Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa na szczęście nawet teoretycznie nie muszę odbierać wyników, bo synevo wysyła je do mojego lekarza a od niego dzwonią jak coś jest nie tak (tak było na samym początku z objawioną niedoczynnością tarczycy i dzięki Bogu bo nie wiadomo jakby się to skończyło, gdybym się bujała nadal z tsh 6,75) ale i tak odbieram, z ciekawskości.
Kupiłam od dziewczyny na olx używany śpiworek-kombinezon 62-68, fajny jest bo można mieć dół zapięty jak w śpiworku albo sobie rozsuwaczyć jako nogawki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/58cca53193da.jpgInvis, Zuza2323, Kaczuszka86 lubią tę wiadomość
-
Oooooo jaki ładny
i widać po zdjeciu że zadbany
ja mam w takim typie od koleżanki tyle że 50-56 z hm dużo cienszy ale napewno się przyda na wyjście że szpitala a na potem mam 62 ale bez tego rozpiecia w nogach
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Teraz jak mam skierowanie od gina na NFZ to też wyniki idą bezpośrednio do lekarza
ale wcześniej robiłam prywatnie i sobie drukowałam.
A wyniki przeciwciał jeśli są dostępne to w postaci chińskich znaków. Jak takich nie ma na necie to znaczy, że jeszcze trzeba czekać. A osobiście można odebrać w jakimkolwiek punkcie Diagnostyki - nawet na drugim końcu Polskioni po prostu wchodzą na konto pacjenta i drukują od ręki.
Pani Moł - fajny śpiworek
Ja cały czas kminię czy mi taki będzie potrzebny skoro mam taki do wózka/nosidła.
Ale tak z mężem się dogadaliśmy, że na razie zobaczymy jak się sprawdzi to co mamy i jak trzeba będzie to się później dokupi.
Kaczuszka - no skurcze w łydkach mało przyjemne. Też mnie w nocy dopadają coraz częściej. Wczoraj kupiłam Aspargin (magnez+potas) - może coś pomoże?
A to spojenie mi już chyba 3 dzień tak dokucza. Właśnie najbardziej przy schodzeniu z łóżka. Czasami się zastanawiam jak to zrobić, żeby było bezboleśnie -
Mam ten aspargin a dodatkowo pije magnez rozpuszczalny Magnesol i mam w witaminach. Niestety czasem się zdarza że mnie boleśnie łapie. Łącze się w bólu.
U mnie spojenie to dobry tydzień trzymało łącznie z całym kroczem. Jak wystrzelił brzuch to że dwa dni później przeszło, dużo też zależy od tego jak dziecko się ułoży. Mój jest nisko i głowa w dół
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Pani Moł- świetny kombinezonik! Bardzo mi się podoba
Można spytać ile za niego dałaś?
Wczoraj wyczytałam, że po porodzie przy wypisie ze szpitala mogą dac mężowi L4 na żonę (bodajże 2 tyg po porodzie sn i 3 tyg po cc). Tylko trzeba się upomnieć. Słyszałyście o tym?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyInvis wrote:Pani Moł- świetny kombinezonik! Bardzo mi się podoba
Wczoraj wyczytałam, że po porodzie przy wypisie ze szpitala mogą dac mężowi L4 na żonę (bodajże 2 tyg po porodzie sn i 3 tyg po cc). Tylko trzeba się upomnieć. Słyszałyście o tym?
Taki spiworek wozkowy tez mam ale kminilam jak potem dziecko w to ubrac - sama bluza + czapka wydawała mi się na mrozik słaba, przeglądałam olx i taki się trafił, jest z h&m, stan idealnyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2017, 09:55
-
Invis wrote:Pani Moł- świetny kombinezonik! Bardzo mi się podoba
Wczoraj wyczytałam, że po porodzie przy wypisie ze szpitala mogą dac mężowi L4 na żonę (bodajże 2 tyg po porodzie sn i 3 tyg po cc). Tylko trzeba się upomnieć. Słyszałyście o tym?9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Invis - jak najbardziej opieka na członka rodziny
mój mąż też ma zamiar z tego skorzystać
Sara - sprawdziłam i faktycznie nie ma pieczątki i podpisu, ale jest informacja o tym kto wykonał badanie i jakaś wzmianka o podpisie elektronicznym. Myślę, że lekarz się nie powinien do tego doczepić. Mój chyba nawet nie zwrócił na to uwagisara9555 lubi tę wiadomość
-
wichrowe_wzgórza wrote:Tak. I dzięki temu 2.tyg urlopu ojcowskiego mozna wziac kiedy indziej
Dokladnie my tez z tego skorzystamy. Maz w tym roku w wakacje wzial tylko tydzien wolnego zamiast 2 jak co roku i chce 2 tygodnie wziac albo przed albo po porodzie wiec bedzie w sumie mial miesiac wolnego a 2 tygodnie ojcowskiego wezmie kiedy uznamy ze potrzeba a na wziecie go z tego co wiem jest 2 lata -
nick nieaktualnytak krótkie zwolnienia nie są weryfikowane, zwłaszcza na rodzine czy dziecko . Raczej nie ma problemu z uzyskaniem takiej opieki, czasami piszą na krocej - czasookres który podalas jest max wymiarem. I jeśli nawet nie wydadza w szpitalu, można uzyskać od lekarza POZ na podstawie karty informacyjnej że szpitala
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2017, 10:50
-
Invis wrote:Koleżanka właśnie mi powiedziała, że ostatnio u nich na szkole rodzenia o tym mówili. Że podobno trzeba miec jakieś wskazania zeby takie L4 dostac i że później mogą sprawdzac tego wiarygodność.
Jak dla mnie to sam poród powinien być takim wskazaniem. W końcu to nie borowanie zęba. Kobieta często jest nacięta, obolała i osłabiona. I jak w tym wszystkim ma zostać sama?
Myślę, że nie powinni się czepiać
Mój tata jakiś czas temu brał opiekę na swoją starą matkę. Lekarz rodzinny wypisał i nikt nic nie sprawdzałPani Moł lubi tę wiadomość