Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, Holibka :) zapomniałam że na te naczynka, to super sprawdzą ci się też glinki. Dla mnie to takie oczywiste, że ja ciągle o nich zapominam wspomnieć.
    Szczególnie glinka czerwona, ale możesz ją mieszać też z kaolinem - czyli glinką białą, - wtedy wychodzi glinka różowa :) Ja bardzo często używam takiej różowej glinki, bo nie dosyć że wzmacnia naczynka (dzięki zawartości czerwonej glinki) to dodatkowo łagodnie oczyszcza i odżywia skórę (dzięki białej glince). Kupuję glinki na wagę, mieszam, dodaję ulubiony tonik, albo rumianek, do tego kilka kropel też jakiegoś ulubionego olejku i taką pastę nakładam na twarz, na to kładę taką zwilżoną w toniku maskę ze szmatki (można to za grosze kupić w drogerii - to są tzw maski w tabletkach - po namoczeniu ten materiał zwiększa swoją objętość i utrzymuje wilgoć - co jest ważne przy maskach z glinek, bo one powinny być wilgotne - tylko wtedy działają - jak wyschną to już żaden z nich pożytek). No i tak raz w tygodniu na 20 minut - czyli tanio, miło i skutecznie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 13:33

Holibka lubi tę wiadomość

zi13nafan2lh9052.png
  • coccolino Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Dziewczyny wczoraj o 22.01 i 22.02 przyszli na świat moi maluchy wczesniaki.
    Stan bardzo ciezki. Waga 1020 i 890 .. måja anemie i nie wiadomo co jeszcze :( jeden cos z pluckami

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/30bc69189811.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ec1fabaf929.jpg

Ale maluszki...znam parę historii wcześniaczków ze swojego otoczenia i wszystkie skończyły się pozytywnie. Maluchy doganiały rówieśników, a nawet ich przerastały w poźniejszym czasie. Bedzie dobrze, życzę wytrwałości bo na pewno trochę w szpitalu zostaniecie dla dobra dzieciaczków.

czarnulka24 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kvup8iows.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara9555 wrote:
    Te 30cm akurat na brzuchu sie rozlozy xd

Ale raczej nie z rękawów ;) No i jak ten brzuch tak będzie rósł jak cały czas, to i to chyba nie :D

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uh Holibka - ja się przebudziłam po 2:00 i zastanawiałam się przez moment, czy wysiedzieć do 3:00 i zobaczyć premierę GoT normalnie w tv ale się poddałam, zobaczyłam rano, a o 20:10 zobaczę jeszcze raz z mężulem! No koparra mi momentami opadała! :O a końcówka!! Ojojojj! Nie byłam w stanie wysiedzieć na kanapie, jak dziecko z pyskiem w telewizorze siedziałam 30 cm od ekranu na podłodze :D ale teraz dłłługie czekanie!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Zaczął sie zespół przetaczania między BLIŹNIAKAMI i jeden albo obydwoje mogli umrzec w każdej chwili no i przepływy byly bardzo zle .. lekarz zdecydował ze lepsza cesarka ..niż przedłużyć 1-2 dni które mogą itak nic nie dac a wrecz gorzej

rozumiem....3mamy kciuki! dawaj znać jak się macie

nie nagrał mi sie 4 odc GoT...wiec 5,6, i dzisiejszy 7 czeka..do 3wrzes. bo wtedy jakas powtorka ma leciec w HBO....chyba ze ktoras z was wie skad go zdobyc :-)...no wiecie tak nielegalnie :-)

ja myślę ze doczekam w moich kurtkach/płaszczach , nie mam planów nic kupować, chodzą plotki że jesień ma być złota i ciepła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 14:00

• pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam na 20:10. Nie mogę uwierzyć że to już znów koniec GoT :(strasznie szybko poszło.

zi13nafan2lh9052.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pako_mrrr wrote:
    A ja czekam na 20:10. Nie mogę uwierzyć że to już znów koniec GoT :(strasznie szybko poszło.

no właśnie co sezon to krótszy....oj drażnią ludzi, drażnią

agaga gratulacje, zwłaszcza takie zmiany w ciąży kiedy pracodawcy chyba niezbyt chętnie zatrudniają / czy modyfikują umowy....

ja z kolei mam prośbe o polecenie butelki z tematu już wypadłam, a jednak jedna wolę mieć na wszelki wypadek. Za 1 razem pamiętam z trudem nauczyliśmy jeść z Tommy Tipp ale może aktualnie jest coś bardziej na "topie"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 14:06

• pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kameelka, co tydzień były już powtórzenia, chyba w czwartki?. A i jak masz HBO to chyba masz też HBO go, to wtedy w każdej chwili możesz się tam zalogować ze swojego tv i obejrzeć kiedy chcesz. Przynajmniej w moim pakiecie tak jest.

zi13nafan2lh9052.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pako_mrrr wrote:
    Kameelka, co tydzień były już powtórzenia, chyba w czwartki?. A i jak masz HBO to chyba masz też HBO go, to wtedy w każdej chwili możesz się tam zalogować ze swojego tv i obejrzeć kiedy chcesz. Przynajmniej w moim pakiecie tak jest.

niestety przez remont nie miałam dostepu do HBO...w tym okresie. U mnie w pakiecie on go jest płatne..ten sezon...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 14:12

• pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to na nielegalu cda.pl i może zalukaj.pl?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 14:10

zi13nafan2lh9052.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kameelka na torrentach na pewno znajdziesz najnowszy odcinek. Ja będę dopiero dzisiaj oglądać, ale strasznie mnie ten sezon wkurza. Kruki i ludzie przemieszczają się z prędkością światła :D Akcja strasznie zasuwa do przodu. Widać dysproporcje między tym sezonem, a poprzednimi.

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam beznadziejną noc. Niby spałam, a obudziłam się zmęczona...
    Do tego coś mi się chyba ciąża na głowę rzuca - miewam potworne zawroty, wczoraj stałam i dosłownie poleciałam do przodu, jakby ktoś mi prąd odciął. Nawet jak siedzę to miewam takie ziuuuuuuu i przez sekundę czuję, jakby mnie ktoś do góry nogami przekręcił... Chyba muszę więcej pić, bo wydaje mi się że zaniedbałam nawadnianie się i to może być od tego :/

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chętnie czegoś się o butelkach dowiem, bo to czarna magia: Avene, canpol, nuk czy tomme tippy albo lovi? Butelka antykolkowa, czy naturalna, szklana, czy plastikowa? A może taka jakby ze skośnym smoczkiem? Za dużo tego ;((( kompletnie poległam i dlatego nie robię jeszcze tego zamówienia na gemini. Tak myślę że potrzebuje na początek max dwie butelki i nie wiem czy kupić dwie różne, czy trzymać się już jednej firmy. Niby koszt to tylko 20 PLN, ale co wybrać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 14:35

zi13nafan2lh9052.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słaby ze mnie pirat ale popatrzę tam gdzie mówicie.

Butle-No właśnie tyle tego co wybrać

wichrowe mam ten sam objaw od około tyg....nawet autem z tego powodu już nie jeżdzę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 14:21

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Nuk i Tommy Tipi czy jak mu tam. Takie dostałam w spadku po chrześnicy, więc na razie nie dokupuję, zobaczę jak się sprawdzą w razie czego. Tych butelek mam z 6...

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka życzę wam dużo dużo zdrówka siły wytrwałości!!! Wszystko będzie dobrze masz pięknych chłopców ❤

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teście odjechali! Dziewczyny jak mnie męczą goście cały czas na nogach bo to to czy tamto, ale nie moge też za dużo narzekać pomogli podgonić sprawę z mieszkaniem, więc jako tako zaczyna coś wyglądać :) mimo to cieszę się że już sobie pojechali :)

Ejjj tak was czytam że wy już to tamto pokupowane, zaplanowane a ja głęboko w czarnej dziurze. Też muszę się za to zabrać narazie u mnie tylko łóżeczko stoi ❤❤

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b8567550a21.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 14:34

Charlutek, Asia_89, Kaczuszka86 lubią tę wiadomość

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w domu lovi, Avent, Nuk, Tommy i jeszcze jakieś ze Smyka. Maja miała problem z piciem z butli, więc testowaliśmy. Teraz kupiłam jedną, nową butelkę z lovi, bo ta firma u Nas przeszła.
    Brałam plastikową, bo jest lżejsza (dla dziecka jak zaczyna samo łapać w rączki jest to istotne).
    Aaa dla mnie plusem lovi nad aventem było to, że cała butelka jest przezroczysta i widać ile jest mleka w środku. Avent ma białą nakrętkę na smoczek (dość masywną).

Koszula po porodzie bez problemu mi się doprała. Szczerze to bardziej brudzilam koszulę sama (już po) niz w czasie samego porodu. Mam dwie z zeszłego porodu. Teraz dokupilam trzecia i to moim zdaniem idealna ilość. Jedna idzie na sam poród. Dwie na czas w szpitalu.

Czarnulka a jakie imiona będą mieli chłopcy?

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie takie normalne te smoczki w butelkach - co wyglądają jak myśmy były małe? Czy no z takim przekrzywionym smoczkiem po skosie, co bardziej jak cyc wygląda, a lovi ma też jakąś co ma anatomiczny kształt sutka przypominać, a tommy tippy antykolkowe. Ja kompletnie wymiękam...
    Czy te plastikowe można normalnie sterylizować we wrzątku, albo w mikrofali? Czy trzeba mieć ten specjalny sterylizator... ????!@#$%^&*

zi13nafan2lh9052.png
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka trzymamy kciuki za chłopaków! Dużo pozytywnej energii, siły i wytrzymałości. Bedzie Dobrze!

GoT można też obejrzeć na trt.pl - duże seriali itd tam jest.

Masełko Palmer's dość twarde fakt, ciężko na początku wybrać z pudełka, ale jak już masz porcję to fajnie rozgrzać między dłońmi i wtedy wcierać. Mnie jak na razie odpowiada ale do dopiero trzy dni. Smaruję głownie przed spaniem, w ciągu dnia balsam też Palmersowy.

Butelki ja jestem zapopatrzona we dwie lovi medical z dynamicznym smoczkiem, zobaczymy czy będą potrzebne i czy się sprawdząm jeśli nie zawsze można poszukać czegoś innego.

Koszule Zakupiłam dwie DC i mam je w domu, nie powalają jakością, ale nie są też najgorsze. W zasadzie mi posłużą tylko w szpitalu i nie bedzie mi szkoda ani ich ani kasy :D. W domu prefeuję spanie bez piżamy albo spodenki i koszulka.

f2w33e3k8e2wdta9.png
‹‹ 758 759 760 761 762 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ