Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
sara9555 wrote:Nie wiecie czy jak się zrobi w piątek badania to będą wyniki online jeszcze w piątek wieczorem w DIAGNOSTYCE?
Ja zawsze robię w Diagnostyce i wyniki mam jeszcze tego samego dnia - najpóźniej 14-15zazwyczaj koło 13. Bez względu na dzień tygodnia.
-
Zgredek 12 wrote:Cześć kolezanki. Przyszlam do was po poradę. Chodzi mi o detektor tętna. Z tego co pamietam któraś z was używała. Chciałam zapytac od kiedy mozna stosować zeby uchwycic malucha?
Brzuszki macie superczekam na wasze rozwiązania!! Buziaki
Ja słyszałam od około 13-14 tygodnia, wczesniej nie moglam znalezcZgredek 12 lubi tę wiadomość
Syn
-
Zgredek 12 wrote:Cześć kolezanki. Przyszlam do was po poradę. Chodzi mi o detektor tętna. Z tego co pamietam któraś z was używała. Chciałam zapytac od kiedy mozna stosować zeby uchwycic malucha?
aż byłam zdziwiona, myślalam ze to sciema. Od tej pory juz zawsze sie udawalo i to max kilkanaście sekund szukania. Tak ze ja jestem zachwycona, mega uspokajacz za 130 zeta
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Kaczorka wrote:Ja zawsze robię w Diagnostyce i wyniki mam jeszcze tego samego dnia - najpóźniej 14-15
zazwyczaj koło 13. Bez względu na dzień tygodnia.
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Zgredek 12- gratulacje!!! Ja łapałam bodajże od 12 tygodnia ciąży- ale pewności nie mam, niestety pamięć zawodzi. Od dawna już w sumie nie używam, bo bardzo szybko zaczęłam czuć ruchy. Jak się czujesz?
Jeśli chodzi o długie trasy samochodem to.... hmm przyznam że trochę dziwi mnie Wasze podejście. I jak można porównywać siedzenie w samochodzie (gdzie nieźle potrafi wytrząść i wytelepać, nie mówiąc o jednej pozycji) do siedzenia w domu? Dobrze, jeśli już są częste przystanki albo rozkłada się to na kilka dni to trochę inaczej. Ale 1500km za jednym razem zabrzmiało mi jak szaleństwo
Bratową moją akurat poniosło, bo jechała sama do Holandii w tą i z powrotem. Nie dziwi mnie, że skończyło się jak się skończyło.
-
wichrowe_wzgórza wrote:Tak, u mnie pojawiaja sie ok 18-20, acz cytomegalię wrzucili ostatnio dopiro o 2 w nocy
Ociągają się
Dostałam właśnie sms-a, że w poniedziałek będzie kurier z moim bodziakiem
I w tym samym czasie dzwonili, że wózek jest do odbioru :p Ale zamówiłam dostawę do domu.Pani Moł lubi tę wiadomość
-
Natalala wrote:Dziewczyny piękne brzucholki!
Ja odebrałam dziś wyniki, morofologia i mcz spoko. Wszystko elegancko. Natomiast glukoze na czczo miałam 66 a po 2h 101. Pierwszy wynik poniżej normy laboratoryjnej... nie wiem co o tym myśleć... -
-
nick nieaktualnyJa już więcej wycieczek dłuższych niż te kilkadziesiąt km nie planuję, najdłuższe to do teściów i z powrotem, do lekarza, szkoły rodzenia (niefartownie to w mych tesciów rewirach najlepszy spec musiał przyjmować
), no i 9.09 gram z kwartetem koncert, na który będę musiała dojechac moze z 50 km, ale to już też dla mnie zakończenie sezonu artystycznego - już i tak się wahałam, czy nie powinny wziąć zastępstwa, ale mąż mnie zawiezie, 45 min.grania i git, więc ten ostatni koncert sobie pyknę przez przerwą porodową
Asia_89 lubi tę wiadomość
-
Wichrowe, invis czuje sie ok. Mdlosci dawaly dosc mocno o sobie znać ale juz.przeszly. cycki bola
i czasem zgaga ale to zależy co zjem. Generalnie czuje sie inaczej niz w ciąży z synek wiec obstawiam córkę hehe:-)
wichrowe_wzgórza, Biedroneczka83, mietata lubią tę wiadomość
😇😁😇😇😁 -
nick nieaktualnyKaczorka wrote:Ociągają się
I w tym samym czasie dzwonili, że wózek jest do odbioru :p Ale zamówiłam dostawę do domu. -
wichrowe_wzgórza wrote:Invis, mnie tam nic nie telepie w aucie, tym bardziej na ekspresówce. Komfort jest super, może kwestia auta.
Najważniejsza dla mnie opinia lekarza - mówi ze mogę to mogę
HELLO, mieszkamy w PolsceU nas nawet na ekspresówkach potrafi być beznadziejna droga... sporo jeżdżę więc coś o tym wiem
A raczej jeździłam, bo ostatni mój dłuższy wyjazd to nad morze i z powrotem. W ciąży nie szaleję. Też lepiej czuję się jako kierowca niż jako pasażer, może te mięśnie wtedy rzeczywiście jakieś inne.
Zgredek12, życzę Ci nudnawej i spokojnej ciąży!Cieszę się, że się udało
-
Pani Moł wrote:Ooo a ja kminilam co to za przesyłkę DHL mi awizuje na mail inny, niż moje konto na allegro! A to na pewno bodziaki!Kaczorka wrote:Ociągają się
I w tym samym czasie dzwonili, że wózek jest do odbioru :p Ale zamówiłam dostawę do domu.
A to DHL'em wysyłają?
Bo dostałam chwile temu smsa od poczty, że została do mnie nadana przesyłka pocztexem48 i kminie co to, bo ja nic nie zamawiałam, a na mailu też brak jakiejkolwiek informacji, że coś ktoś wysłał
Chyba że przyjaciółka coś zamówiła na mój adres, bo urodziny mi się zbliżają, ale wydaje mi się, że nr by swój podała, a nie mój...
No cóż, tak czy inaczej będę miała niespodziankę w poniedziałek lub wtorek... -
antonna wrote:Ja myślę, że dla jednej 200 km samochodem może skończyć się plamieniem, a dla innej 1500 km nie da żadnego niepokojącego objawu
Ja jechałam 2 tygodnie temu na wakacje, 7 h autem i nic mi nie było
Byłam dziś na badaniach III trymestru i no muszę się pochwalić, że wszystko jest ok!! Malutka waży już 1350 gSzyjka 4cm i mocno trzyma
A tak wygląda moje maleństwo
ja nie mam zadnego zdjecia pyszczka, bo maly za kazdym razem albo wtulony w lozysko, albo pepowina przed sama twarza, albo inne cuda i zdjecia bardzo niewyjsciowe
ale niewazne w sumie, 2,5-3 m-ce i beda go miala na co dzien przed soba
antonna lubi tę wiadomość
7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
Invis wrote:HELLO, mieszkamy w Polsce
U nas nawet na ekspresówkach potrafi być beznadziejna droga... sporo jeżdżę więc coś o tym wiem
A raczej jeździłam, bo ostatni mój dłuższy wyjazd to nad morze i z powrotem. W ciąży nie szaleję. Też lepiej czuję się jako kierowca niż jako pasażer, może te mięśnie wtedy rzeczywiście jakieś inne.
przemierzam ją zwykle min 3 razy w roku
a ostatnio częściowo w maju.
Ja w trasie nie prowadzę, skupić bym się nie mogła ani tak bardzo leżeć jak lubię. zwykle połowę przesypiam...
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023