Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Invis właśnie, dlaczego KTG? Ja pytałam ostatnio położnej to mówiła, że jak jest wszystko ok to KTG robi się tuż przed rozwiązaniem tylko.
Mietata no nie wiem czy te hormony na ciebie nie działają, a kto się dziś tak oburzał na panów z ikei?:D:D:D żarcik
-
Mietata- nie wiem, chyba takie normy w Niemczech. Teraz mam mieć podobno przy kazdej wizycie. KTG i innne badania jak pomiar ciśnienia, ważenie, ogólny wywiad, pobranie krwi robi mi położna jeszcze zanim wejde do gabinetu ginekologa. Myślę że to u nich taki standard, bo wcześniej często widziałam jakąś kobietę w zaawansowanej ciąży podpiętą pod KTG, ilekroć byłam na wizycie.
Ja właśnie podczas wieczornego smarowanka po kąpieli, zauważyłam że przy lekkim scisnieciu brodawek wypływa piękna, gęsta żółta siarai sutki jakieś takie "jak na karmienie"
cieszę się, może i tym razem karmienie przebiegnie bezproblemowo, bardzo bym chciała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 23:27
-
U mnie chyba się szybciej magnez w ciąży wypłukuje. Jakiś czas temu zaczęły mnie łapać skurcze w stopach, poza ciążą brałam na to magnez i przechodziło (jedyny suplement diety, który na mnie skutecznie działa). Jako, że ciąża i nie chciałam urządzać samowolki, to powiedziałam ginkowi o skurczach i zapytałam o magnez i zalecił mi Aspargin (magnez + potas) na stałe do końca ciąży.
Łolaboga, normalnie owady mnie nie ruszają jakoś szczególnie i potrafię sobie sama poradzić, ale jak przed chwilą zobaczyłam, że jakieś bydlę po mnie chodzi, to urządziłam akcję a'la princess w opałach. Mąż chyba pomyślał, że zaczęłam rodzić. Co to za potwór był!Zuza91 lubi tę wiadomość
-
Mnie skurcze nie łapią, mooooze jakieś minimalne czasem w lewej łydce. Piję sobie magnez taki do rozpuszczania, taka dawka to 55% dziennego zapotrzebowania. Lubię takie witaminy w płynie
Muszę wstać rano na to usg, czuję lekkie poddenerwowanie ale bez przesady9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Echhh nie spie juz 1,5 godziny
wzięłam nospę, brzuch ciśnie
coś jak permanentny skurcz, ale nie boli tylko tak...uwiera. jak leżę na plecach to jest lepiej, ale nie mogę uleżeć przez krzyż. Porażka jakaś. No i się martwię... Może po prostu za dużo się dziś narobiłam. Dzień leniwca chyba będzie po tym usg.
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Wichrowe - sto lat! I szybkiego porodu o czasie
Ja w końcu dziś wyłapałam jak mi się brzuch napiął w nocy. Nie mogłam się przekręcić na drugi bok. Ale po minucie przeszło.
Co do magnezu to najpierw brałam MagneB6 Max. A teraz łykam Aspargin i muszę przyznać, że lepiej mi po nim -
nick nieaktualnyWichrowe - najlepszego!
Też biorę magne b6.
Obudziłam się z taką niespokojnością brzucha, trochę napiętym, dziecko się wierci, coś ciśnie jakby u dołu, nie wiem czemu to tak.
A w ogóle wydaje mi się, że ja za mocno tyję. Co chwilę znów mam więcej na tej wadze. Już łącznie 15 kg, a ostatnio staram się jeść mniej, nie opychać na noc, pić wodę i pokrzywę czasem i i tak już jestem słonikiem. -
wichrowego najlepszego
niech ci poród lekki będzie jak i nam wszystkim btw
ja dziś robię sobie dzień dziecka, idę na masaż, potem na spacerek i ze znajomymi umówiliśmy się w fajnej księgarni, która ma piękny wybór książek dla dzieci i będziemy robić zakupy (mają tam rabaty, im więcej książek tym większy %rabatu także zakupy grupowe). z tego co widzę w prognozie dziś ma być jeden z ostatnich pięknych dni w Warszawie więc mam zamiar skorzystać na maksa -
Heh, też mam dziś spacer w planach - do ginekologa :p i pewnie będę kwitła w kolejce (albo dwóch)
Dzisiaj chyba dość ciężki dzień dla naszych brzuszków.. Ale ponoć często tak się dzieje przy wyższych temperaturach. Dlatego mam nadzieję, że już się skończą. W zupełności teraz te max. 20℃ wystarczy.
Pani Moł - ja na wagę to nawet nie próbuję wchodzić.. jak mi na ostatniej wizycie wskoczyły kolejne 3kg to się trochę przestraszyłam!
Dietę zmieniłam dopiero ostatnio, ale tylko na bardziej błonnikową. Jedzenia sobie odmówić niestety nie potrafię
No nic - będzie co zrzucać po nowym rokuPani Moł lubi tę wiadomość
-
Moja ginekolog poleciła mi "czysty" magnez - Asmag forte (34mg jonów magnezu) 2x dziennie, a w aptece pan dodatkowo polecał - SlowMag (64mg jonów magnezu) i ten jest ponoć taki "wolno uwalniający się".
Z tego co się orientuję to Magne B6 ma też w sobie wit. B6, a zazwyczaj cały szereg witamin B mamy już w witaminkach dla kobiet w ciąży.
Więc ja biorę ten Asmag, a jak zaliczę dłuższy spacer, bądź poćwiczę wtedy ten Slowmag z większą ilością magnezu, aby uzupełnić po treningu.
A najlepiej to w naturalnej formie - gorzka czekolada (ale wtedy niestety zatyka mnie), bądź orzech -
Wicherku wszystkiego najlepszego i zdrowia dla ciebie i maleństwa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 08:47
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Katarzyna87 wrote:Kaczorka dzisiaj obie wizytujemy i potem trzymając się za ręce będziemy zrzucać
Już się nie mogę doczekać efektów tego zrzucaniadobrze, że rodzimy na jesień, bo do wiosny jest czas na ogarnięcie się.
Co do naturalnej formy magnezu - gorzkiej czekolady nie lubię. Ale ostatnio codziennie jem śniadanie ze świeżo łuskanych orzechów laskowychpychota!!
Dziś w nocy miałam luksus - tylko jedna pobudkaszkoda, że co trzecia noc mi się taka trafia :p
-
Wichrowe, najlepszosci
Szybkiego i bezproblemowego porodu oraz łagodnego i przyjemnego wejścia w macierzyństwo.
Dziewczyny, ja już 13,5 kg na plusie. Ale nie przejmuję się tym już, bo nadal o dziwo zgrabnie wyglądam i zastanawiam się gdzie te kg sąZresztą, po porodzie się zrzuci. Chyba przybrałam już najwięcej z całego wątku
-
Spelnienia marzen wichrowe!!!!
Skurcze mnie zez poki co nie lapia, ani w lydkach ani w macicy. Magnezu nie lykam w ogole. Tzn. mam w domu jakies tabletki tak w razie "w", ale poki co wzielam moze 2 jak mialam uczucie, ze mnie zaraz cos w lydkach zlapie. Co do ciazowych dolegliwosci to mialam 2 dni pod rzad zgage ( pierwszy raz w zyciu), rzeczywiscie nic fajnego. I strasznie napieprzaja mnie dlonie - nadgarstki i palce, na poczatku tylko w jednej rece, teraz tez w drugiej. Zwlaszcza po nocy. Czytalam, ze jest to tez jedna z ciazowych dolegliwosci, dot ok 50% ciezarnych. Czy ktoras z was sie z tym boryka? troche mnie to ogranicza...7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl