X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie bazy nie mam, niby w samochodzie są te uchwyty? Nie wiem tylko, czy do uchwytów coś jest potrzebne jeszcze? Zupełnie jestem zielona w tym temacie, fotelik kupiony ale jeszcze nie probowałam go mocować.

Mamut, ja kupiłam wózek Adamex Aspena. :)

mamut89 lubi tę wiadomość

• mamut89 Debiutantka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem na 99% zdecydowana na roan bass-a, ale ostatnio byliśmy w sklepie i pani twierdziła, że bebetto silvia podobne i cenowo lepiej wychodzi. Jednak czytałam o nim opinie i z tego co wyczytałam, to został on wycofany w zeszłym roku z produkcji (???) i teraz się zastanawiam czy po prostu chciała nam go wcisnąć, czy faktycznie jest taki super ?

vgeyk9s.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie :) Na moje niby skurcze(czy jak kto woli ciągnięcia brzucha) rady nie ma jeżeli nie jest to częstsze niż 3 razy na godzinę jest ok.

Położna powiedziała mi, że jest herbatka rozluźniająca krocze. Mam ją zacząć pić od 36 tc. Uprzedziła mnie również o parciu na porodówce już, nie przemy z zamkniętą buzią podobno naczynka wtedy pękają w oczach i na twarzy. Nie wiem jak to ma się w życiu, przekazuje nowe zdobyte informacje :)
    Również dowiedziałam się czegoś bardzo nie fajnego. Nie wolno rodzić w soczewkach ... mój pech.

Jeszcze nie zaczęłam się rozglądać za fotelikiem, ale również jestem zdania, że baza isofix może i droższa ale bardziej bezpieczna dla naszych maluchów. Jestem za.

Tymczasem idę robić pierogi :)

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamut ja też mam wybranego roana :) Bass Soft jak go na żywo zobaczyłam to się zakochałam :D

mamut89 lubi tę wiadomość

Patryk <3
    zyniqif.png
  • mamut89 Debiutantka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatobe♥ wrote:
    Mamut ja też mam wybranego roana :) Bass Soft jak go na żywo zobaczyłam to się zakochałam :D

ja chcę zwykłego roan bass-a ze względu na kolor, który wybrałam :D

Mamatobe♥ lubi tę wiadomość

vgeyk9s.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatobe♥ wrote:

To jest nas więcej, bo my też mamy Roan Bass Soft :)
    Taki:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/45c6b8eb0ab7.jpg

Tylko w rzeczywistości szary jest trochę ciemniejszy :)

Aaa, i jak będziecie zamawiać nowy to polecam szybko, bo my 8 tygodni czekaliśmy. Z reguły jest 6 tygodni, ale akurat na przerwę urlopową trafiliśmy.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka mi mówili w sklepie 3-4 tyg też chciałam ten <3 ale padło9 na troszke inny materiał ale kolor podobny :D

Patryk <3
    zyniqif.png
  • mamut89 Debiutantka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja siwego nie chciałam. Jakoś za dużo mi ich na osiedlu jeździ :P my wybraliśmy taki:
    http://www.sklep.urwis.com.pl/images/WOZKI/Wielofunkcyjne/ROAN_BASS/roan_bass_ekoskora_gondola_marine.jpg

tylko zamiast siwej rączki będzie ruda ;)

vgeyk9s.png
  • pernilla Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamut :)
    Ja się waham pomiędzy Roan Bass Soft a Adamex Aspena lub Vicco. Nie widziałam niestety Roana na żywo, ale bardzo polecany przez znajomych. Chyba będę dzwonić po poznańskich sklepach i wypytywać, gdzie mają na wystawie.

foteliki ja mam dylemat pomiędzy Cybex Aton (5, Q lub M) a Maxi-Cosi Pebble. Jeśli ktoś wybrał podobnie, to chętnie poczytam opinie :)

koszule DS - zapach barwnika zniknął co prawda po 1 praniu w 40st, ale profilaktycznie dorzucę je jeszcze do prania 60 st. Myślę, że będzie ok, ale niesmak pozostał...

Holibka lubi tę wiadomość

gg64k6nl113tz1vl.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie Roany mają coś w sobie :) Wszystkie są super, aż ciężko wybrać. :D

Patryk <3
    zyniqif.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatobe♥ wrote:
    Kaczorka mi mówili w sklepie 3-4 tyg też chciałam ten <3 ale padło9 na troszke inny materiał ale kolor podobny :D

Może zależy skąd ściągają ;)
    A materiał jaki? Eko skóra?
    Mi się jeden siwy podobał, ale chyba też miał inny kolor stelaża a ja chciałam czarny :)

Mamut - tu gdzie mieszkam póki co nie ma dzieci wózkowych, więc nic się nie dubluje ;)
    Ale za to na mieście widać tendencję do białych stelaży.

A i już wiem gdzie zainstaluję odblaski :) widziałam u innych :p
    Niech mąż będzie spokojny ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • pernilla Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatobe♥ wrote:
    Również dowiedziałam się czegoś bardzo nie fajnego. Nie wolno rodzić w soczewkach ... mój pech.

Właśnie miałam zainteresować się tematem. To nieciekawie :/
    Ja mam wadę -3, więc żeby zobaczyć dziecko będę musiała założyć okulary.

gg64k6nl113tz1vl.png
  • mamut89 Debiutantka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Może zależy skąd ściągają ;)
    A materiał jaki? Eko skóra?
    Mi się jeden siwy podobał, ale chyba też miał inny kolor stelaża a ja chciałam czarny :)

Mamut - tu gdzie mieszkam póki co nie ma dzieci wózkowych, więc nic się nie dubluje ;)
    Ale za to na mieście widać tendencję do białych stelaży.

A i już wiem gdzie zainstaluję odblaski :) widziałam u innych :p
    Niech mąż będzie spokojny ;)

u nas za to wysyp. Gdzie nie spojrzysz tam albo dziecko w wózku, albo jeszcze w brzuchu :P ale to w sumie dobrze ;) tylko ciężko wybrać coś, żeby się za często nie powtarzało ;) ale to też się da :) a gdzie będziesz przyczepiać odblaski?

vgeyk9s.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy xlandera xmove.
    Pernilla, też się zastanwiamy pomiędzy tymi dwoma modelami fotelików. Wizualnie Cybex wydaje się być porządniejszy, ale za to maxi cosi lżejszy. Jeszcze muszę poczytać.

• moremi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pernilla wrote:
    Właśnie miałam zainteresować się tematem. To nieciekawie :/
    Ja mam wadę -3, więc żeby zobaczyć dziecko będę musiała założyć okulary.
    Nie wiem skąd te informacje, bo ja rodziłam w soczewkach. Rodziłam sn, a zakończyło się cc i w żadnym momencie ani lekarze, ani położne nie miały zastrzeżeń.

Blondik lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    My mamy xlandera xmove.
    Pernilla, też się zastanwiamy pomiędzy tymi dwoma modelami fotelików. Wizualnie Cybex wydaje się być porządniejszy, ale za to maxi cosi lżejszy. Jeszcze muszę poczytać.
    Paulina, my tez bedziemy raczej kupować X-Move. Spełnia większość kryteriów, ktore sobie założyliśmy, i jednocześnie ma fajny design, wczesniej nawet mi sie podobały te wózki z obła owalna gondola, ale wszędzie ich pełno i troche mi sie przejadły:) poza tym moje obie siostry maja x-landery i naprawdę sa solidne. Z negatywnych opinii słyszałam tylko o bebetto murano.

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamut89 wrote:
    u nas za to wysyp. Gdzie nie spojrzysz tam albo dziecko w wózku, albo jeszcze w brzuchu :P ale to w sumie dobrze ;) tylko ciężko wybrać coś, żeby się za często nie powtarzało ;) ale to też się da :) a gdzie będziesz przyczepiać odblaski?

Fajnie jak jest dużo dzieci :) będzie towarzystwo do zabawy :)
    Ja mieszkam na starym osiedlu i mało tu młodych ludzi.
    A odblaski na stelażu na tej skośnej rurce.

Moje dziecię chyba źle znosi wyższe temperatury. Taka spokojna dziś jest.. co jakiś czas tylko się ruszy. Albo ma czkawkę.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja zdecydowanie nie lubi upałów, czyli póki co po mnie ;)
    Teraz chyba sobie czka :P

Świetny ze mnie masterszef, zabrałam się za tort bez ani jednej sprawnej tortownicy i musiałam lecieć do sklepu :P ale już ucierane ze śliwkami zrobione i rośnie drożdżowe, biszkopt gotowy. Zaraz krem raz dwa i biorę się za sprzątanie pobojowiska.
    Znów gorąco, ehhhh

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Fajnie jak jest dużo dzieci :) będzie towarzystwo do zabawy :)
    Ja mieszkam na starym osiedlu i mało tu młodych ludzi.
    A odblaski na stelażu na tej skośnej rurce.

Moje dziecię chyba źle znosi wyższe temperatury. Taka spokojna dziś jest.. co jakiś czas tylko się ruszy. Albo ma czkawkę.
    Moja koleżanka zza ściany ma tegoroczną córkę i przyjaciele z innego miasta też tegoroczni, więc fajnie.
    Acz ten wysyp mnie nie bawi, będzie walka o przedszkola, szkoły ;]

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy Recaro Optiafix, ale to już dla starszego dziecka. Dla młodszego jest fotelik na pasy, coz taki dostaliśmy, trzeba będzie "przemęczyć", ale potem tylko z isofixem. Ogromna wygoda, bezpieczeństwo.
    Ogólnie to jestem na prawdę bardzo zadowolona z Recaro. Maja w nim jeździ, byliśmy z nim w tym roku w Chorwacji (samochodem) i spokojnie spała.

Mietata dla mnie dpd to najgorszy kurier. Oni mają wszystko w dupie. Niestety większość firm ma tylko ich jako dostawcę. Sytuacja sprzed paru dni. Zamawiam starszej baleriny z hm (oni mają dpd). Dostawa miała być w czwartek, ale nie dotarła, w piątek nie było go w okolicy, więc przyszły w pon. Ok. Nie były na gwałt potrzebne. Okazały się za duże. Zamawiam kuriera do zwrotu i na stronie rozmiar mniejsze. Kuriera spotkałam pod blokiem, sama podeszłam do niego i pytam czy nie ma paczki do odbioru pod moim adresem. Burknał, że jest i mam mu przynieść. Yyy co? Jestem na placu zabaw z dzieckiem, więc co najwyżej możemy pójść razem. Nie będę z dzieciakiem biegała tam i spowotem. Krótka dyskusja, ale się łaskawie zgodził iść ze mną. Wczoraj dostaje SMS, że kurier będzie z dostawą (nowe baleriny) między 9:30 a 10:30. Spoko. Specjalnie czekam w domu. To czas zakupów, placu zabaw, spaceru. Każdy kto ma dziecko wie, jak rutyna jest ważna. Nie ma go. Dzwonie. Nie odbiera. Oddzwania o 15:30 z fochem gdzie jestem, on ma paczkę. Cóż. Wali mnie to. Ma przyjść jak będę. Mówi, że zostawi u sąsiadów. Może to było chamskie, ale się nie zgodziłam na to, ani na to by przyjechał za dwa dni. Musiał poczekać 20 min aż wrócę.

Maja też spędzała czas na podłodze ;) tylko inna spawa, że teraz leżaczek może się przydać dodatkowo. Nie zostawię synka na podłodze wychodząc, gdy starsza się bawi. Dwulatka może wpaść na szatański pomysł ;p

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
‹‹ 772 773 774 775 776 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ