X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Przyszły moje kocyki z LaMillou <3 długo zastanawiałam sie, czy je zamawiać (w końcu kosztują swoje), dodawałam do koszyka i usuwalam, i tak w kółko :P aż w końcu spielam sie z moim lubym o jakaś głupotę i z całej tej irytacji i chęci poprawienia sobie humoru zamówiłam dwa :) i teraz nie żałuje- sa naprawdę przepiękne i przemilitkie :)

wichrowe_wzgórza, IZA92 lubią tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez miewam skurcze B-H szybko jakos w tej ciązy ale nie bola choć ostatnio w nocy spac nie mogłam przez nie ale to był incydent na szczęście :)

co do bujaczka najstarsza dostała bujaka jak miała 4 miesiące :0 młodsza 2 i troszke a najmłodsza ma go juz bo ma po Lili hehehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja też nie wiem... mam takie momenty,że brzuch jest twardy, ciąży, szczególnie u dołu, ale nie odbieram tego jako skurcze.
    Zwykle tak mam po całym dniu albo jak się namęczę czy nałażę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 16:45

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha, dla mnie to nawet logiczne, dzieciak coraz cięższy, grawitacja działa....

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie te nocne skurcze brzucha można porownac do skurczu lydki (no troche lagodniejsze),ja je dzis liczylam z aplikacja na telefonie i srednio trwaly minute, a jeden to az 5 minunt. TO bylo inne uczucie niz napinajacy sie, czy twardy brzuch.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Paulina099 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam tak samo jak wichrowe. Zazwyczaj wieczorem jak się kładę do łóżka.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka - a suplementujesz magnez? Ja staram się brać dzienną dawkę i nawet skurcze łydek niemalże się skończyły.

A brzuch czuję najbardziej jak mam pełny pęcherz. Ciężko mi wtedy w nocy wstać z łóżka :p taki dyskomfort się pojawia.
    I jak się nachodzę to też mam podobnie jak Wy, że brzuszek twardy. Ale najczęściej od góry a nie od dołu.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka, to wymaga konsultacji lekarskiej i to jak najszybciej.

Czarnulka, cały czas o Was myślę. Trzymam kciuki za rozkręcenie laktacji i za zdrowie Waszej trójki.
    Znajoma z bliźniaczkami też musiała mieć zakończoną ciążę sporo wcześniej i bardzo długo karmiła obie dziewczyny piersią. Wierzę w Was!

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    Hej dziewczyny, czy ktoras z was mecza skurcze przepowiadajace?

Ja mialam lekkie skurcze praktycznie od polowy ciazy, w dole brzucha, ale nie bolesne.
    Ale od dwoch dni, a wlasciwie nocy mialam silniejsze skurcze calego brzucha (a w dzien brzuch twardy jak balon).Dzis w nocy to juz zaczelam je liczyc na telefonie, ale do rana przeszly. Ide dzis tez do lekarza.

Nie chce panikowac,ale to jest dopiero 28tc :(

Kochana ładuj w siebie magnez i jak masz dostęp do no spa to też. Takie bolesne i tak często to nie jest normalne tym bardziej że to 28 tc.

A u mnie syn robi sobie jaja z matki!!! Cały dzień się nie odzywał :( przez niego wrabalam cała paczkę ciastek z czekolada i popytam cola ale nic nie dało. Lobuz dopiero teraz po wypiciu Inki łaskawie delikatnie smyra. A już myślałam że wieczorem zaliczenia 1 wizytę na IP

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja czekoladowa chmura ❤

Synuś kopie jak szalony :)

1105388e817b2cbcmed.jpg

Zuza2323, Pani Moł, pernilla, Mamatobe♥, Kaczorka, KasiaHaBe, moremi, Blondik, Holibka, Asia_89 lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam skurcze tez jakos od polowy ciazy nie sa bolesne odkad biore magnez jest ich mniej. Mi sie szyjka zaczela skracac ale nie wiem czy one moga byc tego powodem dopiero w poniedzialek sie cos wiecej dowiem.

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Moja czekoladowa chmura ❤

Synuś kopie jak szalony :)

1105388e817b2cbcmed.jpg

Mniam mniam ale bym zjadla... Musze zwerbowac meza zeby cos dobrego zalatwil :D

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wrocilam od lekarza. Posluchali tylko serduszka, KTG nawet nie zrobuili, skoro skurcze mi juz przeszly. No tak to u nas wyglada. Lekarz powiedzial, ze jak bede miala wiecej niz 4 skurcze na godzine, przez ponad godzine, to mam przyjezdzac od razu ( a jesli to w nocy to do szpitala),ale ogolnie to 'You'll doing great' :)Takie to amerykanskie podejscie.

Magnez bralam od poczatku ciazy,ale wlasnie ostatnie kilka dni zapomnialam brac, takze od dzis sie pilnuje i bede ladnie brac.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jak tylko sie zapomne z magnezem to momentalnie mam czesciej skurcze i do tego skurcze lydek

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • pernilla Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to great :)

Ja zdecydowanie wolałabym mieć spokojniejszą macicę, ale moja stwierdziła, że musi przykabanić przed porodem. Mam nadzieję, że to się przynajmniej na szybszy i łatwiejszy poród przełoży (taa, jasne :P ).

Jutro mam pierwsze ktg :)

gg64k6nl113tz1vl.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialamz wczoraj pierwsze KTG :) Mój mąż się zastanawiał co to jest i dlaczego tyle trwa, a mi się śmiać chciało :P

Holibka lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie wiem co to skurcz, w ogóle u mnie jakoś ta ciąża sobie idzie poza moim organizmem. Nie miałam żadnych objawów, nie czuję żadnego działania hormonów....nawet ulotki ze szkoły rodzenia o wpływie hormonów na zachowanie i myślenie w ciąży wprawiają mnie w osłupienie...Zaczynam się już martwić czy ja w ogóle urodzę bez wywołania i czy jakkolwiek na mnie zadziałają te hormony...na razie pustynia.

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jaki magnez bierzecie i ile? Ja w suplemencie ciążowym nie mam żadnego magnezu, biorę sobie 2 tabletki dziennie magne B6, ale skurcze łydek i tak wróciły i wydaje mi się, że to za mało :(

Czy ginekolog zalecał Wam magnez, czy same jakiś wybierałyście?

klz9hdgefsr87l0p.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, dlaczego miałaś robione KTG ? (może też głupie pytanie ;)

A o co chodzi dokładnie z tym magnezem, w sensie że w ciąży się bardziej wypłukuje czy jak?

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka trzymaj się :) dobrze że to skonsultowałaś.

Ja nie mam chyba żadbych skurczów, brzuch zwykle wyluzowany, chyba że rano mam pełny pęcherz i chęć na dwójkę :p po serwisie łazienkowym przechodzi ;) no i jak się objem.

Szalejecie z tymi ciastami! Ale czekoladowe to nie moje smaki, ja bym z tego ciacha z czekoladowym spodem zjadła tylko to białe :D Ja lubię ciasta z owocami, drożdżowe, z galaretkami, karmelowe i miodowe ;)

Psotka idąc za twoją radą wstaję tylko boczkiem, faktycznie nie ma co przeciążać mięśni brzucha, i tak mają ciężko.

Słuchajcie byłam dziś na zajęciach z profilaktyki nietrzymania moczu/ćwiczeń mięśni dna miednicy i jestem bardzo zadowolona, bardzo poprawiła mi się świadomość mięśni, które są tak ważne. Że nie tylko mięśnie kegla, ale i głębsze i nauczyłam się je ćwiczyć.
    Jeśli macie możliwość to skorzystajcie, to ważne i potrzebne warsztaty.

age.png

age.png
‹‹ 774 775 776 777 778 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ