Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję dziewczyny, oby Wasze życzenia się spełniły
Ja z tego wszystkiego zaspałam, lecę pędem na to usg... przestraszyła mnie ta noc, mam nadzieję że to efekt wczorajszego przepracowania, nie chcę takich akcji w urlop9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Dziewczyny chcialam sie z wami podzielic moim szczesciem... W koncu ZUS laskawie uznal, ze nalezy mi sie od nich chorobowe i nie jestem oszustka
a czekalam juz od maja... Ale przynajmniej w koncu mam to z glowy i mam nadzieje, ze wiecej problemow z nimi juz nie bedzie
Pani Moł, Kaczorka, agagaga, Majblanca, Kaczuszka86, Biedroneczka83, wichrowe_wzgórza, Katarzyna87, Asia_89 lubią tę wiadomość
-
Mój mąż ma większe parcie na fotel uszak niż ja
Bardzo mu się spodobał Strandmon z Ikei - jeśli ktoś planuje kupić, to teraz są o 100 zł tańsze. Muszę przyznać, że jest bardzo wygodny, więc zapewne kupimy, ale skoro to pomysł męża, to on będzie w nim małego bawić
KTG mnie trochę uspokoiło, skurcze nie są silne. Zaklepałam sobie na dzisiaj dodatkową wizytę u doktorka, to przeanalizuje.
Ja przytyłam mało, bo od czasu sprzed ciąży 5 kg, ale od najniższej wagi w trakcie ciąży niecałe 7 kg (schudłam w 1 trym.). Mam za to wrażenie, że teraz polecę z kg, bo tryb życia bardzo mi się zmienił i to ja będę tym ciążowym wielorybemWiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 11:18
-
Sto lat Wichrowe
Mietata fotel bardzo ładnySama bym taki kupiła, ale u nas się już nie zmieści, więc ja zamiast tego, kupię jakieś wygodne krzesło - mam już jedno upatrzone w Homli.
Heh ja mam +10 kgNie wiem skąd tyle i gdzie to jest - ponoć urósł mi tylko brzuch i cycki
👧 2017
👧 2021
👶 2022 -
No brzuch i biust to najgorsze, mi podrosło wszystko w 29tc i tym sposobem moja garderoba drastycznie się zmniejszyła. Spoko mogłam chodzić właściwie we wszystich ciuchach sprzed ciąży oprócz spodni. Niestety teraz skończyło się rumakowanie zwyczajnie w biuście nie wchodzę w nic, albo jest to opięte maksymalnie, że oddychać nie mogę.
Frustrująca sprawa....serio dziś przed wyjściem przymierzyłam chyba 10 sukienek i żadna! A te w które wchodzę to przez brzuch poszły w takie mini, że mi prawie tyłek widać
Tym sposobem pożegnałam garderobę letnią, bo wiadomo, że mniejsza nie będę i już w te rzeczy w tym sezonie nie wejdę, czuję jakby lato się serio kończyło
Kurde jednak codziennie wychodzę i do pracy i załatwiać różne rzeczy, a ze mnie taka baba że nienawidzę chodzić non stop w tym samym.
Nad uszakiem z Ikei myślę, ale ten który znalazłam podobno jest wygodniejszy i łatwiej się w nim zapaśćikeowski testowałam ale jest trochę twardy, do tego kolory mają dość ograniczone, a ja potrzebuję w welurze czy aksamicie żeby mi kot nie drapał, bo każdą inną tkaninę zaciągnie pazurkiem
-
mietata wrote:No brzuch i biust to najgorsze, mi podrosło wszystko w 29tc i tym sposobem moja garderoba drastycznie się zmniejszyła. Spoko mogłam chodzić właściwie we wszystich ciuchach sprzed ciąży oprócz spodni. Niestety teraz skończyło się rumakowanie zwyczajnie w biuście nie wchodzę w nic, albo jest to opięte maksymalnie, że oddychać nie mogę.
To miałaś farta, bo mi cycki urosły o wiele wcześniej. Już w 15 tc musiałam kupić nowy stanik. I tak... znam ten ból. Też się w biuście nie mieszczę w większość moich ciuchów. A teraz to przez brzuch nawet zwykłe bluzki robią się za krótkie
👧 2017
👧 2021
👶 2022 -
Zuza91 wrote:Dziewczyny, a jaki magnez bierzecie i ile? Ja w suplemencie ciążowym nie mam żadnego magnezu, biorę sobie 2 tabletki dziennie magne B6, ale skurcze łydek i tak wróciły i wydaje mi się, że to za mało
Czy ginekolog zalecał Wam magnez, czy same jakiś wybierałyście? -
Ja przytylam 8 kg ale chyba dopiero sie rozkrecam... Tym bardziej, ze teraz musze prowadzic lezacy tryb zycia. Ubran praktycznie nie posiadam mialam jechac na zakupy ale nie zdazylam. Bede zmuszona zrobic je przez internet najgorzej tylko z butami bo juz nawet nie wiem jaki mam rozmiar a do lekarza musze miec w co sie ubrac
-
Jak ginekolog zobaczy dzisiaj efekt mojej depilacji to parsknie śmiechem..
A na zakupy chyba dzisiaj po wizycie męża wyciągnę, bo akurat w centrum będziemy. Bo tak normalnie to nie chce mi się.
Ale czas jakieś buty na jesień kupić..Pani Moł lubi tę wiadomość
-
Wichrowe Wszystkiego co najlepsze dla Ciebie jak i twojego dzieciątka !
P.Moł, Invis Przykro mi że was rozczarujeNajwiększą masę mam ja +17 kg
Wyglądam jakby mnie ktoś napompował
mietata Znam ten ból z mojej pięknej garderoby zostały dwie pary leginsów oraz 3 bluzki (wszystko ciążowe z HM) Nigdy nie lubiłam jakoś luźnych ciuchów, więc czuję że z moją jesienną garderobą również mogę mieć problem
Fotel USZATEK Ciągle myślę gdzie go wcisnąć do mojego mieszkanka, cholerny brak miejsca .. ten z Ikei jest ahhh prześliczny ! A jaki wygodnyPani Moł lubi tę wiadomość
-
Ja odnosze wrażenie, że moja macicia na razie przestała ćwicyć, nie odczuwam skurców B-H. Czasem brzuch stwardnieje, ale to rzadko. Łydki też mam wolne od skurczy, czasem mrówki w ręce jak na niej leże. Magnez mi się skończył i jakoś nie kupilam następnego... a brałam SlowMag.
Co do kilogramówto jestem gdzieś pomiędzy Pani Moł a Mamatobe... Najwięcej poszło w brzuch, biodra i uda mi się zrobiły większe. Pocieszam się, że po ciąży będzie czas żeby się ogarnąć
Wichorwe i ja życę Tobie wszystkiego co najlepsze dla Ciebie i maleństwa :* szczęśliwego rozwiązania! -
Wichrowe to i ode mnie najlepszości
Fajne te fotele, też bym chciała ale nie mam miejscaAle wiecie co? Zamiast takiego uszaka wolałabym taki mega wygodny z podnoszonym podnóżkiem i lekko pochylanym oparciem
i jeszcze masujący plecki
Ja właśnie odebrałam bujak no i muszę poczekać na męża bo jest w częściachGeneralnie wygląda ok, nie zniszczony. A jakie mega baterie są do niego. Jak uruchomię to wrzucę foto.
Dziś byłam na fitnesie, był bardziej intensywny, ale spoko. Taka rześka po tych ćwiczeniach jestemMaluch dziś spokojny i u mnie, u nas też ciepło.
Aaa, wiecie co? Chyba uwiecznił mnie i Aleksandra samochód google street view:D Jeździł dziś po osiedlu i przejeżdżał koło mnie. Jeśli będę na mapach to zrobię synowi wydruk tego zdjęcia, że jeszcze w brzuchu a już na mapach uwieczniony ;PPani Moł lubi tę wiadomość
-
Apropos foteli uszaków - znacie ich historię?
Te uszy miały funkcję praktyczną w zamczyskach i pałacach, gdzie jak wiadomo z wentylacją bywało różnie. I te uszy chroniły kark i głowę przed przeciągamiwichrowe_wzgórza, Invis, antonna lubią tę wiadomość
-
Dziękuję kochane ponownie
Na usg zdążyłam. Mąż chyba już uwierzył, że to dziewczyna. Idealnie pośrodku siatki, termin z USG i OM identyczny - 04.11Waży 1638 gramów. Wszystko w normie.
Szyjka skróciła mi się od 25 tygodnia o 1cm! Teraz mam 27mm, ale lekarz powiedział że to już na tym etapie i norma skrócenia i norma długości, jest zamknięta, na urlop spokojny mogę jechać. Te taki jakby przykurcze nocne długie też nie są niepokojące, czasem nawet tak się jelita stawiają. Na wszelki wypadek i tak jeszcze poproszę męża, żeby zadzwonił pogadać z moim ginem.
Byłam w Al.Solidarności objerzeć wózki, pomacałam te droższe różne, cybexy, emilyjungle (?) i per perego (te bardzo fajne!) i wiem, że raczej wolę średnie/mniejsze, miejskie, nie za niskie. Chętnie to teraz porównam do tego w Częstochowie.
I jest za gorąco, po prostu mi słaboZuza2323, Pani Moł, Asia_89 lubią tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Worki sako - moge sie wypowiedzieć, bo miałam
one sa fajne na poczatku, pierwsze miesiące, pozniej niestety trzeba uzupełniać wkład bo te kuleczki w środku sie gniota i worek robi sie płaski i niewygodny. Nam sie nie chciało tego uzupełniać i w efekcie jak worek splaszczal to rzadko kto potem z niego korzystał.