Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ps. Przyszły moje kocyki z LaMillou
długo zastanawiałam sie, czy je zamawiać (w końcu kosztują swoje), dodawałam do koszyka i usuwalam, i tak w kółko
aż w końcu spielam sie z moim lubym o jakaś głupotę i z całej tej irytacji i chęci poprawienia sobie humoru zamówiłam dwa
i teraz nie żałuje- sa naprawdę przepiękne i przemilitkie
wichrowe_wzgórza, IZA92 lubią tę wiadomość
-
Ja tez miewam skurcze B-H szybko jakos w tej ciązy ale nie bola choć ostatnio w nocy spac nie mogłam przez nie ale to był incydent na szczęście
co do bujaczka najstarsza dostała bujaka jak miała 4 miesiące :0 młodsza 2 i troszke a najmłodsza ma go juz bo ma po Lili hehehe
-
Ja też nie wiem... mam takie momenty,że brzuch jest twardy, ciąży, szczególnie u dołu, ale nie odbieram tego jako skurcze.
Zwykle tak mam po całym dniu albo jak się namęczę czy nałażę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 16:45
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
U mnie te nocne skurcze brzucha można porownac do skurczu lydki (no troche lagodniejsze),ja je dzis liczylam z aplikacja na telefonie i srednio trwaly minute, a jeden to az 5 minunt. TO bylo inne uczucie niz napinajacy sie, czy twardy brzuch.[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Madzialenka - a suplementujesz magnez? Ja staram się brać dzienną dawkę i nawet skurcze łydek niemalże się skończyły.
A brzuch czuję najbardziej jak mam pełny pęcherz. Ciężko mi wtedy w nocy wstać z łóżka :p taki dyskomfort się pojawia.
I jak się nachodzę to też mam podobnie jak Wy, że brzuszek twardy. Ale najczęściej od góry a nie od dołu. -
Madzialenka, to wymaga konsultacji lekarskiej i to jak najszybciej.
Czarnulka, cały czas o Was myślę. Trzymam kciuki za rozkręcenie laktacji i za zdrowie Waszej trójki.
Znajoma z bliźniaczkami też musiała mieć zakończoną ciążę sporo wcześniej i bardzo długo karmiła obie dziewczyny piersią. Wierzę w Was!-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
madzialenka84 wrote:Hej dziewczyny, czy ktoras z was mecza skurcze przepowiadajace?
Ja mialam lekkie skurcze praktycznie od polowy ciazy, w dole brzucha, ale nie bolesne.
Ale od dwoch dni, a wlasciwie nocy mialam silniejsze skurcze calego brzucha (a w dzien brzuch twardy jak balon).Dzis w nocy to juz zaczelam je liczyc na telefonie, ale do rana przeszly. Ide dzis tez do lekarza.
Nie chce panikowac,ale to jest dopiero 28tc
Kochana ładuj w siebie magnez i jak masz dostęp do no spa to też. Takie bolesne i tak często to nie jest normalne tym bardziej że to 28 tc.
A u mnie syn robi sobie jaja z matki!!! Cały dzień się nie odzywałprzez niego wrabalam cała paczkę ciastek z czekolada i popytam cola ale nic nie dało. Lobuz dopiero teraz po wypiciu Inki łaskawie delikatnie smyra. A już myślałam że wieczorem zaliczenia 1 wizytę na IP
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Wlasnie wrocilam od lekarza. Posluchali tylko serduszka, KTG nawet nie zrobuili, skoro skurcze mi juz przeszly. No tak to u nas wyglada. Lekarz powiedzial, ze jak bede miala wiecej niz 4 skurcze na godzine, przez ponad godzine, to mam przyjezdzac od razu ( a jesli to w nocy to do szpitala),ale ogolnie to 'You'll doing great' :)Takie to amerykanskie podejscie.
Magnez bralam od poczatku ciazy,ale wlasnie ostatnie kilka dni zapomnialam brac, takze od dzis sie pilnuje i bede ladnie brac.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Jeszcze nie wiem co to skurcz, w ogóle u mnie jakoś ta ciąża sobie idzie poza moim organizmem. Nie miałam żadnych objawów, nie czuję żadnego działania hormonów....nawet ulotki ze szkoły rodzenia o wpływie hormonów na zachowanie i myślenie w ciąży wprawiają mnie w osłupienie...Zaczynam się już martwić czy ja w ogóle urodzę bez wywołania i czy jakkolwiek na mnie zadziałają te hormony...na razie pustynia.
-
Dziewczyny, a jaki magnez bierzecie i ile? Ja w suplemencie ciążowym nie mam żadnego magnezu, biorę sobie 2 tabletki dziennie magne B6, ale skurcze łydek i tak wróciły i wydaje mi się, że to za mało
Czy ginekolog zalecał Wam magnez, czy same jakiś wybierałyście? -
Invis, dlaczego miałaś robione KTG ? (może też głupie pytanie
A o co chodzi dokładnie z tym magnezem, w sensie że w ciąży się bardziej wypłukuje czy jak? -
Madzialenka trzymaj się
dobrze że to skonsultowałaś.
Ja nie mam chyba żadbych skurczów, brzuch zwykle wyluzowany, chyba że rano mam pełny pęcherz i chęć na dwójkę :p po serwisie łazienkowym przechodzino i jak się objem.
Szalejecie z tymi ciastami! Ale czekoladowe to nie moje smaki, ja bym z tego ciacha z czekoladowym spodem zjadła tylko to białeJa lubię ciasta z owocami, drożdżowe, z galaretkami, karmelowe i miodowe
Psotka idąc za twoją radą wstaję tylko boczkiem, faktycznie nie ma co przeciążać mięśni brzucha, i tak mają ciężko.
Słuchajcie byłam dziś na zajęciach z profilaktyki nietrzymania moczu/ćwiczeń mięśni dna miednicy i jestem bardzo zadowolona, bardzo poprawiła mi się świadomość mięśni, które są tak ważne. Że nie tylko mięśnie kegla, ale i głębsze i nauczyłam się je ćwiczyć.
Jeśli macie możliwość to skorzystajcie, to ważne i potrzebne warsztaty.