X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Biorę w koncu 1 canpol i 1 bellę :)

A smoczek? Anatomiczny i ortodontyczny to w miarę to samo? Ważna firma?
    Firma nie jest wazna, tylko rozmiar i ksztalt. Niektore dzieci nie lubia tych splaszczonych z jednej strony. Najbezpieczniej kupic dynamiczny- ten z kazdej strony taki sam

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

• Invis Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara9555 wrote:
    Firma nie jest wazna, tylko rozmiar i ksztalt. Niektore dzieci nie lubia tych splaszczonych z jednej strony. Najbezpieczniej kupic dynamiczny- ten z kazdej strony taki sam

Dokładnie. U nas w związku z tym sprawdził się Avent i tym razem również go wybieramy. Chyba nie spotkałam się z żadną inną firmą w której smoczek byłby właśnie z każdej strony taki sam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2017, 21:25

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara9555 wrote:
    Dziewczyno. Podpaski z Belli sa tak duze, ze podtrzymywane sa majtkami. One nir maja jak uciec nigdzie. Szerokie na okolo 5cm, dlugie na okolo 20cm. Nie bez powodu sa nazywane podkładami poporodowymi. One sa chlonne, ale po 2h po naturalnym sprawdzalam jak wyglada sytuacja, bo wtedy lecialo duzo, po cc malutko i zmienialo sie je rzadziej. Ja przy naturalnym mialam jakies najwieksze sklepowe to kazali kupic te wlasnie czerwone z belli. Zadne inne. I od tego czasu zawsze je mam. Ja zuzylam po naturalnym 3 paczki. Potem od coraz wiekszych normalnych do coraz mniejszych. Po cc max 2 paczki. Chyba poltora.
    No nie wiem, ja się tak wiercę w nocy, że nocne "materace" - przyklejane, odjeżdżały mi na pośladek, więc w czasie miesiączek przerzuciłam się na tampony na noc, w każdym razie na 1-2 noc początkową. W tej sutuacji wolałabym.żeby ten podkład trzymał się czymś więcej niż mocą gumki od majtek ;)

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podpasek nie używałam od kilkunastu lat :D z wyjątkiem poronienia. Nienawidzę, przesuwają się, cała ubabrana zawsze jestem, bleeee :P

No, kupiłam wszystko czego mi trzeba plus 2 femibiony, poszło 270 zeta. Nieźle, myślałam że więcej będzie.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli uda się po porodzie przespać noc, mając przy sobie noworodka, obolałe krocze i skurczającą się macicę, która boli jak przy porodzie to już zazdroszczę ;)

Słyszałam, że w niektórych szpitalach biorą dzieci na noc.

Ja nakupiłam tyle ładnych smoków z aventu i co? Podszedł lovi ;) tak samo było z butelkami. Cały zestaw startowy, laktator. Wszystko Avent. A potem drugie tyle na lovi zestaw. Już takie maluchy potrafią zrobić psikusa :p

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe to wrzuć listę, zobaczę co wybrałam niepotrzebnie lub w nadmiarze, ja mam już 340zł na liście :|

Swoją drogą też jestem totalnie nie w temacie podpasek, używam mniej więcej od osiągnięcia pełnoletności i odkąd zaczęłam, nawet przez myśl nie przeszło mi aby wrócić do podpasek. Nawet nie wiem jakie bym teraz miała kupić tak poza ciążą :| Jednak ze wszystkim trzeba być na bieżąco.

age.png

age.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAJTKI PO PORODZIE mam majtki canpol babies multiple-use maternity briefs 2szt. - wielorazowe majtki poporodowe, rozmiar L/XL, siateczkowe

MIERZYŁAM je przed chwilą i na mój już trochę powiększony tyłek weszły elegancko, jeszcze mogę nawet trochę do nich przytyć ;P nic nie ciśnie, siateczka bardzo delikatna w kontakcie ze skórą, dość gęsta, ale przewiewna. Myślę że się dobrze sprawdzą. Można je naciągnąć wyżej na brzuch ale też zsunąć trwale poniżej linii majtek, więc w razie cesarki też powinny być ok. Boki mają dość zabudowane, takie trochę szorty.

Jeśli kogoś interesuje porównanie rozmiaru do siebie to przed ciążą miałam kilka par majtek L i większość M z Esotiq. No i teraz chętniej sięgam po te L albo M z bardziej sportowych i mniej wykrojonych modeli.

age.png

age.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Jeśli uda się po porodzie przespać noc, mając przy sobie noworodka, obolałe krocze i skurczającą się macicę, która boli jak przy porodzie to już zazdroszczę ;)

Słyszałam, że w niektórych szpitalach biorą dzieci na noc.

Ja nakupiłam tyle ładnych smoków z aventu i co? Podszedł lovi ;) tak samo było z butelkami. Cały zestaw startowy, laktator. Wszystko Avent. A potem drugie tyle na lovi zestaw. Już takie maluchy potrafią zrobić psikusa :p

Eee,bez przesady, nie po każdym porodzie taka masakra jak piszesz :) mnie jakoś oszczedzilo, a i mój noworodek spał ładnie jeszcze tę pierwszą noc.

Jeśli chodzi o smoczki i butelki- dlatego po prostu nie warto kupować od razu nie wiadomo ile wszystkiego. JaJa kupuję tylko jeden smoczek, i jedną butelkę 125ml Aventa. Jak podpasuje,dokupie więcej wedle potrzeby, a jak nie to i żal nie będzie straconych pieniędzy :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś spotkał się z czymś takim? Trafiłam przypadkiem przeglądając ofertę apteki i mnie zwyczajnie zaciekawiło:

https://www.aptekagemini.pl/natalis-zel-polozniczy-kuferek.html

Drugie pytanie:

Jaki termometr (dla dziecka)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2017, 22:44

age.png

age.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka, był ostatnio temat termometrow wlasnie. Raczej odradza się te bezdotykowe bo ich pomiary nie zawsze są pewne i miarodajne.

Najlepiej to zwykły termometr elektroniczny z.miękką końcówką,i mierzenie maluchowi temperatury w odbycie (wtedy odejmuje się 0,5st). To chyba najpewniejszy pomiar.

Holibka lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka, takie zrobiłam zakupy. Trochę tak na chybił trafił, jak nie wiedziałam jaka firma czy rozmiar :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5847f26187ff.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ac25dcc8ccf.jpg

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Holibka, był ostatnio temat termometrow wlasnie. Raczej odradza się te bezdotykowe bo ich pomiary nie zawsze są pewne i miarodajne.

Najlepiej to zwykły termometr elektroniczny z.miękką końcówką,i mierzenie maluchowi temperatury w odbycie (wtedy odejmuje się 0,5st). To chyba najpewniejszy pomiar.

Dziękuję za info Invis! Właśnie do tych bezdotykowych miałam dość sceptyczne podejście.

A powiedz mi czy już zamawiałaś te koszule z allegro, których zdjęcia wstawiałaś? Ja jeszcze nie zamawiałam, ale we wrześniu zamierzam je kupić, ciekawi mnie ich jakość.

Swoją drogą wrzucam moje fotki z zeszłego tygodnia, czyli 30go :) w obwodzie miałam wtedy 103cm

244qy35.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2017, 23:30

Majblanca, Invis, Mamatobe♥, Asia_89, wichrowe_wzgórza, Mama2kituszek, Zuza2323, Kaczuszka86, Pani Moł, moremi, Biedroneczka83, Katarzyna87, Anulka0407, Blondik lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma za co Holibka :) Jeśli chodzi o te koszule z dolce sonno to jeszcze nie zamawialam, ale któraś z naszych dziewczyn już je ma jeśli mnie pamięć nie myli. Ja jakoś we wrześniu będę zamawiać i od razu dam znać.

Fajny brzusio! Mój jakiś taki szpiczasty się zrobił :P

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Holibka, takie zrobiłam zakupy. Trochę tak na chybił trafił, jak nie wiedziałam jaka firma czy rozmiar :P

Invis dzięki za info. Dziś przeglądałam moją książkę ciążową "w oczekiwaniu na dziecko" i były takie ilustracje z brzuchami i spiczasty to też norma na ten moment :D

Wichrowe dzięki za listę :) Ja mam chyba bardziej rozbudowaną i trochę inną niż twoja :P ale dobrze jest porównać. A femibion w gemini jest drogi, taniej wychodzi niezależnie zamówić 2 opakowania i opłacić przesyłkę, oczywiście jeśli ktoś liczy złotówki :D Ja lubię na takich zakupach oszczędzać :D

Jeśli chcesz to podrzucam moją listę, wzorowałam się w dużej mierze na liście Sary (dzięki!). Przy okazji - jeśli macie jakieś uwagi, szczególnie dziewczyny z doświadczeniem to bardzo chętnie je poznam, moja lista nie jest jeszcze ostateczna.

https://zapodaj.net/images/3f1a64534bd35.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2017, 23:48

age.png

age.png

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu ostatnio pisałam, że bezdotykowe w szpitalu pokazywały mi 36,4 kiedy umierałam przy zakażaniu z blisko 39 ;) Od tej pory im nie ufam :D

Ja chyba wezmę koszulę z Sonno i jakąś piżamę z allegro. nie znoszę koszul nocnych, jedna czy góra 2 do szpitala mi stykną. Oglądałam na żywo te z Italian Fashion i są dla mnie dość szmatowate, a droższe niż te sonno. To jak ma być szmatka to tańsza :D

Holibka, calkiem akuratny bebzol :D

Holibka, Zuza2323 lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe fajnie, ze piszesz o tych koszulach z Italian Fashion bo sie zasatanawialam czy wziac te czy te sonno ale w takim razie biore sonno ;) jutro ide na zakupy bo juz sie nie mieszcze w nic co mam w domu do ubrania...

Edit: kupilam dzisiaj w rossmanie maselko do brzucha z palmersa jestem bardzo ciekawa jak sie bedzie spisywac bo zapach mi odpowiada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 00:15

atdc6iyemt9e9h2r.png

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie femibion w aptece jednej 75 (!!!), w "mojej" 55, więc dla mnie 42 to spoko, za przesyłkę nie płacę bo zamówienie robię z sąsiadką ;) I już wolę mieć wszystko w jednej paczce, a to 2 ostatnie opakowania :D

Zastanawiam się jeszcze nad tym laktatorem... Czy ręczny, czy elektryczny jakiś tańszy. Bo 600 za jakiś wypas to mi totalnie nie po drodze, a używanego nie chcę :(

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza2323 wrote:
    Wichrowe fajnie, ze piszesz o tych koszulach z Italian Fashion bo sie zasatanawialam czy wziac te czy te sonno ale w takim razie biore sonno ;) jutro ide na zakupy bo juz sie nie mieszcze w nic co mam w domu do ubrania...

Edit: kupilam dzisiaj w rossmanie maselko do brzucha z palmersa jestem bardzo ciekawa jak sie bedzie spisywac bo zapach mi odpowiada.

Wiesz, też każdy ma inne wymagania i oczekiwania :P Dla mnie były takie...no nie wiem, byle jakie. Ja w ogóle lubię np.piżamy z Tchibo,to jest dość porządna bawełna zawsze, a tutaj jakieś takie to było jakby zaraz miało się zmechacić... No i lepiej dużo wypadało na zdjęciach.

Ja ciągle się smaruję olejem :P

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja to najchetniej pizamy kupuje w sklepie stacjonarnym bo wtedy wszystkie moge pomacac i wybrac najlepsza a tez mi zalezy zeby bawelna byla dobrej jakosci.

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o moje odczucia po pierwszym uzyciu maselka palmers to wydaje mi sie, ze jest calkiem wporzadku i skora jest po nim fajna miekka i wydaje sie byc dobrze nawilzona jedyny minus daje im za konsystencje bo jest to troche problematyczne przynajmniej jak dla mnie.

atdc6iyemt9e9h2r.png
‹‹ 754 755 756 757 758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ