X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bycie uznaną za jakąś mnie nie interesuje ;) dla siebie - max 65kg jest super

Ja się np.zastanawiałam, czy mnie by zdyskwalifikowali, bo jest o iluś tam latach leczenia niepłodności... bo niby ja sie zglosilam do kliniki w 2013. Ale pierwsze IUI bylo w 2015, 2 cykle pozniej ciaza naturalna poroniona, rok przerwy i udana 3 IUI. Więc samego "leczenia" (żadnych leków, IUI na naturalnym cyklu) to łącznie 4 cykle :P ale niepłodności idiopatycznej kilka lat. Ciąża jako taka też książkowa, zero problemów. Nerka jakby pod to nie podchodzi, fizjologia ale bez wpływu na ciążę.
    Może pogadam z moim lekarzem. Z drugiej strony - mimo wszystko w szpitalu jakoś mi "bezpiecznie" :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 09:28

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • mietata Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe, ale ten dom narodzin jest w szpitalu, wychodzisz z pokoju i już szpital :) Wydaje mi się, że te wskazania są takie orientacyjne, każdy przypadek jak piszą jest rozpatrywany indywidualnie, ocenia lekarz i położna czy można tam rodzić czy nie.
    W karcie ciąży nie masz napisane długoletnie leczenie niepłodności, także nie musisz się z tego spowiadać...niestety u mnie wpisali ivf, więc nie ukryję.

Invis, ja kupuję taki regał z przewijakiem z Ikei, będzie stał w pokoju, na noc sam przewijak będę opierać o ścianę obok łóżka, taki plan, zobaczymy jak wyjdzie w praniu.
    Dostawka snuzpod jest lekka, będziemy z nią krążyć po domu i nie dokupujemy dodatkowych łóżek

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie, 1080g człowieka, pessar trzyma, wiec jestem happy :) nadal musze leżakować, ale dla takich efektów warto!

Pani Moł, Mamatobe♥, jacky88, mietata, wichrowe_wzgórza, Invis, Biedroneczka83, agagaga, Charlutek, Natalala, Asia_89, Zuza2323 lubią tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pokój dla córki maluję na szaro + bladziutki pudrowy róż, podłogę położyliśmy jasno-szarą taką deskową, panele z fugą, jak w reszcie domu no i meble będą białe, jak u większości z nas :) gdyby nie 3 tygodnie czekania na okno to już by było prawie gotowe wszystko, no ale trzeba czekać.
    W oknie wieszam normalną roletę plus krótkie zasłonki, jeszcze nie wybrałam. Rolety dzień-noc mi się podobają jeśli się ma blisko sąsiadów albo mieszkanie nisko, ale u nas nie mają specjalnego sensu, bo z każdej strony przestrzeń i sąsiedzi w okna nie zaglądają. Lubię rzymskie rolety.

Wichrowe, wiem co czujesz. Też przytyłam przed ciążą (dół poporonieniowy + niedoczynność tarczycy) i jeszcze teraz te kilogramy. Wiadomo, że ciąża itp, i za kilka miesięcy będziemy zrzucać ale nie jestem taką ciężarną tylko w brzuszku. Trochę za dużo tych kg przygruchałam już, a to jeszcze trochę trzeba przytyc i mam w dupce koszulki od teściówy w rozmiarze 48, ale sama się nie najlepiej czuję widząc swój księżyc w pełni zamiast twarzy. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 10:48

• Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nowych mebli to popieram, żeby kupić je wcześniej. My złożyliśmy łóżeczko i komodę tydzień temu i do tej pory w całej sypialni czuć zapach drewna, farby, takiej chemii po prostu.
    Moja siostra bardzo chciała rodzić w domu narodzin w Warszawie, ale z miejsca ją zdyskwalifikowali ponieważ brała zastrzyki clexane w związku z problemami z krzepliwością krwi. Ale żona mojego kuzyna tam rodziła i bardzo chwali warunki i w ogóle wszystko tam chwaliła ;)
    Dziś przyjeżdżają do nas rodzice i przywożą nam wózek i fotelik. Pierzecie elementy gondoli przed użyciem?
    A jeszcze mam pytanie, czy zauważyłyście jakby lekkie zasinienie w okolicy pępka? Ja to widzę w lustrze, ale gdy patrzę na brzuch to jest "czysty". Mąż też twierdzi, że nic nie widzi, ale znowu on dostrzegł, że "chyba zaczyna pojawiać mi się ta ciążowa kreska, bo mam jakiś jasny ślad wzdłuż brzuszka, od pępka w dół", znowu ja tam żadnej kreski nie widzę, tylko lekki siniak wokół pępka, i tylko w lustrze ;p

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju pako jaki sajgon w tym szpitalu, w którym leżałaś, masakra, współczuję i cieszę się że już nie musisz się tam męczyć ;)

Ja jeszcze szpitala nie wybrałam, cały czas miotam się między lekarzami, dodatkowo już drugi raz przełożyli mi wizytę na NFZ, tym razem na poniedziałek, mam nadzieję że już jej nie odwołają bo mi się urlop kończy :P

Wczoraj miałam dzień nicnierobienia, było mi duszno i gorąco, pół dnia przeleżałam oglądając serial Grimm.

Dziś w rozjazdach cały dzień i załatwienia na mieście.

age.png

age.png

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Wichrowe, ale ten dom narodzin jest w szpitalu, wychodzisz z pokoju i już szpital :) Wydaje mi się, że te wskazania są takie orientacyjne, każdy przypadek jak piszą jest rozpatrywany indywidualnie, ocenia lekarz i położna czy można tam rodzić czy nie.
    W karcie ciąży nie masz napisane długoletnie leczenie niepłodności, także nie musisz się z tego spowiadać...niestety u mnie wpisali ivf, więc nie ukryję.

Invis, ja kupuję taki regał z przewijakiem z Ikei, będzie stał w pokoju, na noc sam przewijak będę opierać o ścianę obok łóżka, taki plan, zobaczymy jak wyjdzie w praniu.
    Dostawka snuzpod jest lekka, będziemy z nią krążyć po domu i nie dokupujemy dodatkowych łóżek
    Wiem, że w szpitalu, ale jakoś spokojniej mi pod tym wenflonem :P

U mnie w karcie chyba niewpisane bo gin machnąl reka i powiedział "eeee, to jest naturalne" :D ale już w usg chyba bylo, nie pamiętam.
    Ale z miejscem to chyba jak w szpitalu, może się okazac że nie ma, prawda??

Co do nówek - koleżanka mowiła, że wszystko warto wcześniej powietrzyć, nawet wózek śmierdzial w cholerę ;]

Moł, mi o dziwo twarz sie wyciągnęla, ale hm....tylko twarz :D

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    My po wizycie, 1080g człowieka, pessar trzyma, wiec jestem happy :) nadal musze leżakować, ale dla takich efektów warto!
    Ja jeszcze 2 tygodnie czekam na usg.
    Ciekawe jaka będzie waga :))

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb2caf3a2cfc.jpg

To mój 28-tygodniowy bębenek :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 11:06

wichrowe_wzgórza, Holibka, antonna, Kaczuszka86, Charlutek, Natalala, Zuza2323, moremi lubią tę wiadomość

• Holibka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi to Wichrowe z Twoich opisów wcześniejszych miałam dużo bardziej rozbudowany obraz ciebie :P także nie przesadzaj, super wyglądasz :)

Ja mam dzis prawie dyszkę do przodu. U mnie to kwestia ostatnich tygodni gdzie mieliśmy na wakacjach 11 latka no i co drugi dzień lody, cos słodkiego, sporo pepsi to i ja siła rzeczy costam wypiłam. Na szczęście młodego dzis odwozimy i bede mniej gotować i nie bedzie tyle rozpieszczania ;)

age.png

age.png

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super to łożeczko jest, małe i zgrabne :)
    Ja poszukuję kosza, ale widzę ze sporo ma wewnątrz tylko 64-68 cm, wydaje mi sie to zdecydowanie za mało. A jak urodze 60cm? ;D chciałabym coś wiekszego, żeby serio posłużylo te 3-4 miechy a nie tygodnie ;]

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Holibka, na szczęscie mam proporcje jakieś, i to mnie ratuje wizualnie nawet przy nadwadze :P
    Ale dziś jakoś poł kilo mniej :P

Holibka lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb2caf3a2cfc.jpg

To mój 28-tygodniowy bębenek :O
    Iii, dobrze wyglądasz :) normalnie po prostu :)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • mietata Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to właśnie pisałam, że tak marudzicie na tę swoją wagę dziewczyny, a na zdjęciach normalne kobiety :)
    nie dajmy się zwariować z tą wagą.

Pani Moł, ale masz fajny spiczasty brzuszek!

Wichrowe, mam położną z Żelaznej wykupioną, niby to niczego nie gwarantuje, ale poród nie trwa 15 min, jak się zacznie mam się z nią skontaktować i podejrzewam, że może jakieś miejsce złapać. Do tego listopad nie jest jakimś szalonym miesiącem pod względem porodów...w ostateczności pojadę do innego szpitala, toż porodu nie zatrzymam ;)
    A jak uda się do domu narodzin to tam w ogóle jest mało chętnych

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa- jeśli chodzi o pępek to mój tylko jest lekko wypchany. A linie mam od pępka w górę i od pępka w dół, ale bardzo delikatną i... krzywą :p nie idzie centralnie od połowy pępka, tylko tak jakby od jednej jego strony. Z córką też tak miałam, tylko z nią nie przypominam sobie aby ta linia była również NAD pepkiem.

Nasz wózek, a raczej gondola wietrza się w pokoju. Dywan ten wywieszamy na balkonie czasem żeby się przewietrzył. Jeszcze wymiana paneli nas czeka i malowanie... myślę że to kwestia tygodnia-dwóch. A z początkiem nowego tygodnia przyjeżdża reszta mebli do pokoju małego także będzie się miało co wietrzyc. Będę dużo spokojniejsza, gdy wszystko będzie już gotowe :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj potwierdzam, kupujcie mebelki juz teraz, bo przynajmniej te moje ikeowe smierdzą chemią.

Ja mimo urzadzania pokoiku tez bede miala Malą na poczatku u nas, zeby młoda sie chociaz do pkola wysypiala, w lozeczku turystycznym, ktore mam. Doraźnie na noc przewijak na stole chyba, mam ten twardy.

Tak, podobne te nasze pokoiki będą:-) U nas to w sumie pod gust starszej robiony, ma juz swoje zdanie przeciez, ale nam sie tez bardzo podoba. Podloga niestety stara, ale i tak myslimy o budowie, wiec po co wiecej teraz. Wczoraj przeglądalam dywaniki na stronie english home, moze tam cos znajde.

Kurcze, wyszly mi trzy opryszczki wokol ust, uroczo;-)

Wichrowe, tez myslalam po Twoich opisach, że jestes duza. A wlasnie wcale nie jestes, ladnie dobralas ubrania do figury i wyglądasz w nich apetycznie:-)

Pani Mol, bardzo ladnie:-)

Invis, fajnie, ze macie oddzielne pokoiki dla dzieci:-)

Aasha, super wiesci!

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzięki, dziewczyny ;) a brzuch wraz z dupskiem tworzą taki masyw ukośny, hi hihiii..

Katarzynaa - ja mam też taką sinawą żyłę po lewej stronie pępka. Pępek jeszcze nie wystaje, ale już jest taki płytki, że obawiam się, że chwila-moment wyskoczy :D

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę pomyśleć o tym domu narodzin. Przejśc pogadać nie zaszkodzi...

Ja już schizuję bo wczoraj i dziś mloda jakoś mniej się rusza... czuję, ale mniej i rzadziej... Serce ładnie bije i równo.
    Gin mówił, żeby tak od 30 tygodnia zwracać uwage na odstępstwa. I że jak mam detektor to ok o ile się nie boję, że nie złapię serducha :P

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Katarzynaa- jeśli chodzi o pępek to mój tylko jest lekko wypchany. A linie mam od pępka w górę i od pępka w dół, ale bardzo delikatną i... krzywą :p nie idzie centralnie od połowy pępka, tylko tak jakby od jednej jego strony. Z córką też tak miałam, tylko z nią nie przypominam sobie aby ta linia była również NAD pepkiem.

Nasz wózek, a raczej gondola wietrza się w pokoju. Dywan ten wywieszamy na balkonie czasem żeby się przewietrzył. Jeszcze wymiana paneli nas czeka i malowanie... myślę że to kwestia tygodnia-dwóch. A z początkiem nowego tygodnia przyjeżdża reszta mebli do pokoju małego także będzie się miało co wietrzyc. Będę dużo spokojniejsza, gdy wszystko będzie już gotowe :)
    Invis kochana taki zabobon mi ktoś kiedyś powiedział, i chyba się sprawdza :D ponoć jak linia jest do pępka tylko to dziewczynka a jak chłopak to ponoć jest długa aż nad pępek:D coś w tym musi być:D

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Mol ja mam chyba podobny brzuch do twojego kształtem, taki szpic :P mój jest najczęściej lekko bardziej wypchany z prawej strony i z prawej częściej czuję takie rozpychanie małego, pewnie tam ma dupinę i plecy.

Invis dzięki za zdjęcie!

Co do linea negra to ja mam pod pępkiem i nad pępkiem delikatną. Pod pępkiem idzie centralnie, a nad pępkiem jest z lewej strony, nie centralnie.

age.png

age.png
‹‹ 708 709 710 711 712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ