X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny brzuszki macie spore ;) Ja sobie tłumaczę, że mam zgrabny dlatego, że u mnie brak przyrostu wagi :P Na 24 tydzień był duży, ale zatrzymał się w rozwoju :P

Charlutek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Ja nie mogę nie jechać ;) umrę bez gór, a mąż bez urlopu :P
    Ale droga to tylko 365km, ekspresówka i autostrada głównie. W jedną stronę z przystankiem w polowie, bo muszę wózek obejrzeć.
    No i mamy całkiem nowe auto, cholernie komfortowe, więc nie boję się specjalnie.
    Bez przystanków trasa w 5 godzin do zrobienia.
    Ja w aucie zawsze siedzę lekko polożona, tak mi z ciążą i bez najwygodniej, myślę że będzie spoko

No no kochana to my też dopiero co wymienione ,na duże komfortowe i nic to nie zmieniło. Ale ale masz krótsza droge może lepiej przetrwasz powodzenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 13:25

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecnie bardzo lubię siedziec w aucie. No i jechałam podobną trase w okresie, kiedy brzuch mocno cisnął i nawet zwykle siedzenie bylo bardziej upierdliwe niż teraz i było doskonale.
    Jak coś - zawsze mogę położyc się z tyłu ;)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój bladzioch w 28+0 :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4053798a757d.jpg
    Dziś usłyszałam od sąsiadki: "Ale urosłaś! Dawno cię nie widziałam!" może z tydzień, max dwa ;p
    Trochę się wczoraj i dziś przerobiłam, zrobiłam sałatkę, pierogi, zupę krem z papryki, ciasto, posprzątałam chałupę, zrobiłam zakupy, pranie... dziś się dosłownie toczę ;p

Tak patrzę na to zdjęcie i wydaje mi się że na żywo brzuch jest 2x większy. Tego samego zdania jest każdy kto widział zdjęcie, a potem zobaczył mnie na żywo. Poza teściową, bo ona twierdzi, że nic nie widać, w porównaniu do niej, bo ona miała bliźnięta i jej brzuch to dopiero był wielki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 14:11

Natalala, Pani Moł, Charlutek, antonna, wichrowe_wzgórza, Biedroneczka83, Zuza2323, moremi lubią tę wiadomość

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piękne brzucholki!

Ja odebrałam dziś wyniki, morofologia i mcz spoko. Wszystko elegancko. Natomiast glukoze na czczo miałam 66 a po 2h 101. Pierwszy wynik poniżej normy laboratoryjnej... nie wiem co o tym myśleć...

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:
    Wichrowe Jechaliśmy autem niby jak krolowa pozornie wygodnie ale jednak trasa długa 800 km w jedna, i w tą i w tamta stronę po przyjedzie miałam lekkie plamienia. Nie cała trasa to autostrada okresowo wyboje nierowno wytrzeslo.robilismy często postoje ale jednak pozycja w aucie dość wymuszona, końcówka już na rozlozonym full oparciu Także ten...rozważ. A jaka ty masz droge do pakonania?

A to sorry bo u nas upały stąd mam poczucie że wszędzie tak jest

My za tydzien jedziemy na Sardynie, to bedzie jakies 1500km w jedna strone plus prom, no i z 2 latkiem ;)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    My za tydzien jedziemy na Sardynie, to bedzie jakies 1500km w jedna strone plus prom, no i z 2 latkiem ;)

Wow to jesteście dziewuchy mega! Czyli wychodzi na to że ja mieczak :(

• Invis Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka Twój lekarz zgodził się na tak długą podróż samochodem? 1500km w tym tygodniu ciąży trochę niebezpieczne... u mojej bratowej skończyło się to krwiakiem na macicy i plamieniem z tego powodu, choć podróż była o wiele krótsza, to jednak nie wskazana totalnie...

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi paradoksalnie lepiej w trasie, jak ja za kierownicą siedzę, może dlatego, że właśnie mniej trzepie - jako pasażer siedzę może jak taki luźny wór, a jako kierowca jednak mięśnie bardziej napięte i podtrzymują to wszystko.

Robiłam trasę podobną jak Wichrowe niedawniutko - ok 400 km w jedną stronę, też własnie ekspresówka+autostrada+ekspresówka2, i było ok, choć sama nie prowadziłam. Trzeba się było co prawda zatrzymać więcej razy ze względu na toaletę, rozprostowanie brzusia i szamanie (moje główne ciążowe hobby :D), ale było lepiej, niż się spodziewałam.

Psotka, Tyś to jest hardkor ;) w taką wyprawę! Ale za to zazdro absolutne takich fajnych wakacji ciążowych :)

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    PsotkaKotka Twój lekarz zgodził się na tak długą podróż samochodem? 1500km w tym tygodniu ciąży trochę niebezpieczne... u mojej bratowej skończyło się to krwiakiem na macicy i plamieniem z tego powodu, choć podróż była o wiele krótsza, to jednak nie wskazana totalnie...

W domu tez siedze wiec co za roznica ;)?
    Ani ginka ani polozna nie mowily mi coby mialobyc to niebezpieczne, a anwet dodaly zebym korzystala poki mozna haha

No i tez nie zameirzamy zrobic tych kilometrow w jeden dzien tylko w przynajmniej 3.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wie ktoś co się dzieje z pieluszkowazabawa?

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie zastanawialam czy nie rodzic ambulatoryjnie, tak to sie tutaj nazywa. Czyli ze idziesz do szpitala, rodzisz i po kilku godzinach idziesz z dzieckiem do domu. Ale wczoraj polozna mi powiedziala ze jak tak zrobie to badanie sluchu, usg i badanie krwi bed emusiala sama zalatwiac w przeciagu 10dni a ja wiem ze mi si enei bedzie chcialo dlatego juz odleze te przepisowe dni. Zreszta jak skonczy sie znowu cc (co przewiduje) to nie bede miala i tak wyjscia.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj tylko 250 km do przejechania, autokarem może być ciasno :D nie ma to jak na weekend sobie robić wycieczkę do Polski :)

Kochane byłam dzisiaj się zameldować w niemieckim szpitalu i co mnie zdziwiło, że nie ma takiego czegoś jak plan porodu dostałam tylko dwie kartki do wypełnienia. Jedna na ZZO a druga na narkoze, Mam to mieć przy sobie razem z kartą ciąży i tyle. Nic na temat lewatyw czy golenia krocza.

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • antonna Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 12:19

Kaczorka, Mamatobe♥, Natalala, Pani Moł, wichrowe_wzgórza, agagaga, Charlutek, Zuza2323, Majblanca, Asia_89, Another, moremi lubią tę wiadomość

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    Wie ktoś co się dzieje z pieluszkowazabawa?

Pisała, że do końca tygodnia obstawia Jarmark Dominikański, więc jej nie ma. Podejrzewam, że po weekendzie się tu pojawi.

A wiecie, że tak w zasadzie to nie bardzo wiem po co jest ten plan porodu? :p
    Przecież tego i tak się nie da zaplanować.

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna - ale superaśne zdjęcie!! Słodki bobas :D

antonna lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kolezanki. Przyszlam do was po poradę. Chodzi mi o detektor tętna. Z tego co pamietam któraś z was używała. Chciałam zapytac od kiedy mozna stosować zeby uchwycic malucha?
    Brzuszki macie super :-) czekam na wasze rozwiązania!! Buziaki

agagaga, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

😇😁😇😇😁
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiecie czy jak się zrobi w piątek badania to będą wyniki online jeszcze w piątek wieczorem w DIAGNOSTYCE?

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Pisała, że do końca tygodnia obstawia Jarmark Dominikański, więc jej nie ma. Podejrzewam, że po weekendzie się tu pojawi.

Dzięki za info. Próbowałam ją złapać na facebooku, ale nie odpisuje :(

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Ja myślę, że dla jednej 200 km samochodem może skończyć się plamieniem, a dla innej 1500 km nie da żadnego niepokojącego objawu ;) Ja jechałam 2 tygodnie temu na wakacje, 7 h autem i nic mi nie było ;)

Byłam dziś na badaniach III trymestru i no muszę się pochwalić, że wszystko jest ok!! Malutka waży już 1350 g :) Szyjka 4cm i mocno trzyma :D A tak wygląda moje maleństwo <3
    5996ebc0b5275.png
    Ohh jaka słodka buźka ❤ zazdroszcze pieknego zdjęcia, ja niestety byłam i nic zakryl się rączkami nie chce się pokazać:)

antonna lubi tę wiadomość

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
‹‹ 710 711 712 713 714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ