X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchy odczuwam nadal tak jakby cis mnie laskotalo od środka.", albo coś się tam przesuwali :) czasem czuje hak się wypina. A nieregularne mam ma myśli, ze np 1 dzień praktycznie nic nie czuć albo odezwie się o jednej porze ciągu dnia i koniec.
    U nas tez pochmurnie, rano lało. Wczoraj większość dnia spędziłam na grillu u teściów. A dzisiaj zapowiada się leniwa niedziela. Na razie leze pod kocem :)
    Dziewczyny które zrobiły już wyprawkę albo maja listy jeżeli chciałybyście się podzielić to ja chętnie zobaczę bo większość i tak pewnie w gemini będzie robić.
    Aa, i już w środę zaczynamy szkole rodzenia. Cieszę się, bo myśle, ze uzmysłowi mi to wiele rzeczy o których nie mam pojęcia.

• Paulina099 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A łożysko u mnie na przedniej ścianie-zapomniałam dodać

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, ja miałam taki moment, że ruchy czułam słabiej i chyba rzadziej. Od jakiegoś może tygodnia znów czuję mocno i dość często. Czasem mała budzi mnie w nocy swoimi harcami.

U mnie też leniwa niedziela - rozłożyłam się na leżaku na balkonie i aktualnie wcinam nektarynki i piję herbatkę, czytając sobie książkę Leny Dunham. Pogoda mega, za kilka chwil idziemy zjeść obiad na miasto i na lody, korzystając z ostatnich chwil sierpnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2017, 13:44

• Holibka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ruchy są niezbyt regularne, czasem coś się boksuje w brzuchu, czasem wypina i widać jak dupinę przesuwa pod skórą brzucha :P czasem coś kopnie. Gdy liczę ruchy zwykle 10 doliczam w ciągu maks kilku minut.

Dziś byłam na dłuższym spacerze z psem i upociłam się okropnie, a jak wróciłam to drgały mi mięśnie nóg jakbym przebiegła 2km :| a spacer baaaardzo spokojny i nie jest jakoś strasznie gorąco.

Kaczorka a ćwiczysz mięśnie dna miednicy? Nie wiem czy można je robić gdy hemoroidy już się pojawią, ale wiem że takie ćwiczenia im zapobiegają w dużym stopniu. Ja ćwiczę, ale chyba nie mam skłonności do hemoroidów. No i pewnie te twoje zaparcia nie pomagają :/ bardzo współczuję, oby złagodniały.

Ja trochę puchnę, głównie dłonie i stopy. Wcześniej było sporadycznie, a od kilku dni permanentnie. Już się przyzwyczaiłam.

Włosy na nogach i pod pachami rosną mi jak szalone, ale zawsze były i tu i tu mocne ;]

Dzięki za podpowiedzi odnośnie materiałów higienicznych, też skorzystam z waszych rad :) ja mam jedną paczkę majtek siatkowych czyli 2 sztuki.

age.png

age.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w szpitalu najwięcej zużyłam podkładów bo tych nie dawali z szpitalu a wymagali przy porodzie... Majtki to dwie pary spokojnie starcza, podpaski bella mama duże komfortowe, pieluszki tetrowe mi tam bez różnicy jaki rozmiar plus jedna dwie flanelowe :)

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Ja ruchy odczuwam nadal tak jakby cis mnie laskotalo od środka.", albo coś się tam przesuwali :) czasem czuje hak się wypina. A nieregularne mam ma myśli, ze np 1 dzień praktycznie nic nie czuć albo odezwie się o jednej porze ciągu dnia i koniec.
    U nas tez pochmurnie, rano lało. Wczoraj większość dnia spędziłam na grillu u teściów. A dzisiaj zapowiada się leniwa niedziela. Na razie leze pod kocem :)
    Dziewczyny które zrobiły już wyprawkę albo maja listy jeżeli chciałybyście się podzielić to ja chętnie zobaczę bo większość i tak pewnie w gemini będzie robić.
    Aa, i już w środę zaczynamy szkole rodzenia. Cieszę się, bo myśle, ze uzmysłowi mi to wiele rzeczy o których nie mam pojęcia.

To u mnie od 2 tygodni jest regularne naparzanie prawie cały czas, chyba że dłigo chodzę. Młoda konkretnie kopie, aż widać podskakujące miejsca na brzuchu. Często czuję też, jak się wierci i przeciąga, to takie charakterystyczne napinanie po przeciwnych stronach brzucha. No i czkawka bardzo często.

Dużo rusza się w nocy i gmera mi przy pęcherzu. Jak sikałam w nocy już tylko raz, to teraz 3-4 razy jak w pierwszym trymestrze :(

klz9hdgefsr87l0p.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgorza
    U mnie w szpitalu podkłady były dostępne, więc swoich nie miałam.
    Wkładki poporodowe Bella wzięłam, ale wykorzystałam chyba ze 3-4 sztuki. Jednak są mega niewygodne i niekomfortowe. Przerzuciłam się na podpaski na noc marki Perfecta.
    Majtki z siateczki kupiłam 4 pary i wykorzystałam jedną. Są według mnie mega niewygodne i zupełnie zbędne. Wolałam swoje bawełniane wysokie majtki.
    Pieluchy tetrowe kompletnie mi się nie sprawdziły. Używałam wyłącznie muślinowych i flanelowych.

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Zuza, a mocniejszy szampon nie zadziała odwrotnie? Jak spiryt na tłustą cerę - że Ty suszysz i oczyszzcasz, to ona produkuje 2 razy tyle?

Ja go używam od 3 miesięcy i pomaga :) Ale używam też czasem masek i odżywek nawilżających, które można stosować nie tylko na włosy, ale też na skórę głowy, bez jej obciążania (teraz mam odżywkę wzmacniającą włosy z bazylią z serii Basil Element) - wszystko się wyrównuje :)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Paulina - a co masz na myśli mówiąc nieregularne i słabe ruchy?
    Moja młoda rusza się kiedy jej się chce. Nic intensywnego. Czasami kopnie, czasami zaboksuje. A przeważnie się tylko kręci :) brzuch mi specjalnie nie skacze.
    Ty masz chyba masz zawsze w tej kwestii jak ja :)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Ty masz chyba masz zawsze w tej kwestii jak ja :)

Całkiem możliwe ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    wichrowe_wzgorza
    U mnie w szpitalu podkłady były dostępne, więc swoich nie miałam.
    Wkładki poporodowe Bella wzięłam, ale wykorzystałam chyba ze 3-4 sztuki. Jednak są mega niewygodne i niekomfortowe. Przerzuciłam się na podpaski na noc marki Perfecta.
    Majtki z siateczki kupiłam 4 pary i wykorzystałam jedną. Są według mnie mega niewygodne i zupełnie zbędne. Wolałam swoje bawełniane wysokie majtki.
    Pieluchy tetrowe kompletnie mi się nie sprawdziły. Używałam wyłącznie muślinowych i flanelowych.

Jak to mówią. Dla każdego coś miłego. Ja zuzylam sporo podpasek bella. I majtki tez. :) Z tym ze ja używałam tych niby wielorazowych jak jednorazowych

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już mam prawie całą wyprawkę ;)
    Na liście mam tylko pościel do wózka, ale na to czas, bo młody będzie miał kombinezon i mam też śpiworek oraz herbatka na laktację. Aaa i rożek, bo od Mai gdzieś zapodziałam ;p

Jestem dumna z siebie ;)

Mamatobe♥, Pani Moł, antonna, Blondik lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna, mnie Bellę koleżanka odradziła, biorę Canpol. Podobno Bella jak materac wielka i niewygodna ;)

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zuzylam dwie paczki podkladow poporodowych i 4 pary majtek bylo mi w nich wygodnie i przewiewnie bo na dworze bylo 30 stopni a nie balam sie ze mina przeciekna zwykle podpaski
    Tetrowych uzywalam glownie do odbijania dziewczyn pod główkę i sprawdzily sie super

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella rzeczywiście trochę jak materac ;) choć jest pewność, że nic nie przecieknie :D

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella nie maja paska klejacego. Ja na poczatek mialam takie podklady z hartmanna cos jak wielkie majty super sprawdzily sie w pierwszej dobie, zostaly mi po pierwszym porodzie wiec nie zamierzam dokupowac, canpol sa bardzo sztywne jak dla mnie. Jest taki wybor ze kazda znajdzie cos dla siebie ;-)

c55fflw18twvhf6h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To skoro bella nie mają paska z klejem to na jakiej zasadzie się trzymają w odpowiednim miejscu? :O a podczas snu?? O jeny, faktycznie chyba pomyślę o innych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2017, 20:31

• Invis Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te podkłady Bella Mama bardzo polecala mamaginekolog, jako jedne z niewielu na rynku, które nie mają tego nieoddychającego plastiku.

Zresztą,jakby ktoś chciał to podsylam link do jej wpisu- Torba do porodu.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę w koncu 1 canpol i 1 bellę :)

A smoczek? Anatomiczny i ortodontyczny to w miarę to samo? Ważna firma?

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    To skoro bella nie mają paska z klejem to na jakiej zasadzie się trzymają w odpowiednim miejscu? :O a podczas snu?? O jeny, faktycznie chyba pomyślę o innych.

Dziewczyno. Podpaski z Belli sa tak duze, ze podtrzymywane sa majtkami. One nir maja jak uciec nigdzie. Szerokie na okolo 5cm, dlugie na okolo 20cm. Nie bez powodu sa nazywane podkładami poporodowymi. One sa chlonne, ale po 2h po naturalnym sprawdzalam jak wyglada sytuacja, bo wtedy lecialo duzo, po cc malutko i zmienialo sie je rzadziej. Ja przy naturalnym mialam jakies najwieksze sklepowe to kazali kupic te wlasnie czerwone z belli. Zadne inne. I od tego czasu zawsze je mam. Ja zuzylam po naturalnym 3 paczki. Potem od coraz wiekszych normalnych do coraz mniejszych. Po cc max 2 paczki. Chyba poltora.

moremi lubi tę wiadomość

‹‹ 753 754 755 756 757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ