X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka duzo sily i optymizmu! Maluchy na pewno beda dzielnie walczyly i szubciutko przybieraly na wadze. Ogladalam ostatnio "moje 600 gramow szczescia" - wszystkie idcinki i wspaniale bylo patrzec, jak takie maluszki, urodzone jeszcze szybciej niz twoje, nabieraly sily, rosly i w koncu wychodzily do domku. U was tez tak bedzie!!! Sciskam i przesylam duzo sily!

sara9555, czarnulka24 lubią tę wiadomość

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZARNULKO zycze wam duzo zdrowia i sily! Dacie rade! Tul chlopakow ile mozna, jesli mozna!

czarnulka24 lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Monitora Oddechu nie mialam i nie zameirzam miec bo dziecko ze mna w lozku bedzie na poczatku spalo.
    Nie wiem dokladnie tez na jakiej to zasadzie dziala ale chce sie tylko w sprawie fal wypowiedziec.

Sa ludzie ktorzy sa wrazliwi na dzialanie takich fal albo poprostu inaczej mowiac, potrafia je wyczuc. Do nich nalezy na przyklad moj maz i moja tesciowa. Jesli na noc nie wylaczymy WiFi to moj maz spi bardzo zle i nie wazne ze sasiedzi maja wlaczone, to jest juz jednak mniejszy zasieg. Tesciowa tez zle sypia i "czuje" ze jest wlaczone nawet jak nie wie ze jest.

Przez to chce wam tylko powiedziec, ze skoro sa ludzie ktorzy to czuja to znaczy ze oddzialuja one na nas wszystkich (tylko poprostu wiekszosc tego nie odczuwa ale one dzialaja). Czy jest to dzialanie dobre (watpie) czy zle tego nie wiemy ale w takim razie nalezy jak najbardziej tego unikac.

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, trzymam kciuki za Ciebie i Twoich synków!

Ktoś pytał ostatnio o listę rzeczy które trzeba zabrać do szpitala. U mnie na stronie szpitala jest zamieszczona taka lista. Wklejam:
    1. Dokumenty
    Dowód osobisty
    Karta ciąży
    2. Wyniki badań
    Grupa krwi
    Wyniki badań USG
    Wynik badania HbS (ważne 3 miesiące)
    Wynik badania WR (VDRL) (ważne 3 miesiące)
    Inne ważne badania z przebiegu chorób wikłających ciążę
    3. Na czas porodu i połogu
    Koszula lub bawełniany T-shirt x 2
    Skarpetki
    Kapcie
    Szlafrok
    Majtki jednorazowe lub bawełniane
    Przybory toaletowe
    Ręczniki
    Woda niegazowana
    Coś do jedzenia
    Duże wkładki (pieluchy jednorazowe np. Bella) 2 paczki
    Chusteczki higieniczne
    Wkładki laktacyjne
    Odciągacz pokarmu (laktator)
    2 staniki dla kobiet karmiących
    Mydło
    Podkłady jednorazowe 6 szt.
    4. Dla dziecka
    Najmniejsza paczka pieluch jednorazowych w najmniejszym rozmiarze
    3 bawełniane koszulki
    3 bawełniane cienkie czapeczki
    3 kaftaniki i 3 pary śpiochów
    Skarpetki
    Chusteczki pielęgnacyjne.

Od kilku dni mam bóle podbrzusza, w nocy jak przekręcam się z boku na bok, nagle brzuch mi twardnieje, ale zaraz odpuszcza. Chodzę jak kaczka, całe podbrzusze mnie ciągnie i generalnie czuję się jak zbity pies. Wczoraj wieczorem mąż wyjechał, na szczęście jeszcze 3 tygodnie i wraca do domu. Więc znowu muszę ogarniać wszystko sama. Rozłożyłam sobie kanapę w salonie, przyniosłam pościel i nie zamierzam z łóżka dziś wyskakiwać. Może trochę się przemęczyłam i stąd te dolegliwości. Byliśmy z mężem na zakupach, ogarnialiśmy mieszkanie, a to obiad, porobiliśmy parę zdjęć w domu, to wszystko w sobotę. I od tej pory brzuch nie daje o sobie zapomnieć. Tylko jak leżę to jest ok, więc leżę i wypoczywam. A to nasze amatorskie zdjęcia, na razie nie mam ochoty na wyginanie się przed obiektywem na porządnej sesji.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7638ef979c97.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ef868aef769.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c819d6ef7a7.jpg

Charlutek, agagaga, moremi, MarthaA, Invis, Zuza2323, Asia_89, Pani Moł, Majblanca, Holibka, pernilla, Mamatobe♥, Katarzyna87, Natalala, czarnulka24 lubią tę wiadomość

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis z tego co się orientuję to w leczeniu bielactwa stosuje się głównie sterydy i ultrafiolet. Daje to dobre efekty w szczególności jak zmiany są niewielkie i zauważone wcześnie.

Co do koszul to mam podobne zdanie do Twojego. Kupiłam najtańsze bo i tak zamierzam ich używać bardzo krótko. Laktatora na razie nie kupuję. Czytam Wasze opinie i wybiorę jakiś. Mąż będzie miał 3 dni żeby go zorganizować :)

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wypatrzyłam fajną koszulę https://szykownamama.pl/product-pol-23576-5038-Koszula-Nocna-ciazowa-do-karmienia-Dobranocka-jeans-4.html?gclid=Cj0KCQjw_o7NBRDgARIsAKvAgt0oh-1vxZU0VAItmFaeWoIUoGy3J_PYrDLWAdT7Og63pedP4VdxT14aAk7_EALw_wcB
    U mnie się przyda, bo niestety szykuje się tandem do karmienia. A miałam nadzieję, że synek się odstawi. No trudno.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka kochana trzymam za Was kciuki. Badz dobrej myśli. Duzo siły i wytrwalosci. Dawaj znac co u Was.

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • Invis Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa, bardzo ładnie :) Masz na sobie chyba moją ulubioną bluzeczkę z HM- uwielbiam ją :D Jakbym mogła, to bym nosiła w kółko. Właśnie korzystając z okazji (wyprzedaży), nakupowałam sobie ostatnio z działu HM Mama chyba z 10 różnych bluzek ciążowych i jedną prostą fajną kieckę na ramiączkach. Niestety zwykłe t-shirty u mnie nie zdają rezultatu bo brzuch "wychodzi" na dole, muszą mieć te fajne marszczenia po bokach, które posiadają te ciążowe bluzki.

agagaga- właśnie słyszałam o tym, tylko że... córka ma te plamy bielacze akurat wokół oczek i nie wiem czy kwalifikuje się do takiego leczenia np. naświetlaniem :( Mam nadzieję, że po lecie będzie mniej widać, jak już skóra nie będzie opalona (chociaż córka ma i tak bardzo jasną karnację, taka jasna blondi z niebieskimi oczkami).

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Właśnie wypatrzyłam fajną koszulę https://szykownamama.pl/product-pol-23576-5038-Koszula-Nocna-ciazowa-do-karmienia-Dobranocka-jeans-4.html?gclid=Cj0KCQjw_o7NBRDgARIsAKvAgt0oh-1vxZU0VAItmFaeWoIUoGy3J_PYrDLWAdT7Og63pedP4VdxT14aAk7_EALw_wcB
    U mnie się przyda, bo niestety szykuje się tandem do karmienia. A miałam nadzieję, że synek się odstawi. No trudno.

O, fajna bardzo. W sensie ładna. I wyprodukowana w Polsce niby.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:

I na 12 mam wizytę u dermatologa z córką... ciekawe czego tym razem się dowiem... Wstępnie zdiagnozował u niej niestety bielactwo.. ale przepisał jedynie jakąś maść na brewki które po prostu robią się białe. Czy ktoś miał styczność z bielactwem u dziecka...? Nie wiem czy ten lekarz będzie w stanie dużo nam pomóc i chyba trzeba będzie szukać gdzie indziej. Moja babcia od strony taty ma mocno zaawansowane bielactwo, ale wtedy mówiono im że z tym się po prostu niczego nie robi i nie leczy... także jest prawie cała biała na ten moment.

agagaga dobrze podpowiada , głownie PUVA terapia i kortykosteroidy. Pozatym ochrona przed słoncem, i stosowanie filtrów. Ze wzgl na etiologie i choroby współisniejace mozliwe ze jakas dgn w kierunku najczesciej wspolisniejacych chorob bedziecie mieli, napewno dgn w kierunku ch tarczycy- konieczna!

koszule- przepiekne w entliczku widzialam ale cena kosmiczna...także oczywoscie ze nie warto i zal i trzeba przebolec tą mode szpitalna:)

Kasia b.ładna sesja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 10:09

• Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, zgadza się, bluzka z H&M ;) Ja też ją najbardziej lubię. Ma przyjemny mięciutki materiał i się dobrze rozciąga. Już niestety wszystkie te na krótki rękaw robią się na mnie za ciasne, nagle skoczyło mi +9 kg i zrobiłam się pulpetowata ;p ale nie kupuję już więcej letnich rzeczy. Liczę na to, że zrobi się chłodniej i wyjmę takie na długi rękaw i 3/4 - też z h&m głównie mam i np M z rękawkiem 3/4 jest wciąż ok, a M na krótki przyciasna. Pod zwykłymi koszulkami też mi brzuch wstaje.. W domu czasami zakładam dla wygody, ale kobiety potrafią tak chodzić po mieście, strasznie mi się to nie podoba. Jeszcze do tego niskie spodnie/getry i cały brzuszek na wierzchu.

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    O, fajna bardzo. W sensie ładna. I wyprodukowana w Polsce niby.
    Tak, to polska firma i naprawdę przez dwa lata pidżamy mi się niewiele zużyły.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka trzymam kciuki za was i zycze zdrowka dla chlopcow :* wszystko sie ulozy zobaczysz :)

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:
    agagaga dobrze podpowiada , głownie PUVA terapia i kortykosteroidy. Pozatym ochrona przed słoncem, i stosowanie filtrów. Ze wzgl na etiologie i choroby współisniejace mozliwe ze jakas dgn w kierunku najczesciej wspolisniejacych chorob bedziecie mieli, napewno dgn w kierunku ch tarczycy- konieczna!

koszule- przepiekne w entliczku widzialam ale cena kosmiczna...także oczywoscie ze nie warto i zal i trzeba przebolec tą mode szpitalna:)

Kasia b.ładna sesja

Dziękuję za odpowiedź. Mała miała robione ostatnio TSH z 2 lata temu i w normie. Wspomne dzis dermatologowi o tym. Nie wiedziałam że ma to jakiś związek, a babcia która ma bielactwo ma rzeczywiście jakieś spore problemy z tarczycą.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, dużo siły dla Was i zdrowia dla maluszków.
    Ja ogólnie nie lubię koszul. Wiec kupię chyba 2 i to tez tańsze. Jedna na poród, druga ma zmianę. Mam nadzieje, ze wystarczy.

• Paulina099 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy te koszule po porodzie naprawdę nie nadają się później do niczego? Orientujecie się?

• mietata Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam lubię ładne piżamki, niekoniecznie koronkowo satynowe średnio wygodne cuda, raczej idę w bawełnę :) Te z granatovo mają obłędne kolory, ta fuksja mnie kusi bardzo. Do tego przy karmieniu przydaje się ten patent z magnesem, a rozciąganie dekoltu czy babranie się z guzikami średnio mnie kręci, ale to jak pisałam każdy sobie wydaje kasę na co chce :) przecież musu nie ma.

Ciążowych ciuchów już nie kupuję, okazuje się, że w moje normalne koszulki, które się rozciągają brzuch się jeszcze mieści spokojnie i tych zaszewek właściwie nie potrzebuję. Mam chyba 3 tshirty z takimi zaszewkami, przydadzą się na końcówkę i 2 sukienki takie jesienne kupiłam na wyprzedaży w zalando, z opcją ciąża i do karmienia. Mam jeszcze 3 pary spodni z pasem. Zastanawiam się tylko jak to będzie jesienią. Ostatnio jak było chłodno to jeszcze dopięłam się w moją kurtkę bo ma takie fajne suwaczki rozpinane na bokach. Myślę tylko o prawdziwej jesieni, ale może sprawdzi się jakiś wełniany szal albo ponczo nakładane na kurtkę żeby brzuch ogrzać. Z terminem 6 listopada na bank żadnej kurtki nie kupię.

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata - też ostatnio kminiłam co z kurtką na jesień. Bo ja nie mam nic w co się zamieszczę.. Ale też nic mądrego nie przyszło mi do głowy :/

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Czy te koszule po porodzie naprawdę nie nadają się później do niczego? Orientujecie się?
    Poród ma jednak kilka faz. Na tę najbardziej brudzącą nie trzeba mieć chyba przepięknej koszulki, ale 1 faza może potrwać długo więc spokojnie można coś fajnego założyć. Do tego chcę wierzyć, że poród to nie jakaś rzeźnia totalna ;)
    Jeśli się uda to planuję posiedzieć sobie maksymalnie długo w wodzie, więc tu raczej żadna koszula mi się nie przyda :)

• mietata Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Mietata - też ostatnio kminiłam co z kurtką na jesień. Bo ja nie mam nic w co się zamieszczę.. Ale też nic mądrego nie przyszło mi do głowy :/

a mi się przypomniało że mam taki płaszcz jesienny a la szlafrok, taki szalowo wiązany więc jestem uratowana :) Myślę że też dobry, wełniany szeroki szal wypełniający miejsce w którym kurtka się nie dopina powinien na wczesną jesień wystarczyć, też rodzisz na początku listopada więc chyba jeszcze wtedy -20 stopni nie będzie damy radę :)

‹‹ 756 757 758 759 760 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ