co. Może jak młoda będzie starsza i zacznie się obijać o szczebelki to coś pomyślę :)

Ładne macie te kombinezony :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek wrote:

Ja kupuję 1 komplet pościeli 100x135 do łóżeczka, dwa kocyki (jeden 75x100, a drugi szyje mi przyjaciółka, taki większy- minkowy + bawełna), 1 śpiworek do spania, 1 śpiworek do wózka jesienno-zimowy (którym się zresztą ostatnio Wam chwaliłam), no i zastanawiam się nad zakupem jednego rożka. Oczywiście do tego dochodzi po dwie sztuki prześcieradełek - 2 szt. do drewnianego łóżeczka i 2 szt. do dostawki.
    Nie będę dokupować pościeli ekstra do dostawki, mam zamiar wykorzystać śpiworek do spania, ewentualnie jeden z kocyków. Z wózkiem tak samo, sam śpiworek spokojnie wystarczy, zresztą z powodzeniem można w nim odpiąć górę i zostawić sam spód, kocyk też można wykorzystać (kocyki są kochane za te wszelakie zastosowania).
    sara9555 wrote:
    A co myślicie o ochraniaczu do łóżeczka? Najbardziej chodzi mi o kwestię nocy, kiedy patrzymy do łóżeczka na dziecko z naszego łóżka. Czy inaczej zakładacie na łóżeczko, cz y wgl. nie kupujecie?

Ja do drewnianego łóżeczka kupuję ochraniacz (biały, z Glucka, żeby pasował do każdej pościeli) a nawet podwójny, na całe łóżeczko. A to dlatego, że starsza córka mi się kiedyś nieźle poobijała w łóżeczku w miejscu gdzie ochraniacza nie było. Poza tym w tym łóżeczku będzie monitor oddechu, więc będę spokojna. Do dostawki która będzie nam służyła przez pierwsze miesiące do spania w nocy oczywiście ochraniacza nie daję, bo to łóżeczko a'la turystyczne, a więc ma mięciutkie ścianki i siateczkę z jednej strony.

A ja Wam się pochwalę nowymi łupami, skoro o kombinezonikach mowa :) Moja koleżanka z pracy urodziła w zeszłym roku dokładnie 2 listopada (ja mam termin na 1 listopada). Zapytałam, czy nie ma do odsprzedania jakiś ubranek. I tym sposobem za 100zł kupiłam następujące perełki, z czego jestem bardzo zadowolona :D

https://zapodaj.net/images/b8292af6e9faa.jpghttps://zapodaj.net/images/3d659ed76da19.jpghttps://zapodaj.net/images/34901f44a0c10.jpghttps://zapodaj.net/images/9b7b6fb1806d0.jpg

Koleżanka mówiła, że korzystała z tego zestawu całą zimę (ubranka są w różnych rozmiarach). Mam jeszcze w domu dwa lżejsze kombinezony na wyjście ze szpitala, które miałam w paczkach używanych ubranek, które kupiłam kiedyś tam wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2017, 16:31

Pani Moł, wichrowe_wzgórza, Charlutek, Asia_89 lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
‹‹ 714 715 716 717 718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ