Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Będziemy kurtki mężów nosić :p
Dziewczyny, 29-30 sierpnia będą fajne promocje w super pharm. Kilka Marek za -50%. I np avent -40%. Warto sobie teraz poszukać co ile mniej więcej kosztuje i skorzystać.Pani Moł, KasiaHaBe, Invis lubią tę wiadomość
-
Chyba praktyczniej wyjdzie,dla tych które jeszcze rodzą pod koniec listopada kupić jakąś większą kurtkę damską w lumpeksie.
Nie wiem jakich mężów macie, ale ja mimo brzucha nie urosłam w górę kilkudziesięciu cm, ani mi się ręcę nie wydłużyły, więc męska kurtka to słaba opcjaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 11:12
KasiaHaBe, Katarzyna87 lubią tę wiadomość
-
kameelka wrote:Czarnulka trudne wieści od ciebie z rana
kciuki za was!!! Co się stało Że zakonczono ciążę?
Holibka jest rzeczywiście takie cudo, opinie od ginekolozek: "drogie, mocno promowane przez firma, o skutecznosci porównywalnej do zwyklego żelu do usg - poslizg "
Potwierdzam wyglądasz super!27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Ja musialam przejsc zime w ciazy i naprawde nigdzie nie bylo kurtki w ktora moglabym wejść. Ostatecznie znalazlam kurtke w decathlonie w cenie 250zl. Normalnie nigdy bym tyle nie zaplacila, ale juz serio nie umialam nic znalezc.. Korzystam z niej teraz zawsze jak jest potrzeba. Nie tylko w ciazy. Moze byc jako przeciwdeszczowa czy wiatrowka, bo ma wypinana ocieplana czesc
-
mietata wrote:Poród ma jednak kilka faz. Na tę najbardziej brudzącą nie trzeba mieć chyba przepięknej koszulki, ale 1 faza może potrwać długo więc spokojnie można coś fajnego założyć. Do tego chcę wierzyć, że poród to nie jakaś rzeźnia totalna
Jeśli się uda to planuję posiedzieć sobie maksymalnie długo w wodzie, więc tu raczej żadna koszula mi się nie przyda
Jestem po jednym porodzie naturalnym i po jednym cc. Te koszule sa dzwigane do gory kiedy trzeba i ja nie mialam ani plamki krwi na zadnej. Normalnie zostaly wyprane i dalej sluza mi kiedy jestem w ciazy w szpitalu. To jest ich jedyne zastosowanie, bo ja wole spac nago hehe. A moj sie smieje, ze wygladam w nich jak babcia. No coz.. On chcial zebym wygladala inaczej i kupil mi do cc tunike zamiast dlugiej koszuli i wszystko bylo widac, bo byla za krotka hahaha. To nie wybieg. Ja swoje kupuje w Auchan po okolo 20zl. Nic sie im nie dzieje, a u mnie w jakimkolwiek sklepie ciezko dostac takie koszuleBiedroneczka83 lubi tę wiadomość
-
Paulina099 wrote:Będziemy kurtki mężów nosić :p
Dziewczyny, 29-30 sierpnia będą fajne promocje w super pharm. Kilka Marek za -50%. I np avent -40%. Warto sobie teraz poszukać co ile mniej więcej kosztuje i skorzystać.
Niestety mój mąż jest szczuplejszy ode mnie..
A z ciuchlandem to nie jest głupia myślpo porodzie też się muszę w coś wbić a jedyną zimową kurtkę wywaliłam :p
Gorzej, że już mi się nie chce po sklepach łazić.. -
czarnulka24 wrote:Dziewczyny wczoraj o 22.01 i 22.02 przyszli na świat moi maluchy wczesniaki.
Stan bardzo ciezki. Waga 1020 i 890 .. måja anemie i nie wiadomo co jeszczejeden cos z pluckami
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/30bc69189811.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ec1fabaf929.jpgczarnulka24 lubi tę wiadomość
-
czarnulka24 wrote:Dziewczyny wczoraj o 22.01 i 22.02 przyszli na świat moi maluchy wczesniaki.
Stan bardzo ciezki. Waga 1020 i 890 .. måja anemie i nie wiadomo co jeszczejeden cos z pluckami
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/30bc69189811.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ec1fabaf929.jpg
Ooo jakie maleństwa! Mają światu dużo do zaoferowania, skoro wyskoczyli tak wcześnietrzymam kciuki za Was!!!
Matkobosko, pierwsze rozpakowanie listopadówekczarnulka24 lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
nick nieaktualnyczarnulka24 wrote:Zaczął sie zespół przetaczania między BLIŹNIAKAMI i jeden albo obydwoje mogli umrzec w każdej chwili no i przepływy byly bardzo zle .. lekarz zdecydował ze lepsza cesarka ..niż przedłużyć 1-2 dni które mogą itak nic nie dac a wrecz gorzej
Jak Ty się czujesz?
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja mam wszystkie kurtki dopasowane, a męża blisko 30cm wyższego więc odpada
Będę myśleć o tym później.
Grunt, że załatwiona jest gemini - więc to prawie jakbym miała torbę spakowanąi zrobiona lista zakupów do ikei.
Nawet kapsułki lovela wczoraj kupiłam w biedrze, będzie pranie i segrefowanie tego, co dostałam. A za tydzień 7 dni w górach9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
wichrowe_wzgórza wrote:Ja mam wszystkie kurtki dopasowane, a męża blisko 30cm wyższego więc odpada
Będę myśleć o tym później.
Grunt, że załatwiona jest gemini - więc to prawie jakbym miała torbę spakowanąi zrobiona lista zakupów do ikei.
Nawet kapsułki lovela wczoraj kupiłam w biedrze, będzie pranie i segrefowanie tego, co dostałam. A za tydzień 7 dni w górach -
Czarnulka - trzymam kciuki, za maluchy, to nasi pierwsi forumowicze - musi być dobrze.
Pisałam już tu kiedyś, że moje dwie koleżanki urodziły wcześniaki-bliźniaki - jedna w 27tc, druga tez coś koło tego i wszystkie maluchy żyją i mają się dobrze - także wierzę że u Ciebie będzie tak samo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 13:13
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Co do kurtek, to ja chyba dam radę - w góle w sumie nic ciążowego nie kupiłam jeszcze i nie zamierzam.
Mam taką parkę z reserved, rozm. 44 - kupiłam dwa lata temu, specjalnie ciut za duża, (bo taka moda na oversize'y) i tylko ją troczkami ściskałam, teraz te troczki rozluźniłam i chyba jest ok - ona jest na deszcz i ma też cieplejsza podpinkę - na jesień w sam raz. A dziś np mam ponczo, granatowe zresztą też ;P, chyba z mohito, kupiłam w zimę na przecenie grudniowej, i spoko to wygląda. Mam też taki właśnie szlafrokowaty, bardzo niebieski, wełniany, płaszczyk z zeszłej jesieni - były takie modne, bez zapięcia, tylko się to przewiązuje - też będzie git.
A na zimę - jak się okaże że się nie zmieszczę w swoje kurtki, to myślałam o czymś takim:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a01e3b0d4f60.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 13:02
-
Czarnulka trzymajcie się! Przesyłamy z mężem i Olkiem mnóstwo siły przede wszystkim dla maluszków i Ciebie! Wiesz co kochana? Od soboty wieczorem przewijałaś mi się ciągle w myślach, zastanawiałam się co tam u was.
Moja koleżanka urodziła dwóch wcześniaków przed 30 tygodniem (ciąże pojedyncze) i mimo trudnego czasu na początku, rosną z nich zdrowe i silne uśmiechnięte chłopaki. Będzie dobrze.
Dzięki za opinie odnośnie koszul. Ten chiński smrodek z DS trochę mnie odrzucił, mam kilka takich ciuchów z sieciówek które mimo wielokrotnego prania śmierdzą i szczerze ich nienawidzę i zakładam tylko w ostatecznej ostateczności, nie chciałabym podobnymi uczuciami darzyć koszula poza tym to nie chodzi o zapach a o chemię, która jednak ulatnia się skoro tak śmierdzi, a przecież to takie ważne dla maluszka.
Co do kurtki na jesień to będę musiała coś dokupić, chciałabym upolować gdzieś jakąś parkę z podpinką z wypinanym pasem na środku, tak żeby służyła mi także po ciąży. A póki co w zimniejsze dni śmigam w mojej luźnej wiatrówce, która coraz mniej luźna się robiMietata dobrze że przypomniałaś o ponczo, mam w domu fajne które na pewno będzie dobre na wrzesień i początek października
Przypomniał mi się też mój mega oversize grubaśny i przeciepły sweter z zary, muszę go gdzieś odkopać, wywiozłam go do rodziców na lato.
W moim ulubionym ciuchu od środy przywożą jesienny towar, muszę się wybrać, a może akurat coś tam wynajdę. Dziś na fitnessie upolowane tam legginsy świetnie mi się sprawdziły.
Pozapisywałam się dziś na warsztaty i zaległe zajęcia w szkole rodzenia, wszystko darmowe jupi. Jutro idę na warsztaty z chust, 8 września z pierwszej pomocy dla maluchów, 22 września na profilaktykę kolki, a w najbliższą środę ćwiczenia mięśni dna miednicy i profilaktyka nietrzymania moczu.
Dziś się nie wyspałam, o 3 w nocy obudziłam się i oglądałam finałowy odcinek gry o trona teraz oglądam powtórkę
Odcinek ciekawy, dla mnie w wielu momentach zaskakujący, nie będę spoilerować, biorę przykład z Brana
Pani Moł, pako_mrrr, czarnulka24 lubią tę wiadomość
-
ech, no i fajny weekend sobie zrobiliśmy - zwialiśmy za miasto, do hotelu, ze spa i basenem.
Były urodziny mojego m. i powiedział że zamiast robić jakąś imprezę, dla znajomych i rodziny on to woli gdzieś uciec - w sumie na przyjęcie wydalibyśmy tyle samo, więc powiedzieliśmy wszystkim że mamy bardzo ważne plany, wsiedliśmy w samochód i w sumie odjechaliśmy raptem 100 km za warszawę, ale poleżałam w leżaku z książką, m. popływał, była siłownia, masaże, pedicure dla mnie i pyszne żarcie - my nie mieliśmy w tym roku wakacji, więc to taki nasz ostatni wolny weekend.
Jak wróciliśmy, to miałam skurcz- chyba taki pierwszy prawdziwy, więc macica chyba zaczyna przygotowania.
A to miał być mój ostatni tydzień w pracy, ale w piątek, moja koleżanka, której miałam przekazać swoje obowiązki, miała wypadek i zerwała więzadła w kolanie - teraz pewnie nie będzie jej w pracy przez kilka miesięcy, a ja, no cóż - pod biurkiem urodzę ;P nie no żartuję - chyba skorzystam z tej opcji, pracy z domu dopóki kogoś na zastępstwo nie znajdą. Oj, coś jakieś fatum krąży nad tym moim działem. Ciągle, coś się tu komuś dzieje - a z tymi nogami, że najpierw moja poszła, miesiąc temu, teraz ona zerwała więzadła, naprawdę ciężko w to wszystko uwierzyć ;P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 13:18
Holibka lubi tę wiadomość
-
Ja mam taką trapezową kurtkę zimową wiec najwyżej będę chodzić w kurtce na krotki rękaw
Podpisałam dziś umowę na czas nieokreślony. Nastał spokój na mej duszy:)pako_mrrr, wichrowe_wzgórza, Mamatobe♥, Katarzyna87, moremi, Asia_89 lubią tę wiadomość