X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • mietata Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w szkole rodzenia powiedzieli żeby w ogóle nie kupować przed porodem laktatora. W szpitalu jest, jeśli coś się będzie działo można użyć, a jeśli wszystko będzie ok to po co laktator. A jak po wyjściu nie będzie ok to można kupić po drodze w aptece.
    Właściwie to logiczne i ja chyba w ogóle nie kupuję ani laktatora, ani butelek do mm i innych gadżetów. Jeśli nie uda się kp to mam na kupno zestawu do sztucznego karmienia 2-3 dni pobytu w szpitalu, a jak się uda kp to potem zobaczę czy elektryczny to fajny wybór.
    Nawet gdybym je zamawiała w sklepie internetowym dojdą na czas wyjścia z domu. Nie chcę mi się obstawiać niepotrzebnymi gadżetami już teraz i zaczynam ograniczać te zakupy.

Widziałam w h&m fajne śpiworki mają, ale doszłam do wniosku że trudno przewidzieć pogodę i rozmiar żeby to teraz kupować, więc sobie upatrzyłam i na wyjście ze szpitala mąż kupi odpowiedni. Po prostu mam teraz na zakupach tę myśl, że strasznie obrastam w rzeczy i odnoszę wrażenie że połowy nie użyję, albo się nie przydadzą i jakoś mnie to przytłacza.
    Także łykam co tam położne mówią i nie daję się porwać szałom zakupowym :)

czarnulka24 lubi tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, dużo sił dla Was <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 07:11

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka!! Wszystko będzie dobrze, kciukościsk za mnóstwo siły dla Ciebie i maluszków! <3 <3

• MarthaA Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, dużo zdrowia dla Was :) Silni chłopcy :)

2kljles1dksgkw96.png
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, wspaniali chlopcy, wczesniaczki, ale razem z lekarzami dacie rade! Mam nadzieje ze jestescie pod najlepsza opieka, trzymam za Was mocno kciuki! Trzymaj sie kochana i witam na swiecie pierwsze 'nasze' dzieci :-)

c55fflw18twvhf6h.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka trzymaj się dzielnie. Gratuluje chłopców i wszyscy głęboko wierzymy że będzie dobrze. Wysyłam dużo energii dla Ciebie Jeśli potrzebujesz wsparcia to wiesz gdzie do mnie napisać. Trwaj dzielnie i dawaj znać co z Wami. Jak tylko pozbierasz po cc pędzie do maluchów, oni bardzo Cie potrzebują.

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka sił wam zycze bedzie dobrze musi trzymamy kciuki za chłopców

Mietata mnie tez tak mówili na szkole rodzenia ale zycie weryfikuje np przy nawale bardzo sie przydaje bo dziecko nie spija wszystkiego a cyce jak donice

poza tym pomimo ze moje cory ładnie sie przysysały to np długo spały po porodzie i wolałam miec swoj w szpitalu do pobudzania laktacji :)

ja za bella mama płace 2,97zł :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka - trzymajcie się dzielnie z chłopakami! Dużo siły i zdrówka życzę :*

Koszule do szpitala kupiłam zwykłe w sklepie :) podkłady mam z Canpola - jakieś 2 różne rozmiary. I na tym się kończy moja wyprawka :p przynajmniej moja. Bo dla młodej mam jeszcze pampersy, chusteczki nawilżane, płyn do kąpieli, krem do pupy, krem nawilżający do ciała i krem na mróz.

Smoczki i butelkę (jedna mała) mamy z LOVI. Z laktatorem zrobię chyba tak jak pisze Mietata. Bo na dobrą sprawę nie wiem czy będzie mi potrzebny.

Jeszcze chyba tylko maść na odparzenia, gaziki jałowe i sól fizjologiczna zostały do kupienia. A i mała paczka pampersów 1 ;)
    Reszta pewnie wyjdzie w praniu :)

Holibka bardzo ładnie wyglądasz :) i szczuplutko!!
    A kształt brzuszka mamy chyba identyczny ;)

Co do sesji ciążowej to niestety mężu mój dalej obstaje, że nie chce. Stwierdził, że jak się młoda urodzi to wtedy sobie zrobimy w trójkę. Upierać się jakoś specjalnie nie będę :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka trudne wieści od ciebie z rana :( kciuki za was!!! Co się stało Że zakonczono ciążę?

Holibka jest rzeczywiście takie cudo, opinie od ginekolozek: "drogie, mocno promowane przez firma, o skutecznosci porównywalnej do zwyklego żelu do usg - poslizg "
    Potwierdzam wyglądasz super!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 07:47

• Aasha Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, trzymam kciuki, zeby wszystko było ok! Chłopaki bardzo duzo przeszli razem z Tobą w tej ciazy, sa silni i z pomocą medyczna na pewno sobie poradzą. Niemniej jednak duzo siły dla Was !!:*

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • MarthaA Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:

Zastanawiam się jeszcze nad tym laktatorem... Czy ręczny, czy elektryczny jakiś tańszy. Bo 600 za jakiś wypas to mi totalnie nie po drodze, a używanego nie chcę :(

Ja miałam, zresztą mam do tej pory: laktator ręczny Medela. Prosty w obsłudze, masz wszystko pod kontrolą. Jestem zadowolona. Potrzebny mi był wyłącznie na początku, kiedy miałam nawał pokarmu i trzeba było sobie ulżyć. Nie odciągałam na zapas, bo nie było takiej potrzeby, a poza tym chłopaki opróżniali obie piersi :)

2kljles1dksgkw96.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, kciuki!!!!

Biedroneczka83, nie mówię, że laktator się nie przydaję, ale już w szpitalu będzie wiadomo, czy kp pójdzie czy nie, jak będzie nawał to w szpitalu laktator jest, jak będę karmić to sobie kupię już elektryczny, bo nie ma sensu machać ręką w taki przypadku. Jeśli się okaże, że kp nie dla mnie, to laktator zupełnie zbędny. W każdym razie w szpitalu jestem 2-3 dni, w tym czasie można ogarnąć zarówno zakup laktatora jak i osprzętu do mm i to się nie jest wielki problem jak się ma model wybrany - średnio ogarnięty mąż z kartą bankomatową wystarczy :)

teraz jak miałabym kupować to z pewnością nie wydam kilkuset złotych na elektryczny bo nie wiem czy karmienie naturalne się uda, a nie kupię ręcznego żeby potem wydawać kolejne setki na elektryczny, który bardziej się mi przyda jeśli będzie kp (chce odciągać żeby mąż też mógł karmić i żebym ja mogła też od czasu do czasu wyjść). To kupowanie na zapas w ogóle mnie jakoś nie uspokaja, ale to ja :)

A propos sesji ciążowej, zrobiliśmy ją w ten weekend, udała nam się pogoda, widziałam kilka zdjęć na podglądzie i są obłędne :) Wszystkie mamy razem, teraz musimy poczekać z miesiąc na efekty pracy fotografa, ale już wiem, że to była dobra decyzja. Sesję robiliśmy z Łazienkach, miałam fajną jedwabną długą błękitną kiecę, efekt bardzo delikatny i już się nie mogę doczekać fotek :)

moremi, czarnulka24, Holibka lubią tę wiadomość

• agagaga Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka dużo siły dla Ciebie i maluchów. Piękni chłopcy, witamy pierwszych forumowych dżentelmenów :)

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam laktator z lovi. On jest elektryczny i ręczny w jednym. Nowy - 350-400 zł w internecie. Ja mam od laski, która kupiła, nie używała i dokupilam wymienne części które dotykają ciała. Dałam 170 zł.
    W pierwszej ciąży też myślałam, że kupię jak będę w szpitalu. Mleka nie miałam w ogóle. Po powrocie do domu zaczęłam dopiero walkę. Tydzień trwała. Na szczęście koleżanka pożyczyła mi sprzęt.
    Moim zdaniem póki jest czas warto poszukać. W najgorszym razie sprzedam za tyle, za ile kupiłam :)

Czarnulka duże chłopaki już, będzie dobrze!

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Wiesz, też każdy ma inne wymagania i oczekiwania :P Dla mnie były takie...no nie wiem, byle jakie. Ja w ogóle lubię np.piżamy z Tchibo,to jest dość porządna bawełna zawsze, a tutaj jakieś takie to było jakby zaraz miało się zmechacić... No i lepiej dużo wypadało na zdjęciach.

Ja ciągle się smaruję olejem :P
    Dziewczyny, ja mam koszule i z Italian Fashion, i z Dolce Sonno, i z Granatovo. I nie oszukujmy sie, jakiej jakości mozemy sie spodziewać po koszuli za 30-40 zł? Mnie co pierwsze rzuciło sie w oczy to smrodek Chin :D wiec od razu poszły do prania. Takie szmatki. Nawet moj maz to skomentował mając w ręku koszulkę z DS i koszule z granatovo, oczywiscie różnica w cenie jest kolosalna, ale tak samo w jakości. Mysle ze te dwie pierwsze długo mi nie posłużą, za to ta 3 bedzie na lata. No ale nie każdy chce wydawać tyle kasy na koszule i to rozumiem :) dziele sie tylko spostrzeżeniem, ze nie ma co oczekiwać rewelacji po szmat e za 30 kilka zł :)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha, to fakt, nie ma cudów, żeby coś co kosztuje 30 zł było super jakości (o wykonaniu przez małe chińskie rączki nie wspomnę). Ja zastanawiam się nad koszulą z granatovo, ale mam tak samo jak z laktatorem, nie wiem czy karmienie mi wyjdzie i czy jest sens inwestować w koszulę do karmienia. Nastawiam się na kp, ale to nie jest tak że zawsze się uda (taaak wiem, że nie ma czegoś takiego jak brak mleka i tylko promil kobiet nie może wykarmić swoich dzieci, ale wystarczą jakieś błędy w szpitalu, brak opieki laktacyjnej i czasami nie da się już uratować sytuacji, z tym też się liczę)

• moremi Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Aasha, to fakt, nie ma cudów, żeby coś co kosztuje 30 zł było super jakości (o wykonaniu przez małe chińskie rączki nie wspomnę). Ja zastanawiam się nad koszulą z granatovo, ale mam tak samo jak z laktatorem, nie wiem czy karmienie mi wyjdzie i czy jest sens inwestować w koszulę do karmienia. Nastawiam się na kp, ale to nie jest tak że zawsze się uda (taaak wiem, że nie ma czegoś takiego jak brak mleka i tylko promil kobiet nie może wykarmić swoich dzieci, ale wystarczą jakieś błędy w szpitalu, brak opieki laktacyjnej i czasami nie da się już uratować sytuacji, z tym też się liczę)
    Wychodziłam z podobnego założenia. Czasami okazuje się, że nie przeskoczysz psychiki, bo po porodzie zmienia się percepcja. Ja pokochałam kp, ale też laktator kupiłam po wyjściu ze szpitala. W szkołach rodzenia można laktator wypożyczyć, a moja położna przywiozła mi dwa czy trzy laktatory różnych firm i to w cenach naprawdę dobrych. Ostatecznie kupiłam Babyono easy start.
    Ale mąż był w blokach startowych, bo wcześniej mieliśmy zaznaczone gdzie i w jakiej cenie można kupić stacjonarnie.
    Koszule do karmienia kupiłam właśnie tanie, bo nie wiedziałam jak to będzie. Dopiero później kupiłam pidżamy Dobranocka.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ładne te koszule z granatovo, ale mówiąc szczerze to na tych kilka dni w szpitalu to jest (dla mnie) dodatkowe mnożenie wydatków. Jedną koszulę z DS zamawiam, dwie mam. W domu mogę w zasadzie karmic w zwykłej koszuli mocniej wyciętej, jakoś nie mam parcia na te z "klapkami" w domowym zaciszu.

afrykanka lubi tę wiadomość

• antonna Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka trzymaj się mocno i dochodź do siebie! Mocno kibicuję Twoim synkom - mam nadzieję, że będą ładnie i szybko przybierać na wadze!

Ja pożyczę laktator od kuzynki. Jak już będę wiedziała czy potrzebuję i jaki, to wtedy kupię swój :>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 09:03

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszę tę wiadomość po raz 5-ty i zaraz mnie coś chyba trafi, bo co chwilę się kasuje :D Co za pech!

No to w skrócie- Czarnulko, mocno mocno mocno trzymam kciuki za Twoich synków! <3 <3 Są silni i wierzę mocno w to, że wspaniale dadzą sobie radę. Trzymaj się.

Koszule nocne- pewnie większość z nas ma w szafie większość "chińszczyzny"- nie oszukujmy się, teraz rzadko co nią nie jest. Ale kupujemy, pierzemy i nosimy i nikt dramatu nie robi. Zatem czy warto aż tak porównywać te koszule itd... no mi wystarczy jakość koszuli średnia- chodzić w niej długo nie będę bo za koszulami nie przepadam. Dlatego nie zamierzam inwestować po 200zł za jedną. Myślę, że te z DS będą ok :)

Laktator- kupiłam już jakiś czas temu ręczny Medeli- Harmony. Czy się sprawdzi- nie wiem, ale nie kosztował dużo a podobno jest nie najgorszy. Przyda się z pewnością, na moje sporadyczne wypady bez synka z domu.

A ja dalej mam rozpierduche w domu- mąż aktualnie śpi po nocce, dopiero jak wstanie będzie malował drugą warstwę w pokoju małego. I dopiero jak ta druga warstwa wyschnie, zamontuje listwy, a dopiero jak zamontuje listwy "uwolni" górę mieszkania z mebli małego i będzie można je tam z powrotem wstawić. Czyli na bank jeszcze dzisiaj z tą rozpierduchą będę musiała się przespać. Nie cierpię tego. :D

I na 12 mam wizytę u dermatologa z córką... ciekawe czego tym razem się dowiem... Wstępnie zdiagnozował u niej niestety bielactwo.. ale przepisał jedynie jakąś maść na brewki które po prostu robią się białe. Czy ktoś miał styczność z bielactwem u dziecka...? Nie wiem czy ten lekarz będzie w stanie dużo nam pomóc i chyba trzeba będzie szukać gdzie indziej. Moja babcia od strony taty ma mocno zaawansowane bielactwo, ale wtedy mówiono im że z tym się po prostu niczego nie robi i nie leczy... także jest prawie cała biała na ten moment.

Pani Moł lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
‹‹ 755 756 757 758 759 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ