X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA - bodziaki to DHL dostarcza. A Pocztex to nie wiem.. u Pieluszkowazabawa nic nie zamawiałaś?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, nie. Obecnie nic nie zamawiałam, oprócz motylka do wózka na allegro, ale to i tak nie było zamówione z mojego konta, więc w razie czego sms powinien przyjść na inny nr.
    Dziwna sprawa, aż ciekawość mnie zżera. I jak tu wytrzymać do poniedziałku lub wtorku??? :D

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak czekam na wyniki przeciwciał i ich nie ma :( Mówiły babki, że będzie można sprawdzić na necie. Ciekawe kiedy :( Na 9 rano w poniedziałek mam je mieć, a mówiły, że i tak osobiście trzeba je odebrać o 11 w poniedziałek. Buu.. Do tego kiedyś tę krew źle przechowały i była potrzeba ponownie pobrać krew. Boję się, że znowu coś zawaliły i przez to wyników nie będę mieć :( A wtedy cała wizyta u gin na nic, bo to jest najważniejsze, a następny termin mi znajdą za 3 tygodnie. Za późno.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara9555 wrote:
    Ja tak czekam na wyniki przeciwciał i ich nie ma :( Mówiły babki, że będzie można sprawdzić na necie. Ciekawe kiedy :( Na 9 rano w poniedziałek mam je mieć, a mówiły, że i tak osobiście trzeba je odebrać o 11 w poniedziałek. Buu.. Do tego kiedyś tę krew źle przechowały i była potrzeba ponownie pobrać krew. Boję się, że znowu coś zawaliły i przez to wyników nie będę mieć :( A wtedy cała wizyta u gin na nic, bo to jest najważniejsze, a następny termin mi znajdą za 3 tygodnie. Za późno.

Jeśli robisz przeciwciała to ich wyników na necie nie zobaczysz. Ja robiłam u nich już 2 razy i niestety po to trzeba się zgłosić osobiście.. na necie mi się jakieś chińskie znaczki pokazywały.

IZA - to faktycznie ciekawe co do Ciebie "idzie" ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam. Przeciwciała będą, ale nie zobaczysz w necie ;]

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam u Was z wydzieliną?

Bo ze mnie od tygodnia cieknie - tradycyjnie żółtawy - śluz i z 5-6 wkładek dziennie idzie. A jak użyję cieniutkiej to po godzinie do wymiany. Masakra, wiecznie mokro :/
    Siostra tak nie miała, więc wolę zapytać, czy ta ilość jest normalna

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA92 wrote:
    A jak tam u Was z wydzieliną?

Bo ze mnie od tygodnia cieknie - tradycyjnie żółtawy - śluz i z 5-6 wkładek dziennie idzie. A jak użyję cieniutkiej to po godzinie do wymiany. Masakra, wiecznie mokro :/
    Siostra tak nie miała, więc wolę zapytać, czy ta ilość jest normalna

Ja jakiś czas temu tak miałam, że sporo było wydzieliny ale nie jakoś przesadnie. Teraz znowu sucho. Ciekawe od czego to zależy...

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w czwartek do ginekologa, więc dowiem się czy to norma czy coś się dzieje lub czy to jakiś grzybek.
    Sucho to ja od początku ciąży wogóle nie miałam, więc zazdroszczę :/

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara ja mialam ten sam problem. Badania robilam w srode, a wynikow dzis nie bylo, a dzis bylam u lekarza. Wiec zamiast zalatwic wszystko na wizycie to jak wyniki beda to musze tam jeszcze raz jechac zeby mi zrobili zastrzyk :/

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez Iza mam sporo tej wydzieliny teraz :/

IZA92 lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• IZA92 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka upierdliwe to. Dobrze, że to już w sumie prawie końcówka :)

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tak masakra no ale cóż damy rade :)

teraz to juz odliczam do kolejnego usg zeby zobaczyć ile żabka waży :)

zmykam spać bo dziewczyny nie bedą miały litości rano :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi tez juz kurier DHL dostarczyl body ;) wydaje sie byc spoko... Bylam dzisiaj kupic pieluchy i kupilam w pepco tetrowe i flanelowe. Chcialabym jeszcze dwie muslinowe kupic i mysle ze tyle wystarczy. Jak juz udalo mi sie zmobilizowac do chodzenia po sklepach to przy okazji obejzalam posciele zaluje tylko ze od razu nie kupilam bo musze znowu jechac... Odwiedzilam jeszcze rodzicow i po calym dniu mam tak spuchniete stopy ze normalnie makabra... To chyba przez to ze u nas tu straszliwy upal byl. Nie wiem jak sobie z tym radzic. Juz rano jak wstalam to czulam jak mi pulsuja jak stoje takie napuchniete byly...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2017, 00:53

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Sara ja mialam ten sam problem. Badania robilam w srode, a wynikow dzis nie bylo, a dzis bylam u lekarza. Wiec zamiast zalatwic wszystko na wizycie to jak wyniki beda to musze tam jeszcze raz jechac zeby mi zrobili zastrzyk :/
    Boże jaki bezsens. Ludzie nie umieją powiedzieć "nie wiem"? To ja nie mam po co tam jechać. Mam 50km w jedną stronę do ginekologa, a następny termin.. masakra..

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara9555 wrote:
    Boże jaki bezsens. Ludzie nie umieją powiedzieć "nie wiem"? To ja nie mam po co tam jechać. Mam 50km w jedną stronę do ginekologa, a następny termin.. masakra..

Sara, a nie masz możliwości podskoczyć do jakiegokolwiek laboratorium Diagnostyki przed wizytą? Czemu dopiero o 11 miałabyś po nie jechać?
    Jeśli laboratorium jest czynne od 7-8 to w każdym mogą ten wynik wydrukować.

IZA - u mnie aż tyle wydzieliny nie ma. A jak jest to jakaś taka wodnista. Ewentualnie jak pochodzę za dużo to wtedy kremowa. Ale wtedy tej jest minimum.

Za to boli mnie to durne spojenie łonowe. Najbardziej mi dokucza w nocy jak się budzę często do WC.
    I w ogóle wczoraj trochę mi w krzyżu ćmiło i jakieś pseudo wzdęcia miałam :/ ale może to od zmiany diety, bo się na bardziej błonnikową przestawiam.

Zuza - jak jest gorąco to możesz puchnąć. Pij wodę i jak siedzisz to staraj się trzymać nogi w górze.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. U mnie także trochę więcej wydzieliny ale ja też i ciągle jestem na luteinie. Stopy spuchly mi od kilku dni i wcale nie musiało być goraco :( są jakby trochę szersze też.
    Kaczorka i mnie krzyż to nawala a jak mam wstać z łóżka to wolę schodzić na czworaka :) ale mam tak od ponad miesiąca i raz jest lepiej raz gorzej. A i też miałam kilka dni że spojeniem ale wtedy wyskakuje mi brzuch i wtedy przestaje boleć :)
    Wogole mam wrażenie że podeszlam już trochę woda. Waga wciąż rośnie pomimo braku objadania się, zadko jem coś słodkiego. No tyle że jestem trochę ograniczona ruchowo przez ten szew.

Dopiero mam wizytę za tydzień i pewnie już zrobię to usg 3 trymestru. Ciekawe co u małego :) też potrafi się leniwie ruszać i ma takie chwile ciszy.
    Pomimo wszelkich nie dogodnosci z waga i plecami to często czuje się tak dobrze ze zapominam że jestem w ciąży :)

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Sara, a nie masz możliwości podskoczyć do jakiegokolwiek laboratorium Diagnostyki przed wizytą? Czemu dopiero o 11 miałabyś po nie jechać?
    Jeśli laboratorium jest czynne od 7-8 to w każdym mogą ten wynik wydrukować.

IZA - u mnie aż tyle wydzieliny nie ma. A jak jest to jakaś taka wodnista. Ewentualnie jak pochodzę za dużo to wtedy kremowa. Ale wtedy tej jest minimum.

Za to boli mnie to durne spojenie łonowe. Najbardziej mi dokucza w nocy jak się budzę często do WC.
    I w ogóle wczoraj trochę mi w krzyżu ćmiło i jakieś pseudo wzdęcia miałam :/ ale może to od zmiany diety, bo się na bardziej błonnikową przestawiam.

Zuza - jak jest gorąco to możesz puchnąć. Pij wodę i jak siedzisz to staraj się trzymać nogi w górze.

Nie wiem jak to w tych głównych, ale do naszego przychodzą wyniki z Bielska dopiero wtedy. A ja mam na 9 być w Katowicach. Zupełnie inny kierunek, przy czym jeszcze dojazdu muszę 1,5h liczyć. Ale dzięki za info. Zadzwonię i się dowiem czy może w innym miejscu będzie można to zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2017, 08:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, zadzwoń i się upewnij, ale wynik możesz chyba odebrać w każdej placówce. :) więc wg mnie nie powinno być problemu odebrać gdzieś w Katowicach.

Mam w planach jechać z meżulem na oględziny/zamówiny wózka i fotelika, mam nadzieję, że coś sensownego nam się uda wyhaczyć :)

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i niestety pomimo magnezu, potasu, leków przeciw zakrzepowych i trzymania tych serdelkow w górze coraz częściej mam ból łydek taki skurczowy i co któraś noc tzw Rls ( zespół niespokojnych nóg)

Co do badań mam podobnie. Robiłam cytologia i też nie widzę w internecie. Muszę jechać do przychodni ale całe szczęście uda się ogarnąć to przed wizytą. To samo miałam z tymi przeciwciałami krwi tyle że u mnie jest krew 0+ więc nie ma to znaczenia do żadnych zastrzyków itp

mhsv9vvj9veszbog.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i chwale sieć"apartamentem" w 28+0 :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3c87ac51cc57.jpg

Pani Moł, Charlutek, Invis, Zuza2323, wichrowe_wzgórza, Asia_89, moremi lubią tę wiadomość

mhsv9vvj9veszbog.png
‹‹ 712 713 714 715 716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ