X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny brzuszki macie spore ;) Ja sobie tłumaczę, że mam zgrabny dlatego, że u mnie brak przyrostu wagi :P Na 24 tydzień był duży, ale zatrzymał się w rozwoju :P

Charlutek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Ja nie mogę nie jechać ;) umrę bez gór, a mąż bez urlopu :P
    Ale droga to tylko 365km, ekspresówka i autostrada głównie. W jedną stronę z przystankiem w polowie, bo muszę wózek obejrzeć.
    No i mamy całkiem nowe auto, cholernie komfortowe, więc nie boję się specjalnie.
    Bez przystanków trasa w 5 godzin do zrobienia.
    Ja w aucie zawsze siedzę lekko polożona, tak mi z ciążą i bez najwygodniej, myślę że będzie spoko

No no kochana to my też dopiero co wymienione ,na duże komfortowe i nic to nie zmieniło. Ale ale masz krótsza droge może lepiej przetrwasz powodzenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 13:25

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecnie bardzo lubię siedziec w aucie. No i jechałam podobną trase w okresie, kiedy brzuch mocno cisnął i nawet zwykle siedzenie bylo bardziej upierdliwe niż teraz i było doskonale.
    Jak coś - zawsze mogę położyc się z tyłu ;)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój bladzioch w 28+0 :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4053798a757d.jpg
    Dziś usłyszałam od sąsiadki: "Ale urosłaś! Dawno cię nie widziałam!" może z tydzień, max dwa ;p
    Trochę się wczoraj i dziś przerobiłam, zrobiłam sałatkę, pierogi, zupę krem z papryki, ciasto, posprzątałam chałupę, zrobiłam zakupy, pranie... dziś się dosłownie toczę ;p

Tak patrzę na to zdjęcie i wydaje mi się że na żywo brzuch jest 2x większy. Tego samego zdania jest każdy kto widział zdjęcie, a potem zobaczył mnie na żywo. Poza teściową, bo ona twierdzi, że nic nie widać, w porównaniu do niej, bo ona miała bliźnięta i jej brzuch to dopiero był wielki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 14:11

Natalala, Pani Moł, Charlutek, antonna, wichrowe_wzgórza, Biedroneczka83, Zuza2323, moremi lubią tę wiadomość

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piękne brzucholki!

Ja odebrałam dziś wyniki, morofologia i mcz spoko. Wszystko elegancko. Natomiast glukoze na czczo miałam 66 a po 2h 101. Pierwszy wynik poniżej normy laboratoryjnej... nie wiem co o tym myśleć...

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:
    Wichrowe Jechaliśmy autem niby jak krolowa pozornie wygodnie ale jednak trasa długa 800 km w jedna, i w tą i w tamta stronę po przyjedzie miałam lekkie plamienia. Nie cała trasa to autostrada okresowo wyboje nierowno wytrzeslo.robilismy często postoje ale jednak pozycja w aucie dość wymuszona, końcówka już na rozlozonym full oparciu Także ten...rozważ. A jaka ty masz droge do pakonania?

A to sorry bo u nas upały stąd mam poczucie że wszędzie tak jest

My za tydzien jedziemy na Sardynie, to bedzie jakies 1500km w jedna strone plus prom, no i z 2 latkiem ;)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    My za tydzien jedziemy na Sardynie, to bedzie jakies 1500km w jedna strone plus prom, no i z 2 latkiem ;)

Wow to jesteście dziewuchy mega! Czyli wychodzi na to że ja mieczak :(

• Invis Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka Twój lekarz zgodził się na tak długą podróż samochodem? 1500km w tym tygodniu ciąży trochę niebezpieczne... u mojej bratowej skończyło się to krwiakiem na macicy i plamieniem z tego powodu, choć podróż była o wiele krótsza, to jednak nie wskazana totalnie...

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi paradoksalnie lepiej w trasie, jak ja za kierownicą siedzę, może dlatego, że właśnie mniej trzepie - jako pasażer siedzę może jak taki luźny wór, a jako kierowca jednak mięśnie bardziej napięte i podtrzymują to wszystko.

Robiłam trasę podobną jak Wichrowe niedawniutko - ok 400 km w jedną stronę, też własnie ekspresówka+autostrada+ekspresówka2, i było ok, choć sama nie prowadziłam. Trzeba się było co prawda zatrzymać więcej razy ze względu na toaletę, rozprostowanie brzusia i szamanie (moje główne ciążowe hobby :D), ale było lepiej, niż się spodziewałam.

Psotka, Tyś to jest hardkor ;) w taką wyprawę! Ale za to zazdro absolutne takich fajnych wakacji ciążowych :)

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    PsotkaKotka Twój lekarz zgodził się na tak długą podróż samochodem? 1500km w tym tygodniu ciąży trochę niebezpieczne... u mojej bratowej skończyło się to krwiakiem na macicy i plamieniem z tego powodu, choć podróż była o wiele krótsza, to jednak nie wskazana totalnie...

W domu tez siedze wiec co za roznica ;)?
    Ani ginka ani polozna nie mowily mi coby mialobyc to niebezpieczne, a anwet dodaly zebym korzystala poki mozna haha

No i tez nie zameirzamy zrobic tych kilometrow w jeden dzien tylko w przynajmniej 3.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wie ktoś co się dzieje z pieluszkowazabawa?

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie zastanawialam czy nie rodzic ambulatoryjnie, tak to sie tutaj nazywa. Czyli ze idziesz do szpitala, rodzisz i po kilku godzinach idziesz z dzieckiem do domu. Ale wczoraj polozna mi powiedziala ze jak tak zrobie to badanie sluchu, usg i badanie krwi bed emusiala sama zalatwiac w przeciagu 10dni a ja wiem ze mi si enei bedzie chcialo dlatego juz odleze te przepisowe dni. Zreszta jak skonczy sie znowu cc (co przewiduje) to nie bede miala i tak wyjscia.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj tylko 250 km do przejechania, autokarem może być ciasno :D nie ma to jak na weekend sobie robić wycieczkę do Polski :)

Kochane byłam dzisiaj się zameldować w niemieckim szpitalu i co mnie zdziwiło, że nie ma takiego czegoś jak plan porodu dostałam tylko dwie kartki do wypełnienia. Jedna na ZZO a druga na narkoze, Mam to mieć przy sobie razem z kartą ciąży i tyle. Nic na temat lewatyw czy golenia krocza.

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • antonna Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 12:19

Kaczorka, Mamatobe♥, Natalala, Pani Moł, wichrowe_wzgórza, agagaga, Charlutek, Zuza2323, Majblanca, Asia_89, Another, moremi lubią tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    Wie ktoś co się dzieje z pieluszkowazabawa?

Pisała, że do końca tygodnia obstawia Jarmark Dominikański, więc jej nie ma. Podejrzewam, że po weekendzie się tu pojawi.

A wiecie, że tak w zasadzie to nie bardzo wiem po co jest ten plan porodu? :p
    Przecież tego i tak się nie da zaplanować.

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna - ale superaśne zdjęcie!! Słodki bobas :D

antonna lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kolezanki. Przyszlam do was po poradę. Chodzi mi o detektor tętna. Z tego co pamietam któraś z was używała. Chciałam zapytac od kiedy mozna stosować zeby uchwycic malucha?
    Brzuszki macie super :-) czekam na wasze rozwiązania!! Buziaki

agagaga, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

😇😁😇😇😁
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiecie czy jak się zrobi w piątek badania to będą wyniki online jeszcze w piątek wieczorem w DIAGNOSTYCE?

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Pisała, że do końca tygodnia obstawia Jarmark Dominikański, więc jej nie ma. Podejrzewam, że po weekendzie się tu pojawi.

Dzięki za info. Próbowałam ją złapać na facebooku, ale nie odpisuje :(

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Ja myślę, że dla jednej 200 km samochodem może skończyć się plamieniem, a dla innej 1500 km nie da żadnego niepokojącego objawu ;) Ja jechałam 2 tygodnie temu na wakacje, 7 h autem i nic mi nie było ;)

Byłam dziś na badaniach III trymestru i no muszę się pochwalić, że wszystko jest ok!! Malutka waży już 1350 g :) Szyjka 4cm i mocno trzyma :D A tak wygląda moje maleństwo <3
    5996ebc0b5275.png
    Ohh jaka słodka buźka ❤ zazdroszcze pieknego zdjęcia, ja niestety byłam i nic zakryl się rączkami nie chce się pokazać:)

antonna lubi tę wiadomość

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
‹‹ 710 711 712 713 714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ