X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Dziewczyny czy Wam też tak nagle po skończonym 29tc się tak ciężko zrobiło? Bo ja mam wrażenie, że jeszcze 2 tyg. temu mogłam więcej a teraz głupi spacer mnie męczy :/
    Mam tonadzieje samo a to 28 tydz robimy prxemeblowanie i tylko.układała m w.szafkach ipiszczy ledwo dysze

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba chłopcy lubią się chwalić tym co mają między nogami ;) moja dziewczynka woli pokazywać twarz :p Ale chyba nie od dziś kobiety to większe wstydnisie.

Pieluszkowazabawa - nie zapomnij o numerze przesyłki dla mnie! :p

jacky88 - nie strasz, że będzie gorzej! Bo już chyba w ogóle zacznę się turlać :p
    A zawsze się zastanawiałam czemu te kobiety w wysokiej ciąży chodzą jak takie kaczuszki.. ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie chlopaki sie chwala hehe
    Ja z ani jednej ciazy nie mam 3d :(
    Moja pysia pokazuje ale ma zwykle zdjecie usg
    Monitora oddechu nie mialam i.nie kupuje

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja się podczas 3D zasłaniała rączką ale za namową lekarza za pomocą głowicy usg się odsłoniła i mam kilka fot buzi :) co prawda jeszcze pępowinę miała na buzi i doktor musiał ją "omijać" - wymazywać jej z twarzy. Dopatrzył się też narządów płciowych podczas 3D, ale jakoś specjalnie nie pokazywała ;)

Pieluszkowa, strasznie atakujesz ludzi... I po co to? Jakieś wyzwiska bezsensowne, zajadłość. Odpuść po prostu, bo nie po to istnieje to forum, żeby czytać i wypisywać jakieś obelgi. Moim zdaniem sprowokowałaś sytuację, ponadto widziałam naocznie Twoje wpisy robiące zamęt na innych wątkach, nie dziw się więc, że są wątpliwości odnośnie Twojej wiarygodności. W związku z tym spoko że wyjaśniłaś sytuację z dziewczynami i tyle, nie musisz teraz mieszać z błotem każdego, kto zarzucił Ci mijanie się z prawdą.

wichrowe_wzgórza, Aasienkaa, moremi, Katarzyna87, Blondik, Jooozefka, Invis, Majblanca lubią tę wiadomość

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, dostałam e-mail - idzie paczka z Projektu Body :)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluszkowa daruj sobie. Bo to nie ja ci mejle wysyłam. I nie ośmieszaj się już bardziej.
    Zeby móc ci wysłać Ci wiadomość w portalu musisz mieć daną osobę w przyjaciólkach. My nimi nie jestesmy. Jesli / o ile ktoś Ci takowe wysyła dobrze wiesz kto to jest. Ale to raczej temat mający odwóric uwagę od głównego dotyczącego Twojej osoby.
    Tutaj posty w których piszesz, że sprzedajesz ubranka po córce bo czekasz an synka
    https://bellybestfriend.pl/posty-uzytkowniczki,244513,1475.html

W sumie jeśli monitor oddechu ma Was uspokoić to kupujcie. Jedni się bolą bezdechu inni tak jak ja boją się kolek i robią zapasy Saab Simplex (po tym co przeżyłam z MAdzia wolę mieć). W sumie to warto robić wszystko i kupić wszystko co ma nam pomóc ;)

Holibka, mi też pękają naczynka, ale nic z tym nierobię, po porodzie wszystko wróciło do normy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 21:22

moremi lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie przeczytałam, że w 32 tygodniu chłopakom powinny już zstąpić jąderka do moszny ;) To już niedługo :P

Drga mi właśnie powieka, także chyba znowu magnez gdzieś mi uciekł. A po dzisiejszym porannym szlochaniu przez ponad godzinę wywaliło mi przy nosie kilka naczynek :( Kurcze pewnie w czasie porodu mi popękają :/ Nasze forumowe kosmetyczno-pielęgnacyjne ekspertki - możecie coś polecić na możliwie najbardziej naturalne wzmocnienie naczynek? Czy może pogodzić się z faktem i liczyć, że po narodzinach się wchłoną?

age.png

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka - mojej koleżance w trakcie porodu strasznie naczynka powychodziły.. Ale na szczęście znikły :) więc jest szansa, że i u Ciebie nie zagoszczą na stałe :)

Holibka lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na razie zastanawiamy się się nad zakupem monitora oddechu. Muszę trochę poczytać. Ale znajomi maja i polecają. A ja jestem raczej z tych co panikują Wiec myśle, ze to "przydatny gadżet".
    Piernilla, jak bardzo skróciła Ci się szyjka? Czy lekarz coś Ci zalecił i przepisał? I w związku z tym za jaki czas masz się zgłosić na wizytę względem tamtej wizyty? Sorki ze tak wypytuje ale mi tez się ostatnio skróciła. I mam brac nadal luteinę. A gin powiedziała , ze na tym etapie to już normalne. A ja nie chce ani panikować ale tez wolałabym niczego nie przeoczyć.
    Kaczorka a jak z Teoja szyjka? Bo Tobie już jakiś czas temu się skracała o ile dobrze pamietam.

• pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wzmocnienie naczynek, coś co ma arnikę i wyciąg z kasztanowca.
    Ja do zabiegów używam tej serii (dziewczynom czasem pękają naczynka, np po mikrodermabeazji, wtedy nakładam to serum, robię maskę chłodzące, a na koniec ten krem i naczynka znikają:
    https://vanitysklep.pl/bielenda-serum-na-naczynka-32ml?gclid=EAIaIQobChMIkYHL4dP11QIVBhUYCh3uRgLWEAQYAiABEgJ-Y_D_BwE https://vanitysklep.pl/bielenda-krem-na-naczynka-z-rutyna-i-witamina-c-100ml?gclid=EAIaIQobChMIkYHL4dP11QIVBhUYCh3uRgLWEAQYASABEgJpkfD_BwE

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 21:47

Holibka lubi tę wiadomość

zi13nafan2lh9052.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina - w zasadzie to nie wiem jak z moją szyjką :p w 22tc miała 3.3cm. Co by oznaczało, że przestała się skracać. A później już nie byłam u prywatnego gina i nie wiem. Ta na NFZ tylko mówi, że wszystko ok :p zobaczymy teraz w czwartek co powie. No i chyba na USG 3 trymestru mi powinien zmierzyć?
    Jak będę coś wiedzieć to dam znać ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do naszych ekspertek kosmetycznych... Macie moze jakies patenty na tluste wlosy? Dziennie musze myc bo jak nie to jest tragedia :( przed ciaza tez tak mialam

atdc6iyemt9e9h2r.png

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się przypomnę z szyjką, bo nie zawsze lekarze mierzą. A wolę wiedzieć przed urlopem i w razie czego skonsultuję się ze swoim ginem. Ja miałam zwykle chyba wpisywane 4cm ze zwykłego badania. Na usg w 20 wyszło 3,8 a na izbie na szybko w 25 tygodniu - 3,7 więc w zasadzie bez zmian.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza, na włosy polecam najprostsze rozwiązanie: suchy szampon ;P
    Przetestowałam ich dziesiątki, najbardziej polecam batiste.

zi13nafan2lh9052.png

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suchy szampon sprawdza się raczej awaryjnie, nie na co dzień. Ale też batiste najbardziej mi pasuje.
    U mnie odwrotnie, musiałam myć co 2 dzień, a teraz chodzę i 4-5 dni i jest ok :)

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też polecam suchy szampon batiste :P no i też nie na codzień, a raczej awaryjnie. U mnie włosy też mniej się przetłuszczają i mam efekt jak Wichrowe :)

Dzięki za rady odnośnie naczynek :)

age.png

age.png

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tłuste włosy można płukać wodą z cytryny, czy wywarem z pokrzywy albo szałwii.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak mam, że mi się nie przetłuszczają :) aktualnie myję 2x w tygodniu (nadal nie są tłuste, ale myję z przyzwoitości;)), zwykle myłam co drugi dzień. Mogłoby tak zostać :)

• Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe wywar z pokrzywy i szalwii nie dziala juz probowalam cytryny jeszcze nie. Suchy szampon uzywam ale wlasnie tylko w awaryjnych sytuacjach.

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • pernilla Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099, miałam 32-33 mm jakiś miesiąc temu, w międzyczasie zwiększyła mi się częstotliwość skurczów, o czym wspomniałam na wtorkowej wizycie. Doktor mierząc szyjkę czekał na skurcz (pewnie przez to, co mu powiedziałam). Więc normalnie szyjka miała 28 mm, co jest jeszcze do przeżycia, ale podczas skurczu 22, czyli za mało (25 mm to punk alarmowy). Kontrola po tygodniu (idę w poniedziałek), a w międzyczasie luteina. Lutkę dostałam dopiero teraz, bo do tej pory wszystko było git majonez. Nie wiem, czy to normalne mierzyć szyjkę w skurczu :)
    A, powiedziałam mu jeszcze, że czasami jak wstanę po dłuższym leżeniu / siedzeniu, to czuję takie ciśnienie na okolice krocza, więc to go jeszcze mogło zaalarmować.

Wydaje mi się, że lekarze kontrolują te szyjki, nawet jeśli nam o tym nie wspominają. Ja mojemu ginkowi na wizycie wypaliłam kiedyś, że chciałabym sprawdzić szyjkę, to się nawet odrobinę oburzył i powiedział, że zawsze kontroluje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 23:08

gg64k6nl113tz1vl.png
‹‹ 750 751 752 753 754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ