Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Wichrowe, bardzo fajna figura! I brzusio ewidentnie widoczny
Aż mnie ciary przeszły jak poczytałam o tych zagrzybionych prysznicach. Serio. W szpitalu w którym leżałam warunki były dobre, choć szpital w niewielkiej miejscowości. Jak jest wystarczająco miejsca, to kładą dziewczyny osobno w salach, albo po max 2 osoby. Jeśli chodzi o odwiedziny po porodzie- to ja tym razem mowie stanowcze NIE. Może być tylko mąż. Resztę najbliższej rodziny zaprosze może po 2 tygodniach do domu, na pewno nie wcześniej.
Pako, uroczy kotełTuliłabym
Dziewczyny, czy uważacie że kupno używanego monitora oddechu to pomysł do d*py? Jeśli tak, to z jakich powodów?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 22:28
pako_mrrr, moremi lubią tę wiadomość
-
Pako, ale masakra z tym szpitalem.. To jednak w moim, w Poznaniu jest jak należy. Z odwiedzinami też przesady nie bylo. Choc krepowaly mnie obce osoby na sali podczas nieudolnych prób karmienia wrzeszczacego dziecka. Ale odwiedziny sa 15-18 wiec ok. Ja akurat modlilam sie, żeby Mąż jak najdluzej byl, bo z bólu po cc chodzilam po scianach.
Wichrowe bardzo ladnie sie prezentujesz:-)
Jestem zaskoczona jakie te Wasze Dzieci są juz duże!! Jestem ciekawa jaka jest moja Mała, byle do wtorku:-) Dzis brzuchol dalej twardy i bolesnie sie spinal, wiec nadal sie martwie:|
Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*] -
Invis, Mama2kituszek, dzięki
bozeee juz dobrze ponad 80kg
będzie co zrzucać...
Ja pamiętam ginekologie na Bródnie przed remontem - odpadające kafle, deski ze śladami po petach... i w tym rodzace, w połogu... po wodzie znajoma dostała wysypki, jak się wykąpala. Teraz już są po remoncie. Na żelaznej była codziennie dezynfekcja, mycie, meeega czysto.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 23:08
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Czesc wszystkim. Trzymam kciuki zeby "szpitalne" jak najdłużej były w dwupaku.
Mam takie dziwne pytanie... Moze ja jakos koślawo nogi stawiam. Ale od tygodnia mam tak ze wieczorem ledwo stoje bo mnie tak pięty bolą... Normalnie nie jestem w stanie ustać w miejscu a jak się przemieszczam to na palcach...moze ktoras z Was tez tak miała i to jest przejściowe. Kurcze bo boje się ze jakieś martwicy pięt dostane...
Pochwale sie bo udało nam sie skończyć remont pokoju. Po meble musimy jeszcze pojechać ale pokoik juz zrobiony;-).
A o to nasze dzieło
Zdjecie robilam jeszcze w trakcie prac;-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 23:22
Pani Moł lubi tę wiadomość
-
Majblanca- ale super pomysł na ścianę! Bardzo mi się podoba
Ja też mam już pewien pomysł na ściany w pokoju małego, ale nie jest zbyt "oryginalny". W sumie prosty, jak wszystko w moim domu
Wichrowe- ja już ponad 12kg na plusie. Też będzie co zrzucaćMajblanca lubi tę wiadomość
-
Majblanca, brawo!!! Pieknie!!
U mnie trochę podobny motyw, choc bedzie w skromniejszym wydaniu:-) Pelen szacun, swietnie to zrobiliscie:-) Chmurki i balony to tapeta, naklejki, czy recznie namalowane?
U mnie jest szaro- bialo baza, strefa starszej blekitna, strefa malej rozowa. Nad lozkiem starszej kontur domku z bialych listewek, domaluje chmury, a nad maludą namaluję baloniki. Mamy biale mebelki. Jak skonczymy wstawie fotke.
Kiedy starsza sie rodzila tez samodzielnie malowalam, wtedy bylo drzewko, do ktorego dokleilam ze trzy tuziny papierowych ptaszkow. Fajnie wyglądalo, tak myślę
Teraz szukam taniej lampy/ klosza, dywaniku, zaslon/ rolet. Bardzo spodobal mi sie dywan Invis, widzialam go tez w castoramie, ale u mnie w tym pokoju byloby za ciemno:| Szukam wiec czegos pastelowego. Dziewczyny a co macie na oknach?Majblanca lubi tę wiadomość
Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*] -
Mama2kituszek- ja właśnie nie mam pomysłu na okno do mlodego, bo jest nietypowe- od podłogi prawie do sufitu, ale szerokości drzwi balkonowych. Po jednej jego stronie jest ściana, a po drugiej zaczyna się skos. Jedyny mój pomysł na tę chwilę to roleta dzień-noc (chociaż mamy antywłamaniowe na zewnątrz) ale trochę dziwnie tak puste okno
U córki mam okno dość standardowe, z parapetem, szerokie. Na razie ma dziewczęca firanke na karniszu, długości do parapetu. Do niej wiem że chcę taką firane- panel z obciążnikiem przy dole. Prosta, biała. Ale nie mogę znaleźć żadnej która by mnie satysfakcjonowala więc póki co nie zmieniam
-
Balony i chmurki to naklejki takie na ścianę w necie jest tego duzy wybor;-)
Czekam na fotki bo pomysł bardzo fajny.
Ja całe mieszkanie mam biało szare z elementami żółtego wiec i mlody dostal taka kolorystyke..
Ja mam na oknach rolety szare dzien-noc.
Firanki i zaslony nie sa dla mnie.
U kogos jak najbardziej ale ja w domu nie lubieWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 00:24
-
Majblanca super pomysl i wykonanie
My mamy pokoj szary, biale meble i na scianie z lozeczkiem i komoda baloniki i chmurkiFajne sa te naklejki - polecam. My rolet zewnętrznych nie możemy miec w bloku. Natomiast rolety wewnetrzne mi sie juz przejadly. Zdecydowalam sie wiec na zaciemniajace zaslony i firanki
Mi sie podoba
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 06:36
Majblanca lubi tę wiadomość
👧 2017
👧 2021
👶 2022 -
my zamówiliśmy plisy do okien. Fajnie zaciemniają, a żaluzje dzień/noc jakoś mi nie podeszły, średnio mi się efekt podobał.
Co do pięt polecam zainwestować w dobre buty. Ja sobie kupiłam fajne butki z materiału na podeszwie z dodatkową amortyzacją, są lekkie, wygodne i chodzi się w nich jak po chmurkach. Nawet jak jest ciepło i mam dużo do przejścia to je zakładam (są z tkaniny więc przewiewne) zamiast sandałów. Niestety takie klapki, sandały etc mają zazwyczaj twardą podeszwę, kiepską amortyzację, a u nas wszystko się przesuwa, inne obciążenie etc.
Wichrowe, ja rozumiem, że chudziną nie jesteś, ale to wieczne marudzenie o tym jaka to gruba nie jesteś uważam za przesadę ;P masz proporcjonalną figurę, doceń toi ewidentnie to brzuch ciążowy....a ciotki no wiesz...jeśli jesteś w 7 miesiącu i nadal nikomu nie powiedziałaś że jesteś w ciąży to się dziwisz komentarzom odnośnie wagi
?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 07:40
-
Ale ona nie komentowała mojej wagi
tylko była zdziwiona, że u wejścia w 30 tydzień mam tak mały brzuch
wczoraj zresztà była 3 osobą, która się zdziwiła
Jakieś proporcje mam, mam talię itp. Ale 4 lata temu duuuuużo schudłam, po latach nadwagi a nawet otyłości osiągnęłam normalną wagę. U wygląd. Teraz ciężko mi z tym, że nie mieszczę się w nic i że nie jest to tylko kwestia ciąźy - w depresji zapasłam się samato zwyczajnie frustruje. W tej chwili niezależnie od bebzola jestem niestety gruba. Ubrane odpowiednio ciało a nagie to też duża różnica
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Dzieki za opinie.
.
Jak macie gotowe pokoiki to wstawiajcie fotki;-).
My pokoj młodemu robilismy teraz mimo ze narazie bedzie spal u nas w pokoju. Ale wszystkie rzeczy chcem miec juz w jednym pokoju bo narazie to zagracaja mi szafe na przedpokoju ;-p.
P.S u mnie polozna na szkole rodzenia mocno apelowała o malowanie kupowanie nowych mebli itp max na 2 m-ce przed narodzinami zeby sie wszystko przewietrzylo odpowiednio bo dzieci nie cierpia zapachu nowości.
Czyli poprostu musze kupić lepsze buty
I rzeczywiscie teraz latam glownie w sandalkach a one podeszwe maja jak kawalek kartonu.
Czas przerzucić sie na adidaski..
Dzięki za rady. :-*
Firany i zaslony u kogos mi sie podobają ale jakos u siebie ich nie widzę. Kazdy ma to co lubi i tego sie trzymajmy. Wkoncu kazdy z nas jesy inny i to jest piękne
-
wichrowe_wzgórza wrote:Mietata, a propos domu narodzin - wiesz, że zapłodnienie pozaustrojowe dyskwalifikuje?
no coś ty?serio? oj nie doczytałam....ale czekaj, tam też jest napisane, że kwalifikacja jest bardzo indywidualna, podchodzą elastycznie i trzeba zwyczajnie pójść na spotkanie
Moim zdaniem nie ma racjonalnego uzasadnienia dla dyskwalifikacji IVF, może jak ktoś ma poważne choroby z tym związane, które wymagają zmedykalizowanego porodu, ale moja ciąża rozwija się książkowo i bez najmniejszych problemów w porównaniu z niektórymi ciążami naturalnymi....dlatego nie kumam tego przeciwskazania i mam w planach omówienie tego z położną.
Jak się nie uda to się nie potnę przecież, ale wolałabym urodzić tak niż podpięta pod wenflony etc.
co do Twoich wagowych frustracji to rozumiem, że trudno się pogodzić z dużymi zmianami w naszym wyglądzie. Też to przechodziłam, przez różne problemy zdrowotne ważyłam i 65kg przy 160 wzrostu, ale kurcze nigdy za grubą się nie uważałam...według dzisiejszych standardów, to trzeba by poniżej 50kg ważyć przy 170 wzrostu żeby być uznanym za szczupłą. Olać to...
-
Coś czuję, że w większości będziemy mieć podobne pokoiki dla naszych pociech
u nas też będą głównie szare ściany i białe mebelki
myślałam o kolorystyce bialo-szaro-granatowej dla naszego chłopca.
Na początku nie mieliśmy robić pokoiku dla małego od razu, ale stwierdziłam że dobrze będzie trzymać te wszystkie rzeczy w jednym miejscu. W naszej sypialni będzie dostawka przy łóżku, a w pokoju małego łóżeczko normalne, w którym zamierzam go kłaść spać w dzień.
Dziewczyny które w sypialni mają dostawki- myslalyscie może o miejscu do przewijania malucha np.w nocy? Ja nie wiem czy kłaść go na łóżku do przewijania, czy jest sens kupowania jakiegos stolu do przewijania jesscze tam...tym bardziej że miejsca mało ale coś by weszlo.Majblanca lubi tę wiadomość