Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa na razie bazy nie mam, niby w samochodzie są te uchwyty? Nie wiem tylko, czy do uchwytów coś jest potrzebne jeszcze? Zupełnie jestem zielona w tym temacie, fotelik kupiony ale jeszcze nie probowałam go mocować.
Mamut, ja kupiłam wózek Adamex Aspena.mamut89 lubi tę wiadomość
-
ja jestem na 99% zdecydowana na roan bass-a, ale ostatnio byliśmy w sklepie i pani twierdziła, że bebetto silvia podobne i cenowo lepiej wychodzi. Jednak czytałam o nim opinie i z tego co wyczytałam, to został on wycofany w zeszłym roku z produkcji (???) i teraz się zastanawiam czy po prostu chciała nam go wcisnąć, czy faktycznie jest taki super ?
-
Ja już po wizycie
Na moje niby skurcze(czy jak kto woli ciągnięcia brzucha) rady nie ma jeżeli nie jest to częstsze niż 3 razy na godzinę jest ok.
Położna powiedziała mi, że jest herbatka rozluźniająca krocze. Mam ją zacząć pić od 36 tc. Uprzedziła mnie również o parciu na porodówce już, nie przemy z zamkniętą buzią podobno naczynka wtedy pękają w oczach i na twarzy. Nie wiem jak to ma się w życiu, przekazuje nowe zdobyte informacje
Również dowiedziałam się czegoś bardzo nie fajnego. Nie wolno rodzić w soczewkach ... mój pech.
Jeszcze nie zaczęłam się rozglądać za fotelikiem, ale również jestem zdania, że baza isofix może i droższa ale bardziej bezpieczna dla naszych maluchów. Jestem za.
Tymczasem idę robić pierogi -
Mamatobe♥ wrote:Mamut ja też mam wybranego roana
Bass Soft jak go na żywo zobaczyłam to się zakochałam
To jest nas więcej, bo my też mamy Roan Bass Soft
Taki:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/45c6b8eb0ab7.jpg
Tylko w rzeczywistości szary jest trochę ciemniejszy
Aaa, i jak będziecie zamawiać nowy to polecam szybko, bo my 8 tygodni czekaliśmy. Z reguły jest 6 tygodni, ale akurat na przerwę urlopową trafiliśmy.Mamatobe♥ lubi tę wiadomość
-
Hej Mamut
Ja się waham pomiędzy Roan Bass Soft a Adamex Aspena lub Vicco. Nie widziałam niestety Roana na żywo, ale bardzo polecany przez znajomych. Chyba będę dzwonić po poznańskich sklepach i wypytywać, gdzie mają na wystawie.
foteliki ja mam dylemat pomiędzy Cybex Aton (5, Q lub M) a Maxi-Cosi Pebble. Jeśli ktoś wybrał podobnie, to chętnie poczytam opinie
koszule DS - zapach barwnika zniknął co prawda po 1 praniu w 40st, ale profilaktycznie dorzucę je jeszcze do prania 60 st. Myślę, że będzie ok, ale niesmak pozostał...Holibka lubi tę wiadomość
-
Mamatobe♥ wrote:Kaczorka mi mówili w sklepie 3-4 tyg też chciałam ten
ale padło9 na troszke inny materiał ale kolor podobny
Może zależy skąd ściągają
A materiał jaki? Eko skóra?
Mi się jeden siwy podobał, ale chyba też miał inny kolor stelaża a ja chciałam czarny
Mamut - tu gdzie mieszkam póki co nie ma dzieci wózkowych, więc nic się nie dubluje
Ale za to na mieście widać tendencję do białych stelaży.
A i już wiem gdzie zainstaluję odblaskiwidziałam u innych :p
Niech mąż będzie spokojny -
Kaczorka wrote:Może zależy skąd ściągają
A materiał jaki? Eko skóra?
Mi się jeden siwy podobał, ale chyba też miał inny kolor stelaża a ja chciałam czarny
Mamut - tu gdzie mieszkam póki co nie ma dzieci wózkowych, więc nic się nie dubluje
Ale za to na mieście widać tendencję do białych stelaży.
A i już wiem gdzie zainstaluję odblaskiwidziałam u innych :p
Niech mąż będzie spokojny
u nas za to wysyp. Gdzie nie spojrzysz tam albo dziecko w wózku, albo jeszcze w brzuchuale to w sumie dobrze
tylko ciężko wybrać coś, żeby się za często nie powtarzało
ale to też się da
a gdzie będziesz przyczepiać odblaski?
-
pernilla wrote:Właśnie miałam zainteresować się tematem. To nieciekawie
Ja mam wadę -3, więc żeby zobaczyć dziecko będę musiała założyć okulary.Blondik lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Paulina099 wrote:My mamy xlandera xmove.
Pernilla, też się zastanwiamy pomiędzy tymi dwoma modelami fotelików. Wizualnie Cybex wydaje się być porządniejszy, ale za to maxi cosi lżejszy. Jeszcze muszę poczytać.
-
mamut89 wrote:u nas za to wysyp. Gdzie nie spojrzysz tam albo dziecko w wózku, albo jeszcze w brzuchu
ale to w sumie dobrze
tylko ciężko wybrać coś, żeby się za często nie powtarzało
ale to też się da
a gdzie będziesz przyczepiać odblaski?
Fajnie jak jest dużo dziecibędzie towarzystwo do zabawy
Ja mieszkam na starym osiedlu i mało tu młodych ludzi.
A odblaski na stelażu na tej skośnej rurce.
Moje dziecię chyba źle znosi wyższe temperatury. Taka spokojna dziś jest.. co jakiś czas tylko się ruszy. Albo ma czkawkę.Mamatobe♥ lubi tę wiadomość
-
Moja zdecydowanie nie lubi upałów, czyli póki co po mnie
Teraz chyba sobie czka
Świetny ze mnie masterszef, zabrałam się za tort bez ani jednej sprawnej tortownicy i musiałam lecieć do sklepuale już ucierane ze śliwkami zrobione i rośnie drożdżowe, biszkopt gotowy. Zaraz krem raz dwa i biorę się za sprzątanie pobojowiska.
Znów gorąco, ehhhh
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Kaczorka wrote:Fajnie jak jest dużo dzieci
będzie towarzystwo do zabawy
Ja mieszkam na starym osiedlu i mało tu młodych ludzi.
A odblaski na stelażu na tej skośnej rurce.
Moje dziecię chyba źle znosi wyższe temperatury. Taka spokojna dziś jest.. co jakiś czas tylko się ruszy. Albo ma czkawkę.
Acz ten wysyp mnie nie bawi, będzie walka o przedszkola, szkoły ;]9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
My mamy Recaro Optiafix, ale to już dla starszego dziecka. Dla młodszego jest fotelik na pasy, coz taki dostaliśmy, trzeba będzie "przemęczyć", ale potem tylko z isofixem. Ogromna wygoda, bezpieczeństwo.
Ogólnie to jestem na prawdę bardzo zadowolona z Recaro. Maja w nim jeździ, byliśmy z nim w tym roku w Chorwacji (samochodem) i spokojnie spała.
Mietata dla mnie dpd to najgorszy kurier. Oni mają wszystko w dupie. Niestety większość firm ma tylko ich jako dostawcę. Sytuacja sprzed paru dni. Zamawiam starszej baleriny z hm (oni mają dpd). Dostawa miała być w czwartek, ale nie dotarła, w piątek nie było go w okolicy, więc przyszły w pon. Ok. Nie były na gwałt potrzebne. Okazały się za duże. Zamawiam kuriera do zwrotu i na stronie rozmiar mniejsze. Kuriera spotkałam pod blokiem, sama podeszłam do niego i pytam czy nie ma paczki do odbioru pod moim adresem. Burknał, że jest i mam mu przynieść. Yyy co? Jestem na placu zabaw z dzieckiem, więc co najwyżej możemy pójść razem. Nie będę z dzieciakiem biegała tam i spowotem. Krótka dyskusja, ale się łaskawie zgodził iść ze mną. Wczoraj dostaje SMS, że kurier będzie z dostawą (nowe baleriny) między 9:30 a 10:30. Spoko. Specjalnie czekam w domu. To czas zakupów, placu zabaw, spaceru. Każdy kto ma dziecko wie, jak rutyna jest ważna. Nie ma go. Dzwonie. Nie odbiera. Oddzwania o 15:30 z fochem gdzie jestem, on ma paczkę. Cóż. Wali mnie to. Ma przyjść jak będę. Mówi, że zostawi u sąsiadów. Może to było chamskie, ale się nie zgodziłam na to, ani na to by przyjechał za dwa dni. Musiał poczekać 20 min aż wrócę.
Maja też spędzała czas na podłodzetylko inna spawa, że teraz leżaczek może się przydać dodatkowo. Nie zostawię synka na podłodze wychodząc, gdy starsza się bawi. Dwulatka może wpaść na szatański pomysł ;p
wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość