Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ach, Holibka
zapomniałam że na te naczynka, to super sprawdzą ci się też glinki. Dla mnie to takie oczywiste, że ja ciągle o nich zapominam wspomnieć.
Szczególnie glinka czerwona, ale możesz ją mieszać też z kaolinem - czyli glinką białą, - wtedy wychodzi glinka różowaJa bardzo często używam takiej różowej glinki, bo nie dosyć że wzmacnia naczynka (dzięki zawartości czerwonej glinki) to dodatkowo łagodnie oczyszcza i odżywia skórę (dzięki białej glince). Kupuję glinki na wagę, mieszam, dodaję ulubiony tonik, albo rumianek, do tego kilka kropel też jakiegoś ulubionego olejku i taką pastę nakładam na twarz, na to kładę taką zwilżoną w toniku maskę ze szmatki (można to za grosze kupić w drogerii - to są tzw maski w tabletkach - po namoczeniu ten materiał zwiększa swoją objętość i utrzymuje wilgoć - co jest ważne przy maskach z glinek, bo one powinny być wilgotne - tylko wtedy działają - jak wyschną to już żaden z nich pożytek). No i tak raz w tygodniu na 20 minut - czyli tanio, miło i skutecznie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 13:33
Holibka lubi tę wiadomość
-
czarnulka24 wrote:Dziewczyny wczoraj o 22.01 i 22.02 przyszli na świat moi maluchy wczesniaki.
Stan bardzo ciezki. Waga 1020 i 890 .. måja anemie i nie wiadomo co jeszczejeden cos z pluckami
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/30bc69189811.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ec1fabaf929.jpg
Ale maluszki...znam parę historii wcześniaczków ze swojego otoczenia i wszystkie skończyły się pozytywnie. Maluchy doganiały rówieśników, a nawet ich przerastały w poźniejszym czasie. Bedzie dobrze, życzę wytrwałości bo na pewno trochę w szpitalu zostaniecie dla dobra dzieciaczków.czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUh Holibka - ja się przebudziłam po 2:00 i zastanawiałam się przez moment, czy wysiedzieć do 3:00 i zobaczyć premierę GoT normalnie w tv ale się poddałam, zobaczyłam rano, a o 20:10 zobaczę jeszcze raz z mężulem! No koparra mi momentami opadała!
a końcówka!! Ojojojj! Nie byłam w stanie wysiedzieć na kanapie, jak dziecko z pyskiem w telewizorze siedziałam 30 cm od ekranu na podłodze
ale teraz dłłługie czekanie!
-
nick nieaktualnyczarnulka24 wrote:Zaczął sie zespół przetaczania między BLIŹNIAKAMI i jeden albo obydwoje mogli umrzec w każdej chwili no i przepływy byly bardzo zle .. lekarz zdecydował ze lepsza cesarka ..niż przedłużyć 1-2 dni które mogą itak nic nie dac a wrecz gorzej
rozumiem....3mamy kciuki! dawaj znać jak się macie
nie nagrał mi sie 4 odc GoT...wiec 5,6, i dzisiejszy 7 czeka..do 3wrzes. bo wtedy jakas powtorka ma leciec w HBO....chyba ze ktoras z was wie skad go zdobyc...no wiecie tak nielegalnie
ja myślę ze doczekam w moich kurtkach/płaszczach , nie mam planów nic kupować, chodzą plotki że jesień ma być złota i ciepła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 14:00
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypako_mrrr wrote:A ja czekam na 20:10. Nie mogę uwierzyć że to już znów koniec GoT :(strasznie szybko poszło.
no właśnie co sezon to krótszy....oj drażnią ludzi, drażnią
agaga gratulacje, zwłaszcza takie zmiany w ciąży kiedy pracodawcy chyba niezbyt chętnie zatrudniają / czy modyfikują umowy....
ja z kolei mam prośbe o polecenie butelki z tematu już wypadłam, a jednak jedna wolę mieć na wszelki wypadek. Za 1 razem pamiętam z trudem nauczyliśmy jeść z Tommy Tipp ale może aktualnie jest coś bardziej na "topie"Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 14:06
-
nick nieaktualnypako_mrrr wrote:Kameelka, co tydzień były już powtórzenia, chyba w czwartki?. A i jak masz HBO to chyba masz też HBO go, to wtedy w każdej chwili możesz się tam zalogować ze swojego tv i obejrzeć kiedy chcesz. Przynajmniej w moim pakiecie tak jest.
niestety przez remont nie miałam dostepu do HBO...w tym okresie. U mnie w pakiecie on go jest płatne..ten sezon...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 14:12
-
Kameelka na torrentach na pewno znajdziesz najnowszy odcinek. Ja będę dopiero dzisiaj oglądać, ale strasznie mnie ten sezon wkurza. Kruki i ludzie przemieszczają się z prędkością światła
Akcja strasznie zasuwa do przodu. Widać dysproporcje między tym sezonem, a poprzednimi.
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Ja miałam beznadziejną noc. Niby spałam, a obudziłam się zmęczona...
Do tego coś mi się chyba ciąża na głowę rzuca - miewam potworne zawroty, wczoraj stałam i dosłownie poleciałam do przodu, jakby ktoś mi prąd odciął. Nawet jak siedzę to miewam takie ziuuuuuuu i przez sekundę czuję, jakby mnie ktoś do góry nogami przekręcił... Chyba muszę więcej pić, bo wydaje mi się że zaniedbałam nawadnianie się i to może być od tego9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Ja też chętnie czegoś się o butelkach dowiem, bo to czarna magia: Avene, canpol, nuk czy tomme tippy albo lovi? Butelka antykolkowa, czy naturalna, szklana, czy plastikowa? A może taka jakby ze skośnym smoczkiem? Za dużo tego ;((( kompletnie poległam i dlatego nie robię jeszcze tego zamówienia na gemini. Tak myślę że potrzebuje na początek max dwie butelki i nie wiem czy kupić dwie różne, czy trzymać się już jednej firmy. Niby koszt to tylko 20 PLN, ale co wybrać?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 14:35
-
nick nieaktualny
-
Teście odjechali! Dziewczyny jak mnie męczą goście cały czas na nogach bo to to czy tamto, ale nie moge też za dużo narzekać pomogli podgonić sprawę z mieszkaniem, więc jako tako zaczyna coś wyglądać
mimo to cieszę się że już sobie pojechali
Ejjj tak was czytam że wy już to tamto pokupowane, zaplanowane a ja głęboko w czarnej dziurze. Też muszę się za to zabrać narazie u mnie tylko łóżeczko stoi ❤❤
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b8567550a21.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 14:34
Charlutek, Asia_89, Kaczuszka86 lubią tę wiadomość
-
Ja mam w domu lovi, Avent, Nuk, Tommy i jeszcze jakieś ze Smyka. Maja miała problem z piciem z butli, więc testowaliśmy. Teraz kupiłam jedną, nową butelkę z lovi, bo ta firma u Nas przeszła.
Brałam plastikową, bo jest lżejsza (dla dziecka jak zaczyna samo łapać w rączki jest to istotne).
Aaa dla mnie plusem lovi nad aventem było to, że cała butelka jest przezroczysta i widać ile jest mleka w środku. Avent ma białą nakrętkę na smoczek (dość masywną).
Koszula po porodzie bez problemu mi się doprała. Szczerze to bardziej brudzilam koszulę sama (już po) niz w czasie samego porodu. Mam dwie z zeszłego porodu. Teraz dokupilam trzecia i to moim zdaniem idealna ilość. Jedna idzie na sam poród. Dwie na czas w szpitalu.
Czarnulka a jakie imiona będą mieli chłopcy? -
Ale macie takie normalne te smoczki w butelkach - co wyglądają jak myśmy były małe? Czy no z takim przekrzywionym smoczkiem po skosie, co bardziej jak cyc wygląda, a lovi ma też jakąś co ma anatomiczny kształt sutka przypominać, a tommy tippy antykolkowe. Ja kompletnie wymiękam...
Czy te plastikowe można normalnie sterylizować we wrzątku, albo w mikrofali? Czy trzeba mieć ten specjalny sterylizator... ????!@#$%^&* -
Czarnulka trzymamy kciuki za chłopaków! Dużo pozytywnej energii, siły i wytrzymałości. Bedzie Dobrze!
GoT można też obejrzeć na trt.pl - duże seriali itd tam jest.
Masełko Palmer's dość twarde fakt, ciężko na początku wybrać z pudełka, ale jak już masz porcję to fajnie rozgrzać między dłońmi i wtedy wcierać. Mnie jak na razie odpowiada ale do dopiero trzy dni. Smaruję głownie przed spaniem, w ciągu dnia balsam też Palmersowy.
Butelki ja jestem zapopatrzona we dwie lovi medical z dynamicznym smoczkiem, zobaczymy czy będą potrzebne i czy się sprawdząm jeśli nie zawsze można poszukać czegoś innego.
Koszule Zakupiłam dwie DC i mam je w domu, nie powalają jakością, ale nie są też najgorsze. W zasadzie mi posłużą tylko w szpitalu i nie bedzie mi szkoda ani ich ani kasy. W domu prefeuję spanie bez piżamy albo spodenki i koszulka.
czarnulka24 lubi tę wiadomość