X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dobre z kawką :) Ja znam temat z innej strony - od montażystów z naszej firmy. Zawsze mają swój prowiant, wodę, a kawy nie piją ;) Oni nigdy się nie upominają, ale część osób próbuje ich częstować, co czasem wprawia ich w zakłopotanie.

Ja z kolei mam taki zwyczaj, że nie proponuję jedzenia, natomiast jak jest kilkugodzinna robota u mnie to proponuję coś do picia. Jedni chcą inni nie. Nie spotkałam się aby ktoś sam się dopominał.

Jak ktoś odda mi coś zgubionego itp. to zawsze się jakoś odwdzięczam - zależnie od rzeczy od czekolady/piwka po flaszeczkę ;) Wyznaję zasadę, że znaleźne się należy i już, czy się ktoś upomni czy nie.

Bujaczki - czytałam :P Mimo to kupiłam, bo wiem że z dzieckiem będę przez większość czasu sama i zwyczajnie nie wyobrażam sobie go ciągle nosić i zabawiać. Kiedyś trzeba się ogarnąć, zrobić pranie, obiad itp. Oczywiście nie zamierzam tam też dziecka trzymać godzinami, nie popadajmy w żadne skrajności :)

Wybraliśmy fotelik samochodowy - nosidło. Recaro Guardia z bazą smartclick. Ktoś wybrał podobnie?

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    A mnie kiedyś ktoś wmawiał, że jestem okropna bo robotnikom obiadów nie proponuję :D

a Ciebie w pracy karmią? mnie nie...więc nie rozumiem pomysłu karmienia i pojenia ekipy która wpada na chwilę coś skręcić.
    Panowie jeszcze z własnym radiem przyszli i pracując musiałam słuchać techno łomotu...też słabe...

Blondik lubi tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata ten przewijak bałabym się zostawić samemu sobie, nie mówiąc o położeniu na nim dziecka, bez wcześniejszego przykręcenia go do ściany kilkoma porządnymi wkrętami. Wygląda niezbyt stabilnie i sugestia o przykręceniu do ściany wydaje mi się baaaaaardzo sensowna. Mam w mieszkaniu płytki regał na książki i też zamierzam go przykręcić bo dziecko może się tego czepić i zrzucić na siebie :/

age.png

age.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak szlam pod prysznic to malego kladlam na dywaniku kolo wanny :).

MIETATA - mowisz ze nie chcesz w scianie wiercic, ale jesli masz w domj komody to radze ci wszystki do sciany przymocowac. Wyobraz sobie co sie stanie jak dziecko (juz wieksze) otworzy dolna szuflade i na nia stanie.....Komody z Ikei to chyba nawet maja taka infirmacje ze trzeba przykrecic.

Blondik lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Aasha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie, jeszcze a propos fotelików - kupujecie "na pasy" czy z baza isofix? My dostaliśmy Maxi Cosy na pasy ale z możliwością dokupienia bazy i sie zastanawiamy nad tym. Niby wydatek spory, ale jak dziecku zmienimy fotelik na większy to baza w dalszym ciagu zostaje ta sama. Wiec tak czy siak to wydatek na kilka lat, a w testach bezpieczeństwa lepiej wypadają foteliki z baza; poza tym wydaje sie to wygodniejsze rozwiazanie. Chętnie poznam Wasze opinie :)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • mietata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka, ale masz ten regał u siebie? czy mówisz na podstawie fotki. No właśnie sprawdzałam wytrzymałość, kładłam się na tym przewijaku jednym słowiem i było ok.

• Invis Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka- my mamy fotelik Recaro, ale Privia. I z bazą, chyba jedyną jaka do niego pasowała. Dokładnie TAKI- KLIK.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy tez jakim tonem zapytali o kawę czy wprost sobie zażyczyli. Ja ogólnie nie widzę nic z tym złego żeby zrobić kawę czy herbatę.
    Co do przewijaka tez mi się wydaje, ze dla bezpieczeństwa lepiej przykręcić do ściany.
    My fotelika jeszcze nie mamy. Dziewczyny które kupiły podzielcie się swoimi wyborami :) i czy kupowaliście tez bazę?

wichrowe_wzgórza, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi akurat bardzo bliskie jest podejście agagaga. Leżaczek posiadamy, bo dostaliśmy go w prezencie. Całe szczęście darczyńcy chociaż zainteresowali się i wgłębili w temat. Nigdy jednak korzystaliśmy z funkcji bujania i wibracji. Raczej łóżeczko przenośne.
    Co do noszę ja dziecka i zabawiania go na okrągło to zdecydowana przesada. U nas synek spędzał mnóstwo czasu na podłodze, a ja spokojnie mogłam ogarnąć siebie, mieszkanie, poczytać i poćwiczyć. Serio. Podłoga i jedna, dwie zabawki naprawdę potrafią zająć malucha.
    Zostawałam z dzieckiem sama na każdy weekend. Męża nie było od piątku do niedzieli w nocy. Poza tym sporo pracuje.
    Ale nie można zapominać o tzw. hajnidach, dzieciach bardzo wymagających. Wtedy niestety nie działają ani bujaczki, ani inne wymyślne cuda.

MarthaA lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Holibka- my mamy fotelik Recaro, ale Privia. I z bazą, chyba jedyną jaka do niego pasowała. Dokładnie TAKI- KLIK.
    Guardia powstała na bazie privia, więc to jakby ten sam model.
    Oba super.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Invis Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No baza Isofix to bez wątpienia nie tylko wygoda, ale większe bezpieczeństwo. U nas raczej ta baza będzie tylko do tego fotelika a później trzeba będzie pomyśleć nad innym. No ale trudno. Z Maxi Cosi była baza ktora później posluzylaby także na nastepny wiekszy fotelik, ale on był tylko przodem do kierunku jazdy, dlatego odpada u nas. Wolę dołożyć ale kupić cos bezpieczniejszego.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    Własnie, jeszcze a propos fotelików - kupujecie "na pasy" czy z baza isofix? My dostaliśmy Maxi Cosy na pasy ale z możliwością dokupienia bazy i sie zastanawiamy nad tym. Niby wydatek spory, ale jak dziecku zmienimy fotelik na większy to baza w dalszym ciagu zostaje ta sama. Wiec tak czy siak to wydatek na kilka lat, a w testach bezpieczeństwa lepiej wypadają foteliki z baza; poza tym wydaje sie to wygodniejsze rozwiazanie. Chętnie poznam Wasze opinie :)

My kupujemy z bazą, bo ten fotelik jest do 13kg, a kolejne foteliki pasują do tej bazy. Mamy wąski garaż i samo wyjęcie fotelika będzie gimnastyką, a co dopiero przekładanie pasów za każdym razem. Z bazą wydaje mi się też całość solidniejsza, widziałam w sklepie i porównywałam jeden i drugi sposób mocowania.

Mietata nie mam tego regału, mówię na podstawie zdjęcia. A ścian nie żałuj, i tak po 3-4 latach będziecie robić gruntowne malowanie po odbitych wszędzie paluszkach, o ubitych kantach od zabawek nie wspomnę :D A próbowałaś go pociągnąć, szarpnąć, tak mniej więcej nieco wyżej niż na wysokości twoich kolan?

age.png

age.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przewijak chcę potem przestawić w inne miejsce, więc będę go raczej w tej formie używać przez pierwsze pół roku, może ciut dłużej, potem zmieniam go w regał i idzie w inne miejsce. Nie jesteśmy jeszcze na etapie stawania na szufladach i zabepzieczania mebli przed chodzącym dzieckiem, tym zajmiemy się później.

• mietata Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle ja mam chyba dziś mega pecha. Zmieniłam datę dostawy przesyłki w dpd specjalne na dzień kiedy jestem w domu, mają w systemie taką opcję, a wyobraźcie sobie, że dowiedziałam się, że kurier sam sobie zmienił datę ze środy na piątek! Bez mojej wiedzy i bez wiedzy centrali....i czego się spodziewa, że mu podziękuję? W piątek to ja wyjeżdżam, jutro jestem w pracy, niech się kula teraz za mną z tą przesyłką.
    Poziom mojej irytacji jest dziś mega wysoko, cholery można dostać z tymi ludźmi...

• Invis Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Guardia powstała na bazie privia, więc to jakby ten sam model.
    Oba super.

Moremi, czy orientujesz się czy do tej bazy dokupię później większy fotelik? Pani w sklepie chyba mówiła że nie, ale tyle tego oglądaliśmy że już nie jestem pewna.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata mnie w pracy poili kawą, herbatą i wodą :D i jeszcze czasem ciastkami albo bakaliami dokarmiali :D Także chyba dlatego i ja mam zwyczaj częstowania :D Ale z tym radyjkiem to przegięli, ja bym ich raczej o to pogoniła :D

Moremi, Invis ja wybrałam Guardię ze względu na ten daszek, bo jednak najwięcej noszenia malucha będzie pewnie w jesienno-zimowych miesiącach, w lecie będzie fajnie zadaszał od słońca, a funkcję chyba są takie same jednego i drugiego modeli.

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata, jesli chodzi o ikeę i mocowanie do ściany to oni obligatoryjnie każą mocować każdy regał, szafę, komodę czy właśnie przewijak. To taki trochę ich dupochron, nikt im nie zarzuci, że ich mebel na kogoś spadł, krzywdę zrobił itp. W każdej instrukcji to zalecają.

• mietata Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja wiem że zalecają i to dupochron, pytałam po prostu o rzeczywistość, jak u was ten regał wygląda i jak z jego stabilnością :) bo czytałam że niektóre z was na tę serię się decydowały.

• moremi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, niestety nie orientuję się, ale możesz zapytać u konsultanta tylem.pl.
    Daszek to też dla mnie zbędny gadżet, bo... w nosidle tylko przenosiliśmy z samochodu do domu, a w samochodzie akurat musi być złożony. Tym samym jest on raczej dla tych, którzy korzystają z niego zamiast gondoli.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Mietata mnie w pracy poili kawą, herbatą i wodą :D i jeszcze czasem ciastkami albo bakaliami dokarmiali :D Także chyba dlatego i ja mam zwyczaj częstowania :D Ale z tym radyjkiem to przegięli, ja bym ich raczej o to pogoniła :D
    Hihihi! Mnie w pracy też częstują, Dyrowi zdarza się zadzwonić jak wraca do siedziby z miasta z pytaniem czy przywieźć frytki albo pizzę albo czy lody śmietankowe czy czekoladowe kupić :D ale my w ogóle mamy taki tryb, że o 10:00 wszyscy jemy śniadanie a o 13:00 wszyscy piją kawkę/herbatę. Aaa, no a o 8:00 mamy odprawę - też przy kawce. Taka robota ;)
    A za techniawę też bym gonila!

‹‹ 770 771 772 773 774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ