X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, Holibka :) zapomniałam że na te naczynka, to super sprawdzą ci się też glinki. Dla mnie to takie oczywiste, że ja ciągle o nich zapominam wspomnieć.
    Szczególnie glinka czerwona, ale możesz ją mieszać też z kaolinem - czyli glinką białą, - wtedy wychodzi glinka różowa :) Ja bardzo często używam takiej różowej glinki, bo nie dosyć że wzmacnia naczynka (dzięki zawartości czerwonej glinki) to dodatkowo łagodnie oczyszcza i odżywia skórę (dzięki białej glince). Kupuję glinki na wagę, mieszam, dodaję ulubiony tonik, albo rumianek, do tego kilka kropel też jakiegoś ulubionego olejku i taką pastę nakładam na twarz, na to kładę taką zwilżoną w toniku maskę ze szmatki (można to za grosze kupić w drogerii - to są tzw maski w tabletkach - po namoczeniu ten materiał zwiększa swoją objętość i utrzymuje wilgoć - co jest ważne przy maskach z glinek, bo one powinny być wilgotne - tylko wtedy działają - jak wyschną to już żaden z nich pożytek). No i tak raz w tygodniu na 20 minut - czyli tanio, miło i skutecznie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 13:33

Holibka lubi tę wiadomość

zi13nafan2lh9052.png
  • coccolino Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Dziewczyny wczoraj o 22.01 i 22.02 przyszli na świat moi maluchy wczesniaki.
    Stan bardzo ciezki. Waga 1020 i 890 .. måja anemie i nie wiadomo co jeszcze :( jeden cos z pluckami

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/30bc69189811.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ec1fabaf929.jpg

Ale maluszki...znam parę historii wcześniaczków ze swojego otoczenia i wszystkie skończyły się pozytywnie. Maluchy doganiały rówieśników, a nawet ich przerastały w poźniejszym czasie. Bedzie dobrze, życzę wytrwałości bo na pewno trochę w szpitalu zostaniecie dla dobra dzieciaczków.

czarnulka24 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kvup8iows.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara9555 wrote:
    Te 30cm akurat na brzuchu sie rozlozy xd

Ale raczej nie z rękawów ;) No i jak ten brzuch tak będzie rósł jak cały czas, to i to chyba nie :D

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uh Holibka - ja się przebudziłam po 2:00 i zastanawiałam się przez moment, czy wysiedzieć do 3:00 i zobaczyć premierę GoT normalnie w tv ale się poddałam, zobaczyłam rano, a o 20:10 zobaczę jeszcze raz z mężulem! No koparra mi momentami opadała! :O a końcówka!! Ojojojj! Nie byłam w stanie wysiedzieć na kanapie, jak dziecko z pyskiem w telewizorze siedziałam 30 cm od ekranu na podłodze :D ale teraz dłłługie czekanie!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Zaczął sie zespół przetaczania między BLIŹNIAKAMI i jeden albo obydwoje mogli umrzec w każdej chwili no i przepływy byly bardzo zle .. lekarz zdecydował ze lepsza cesarka ..niż przedłużyć 1-2 dni które mogą itak nic nie dac a wrecz gorzej

rozumiem....3mamy kciuki! dawaj znać jak się macie

nie nagrał mi sie 4 odc GoT...wiec 5,6, i dzisiejszy 7 czeka..do 3wrzes. bo wtedy jakas powtorka ma leciec w HBO....chyba ze ktoras z was wie skad go zdobyc :-)...no wiecie tak nielegalnie :-)

ja myślę ze doczekam w moich kurtkach/płaszczach , nie mam planów nic kupować, chodzą plotki że jesień ma być złota i ciepła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 14:00

• pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam na 20:10. Nie mogę uwierzyć że to już znów koniec GoT :(strasznie szybko poszło.

zi13nafan2lh9052.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pako_mrrr wrote:
    A ja czekam na 20:10. Nie mogę uwierzyć że to już znów koniec GoT :(strasznie szybko poszło.

no właśnie co sezon to krótszy....oj drażnią ludzi, drażnią

agaga gratulacje, zwłaszcza takie zmiany w ciąży kiedy pracodawcy chyba niezbyt chętnie zatrudniają / czy modyfikują umowy....

ja z kolei mam prośbe o polecenie butelki z tematu już wypadłam, a jednak jedna wolę mieć na wszelki wypadek. Za 1 razem pamiętam z trudem nauczyliśmy jeść z Tommy Tipp ale może aktualnie jest coś bardziej na "topie"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 14:06

• pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kameelka, co tydzień były już powtórzenia, chyba w czwartki?. A i jak masz HBO to chyba masz też HBO go, to wtedy w każdej chwili możesz się tam zalogować ze swojego tv i obejrzeć kiedy chcesz. Przynajmniej w moim pakiecie tak jest.

zi13nafan2lh9052.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pako_mrrr wrote:
    Kameelka, co tydzień były już powtórzenia, chyba w czwartki?. A i jak masz HBO to chyba masz też HBO go, to wtedy w każdej chwili możesz się tam zalogować ze swojego tv i obejrzeć kiedy chcesz. Przynajmniej w moim pakiecie tak jest.

niestety przez remont nie miałam dostepu do HBO...w tym okresie. U mnie w pakiecie on go jest płatne..ten sezon...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 14:12

• pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to na nielegalu cda.pl i może zalukaj.pl?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 14:10

zi13nafan2lh9052.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kameelka na torrentach na pewno znajdziesz najnowszy odcinek. Ja będę dopiero dzisiaj oglądać, ale strasznie mnie ten sezon wkurza. Kruki i ludzie przemieszczają się z prędkością światła :D Akcja strasznie zasuwa do przodu. Widać dysproporcje między tym sezonem, a poprzednimi.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam beznadziejną noc. Niby spałam, a obudziłam się zmęczona...
    Do tego coś mi się chyba ciąża na głowę rzuca - miewam potworne zawroty, wczoraj stałam i dosłownie poleciałam do przodu, jakby ktoś mi prąd odciął. Nawet jak siedzę to miewam takie ziuuuuuuu i przez sekundę czuję, jakby mnie ktoś do góry nogami przekręcił... Chyba muszę więcej pić, bo wydaje mi się że zaniedbałam nawadnianie się i to może być od tego :/

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chętnie czegoś się o butelkach dowiem, bo to czarna magia: Avene, canpol, nuk czy tomme tippy albo lovi? Butelka antykolkowa, czy naturalna, szklana, czy plastikowa? A może taka jakby ze skośnym smoczkiem? Za dużo tego ;((( kompletnie poległam i dlatego nie robię jeszcze tego zamówienia na gemini. Tak myślę że potrzebuje na początek max dwie butelki i nie wiem czy kupić dwie różne, czy trzymać się już jednej firmy. Niby koszt to tylko 20 PLN, ale co wybrać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 14:35

zi13nafan2lh9052.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słaby ze mnie pirat ale popatrzę tam gdzie mówicie.

Butle-No właśnie tyle tego co wybrać

wichrowe mam ten sam objaw od około tyg....nawet autem z tego powodu już nie jeżdzę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 14:21

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Nuk i Tommy Tipi czy jak mu tam. Takie dostałam w spadku po chrześnicy, więc na razie nie dokupuję, zobaczę jak się sprawdzą w razie czego. Tych butelek mam z 6...

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka życzę wam dużo dużo zdrówka siły wytrwałości!!! Wszystko będzie dobrze masz pięknych chłopców ❤

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teście odjechali! Dziewczyny jak mnie męczą goście cały czas na nogach bo to to czy tamto, ale nie moge też za dużo narzekać pomogli podgonić sprawę z mieszkaniem, więc jako tako zaczyna coś wyglądać :) mimo to cieszę się że już sobie pojechali :)

Ejjj tak was czytam że wy już to tamto pokupowane, zaplanowane a ja głęboko w czarnej dziurze. Też muszę się za to zabrać narazie u mnie tylko łóżeczko stoi ❤❤

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b8567550a21.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 14:34

Charlutek, Asia_89, Kaczuszka86 lubią tę wiadomość

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w domu lovi, Avent, Nuk, Tommy i jeszcze jakieś ze Smyka. Maja miała problem z piciem z butli, więc testowaliśmy. Teraz kupiłam jedną, nową butelkę z lovi, bo ta firma u Nas przeszła.
    Brałam plastikową, bo jest lżejsza (dla dziecka jak zaczyna samo łapać w rączki jest to istotne).
    Aaa dla mnie plusem lovi nad aventem było to, że cała butelka jest przezroczysta i widać ile jest mleka w środku. Avent ma białą nakrętkę na smoczek (dość masywną).

Koszula po porodzie bez problemu mi się doprała. Szczerze to bardziej brudzilam koszulę sama (już po) niz w czasie samego porodu. Mam dwie z zeszłego porodu. Teraz dokupilam trzecia i to moim zdaniem idealna ilość. Jedna idzie na sam poród. Dwie na czas w szpitalu.

Czarnulka a jakie imiona będą mieli chłopcy?

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie takie normalne te smoczki w butelkach - co wyglądają jak myśmy były małe? Czy no z takim przekrzywionym smoczkiem po skosie, co bardziej jak cyc wygląda, a lovi ma też jakąś co ma anatomiczny kształt sutka przypominać, a tommy tippy antykolkowe. Ja kompletnie wymiękam...
    Czy te plastikowe można normalnie sterylizować we wrzątku, albo w mikrofali? Czy trzeba mieć ten specjalny sterylizator... ????!@#$%^&*

zi13nafan2lh9052.png
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka trzymamy kciuki za chłopaków! Dużo pozytywnej energii, siły i wytrzymałości. Bedzie Dobrze!

GoT można też obejrzeć na trt.pl - duże seriali itd tam jest.

Masełko Palmer's dość twarde fakt, ciężko na początku wybrać z pudełka, ale jak już masz porcję to fajnie rozgrzać między dłońmi i wtedy wcierać. Mnie jak na razie odpowiada ale do dopiero trzy dni. Smaruję głownie przed spaniem, w ciągu dnia balsam też Palmersowy.

Butelki ja jestem zapopatrzona we dwie lovi medical z dynamicznym smoczkiem, zobaczymy czy będą potrzebne i czy się sprawdząm jeśli nie zawsze można poszukać czegoś innego.

Koszule Zakupiłam dwie DC i mam je w domu, nie powalają jakością, ale nie są też najgorsze. W zasadzie mi posłużą tylko w szpitalu i nie bedzie mi szkoda ani ich ani kasy :D. W domu prefeuję spanie bez piżamy albo spodenki i koszulka.

f2w33e3k8e2wdta9.png
‹‹ 758 759 760 761 762 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ