Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
hej, a ja wracam do tych piżamowych tematów jeszcze.
Ja zamówiłam sobie 4 z italian-fashion (szczerze to dlatego, ze jak byłam w szpitalu to jedna ciężarna już na wylocie, właśnie w takiej piżamie sobie chodziła po korytarzu i bardzo mi się ona spodobała i zapytałam ja skąd ją ma - dlatego wybór padł na IF).
Mam dwie piżamy (do spania), jedną koszulę do porodu i jedną koszulę co wygląda jak sukienka i do leginsów będę mogła ją w dzień nosić.
Jakość ok (taka jak większości bawełnianych piżam w jakich śpię), zapach też ok - nie jest jakiś intensywny, a jedyny problem jest taki, że zamówiłam XL i w nich pływam ;P
Ale to już moja wina - myślałam że w ciąży przyda mi się więcej luzu, szczególnie że ja normalnie nosiłam rozmiar 40-42 więc byłam pewna że teraz jestem XL - to był jednak błąd i postanowiłam je wymienić (wymiana jest bezproblemowa - kupiłam je na allegro od sprzedawcy 4mum - odsyłam paczkomatem za darmo moje koszuliny i dostaje nowe poprawione - przynajmniej tak to dziś z nimi ustaliłam).
Jak już dostanę te nowe pomniejszone piżamy, to wam mogę wrzucić zdjęcia z "unboxingu" ;P.
A tymczasem tak wyglądają w katalogu:
to jest ta do porodu - tylko ja zamówiłam granatową:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d316c06c7b25.jpg
takie mam dwie do spania i ot w takiej właśnie widziałam dziewczynę na porodówce:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c5d6363ddeae.jpg
a tej (+ leginsy) będę sobie śmigać w dzień jak w sukience
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fd0acb5449bb.jpg[/url
No i to tyle w temacie mody ciężarowej ;P
Mamatobe♥, Katarzyna87, Pani Moł, Zuza2323, Asia_89 lubią tę wiadomość
-
Kaczorka wrote:Może zależy skąd ściągają
A materiał jaki? Eko skóra?
Mi się jeden siwy podobał, ale chyba też miał inny kolor stelaża a ja chciałam czarny
Mamut - tu gdzie mieszkam póki co nie ma dzieci wózkowych, więc nic się nie dubluje
Ale za to na mieście widać tendencję do białych stelaży.
A i już wiem gdzie zainstaluję odblaskiwidziałam u innych :p
Niech mąż będzie spokojny
Gdzie te odblaski -
My będziemy się wozić Bebetto Pascal
http://wozkibebetto.pl/wozki/pascal/1.jpg
Brałam używkę. Nowego wózka już wiem, że nie ma sensu kupować, bo spacerówkę i tak pewnie kupicie później inną. Niestety spacerówki z wózków 3w1 są słabeciężkie, masywne, wysokie - dziecko samo nie wejdzie. Dałam mało (1/4 ceny sklepowej), ale szukałam dluuuugo
W ogóle nie widać, że wózek był używany, a część rzeczy jeszcze w folii.
-
Wichrowe wzgórza - te nasze dzieci to jakieś sprzężone są chyba ze sobą. Nawet czkawkę mają w tym samym czasie :p
Heh, walka o miejsce w szkole może niestety być.. Oby młoda w tym temacie po ojcu poszła, bo on jak się zaweźmie to cel osiąga. Nie to co matka.. :p
Oby jutro było chłodniej, bo muszę na wizytę się wybrać..
A jeszcze jak na złość do innej przychodni mam iść i trochę mi się to nie podoba, bo tam USG jest w innym gabinecie i trzeba odsiedzieć swoje w dwóch kolejkach. O ile w ogóle uzna, że mi je zrobi.. A mogłaby, bo ostatnio miałam 13.07. -
pernilla Niestety też będę musiała zakładać okulary. Musze mieć też na uwadze żeby iść do okulisty w najbliższym czasie, nie wiem czemu tak sie dzieje ale przed zajściem w ciąże kupiłam nowe okulary po badaniu, teraz ledwo w nich widzę aż oczy bolą za to soczewki, jakbym nie miała wady wzroku, więc jak nie można soczewek to trzeba nowe okulary kupić.
moremi Też się zastanawiam co ma piernik do wiatraka, ale położna dzisiaj mi powiedziała, że nie wolno.
pako_mrrr Zajebiaszcze te pidżamkipako_mrrr lubi tę wiadomość
-
ja też kupiłam używkę - 3w1 tutka grandera i też stwierdziłam że będę inwestować już w lepszą spacerówkę - tutek wygląda tak:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1dc0b460b473.jpg
- nie kosztował nawet tysiaka, kupiony w marcu tego roku, bo dziewczyna z gondoli też przesiadła się od razu w inną mniejszą spacerówkę (mówiła że zazdrości mi że ja wpadłam na taki pomysł, bo ona nie chciała używanego, a teraz strasznie żałuje, bo pieniądze w błoto), do tego kolor ok - a też długo szukałam - akurat czas miałam jak z tą pękniętą stopą w domu leżałam... no i byłam bardzo zadowolona, aż tydzień po zakupie się okazało że dostałam od kuzynki jej joolza (bo ona kupiła już spacerówkę maclarena) i teraz mam dylemat, bo co za dużo to też nie zdrowo ;/
A joolz wygląda tak:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/41da72f85a96.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 15:01
-
Mamatobe♥ wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/531061c9ed4f.jpg
Gdzie te odblaski
O właśnie ten też nam się podobałale padło na ciemniejszy.
A odblaski na tym "trójkącie" z przodu
Roan ponoć ma fajną spacerówkę. Fakt, że wysoką, ale zanim dziecko stabilnie usiądzie to się nada. A później na zimę taka też wydaje mi się wygodniejsza niż na małych kółkach. -
Pako, ja bym zostawiła Joolza, to są lepsze wózki generalnie i często chwalone. Tamtej sprzedaj, jeśli go kupiłaś okazyjnie to za taką samą cenę spokojnie sprzedasz.
trochę wam zazdroszczę wybierania i przebierania, w mojej kategorii wagowej i wielkościowej niestety nie ma zbyt wielkiego wyboru i jak na złość nie ma też używek....jestem skazana na nowy,a od początku nastawiałam się na używkę.
Spacerówka od mojego wózka się przyda jednak, bo kupię potem drugą super lekką na lato, ale jak mały będzie miał rok, czyli na kolejną zimę, to taka leciutka parasolka słabo będzie chroniła przed zimnem i wtedy ta stabilniejsza lepsza, więc tu akurat nie żałuję że kupuję 2w1pako_mrrr lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi się podobają właśnie te okrągłe gondole, kanciaste wcale mi się nie widzą, no ale co kto lubi.
Wichrowe, taka balanga będzie że taką cukiernię rozkręcasz? Mam hiper ochotę na dobry tort!!! A zmusiłam się dziś tylko do upieczenia pasztecików szpinakowych w cieście francuskim i dodatkowo z jabłkami i cynamonem dla męża, ale to tylko dlatego, że ciasto francuskie miało termin do dziś
Pako, piżmaki bardzo okej!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 15:10
pako_mrrr lubi tę wiadomość
-
Katarzyna87 wrote:My będziemy się wozić Bebetto Pascal
http://wozkibebetto.pl/wozki/pascal/1.jpg
Brałam używkę. Nowego wózka już wiem, że nie ma sensu kupować, bo spacerówkę i tak pewnie kupicie później inną. Niestety spacerówki z wózków 3w1 są słabeciężkie, masywne, wysokie - dziecko samo nie wejdzie. Dałam mało (1/4 ceny sklepowej), ale szukałam dluuuugo
W ogóle nie widać, że wózek był używany, a część rzeczy jeszcze w folii.
No ja się swojej spacerowki doczekać nie mogę- jest funkcjonalna, ładna i ma wszystko co chciałam aby miałaKupowałam wózek 2w1, w moich testach na żywo wypadł rewelacyjnie, a cena śmieszna jak na nowy wózek. Zwracalam taką samą uwagę na gondole jak i na spacerowke, ale fakt że przy pierwszym dziecku zrobilam ten błąd i skupilam się glownie na gondoli.
-
Invis wrote:No ja się swojej spacerowki doczekać nie mogę- jest funkcjonalna, ładna i ma wszystko co chciałam aby miała
Kupowałam wózek 2w1, w moich testach na żywo wypadł rewelacyjnie, a cena śmieszna jak na nowy wózek. Zwracalam taką samą uwagę na gondole jak i na spacerowke, ale fakt że przy pierwszym dziecku zrobilam ten błąd i skupilam się glownie na gondoli.
Jeśli spełnia wszystkie Twoje wymagania to tylko pozazdrościć -
Hej dziewczyny, czy ktoras z was mecza skurcze przepowiadajace?
Ja mialam lekkie skurcze praktycznie od polowy ciazy, w dole brzucha, ale nie bolesne.
Ale od dwoch dni, a wlasciwie nocy mialam silniejsze skurcze calego brzucha (a w dzien brzuch twardy jak balon).Dzis w nocy to juz zaczelam je liczyc na telefonie, ale do rana przeszly. Ide dzis tez do lekarza.
Nie chce panikowac,ale to jest dopiero 28tc[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Dziewczyny,
fajnie, że udało się Wam okazyjnie upolować używki. Ja jeszcze nie zrezygnowałam z poszukiwań, ale jak widzę używane wózki za 1200 zł, gdzie nowy kosztuje 1700 zł, to stwierdzam, że nie ma to sensu. Te ogłoszenia wiszą już dość długo, bo ludzie jednak liczyć potrafią.
Madzialenka, daj znać po wizycie. Skurcze generalnie nie są szkodliwe, chyba, że prowadzą do skrócenia szyjki. Wiele moich znajomych narzekało, że w 3 trymestrze miały często skurcze, albo wręcz brzuch twardy przez większość dnia. Nijak się do tego ma limit postawiony przez mojego lekarza (8 dziennie). Ja to przekroczyłam jakieś 3h temu, a dzisiaj jest spokojny dzień -
nick nieaktualnyJa też nie wiem, czy mam skurcze. Tzn.coś mi się z brzuchem dzieje: napina się i bywa twardy jak jestem na nogach, czasem czuję jakieś uciśnięcia nisko, ale już nie wiem czy to nie jakieś okoliczności towarzyszące bólowi spojenia. Takich ewidentnych skurczów raczej nie potrafię rozróżnić.
-
Hmm ... u mnie to wyglada tak, ze czasem mam skurcze B-H, czyli brzuch mi sie calutki spina i robi sie z niego taka kulka, trwa to kilkanaście do kilkudziesięciu sekund i puszcza, po czym mała mocno kopie zazwyczaj. Takie skurcze nie bolą ale powodują dyskomfort. Konsultowałam to z lekarzem, nawet miałam taki skurcz jak kładłam sie na leżankę na usg i miał okazje mnie zmacac w trakcie, ale wyglada na to, ze to Braxton. Ale takie skurcze pojawiają sie u mnie rzadko, czasem wcale, czasem 2-3 razy dziennie. Natomiast często mam takie uczucie ciężkiego brzucha, ciągnięcia, napięcia - tylko w pozycji pionowej, jak leżę to przechodzi. Tez tak macie? Zastanawiam sie czy to normalne na tym etapie ciazy.