Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziemy kurtki mężów nosić :p
    Dziewczyny, 29-30 sierpnia będą fajne promocje w super pharm. Kilka Marek za -50%. I np avent -40%. Warto sobie teraz poszukać co ile mniej więcej kosztuje i skorzystać.

nick nieaktualny, KasiaHaBe, Invis lubią tę wiadomość

• mietata Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba praktyczniej wyjdzie,dla tych które jeszcze rodzą pod koniec listopada kupić jakąś większą kurtkę damską w lumpeksie.
    Nie wiem jakich mężów macie, ale ja mimo brzucha nie urosłam w górę kilkudziesięciu cm, ani mi się ręcę nie wydłużyły, więc męska kurtka to słaba opcja ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 11:12

KasiaHaBe, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:
    Czarnulka trudne wieści od ciebie z rana :( kciuki za was!!! Co się stało Że zakonczono ciążę?

Holibka jest rzeczywiście takie cudo, opinie od ginekolozek: "drogie, mocno promowane przez firma, o skutecznosci porównywalnej do zwyklego żelu do usg - poslizg "
    Potwierdzam wyglądasz super!
    Zaczął sie zespół przetaczania między BLIŹNIAKAMI i jeden albo obydwoje mogli umrzec w każdej chwili no i przepływy byly bardzo zle .. lekarz zdecydował ze lepsza cesarka ..niż przedłużyć 1-2 dni które mogą itak nic nie dac a wrecz gorzej

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musialam przejsc zime w ciazy i naprawde nigdzie nie bylo kurtki w ktora moglabym wejść. Ostatecznie znalazlam kurtke w decathlonie w cenie 250zl. Normalnie nigdy bym tyle nie zaplacila, ale juz serio nie umialam nic znalezc.. Korzystam z niej teraz zawsze jak jest potrzeba. Nie tylko w ciazy. Moze byc jako przeciwdeszczowa czy wiatrowka, bo ma wypinana ocieplana czesc

• sara9555 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Poród ma jednak kilka faz. Na tę najbardziej brudzącą nie trzeba mieć chyba przepięknej koszulki, ale 1 faza może potrwać długo więc spokojnie można coś fajnego założyć. Do tego chcę wierzyć, że poród to nie jakaś rzeźnia totalna ;)
    Jeśli się uda to planuję posiedzieć sobie maksymalnie długo w wodzie, więc tu raczej żadna koszula mi się nie przyda :)

Jestem po jednym porodzie naturalnym i po jednym cc. Te koszule sa dzwigane do gory kiedy trzeba i ja nie mialam ani plamki krwi na zadnej. Normalnie zostaly wyprane i dalej sluza mi kiedy jestem w ciazy w szpitalu. To jest ich jedyne zastosowanie, bo ja wole spac nago hehe. A moj sie smieje, ze wygladam w nich jak babcia. No coz.. On chcial zebym wygladala inaczej i kupil mi do cc tunike zamiast dlugiej koszuli i wszystko bylo widac, bo byla za krotka hahaha. To nie wybieg. Ja swoje kupuje w Auchan po okolo 20zl. Nic sie im nie dzieje, a u mnie w jakimkolwiek sklepie ciezko dostac takie koszule

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Będziemy kurtki mężów nosić :p
    Dziewczyny, 29-30 sierpnia będą fajne promocje w super pharm. Kilka Marek za -50%. I np avent -40%. Warto sobie teraz poszukać co ile mniej więcej kosztuje i skorzystać.

Niestety mój mąż jest szczuplejszy ode mnie..
    A z ciuchlandem to nie jest głupia myśl ;) po porodzie też się muszę w coś wbić a jedyną zimową kurtkę wywaliłam :p
    Gorzej, że już mi się nie chce po sklepach łazić..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Dziewczyny wczoraj o 22.01 i 22.02 przyszli na świat moi maluchy wczesniaki.
    Stan bardzo ciezki. Waga 1020 i 890 .. måja anemie i nie wiadomo co jeszcze :( jeden cos z pluckami

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/30bc69189811.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ec1fabaf929.jpg
    Kochana! Zycze wam duzo zdrowia! Jedyne co moge powiedziec to o anemii. Moje dziecko mialo anemie. Bylo to dla mnie trudne. Dzien kiedy dowiedzialam sie, ze juz jej nie ma byl jednym z najpiekniejszych e moim życiu, bo myslalam, ze moje dziecko bedzie mialo to przez cale zycie. Teraz tez urodze wczesniej i nie bedzie latwo, ale ogladalam tez wszystkie odcinki 600 gram i dowiedzialam sie cennej informacji. Wiekszosc wczesniakow potrzebuje transfuzji krwi. Wiekszosc. One maja czesto krew pobierana i czesto anemie. I to jest to co mi pomoglo i pomoze.

czarnulka24 lubi tę wiadomość

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Dziewczyny wczoraj o 22.01 i 22.02 przyszli na świat moi maluchy wczesniaki.
    Stan bardzo ciezki. Waga 1020 i 890 .. måja anemie i nie wiadomo co jeszcze :( jeden cos z pluckami

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/30bc69189811.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ec1fabaf929.jpg

Ooo jakie maleństwa! Mają światu dużo do zaoferowania, skoro wyskoczyli tak wcześnie :) trzymam kciuki za Was!!!

Matkobosko, pierwsze rozpakowanie listopadówek :P

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Zaczął sie zespół przetaczania między BLIŹNIAKAMI i jeden albo obydwoje mogli umrzec w każdej chwili no i przepływy byly bardzo zle .. lekarz zdecydował ze lepsza cesarka ..niż przedłużyć 1-2 dni które mogą itak nic nie dac a wrecz gorzej
    Czarnulko, na pewno zrobili to co dla dzieci najlepsze. Będzie dobrze! Takie maluchy na pewno z dnia na dzień będą rosnąć w oczach! <3 Jak Ty się czujesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kurtek to chyba nie będzie źle, na początku listopada może być jeszcze kolo 8-10 stopni, ja się nastawiam na ponczo zakładane do normalnej kurtki i owijanie się nim w brzuchalowej okolicy :)

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wszystkie kurtki dopasowane, a męża blisko 30cm wyższego więc odpada :D
    Będę myśleć o tym później.
    Grunt, że załatwiona jest gemini - więc to prawie jakbym miała torbę spakowaną :P i zrobiona lista zakupów do ikei.
    Nawet kapsułki lovela wczoraj kupiłam w biedrze, będzie pranie i segrefowanie tego, co dostałam. A za tydzień 7 dni w górach :)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Ja mam wszystkie kurtki dopasowane, a męża blisko 30cm wyższego więc odpada :D
    Będę myśleć o tym później.
    Grunt, że załatwiona jest gemini - więc to prawie jakbym miała torbę spakowaną :P i zrobiona lista zakupów do ikei.
    Nawet kapsułki lovela wczoraj kupiłam w biedrze, będzie pranie i segrefowanie tego, co dostałam. A za tydzień 7 dni w górach :)
    Te 30cm akurat na brzuchu sie rozlozy xd

• pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka - trzymam kciuki, za maluchy, to nasi pierwsi forumowicze - musi być dobrze.
    Pisałam już tu kiedyś, że moje dwie koleżanki urodziły wcześniaki-bliźniaki - jedna w 27tc, druga tez coś koło tego i wszystkie maluchy żyją i mają się dobrze - także wierzę że u Ciebie będzie tak samo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 13:13

zi13nafan2lh9052.png
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kurtek, to ja chyba dam radę - w góle w sumie nic ciążowego nie kupiłam jeszcze i nie zamierzam.
    Mam taką parkę z reserved, rozm. 44 - kupiłam dwa lata temu, specjalnie ciut za duża, (bo taka moda na oversize'y) i tylko ją troczkami ściskałam, teraz te troczki rozluźniłam i chyba jest ok - ona jest na deszcz i ma też cieplejsza podpinkę - na jesień w sam raz. A dziś np mam ponczo, granatowe zresztą też ;P, chyba z mohito, kupiłam w zimę na przecenie grudniowej, i spoko to wygląda. Mam też taki właśnie szlafrokowaty, bardzo niebieski, wełniany, płaszczyk z zeszłej jesieni - były takie modne, bez zapięcia, tylko się to przewiązuje - też będzie git.
    A na zimę - jak się okaże że się nie zmieszczę w swoje kurtki, to myślałam o czymś takim:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a01e3b0d4f60.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 13:02

zi13nafan2lh9052.png

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka urodzila w 28 tyg kurczaki ponizej 900, jednemu ledwo szanse dawali, a teraz ma 2.zdrowe dzieciaki, nawet nie mają jakichś wcześniaczych niedoborów :))

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pako, też myślałam o takiej podwójnej kurtce, podoba mi się w ogóle ta koncepcja :)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka trzymajcie się! Przesyłamy z mężem i Olkiem mnóstwo siły przede wszystkim dla maluszków i Ciebie! Wiesz co kochana? Od soboty wieczorem przewijałaś mi się ciągle w myślach, zastanawiałam się co tam u was.

Moja koleżanka urodziła dwóch wcześniaków przed 30 tygodniem (ciąże pojedyncze) i mimo trudnego czasu na początku, rosną z nich zdrowe i silne uśmiechnięte chłopaki. Będzie dobrze.

Dzięki za opinie odnośnie koszul. Ten chiński smrodek z DS trochę mnie odrzucił, mam kilka takich ciuchów z sieciówek które mimo wielokrotnego prania śmierdzą i szczerze ich nienawidzę i zakładam tylko w ostatecznej ostateczności, nie chciałabym podobnymi uczuciami darzyć koszul :/ a poza tym to nie chodzi o zapach a o chemię, która jednak ulatnia się skoro tak śmierdzi, a przecież to takie ważne dla maluszka.

Co do kurtki na jesień to będę musiała coś dokupić, chciałabym upolować gdzieś jakąś parkę z podpinką z wypinanym pasem na środku, tak żeby służyła mi także po ciąży. A póki co w zimniejsze dni śmigam w mojej luźnej wiatrówce, która coraz mniej luźna się robi :P Mietata dobrze że przypomniałaś o ponczo, mam w domu fajne które na pewno będzie dobre na wrzesień i początek października :) Przypomniał mi się też mój mega oversize grubaśny i przeciepły sweter z zary, muszę go gdzieś odkopać, wywiozłam go do rodziców na lato.

W moim ulubionym ciuchu od środy przywożą jesienny towar, muszę się wybrać, a może akurat coś tam wynajdę. Dziś na fitnessie upolowane tam legginsy świetnie mi się sprawdziły.

Pozapisywałam się dziś na warsztaty i zaległe zajęcia w szkole rodzenia, wszystko darmowe jupi :D . Jutro idę na warsztaty z chust, 8 września z pierwszej pomocy dla maluchów, 22 września na profilaktykę kolki, a w najbliższą środę ćwiczenia mięśni dna miednicy i profilaktyka nietrzymania moczu.

Dziś się nie wyspałam, o 3 w nocy obudziłam się i oglądałam finałowy odcinek gry o tron :D a teraz oglądam powtórkę :D Odcinek ciekawy, dla mnie w wielu momentach zaskakujący, nie będę spoilerować, biorę przykład z Brana ;)

nick nieaktualny, pako_mrrr, czarnulka24 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, chłopaki cudne. Na pewno są bardzo silni i wszystko dobrze się poukłada tylko potrzeba czasu. Trzymam mocno kciuki za całą Waszą rodzinkę i wspieram w modlitwie. Duzo siły !

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech, no i fajny weekend sobie zrobiliśmy - zwialiśmy za miasto, do hotelu, ze spa i basenem.
    Były urodziny mojego m. i powiedział że zamiast robić jakąś imprezę, dla znajomych i rodziny on to woli gdzieś uciec - w sumie na przyjęcie wydalibyśmy tyle samo, więc powiedzieliśmy wszystkim że mamy bardzo ważne plany, wsiedliśmy w samochód i w sumie odjechaliśmy raptem 100 km za warszawę, ale poleżałam w leżaku z książką, m. popływał, była siłownia, masaże, pedicure dla mnie i pyszne żarcie - my nie mieliśmy w tym roku wakacji, więc to taki nasz ostatni wolny weekend.
    Jak wróciliśmy, to miałam skurcz- chyba taki pierwszy prawdziwy, więc macica chyba zaczyna przygotowania.
    A to miał być mój ostatni tydzień w pracy, ale w piątek, moja koleżanka, której miałam przekazać swoje obowiązki, miała wypadek i zerwała więzadła w kolanie - teraz pewnie nie będzie jej w pracy przez kilka miesięcy, a ja, no cóż - pod biurkiem urodzę ;P nie no żartuję - chyba skorzystam z tej opcji, pracy z domu dopóki kogoś na zastępstwo nie znajdą. Oj, coś jakieś fatum krąży nad tym moim działem. Ciągle, coś się tu komuś dzieje - a z tymi nogami, że najpierw moja poszła, miesiąc temu, teraz ona zerwała więzadła, naprawdę ciężko w to wszystko uwierzyć ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 13:18

Holibka lubi tę wiadomość

zi13nafan2lh9052.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taką trapezową kurtkę zimową wiec najwyżej będę chodzić w kurtce na krotki rękaw ;)

Podpisałam dziś umowę na czas nieokreślony. Nastał spokój na mej duszy:)

pako_mrrr, wichrowe_wzgórza, Mamatobe♥, Katarzyna87, moremi, Asia_89 lubią tę wiadomość

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
‹‹ 757 758 759 760 761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Akcesoria do gondoli – co warto mieć pod ręką?

Komfortowy spacer z maluchem zaczyna się od dobrze dobranych akcesoriów do gondoli. Sprawdź, co naprawdę warto mieć pod ręką, by zadbać o wygodę i bezpieczeństwo dziecka.      

CZYTAJ WIĘCEJ