X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, oby Wasze życzenia się spełniły :D
    Ja z tego wszystkiego zaspałam, lecę pędem na to usg... przestraszyła mnie ta noc, mam nadzieję że to efekt wczorajszego przepracowania, nie chcę takich akcji w urlop :(

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ramach fotela to myślałam może o wirku sako...?

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chcialam sie z wami podzielic moim szczesciem... W koncu ZUS laskawie uznal, ze nalezy mi sie od nich chorobowe i nie jestem oszustka :D a czekalam juz od maja... Ale przynajmniej w koncu mam to z glowy i mam nadzieje, ze wiecej problemow z nimi juz nie bedzie

Pani Moł, Kaczorka, agagaga, Majblanca, Kaczuszka86, Biedroneczka83, wichrowe_wzgórza, Katarzyna87, Asia_89 lubią tę wiadomość

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • pernilla Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż ma większe parcie na fotel uszak niż ja :D Bardzo mu się spodobał Strandmon z Ikei - jeśli ktoś planuje kupić, to teraz są o 100 zł tańsze. Muszę przyznać, że jest bardzo wygodny, więc zapewne kupimy, ale skoro to pomysł męża, to on będzie w nim małego bawić :)

KTG mnie trochę uspokoiło, skurcze nie są silne. Zaklepałam sobie na dzisiaj dodatkową wizytę u doktorka, to przeanalizuje.

Ja przytyłam mało, bo od czasu sprzed ciąży 5 kg, ale od najniższej wagi w trakcie ciąży niecałe 7 kg (schudłam w 1 trym.). Mam za to wrażenie, że teraz polecę z kg, bo tryb życia bardzo mi się zmienił i to ja będę tym ciążowym wielorybem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 11:18

gg64k6nl113tz1vl.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat Wichrowe :)

Mietata fotel bardzo ładny :) Sama bym taki kupiła, ale u nas się już nie zmieści, więc ja zamiast tego, kupię jakieś wygodne krzesło - mam już jedno upatrzone w Homli.

Heh ja mam +10 kg :D Nie wiem skąd tyle i gdzie to jest - ponoć urósł mi tylko brzuch i cycki :D

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • mietata Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No brzuch i biust to najgorsze, mi podrosło wszystko w 29tc i tym sposobem moja garderoba drastycznie się zmniejszyła. Spoko mogłam chodzić właściwie we wszystich ciuchach sprzed ciąży oprócz spodni. Niestety teraz skończyło się rumakowanie zwyczajnie w biuście nie wchodzę w nic, albo jest to opięte maksymalnie, że oddychać nie mogę.
    Frustrująca sprawa....serio dziś przed wyjściem przymierzyłam chyba 10 sukienek i żadna! A te w które wchodzę to przez brzuch poszły w takie mini, że mi prawie tyłek widać ;)
    Tym sposobem pożegnałam garderobę letnią, bo wiadomo, że mniejsza nie będę i już w te rzeczy w tym sezonie nie wejdę, czuję jakby lato się serio kończyło ;)
    Kurde jednak codziennie wychodzę i do pracy i załatwiać różne rzeczy, a ze mnie taka baba że nienawidzę chodzić non stop w tym samym.

Nad uszakiem z Ikei myślę, ale ten który znalazłam podobno jest wygodniejszy i łatwiej się w nim zapaść :) ikeowski testowałam ale jest trochę twardy, do tego kolory mają dość ograniczone, a ja potrzebuję w welurze czy aksamicie żeby mi kot nie drapał, bo każdą inną tkaninę zaciągnie pazurkiem ;)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    No brzuch i biust to najgorsze, mi podrosło wszystko w 29tc i tym sposobem moja garderoba drastycznie się zmniejszyła. Spoko mogłam chodzić właściwie we wszystich ciuchach sprzed ciąży oprócz spodni. Niestety teraz skończyło się rumakowanie zwyczajnie w biuście nie wchodzę w nic, albo jest to opięte maksymalnie, że oddychać nie mogę.

To miałaś farta, bo mi cycki urosły o wiele wcześniej. Już w 15 tc musiałam kupić nowy stanik. I tak... znam ten ból. Też się w biuście nie mieszczę w większość moich ciuchów. A teraz to przez brzuch nawet zwykłe bluzki robią się za krótkie :D

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzy mi sie taki uszak. Ale ze wzgledu na brak miejsca bede sobie musiala odpuścić :(

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    Dziewczyny, a jaki magnez bierzecie i ile? Ja w suplemencie ciążowym nie mam żadnego magnezu, biorę sobie 2 tabletki dziennie magne B6, ale skurcze łydek i tak wróciły i wydaje mi się, że to za mało :(

Czy ginekolog zalecał Wam magnez, czy same jakiś wybierałyście?
    z tego co mi moja ginekolog powiedziała to magne B6 nie jest magnezem przystosowanym dla ciężarnych też go brałam na początku. Lepszy jest Aspargin, przynajmniej dla nas ciężarówek.

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytylam 8 kg ale chyba dopiero sie rozkrecam... Tym bardziej, ze teraz musze prowadzic lezacy tryb zycia. Ubran praktycznie nie posiadam mialam jechac na zakupy ale nie zdazylam. Bede zmuszona zrobic je przez internet najgorzej tylko z butami bo juz nawet nie wiem jaki mam rozmiar a do lekarza musze miec w co sie ubrac ;)

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe, wszystkiego Najlepszego :)
    Mnie ba razie omijają wszystkie "przyjemności" ciąży. W nocy nie wstaje, aż tak dużo jeszcze nie przytyłam, i skurczy na razie tez nie mam. Oby jak najdłużej.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ginekolog zobaczy dzisiaj efekt mojej depilacji to parsknie śmiechem..

A na zakupy chyba dzisiaj po wizycie męża wyciągnę, bo akurat w centrum będziemy. Bo tak normalnie to nie chce mi się.
    Ale czas jakieś buty na jesień kupić..

Pani Moł lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co kupujecie do pierwszych zabaw z maluchem? Ja na razie mam tylko czarno białe karty kontrastowe i czarno białe zawieszki z filcu, coś polecicie? Nie tylko do zabawy ale oczywiście również stymulacji wzroku i nie tylko ;)

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe Wszystkiego co najlepsze dla Ciebie jak i twojego dzieciątka !

P.Moł, Invis Przykro mi że was rozczaruje :D Największą masę mam ja +17 kg :D Wyglądam jakby mnie ktoś napompował :D

mietata Znam ten ból z mojej pięknej garderoby zostały dwie pary leginsów oraz 3 bluzki (wszystko ciążowe z HM) Nigdy nie lubiłam jakoś luźnych ciuchów, więc czuję że z moją jesienną garderobą również mogę mieć problem :D

Fotel USZATEK Ciągle myślę gdzie go wcisnąć do mojego mieszkanka, cholerny brak miejsca .. ten z Ikei jest ahhh prześliczny ! A jaki wygodny :D <3

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe sto lat spełnienia marze szybkiego porodu :)

U mnie dziś 29 tydzien aaaa coraz blizej trójki z przodu hehehehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Natalala Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odnosze wrażenie, że moja macicia na razie przestała ćwicyć, nie odczuwam skurców B-H. Czasem brzuch stwardnieje, ale to rzadko. Łydki też mam wolne od skurczy, czasem mrówki w ręce jak na niej leże. Magnez mi się skończył i jakoś nie kupilam następnego... a brałam SlowMag.

Co do kilogramówto jestem gdzieś pomiędzy Pani Moł a Mamatobe... Najwięcej poszło w brzuch, biodra i uda mi się zrobiły większe. Pocieszam się, że po ciąży będzie czas żeby się ogarnąć :P

Wichorwe i ja życę Tobie wszystkiego co najlepsze dla Ciebie i maleństwa :* szczęśliwego rozwiązania!

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe to i ode mnie najlepszości :D

Fajne te fotele, też bym chciała ale nie mam miejsca :P Ale wiecie co? Zamiast takiego uszaka wolałabym taki mega wygodny z podnoszonym podnóżkiem i lekko pochylanym oparciem :D i jeszcze masujący plecki :D

Ja właśnie odebrałam bujak no i muszę poczekać na męża bo jest w częściach :P Generalnie wygląda ok, nie zniszczony. A jakie mega baterie są do niego. Jak uruchomię to wrzucę foto.

Dziś byłam na fitnesie, był bardziej intensywny, ale spoko. Taka rześka po tych ćwiczeniach jestem :) Maluch dziś spokojny i u mnie, u nas też ciepło.

Aaa, wiecie co? Chyba uwiecznił mnie i Aleksandra samochód google street view:D Jeździł dziś po osiedlu i przejeżdżał koło mnie. Jeśli będę na mapach to zrobię synowi wydruk tego zdjęcia, że jeszcze w brzuchu a już na mapach uwieczniony ;P

age.png

age.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropos foteli uszaków - znacie ich historię? :D

Te uszy miały funkcję praktyczną w zamczyskach i pałacach, gdzie jak wiadomo z wentylacją bywało różnie. I te uszy chroniły kark i głowę przed przeciągami ;)

wichrowe_wzgórza, Invis, antonna lubią tę wiadomość

age.png

age.png

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane ponownie :)

Na usg zdążyłam. Mąż chyba już uwierzył, że to dziewczyna. Idealnie pośrodku siatki, termin z USG i OM identyczny - 04.11 :D Waży 1638 gramów. Wszystko w normie.
    Szyjka skróciła mi się od 25 tygodnia o 1cm! Teraz mam 27mm, ale lekarz powiedział że to już na tym etapie i norma skrócenia i norma długości, jest zamknięta, na urlop spokojny mogę jechać. Te taki jakby przykurcze nocne długie też nie są niepokojące, czasem nawet tak się jelita stawiają. Na wszelki wypadek i tak jeszcze poproszę męża, żeby zadzwonił pogadać z moim ginem.

Byłam w Al.Solidarności objerzeć wózki, pomacałam te droższe różne, cybexy, emilyjungle (?) i per perego (te bardzo fajne!) i wiem, że raczej wolę średnie/mniejsze, miejskie, nie za niskie. Chętnie to teraz porównam do tego w Częstochowie.

I jest za gorąco, po prostu mi słabo :/

Zuza2323, Pani Moł, Asia_89 lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Worki sako - moge sie wypowiedzieć, bo miałam :) one sa fajne na poczatku, pierwsze miesiące, pozniej niestety trzeba uzupełniać wkład bo te kuleczki w środku sie gniota i worek robi sie płaski i niewygodny. Nam sie nie chciało tego uzupełniać i w efekcie jak worek splaszczal to rzadko kto potem z niego korzystał.

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
‹‹ 777 778 779 780 781 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ