X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik daj spokój. Szkoda Twoich nerwów. Ja się nie wypowiadałam, bo nie zamówiłam nic od pieluszkowej.

Niemniej każda, która prowadziła działalność, miała kontakt z prowadzeniem działalności lub choćby z handlem wie doskonale, że klient i jego zdanie jest najważniejsze. Jedna osoba potrafi zepsuć lata pracy. Nie wierzę w to, że będąc gdziekolwiek nie można było napisać choćby do jednej osoby smsa, że coś się dzieje dlatego zamówienia nie poszły. Choćby się waliło i paliło każdy kto zajmuje się zarabianiem własną pracą i pracą z klientem zdaje sobie sprawę, że kontakt jest najważniejszy. Nikt nie wymaga by rzucać wszystko, narażać zdrowie by spełniać innych wymagania. Chodzi o prostą komunikację.

Wydaje mi się, że warto temat zamknąć. Pieluszkowa - mam nadzieję - wyśle owe zamówienia, a żadna inna zamawiać u niej już pewnie nie będzie. Kwestię zaufania każdy rozpatrzy we własnym zakresie.

Wszystkie jesteśmy w ciąży, hormony nie zawsze są Nam pomocne, a stres na pewno nie jest teraz przyjacielem.

Zuza2323 widzisz, Ty teraz musisz myć codziennie, a ja tylko w ciąży nie muszę myć codziennie ;p Jednak tak samo jak pako_mrrr polecam Batiste. Moim zdaniem najlepszy suchy szampon :)

wichrowe_wzgórza, jacky88, moremi lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • pernilla Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle, to ciekawe rzeczy się dzieją ze skórą i włosami podczas ciąży. Mi też włosy się przestały przetłuszczać, cera się bardzo poprawiła - prawie zero nowych wyprysków, ale z kolei wszystko się super długo goi. Do tej pory mam ślad po opryszczce, którą miałam chyba w czerwcu. Tak jakby naskórek się nie wymieniał :)
    Ale największym ewenementem są dla mnie włosy na nogach :D do niedawna mogłam je golić raz na 2 tygodnie, bo prawie wcale nie rosły. Teraz muszę tak raz na tydzień. Wszystkie inne rosną normalnie.

gg64k6nl113tz1vl.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nawet nie pamiętam, kiedy ostatnio piling robiłam :D
    Ale włosy i paznokcie rosną normalnie.
    Za to jak miałam ohydny cellulit, to teraz mam mega ohydny :P

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza pocieszę Cię ;) Sam zejdzie ;) w pierwszej ciąży miałam, teraz znów jest, ale się nie martwię :)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgodzę się Katarzyna87 odnośnie wpływu hormonów na nasze humory :P No nie jest łatwo.
    Ja chyba dam sobie kilka dni bana na internet bo się wkręciłam w czytanie opinii i szpitalach itp. no i mi się niedobrze od tych opinii zrobiło, tak się zestresowałam. Niby wiem, że opinie piszą głównie osobyniezadowolone, a to nie jest większość, ale jednak gdzieś mi one siedzą potem w głowie :/

Pod kątem mojego humoru dziś dzień uznaję za tragiczny i zmykam spać, oby jutro było lepiej ;)

A! Właśnie mnie w pochwie zaczęło kłuć ;] jeszcze tego brakowało :P

age.png

age.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah ten cellulit to jest tragedia chyba juz go mam doslownie wszedzie... Mam nadzieje ze po ciazy uda mi sie go pozbyc w jakimkolwiek stopniu

atdc6iyemt9e9h2r.png

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    wichrowe_wzgórza pocieszę Cię ;) Sam zejdzie ;) w pierwszej ciąży miałam, teraz znów jest, ale się nie martwię :)
    Z super ohydy na ohydę. To już wszystko jedno :P

Ja nie wiem o co chodzi z hormonalnymi humorami ;) nie czuję się bardziej nerwowa ani nic.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka jeśli to Ci pomoże, to ja np. nie szukałam szpitala pod kątem opinii, a tego jaką mają neonatologię. Jestem zdania, że ja mogę biegać do kibla i na koniec korytarza, ale - odpukać - jakby coś było nie tak z maleństwem to chcę by szpital był gotowy, by dzieciątku pomóc.

Wichrowe, chodziło mi o to, że on sam zejdzie, tylko bagatela - musimy urodzić ;)
    Zuza serio ten celulit ciążowy sam mi zszedł. Nic nie trzeba było robić! :)

Zuza2323, moremi, Pani Moł, Blondik, Mama2kituszek lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Iw-onka Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Dlatego ile się da, to wolę unikać tego, czemu nie ufam ;)
    To jak z palaczami, którzy mi pieprzą, że szkodza to spaliny ;] No pewnie tak, ale ich nie uniknę, a fajki to WYBÓR, wybieram niepalenie i nie chcę żeby ktoś we mnie dmuchał.
    Nie wierzę też w mikrofalówki, więc nie mam :P

Invis, ten polecany sprzęt to Baby Sense.
    o i widzę że ten właśnie masz :D
    Ja miałam ostatnio taką sytuacje. Czekałam na syna pod przychodnią i ławka była przy wejściu na oddział. Usiadłam bo miało to potrwać 2 godziny.
    Kto wychodził to próbował zapalać papierosa zaraz za drzwiami. Prosiłam aby robili to kawałek dalej gdzie jest kosz. Kilka osób grzecznie przeprosiło i zapaliło dalej. Jak wyszła nadęta paniusia to zwyzywała mnie, powiedziała, że wiecej tu spalin (jak siedziałam nie wjechalo na teren ani jedno auto) i że to szkodzi a nie jej papieros.

Ale ja tez wybrałam niepalenie, nie znosze dymu czy jestem w ciąży czy tez nie. Ale jak tu rozmawiać z takimi....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 23:54

ug37df9ht2pr627q.png
    Inusia

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wiem o co chodziło, tylko że u mnie to bez znaczenia przy tym stopniu zaawansowania :D

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Iw-onka Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pernilla wrote:
    W ogóle, to ciekawe rzeczy się dzieją ze skórą i włosami podczas ciąży. Mi też włosy się przestały przetłuszczać, cera się bardzo poprawiła - prawie zero nowych wyprysków, ale z kolei wszystko się super długo goi. Do tej pory mam ślad po opryszczce, którą miałam chyba w czerwcu. Tak jakby naskórek się nie wymieniał :)
    Ale największym ewenementem są dla mnie włosy na nogach :D do niedawna mogłam je golić raz na 2 tygodnie, bo prawie wcale nie rosły. Teraz muszę tak raz na tydzień. Wszystkie inne rosną normalnie.

Podobno przy chłopcach rosną szybciej te na nogach. A jaka płeć będzie u Ciebie?
    Ja z kolei moge teraz golić raz na miesiąc lub dłużej :-)

ug37df9ht2pr627q.png
    Inusia

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iw-onka, niestety każdy nałóg powoduje jakieś zmiany w mózgu ;> I brak rozsądnego myślenia. Tylko byle się naćpać.

Blondik lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgorza
    Mi teściowa powiedziała, że body z projektu dotarło. Także ja już mam, ale jeszcze nie widziałam, bo czeka paczka na wysyłkę.

Co do sytuacji z pieluszkowazabawa to nie wiem, o co biega z tymi innymi wątkami itp. Ale może nie warto tak na siebie wzajemnie wsiadać? Spokojnie. Ja także złożyłam zamówienie i z racji tego, że nie miałam kontaktu i odpowiedzi zwrotnej przez dłuższy czas zwyczajnie z zamówienia zrezygnowałam. W zasadzie każdy ma do tego prawo. Postawiłam sprawę jasno i już. Zamówiłam u kogoś, u kogo zamawiałam już dla mojej córki. Zapłaciłam więcej za mniej, ale trudno. Czasem tak bywa :) Ale ta sytucja nie jest powodem by obrażać dziewczynę i jej ubliżać. A Ty pieluszkowazabawa też podejdź spokojniej do sprawy. Jeśli ktoś Ci ubliża w prywatnych wiadomościach to albo go zablokuj albo zgłoś sprawę na policję. Nikt nikogo nie ma prawa w ten sposób traktować. Dziewczyny, więcej spokoju i wyrozumiałości :)

wichrowe_wzgórza, Kaczuszka86, Blondik, Mama2kituszek lubią tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka pytań mam:
    - ile bierzecie majtek siatkowych?
    - jakiej wielkości pieluchy tetrowe? 80x80? 80x60?
    - ile paczek poporodowych podpasek?
    - ile podkładów na swoje łóżko?

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe powiem tak: ja mialam ze soba 4 pary majtek siateczkowych, ale tak naprawde skorzystalam z 2, bo je mozna przeprac, na kaloryfer, 5 minut i suche. Jak ktos nie chce prac tylko wyrzucic to wiadomo, trzeba wiecej. Pieluchy tetrowe mam wieksze i te drozsze 'lux'. Nienawidze tych cienkich najtanszych po pierwszym praniu sa jak szmaty, ale to moja fanaberia. W szpitalu poszla mi paczka podpasek poporodowych, druga w domu, potem przeszlam na podpaski te waciaki duze belli bo one nie obcieraly szwow, ale to chyba zalezy od intensywnosci krwawienia kazdej z nas. Podklady na lozko poszly mi z 4,ale nie dlatego ze sie zabrudzily tylko jak juz sie zmechłały to kladlam nowy zeby bylo bardziej komfortowo. Takie same podklady uzywalam do przewiniecia malego i tu tez poszly mi ze 3, bo robilam to troche nieumiejetnie i brudzilam, a brudne wyrzucalam. Mi tez przyszlo body, przyjemne gatunkowo, rozmiar 68, raczej standardowy ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2017, 07:41

c55fflw18twvhf6h.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Kilka pytań mam:
    - ile bierzecie majtek siatkowych?
    - jakiej wielkości pieluchy tetrowe? 80x80? 80x60?
    - ile paczek poporodowych podpasek?
    - ile podkładów na swoje łóżko?

Majtek biorę paczkę, czyli dwie sztuki. Tyle miałam przy pierwszym porodzie i starcza. Jak je wypierzesz i wytrzeszcz w ręcznik są suche.

Pieluch tetrowych do szpitala brać nie muszę. Miałam przy Mai 10 sztuk 80*80. Jako, że prałam raz na tydzień dokupilam jeszcze parę później.

Poporodowe podpaski mam jedną paczkę tych z belly. Potem miałam duże alwaysy, ale to zależy od krwawienia.

Podkłady poporodowe wzięłam 10 sztuk. Parę poszło mi przed porodem, bo spalam na nim w oczekiwaniu na odejście wód. Na dojazd do szpitala też pod pupę by nie zabrudzić siedzenia. W szpitalu dwa w czasie porodu i trzy po porodzie. I się uzbierało ;)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuuu gorąco tu u was wczoraj było. Pieluszkowa db że dałaś znak życia , mam nadzieję że wszystko się wyjaśni

Jacky od na twoje pytanie do mnie to tak , już mnie tu kiedyś wichrowa przepytała w tej kwestii i potwierdzałam czym się param.

Invis co do monitora oddechu, bo rozumiem ze interesujesz sie nim ze względu na obawę przed SIDS. Natomiast wg wiekszość danych jakie się spotyka w literaturze cytuję" Nie potwierdzono ostatecznie skuteczności domowych monitorów czynności oddechowo-krążeniowej w zapobieganiu SIDS". Mało tego "nie są one zalecane". Uważa sie nawet że moga generować wiekszy lęk u rodziców bo rejestrują też bezdechy które po prostu moga sie zdarzać w nocy , natomiast urzadzenie wyłapuje to jako przerwę w oddychaniu. Czynniki ryzyka SIDS podlegają raczej pierwotnym modyfikacjom - profilaktyce, a monitorowanie można rozważać w pewnych szczególnych sytuacjach, w których ryzyko SIDS jest o wiele większe niż przeciętne(dzieci z niestabilnym stanem krążeniowo - oddechowym, dzieci po epizodzie reanimacji, zwiotczenia, zatrzymania oddechu, dzieci u których rodzeństwa wystąpił SIDS) Oczywiście decyzja należy do ciebie, ja piszę o tym co mówi EBM. Też się często zastanawiam na ile rodzice wiedzą co robić przy ustaniu akcji krążeniowo oddechowej i raczej w to bym inwestowała , krótki kurs instruktaż itd

Co do ociężałości , niestety też to odczuwam, męczy mnie umycie zębów, drobne zakupy, wczoraj poległam przy próbie porządków szafie.

Wichrowe ja się jeszcze nie zastanawiałam ile czego ,ale myślę że tak delikatnie po 1, max 2 op. resztę tak sobie myślę zawsze ktoś dowiezie. Pieluch jezu nie pamiętam pewnie z klk. Często szpitale maja na stronie www opis "wyprawki" która jest potrzebna. Patrzyłaś może tam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2017, 08:28

• pernilla Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iw-onka wrote:
    Podobno przy chłopcach rosną szybciej te na nogach. A jaka płeć będzie u Ciebie?
    Ja z kolei moge teraz golić raz na miesiąc lub dłużej :-)

No to mój chłopak będzie miał gładkie nogi :D

moremi lubi tę wiadomość

gg64k6nl113tz1vl.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry moje drogie :) macie wesoło nie mogę powiedzieć inaczej :)
    Moje drogie wczoraj miał być dzień ostateczny w przeprowadzce, w sensie przeniesienie reszty kartonów, skręcanie mebli itd. Niestety mój mąż z samego rana miał wypadek z nożykiem do tapet i chuj bąbki strzelił dostał tabletkę i dałam mu spokój. Dzisiaj już nie będę taka wyrozumiała plus teście przyjeżdżają roboty od groma, a mi się z wyra wyjść nie chce :)

P.S też uważacie, że jak facet sobie coś zrobi to za bardzo nad tym lamentuje??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2017, 08:50

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam za fajnych oznak ciążowych cała w wypryslach, włosy ciągle przetluszczone (właśnie idę je wyprać :D )faktycznie włosy na nogach jak nigdy rosną w ekspresowym tempie, chodzić ciężko bo czuje jakby mnie coś w podbrzuszu cisło i nie mam pojęcia co.
    Cieszę się że to już końcówka :)

Czas na śniadanko :)

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
‹‹ 751 752 753 754 755 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ