Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Holibka wrote:
Pozapisywałam się dziś na warsztaty i zaległe zajęcia w szkole rodzenia, wszystko darmowe jupi. Jutro idę na warsztaty z chust, 8 września z pierwszej pomocy dla maluchów, 22 września na profilaktykę kolki, a w najbliższą środę ćwiczenia mięśni dna miednicy i profilaktyka nietrzymania moczu.
7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
Kochane pytanie za 100 punktów
LINOMAG czy ALANTAN ?Moja mama powiedziała, że mojej niemowlęco-wcześniaczej dupce bardzo służył linomag
Charlutek u mnie jest naprawdę spoko ta szkoła rodzenia, bardzo mają szeroką ofertę. Gdyby to nie było finansowane z NFZ to nie mogłabym sobie na te wszystkie fitnesy i warsztaty pozwolić. Szkoda że nie wszędzie są takie miejsca i tacy ludzie dobrej woli.
Natalala a jak po wypraniu te koszule? Jak zapach? Mnie wali np. jakość szwów, też nie zamierzam z tych koszul nie wiadomo ile koszystać, tylko żeby nie śmierdziały chińską chemią.
-
Dziewczyny a mam pytanie odnośnie materaca do łóżeczka? Jaki macie/kupujecie? Bo jestem zielona w tym temacie... Sam lateksowy, lateks-pianka, pianka-kokos?
Myślałam o czymś takim:
http://www.klinikasnu.pl/658-materac-kolysanka.html#/rozmiar-60x120/pokrowce-heros
lub
http://materacem.pl/vitmat-materac-lateksowy-baby-60x120-2
http://materacem.pl/vitmat-materac-kokosowo-lateksowy-coco-baby-60-x-120-0 -
Holibka wrote:Kochane pytanie za 100 punktów
LINOMAG czy ALANTAN ?Moja mama powiedziała, że mojej niemowlęco-wcześniaczej dupce bardzo służył linomag
Charlutek u mnie jest naprawdę spoko ta szkoła rodzenia, bardzo mają szeroką ofertę. Gdyby to nie było finansowane z NFZ to nie mogłabym sobie na te wszystkie fitnesy i warsztaty pozwolić. Szkoda że nie wszędzie są takie miejsca i tacy ludzie dobrej woli.
Natalala a jak po wypraniu te koszule? Jak zapach? Mnie wali np. jakość szwów, też nie zamierzam z tych koszul nie wiadomo ile koszystać, tylko żeby nie śmierdziały chińską chemią.
Właśnie się piorą więc coś wiecej powiem wieczorem, jak przeszły pierwsze praniei czy jest co założyć
Holibka lubi tę wiadomość
-
Butelka
My mamy lovi z dynamicznym smoczkiem. Tym razem (przy córce takich chyba nie było) mam z opcją wyparzania w mikrofali (droższa o całe 1 zł). Plastikowe butelki wyparzałam normalnie - wrzątkiem.
Smoczki
Lovi ma "dwustronny" smoczek, bez ściętego dziubka. Avent chyba też taki był
Kiedyś miałam Linomag z niebieską (chyba) zakrętka. Masakra. Potem pojawił się ten z różową. Od tego czasu kupujemy tylko to. Żadnych odparzeń. Zamiennie stosowany z sudokremem (bo mi został). Jest teraz nowość sudokrem w tubce, bez cynku chyba. Dostałam probke i córka cała obsypana na pupie. Na początku korzystałam z bephantenu, ale opakowanie jest nieekonomiczne. Drogie i nigdy nie wykorzystasz całości.
To tak z moich obserwacjisara9555 lubi tę wiadomość
-
Holibka- ja mam w domu i Linomag i Alantan. Ale od pierwszych dni polecam Linomag (z zielonym paskiem!). Kosztuje coś około 6zł, i ma fajną konsystencję (w przeciwieństwie do np. maści na odparzenia typu Sudocrem. Ale Alantan też mam w domu zawsze
Natalala- ja ekspertem od materaców nie jestem, ale my się zdecydowaliśmy na lateks-pianka. Ma 10 cm grubości i oczywiście zdejmowany pokrowiec.
Koszule Dolce Sonno- ja zamówiłam w końcu swoje. Dam znać jak po pierwszym praniu
Poza tym poczyniłam dziś jakieś drobne zakupy wyprawkowo-kosmetyczne w sklepach stacjonarnych: Płyn do kąpieli i Mleczko nawilżające HIPP BabySanf, krem do buzi na wiatr i mrozy, płatki kosmetyczne do przemywania pupci, mleczka do prania Loveli, i parę rzeczy dla siebie do szpitalaAha, no i lano-maść na sutki z Ziaji.
Tymczasem uciekam spać, bo jutro na 9 rano w końcu po 6 tygodniach długaśnej przerwy- wizyta u gina.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 23:40
Holibka lubi tę wiadomość
-
Ja mam pianę z powodu dolce sonno. Tzn.inaczej - w związku, bo od nich paczka, ale nawala poczta
specjalnie kupiłam sobie 19.08 legginsy na urlop, żeby mieć komfort w podróży. I co? Doręczono rzekomo 23.08. Super, w domu siedziałam cały dzień, paczki ani awizo nie ma
złożyłam reklamację. Ale czy mi znajdą przesyłkę? Myślę co robić, czy zamawiać drugą byle do piątku dotarła??
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Czesc dziewczyny. Mialam dzisiaj wizyte. Mala wazy 1300 i na tym dobre wiesci sie koncza
spojenie rozeszlo mi sie juz na 1cm i lekarka mi powiedziala, ze jej wyglada na to, ze bedzie jeszcze gorzej... Potem okazalo sie, ze szyjka mi sie skrocila z 4 cm na 2,4 w ciagu 3 tygodni i jakos sie wygiela... Mam brac luteine 3 razy dziennie, rezim lozkowy i za tydzien kontrola... Jak bedzie to postepowac to do szpitala po sterydy na plucka... Tak bardzo sie boje
-
agagaga wrote:Zuza, wazne ze jesteś pod opieką, że wiesz o tym wcześniej. Polezysz troche. Wszystko bedzie w porządku. Wiem, że łatwo się mówi ale Twój spokój jest teraz lekarstwem
trzymam kciuki za was.
Dziekuje :* mam nadzieje, ze jednak dam rade... Najgorsze tylko jest to, ze teraz wszystko mnie przeraza i zaraz panikuje... Staram sie uspokoic i chyba przeprowadze sie do mamy bo maz ciagle w pracy a mi nawet pani doktor zabronila robic sobie jesc... Wszystko mam miec przy lozku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 00:15
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 12:23
Zuza2323, czarnulka24 lubią tę wiadomość
-
2,4 to nie jest zła szyjka. Co prawda rzeczywiście bardzo szybko się skróciła, ale cały czas w normie (wg mojej gin). IE stresuj się niepotrzebnie, odpoczynek to dobre lekarstwo. Siku musisz przecież wstać. Może zamiast gotować dwudniowego obiadu pokuś się o jakiegoś gotowca. Świat się nie zawali, jak zjecie gotowe pierogi czy zamówisz pizzę. Będzie NA PEWNO dobrze. Lekarze też lubią straszyć. W ten sposób pacjenci bardziej się przejmują i robią, to co lekarz kazał.
Maja spała na gryka-kokos. Potem miała lateks + pianka teraz pianka poliuretanowa. Dla Synka zostaje lateks pianka po starszej siostrze. Na każdym z nich spała dobrze.
Byle nie brać sprężynowego, bo dzieci są za lekkie jeszcze
Materac powinien być dość twardy. 2 lub 3 w skali twardości (o ile dobrze pamiętam). Gryka nie ma skali, bo jest dość twarda.
Invis dobrze, że mi przypomniałaś o kremie na mrozy. Nie miałam na liścieZuza2323 lubi tę wiadomość
-
Zuza, to tylko środki ostrożności
korzystaj z nich, poleguj, czytaj i będzie ok. W ogóle na tym etapie to już naprawdę nie musimy się tak bardzo martwić, idzie tylko do przodu!
Zuza2323 lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Dziekuje dziewczyny troche mnie to podnioslo na duchu :* u mojej lekarki norma jest do 2,5 ale powiedziala, ze i tak najbardziej ja martwi to ze sie tak wygiela... Na pewno bede grzecznie lezec i wstawac tylko na siku i mam nadzieje, ze jakos pociagne jeszcze
-
Zuza - leż i odpoczywaj ile trzeba!
trochę nudy łóżkowej się przyda.
A powiedz mi - to spojenie jakie objawy daje? Bo mnie boli najbardziej jak się przekręcam na łóżku z boku na bok
Materac mamy lateks-pianka-kokos 13 cm. Firma polska Fiki-Miki. Pokrowiec zdejmowany. -
Czarnulka, dużo siły i zdrowia dla chłopców i Ciebie!
Mają już imiona?
Do mnie dotarły już koszula - jak się okazuje Dolce Sonno właśnie. Potwierdzam, zapach jest intensywny, zwłaszcza na ciemnych rzeczach, zobaczymy co będzie po praniu. rozmiary są dość dziwne, ale nie polecam brać większego na zapas. W taką luźna rozpinaną po bokach w rozm. S zmieściłabym spokojnie jeszcze jeden brzuch, a taka odcinana pod biustem jest w sam raz. Legginsy w rozm. M też w sam raz, nawet spokojnie mogłyby być L.
Wzięłam też od nich trochę ciuszków dziecięcych i niestety na nich też jest ten zapach barwnika. Będę chyba prać kilka razy.
A na pranie mam dużo czasu, bo ginek nie pozwolił mi wyjeżdżać na wakacje. Szyjka jeszcze się skróciła i skurczy nadal za dużo. Zwiększył mi dawkę leków, dodał No-Spę i mam spokojnie spędzać czas w domu.
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Zuza2323 wrote:Dziekuje :* mam nadzieje, ze jednak dam rade... Najgorsze tylko jest to, ze teraz wszystko mnie przeraza i zaraz panikuje... Staram sie uspokoic i chyba przeprowadze sie do mamy bo maz ciagle w pracy a mi nawet pani doktor zabronila robic sobie jesc... Wszystko mam miec przy lozku.
Wiem, co przechodzisz, mi właśnie najtrudniej jest zachować spokój, co jest teraz bardzo ważne. Mój lekarz mówił, że ryzyko porodu przedwczesnego nie jest duże, tylko trzeba się stosować do zaleceń
Z tego, co wyczytałam na różnych forach (chociaż nie polecam takiej formy rozrywki - można się nakręcić dodatkowo), to jest wiele historii, gdzie kobiety dokulały się do terminu porodu z krótszymi i na dodatek rozwartymi szyjkami, więc będzie dobrze
Zuza2323 lubi tę wiadomość