X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dretwieje tylko jak na niej leze. W poprzedniej ciazy mialam silne skurcze lydek i dretwienie wszystkiego :p.

A was tez dziecko kopie w lozko? :D nawet jak leze na boku to on kopie wten bok akurat

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używana chusta lepsza od nowej :) Ona

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używana chusta lepsza od nowej :)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, mi nic nie drętwieje.
    Dziecko w nocy się rusza, ale nie mocniej niż w ciągu dnia. Do żeber daleko.
    Leżeć mogę w każdej pozycji - nie mam duszności.
    No ale każdy ma swoje dolegliwości..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara mój ma też taki nawyk jak kopię to częściej w bok na którym leżę :D od razu myślę że mu nie wygodnie i się przekrecam

sara9555 lubi tę wiadomość

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi ciekawe czy ktos w ogole ten twoj tekst o bujaczkach przeczytal ;). Dla mnie wsadzanie dziecka codziennie do takiego wygietego siedzonka zdaje sie nie byc dobre tak jak mowia fizjoterapeuci. Na plasko najlepiej.

moremi, wichrowe_wzgórza, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara9555 wrote:
    Mi dretwieje tylko jak na niej leze. W poprzedniej ciazy mialam silne skurcze lydek i dretwienie wszystkiego :p.

A was tez dziecko kopie w lozko? :D nawet jak leze na boku to on kopie wten bok akurat
    Taaaaak, ja tak mam :D przekręcam sie wtedy bo mam wrażenie, ze gniote mała :)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara9555 - o tak mnie mala non stop w lozko kopie :) zawsze jak leze na boku to sie tam strasznie pcha a czasem mam wrazenie jakby chciala przejsc na plecy ;)

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was zdecydowała sie na Chicco Next2me ? Ja byłam prawie zdecydowana na snuzpod, ale znalazłam porównanie tych dwoch łóżeczek i w zasadzie pod względem funkcjonalności chyba jednak bardziej pasuje nam chicco. Chcemy jeszcze oblukac na zywo. Jakie sa wasze wrażenia na temat tej dostawki? Czy faktycznie prześcieradła trzeba dokupować konkretnie tej marki? Co dokupowalyscie do tego łóżeczka oprócz prześcieradeł? (Widziałam jakieś dodatkowe gadżety, pytanie co jest faktycznie potrzebne)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka ja przeczytałam! :D
    Akurat nie planowałam wogóle zakupu/posiadania leżaczka-bujaczka, ale szwagierka zaproponowała, a mąż przywiózł. A jak go poinformowałam, że dziecko nie powinno w czymś takim przebywać zbyt długo, to stwierdził, że jej synowie siedzieli w tym prawie cały czas i nic im nie ma.
    No cóż, będzie stał używany sporadycznie :) Lub będzie po prostu zbierał kurz :D

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was zdecydowała sie na Chicco Next2me ? Ja byłam prawie zdecydowana na snuzpod, ale znalazłam porównanie tych dwoch łóżeczek i w zasadzie pod względem funkcjonalności chyba jednak bardziej pasuje nam chicco. Chcemy jeszcze oblukac na zywo. Jakie sa wasze wrażenia na temat tej dostawki? Czy faktycznie prześcieradła trzeba dokupować konkretnie tej marki? Co dokupowalyscie do tego łóżeczka oprócz prześcieradeł? (Widziałam jakieś dodatkowe gadżety, pytanie co jest faktycznie potrzebne)

My mamy dostawke Chicco Next2me. Trudno cokolwiek powiedzieć o użytkowaniu jeszcze, ale stoi i czeka. Wizualnie podoba mi się bardzo (i nie tylko mi, juz mam kilka chętnych osob do odkupienia jej jak juz nam nie będzie potrzebna!) no i jest zdecydowanie większa niż tradycyjna kołyska, dostawka czy kosz Mojżesza. Co jest dużym plusem.

Przyjaciółka szyje mi 2 bawelniane przescieradelka na gumce do tej dostawki, bo oprócz tych firmowych rzeczywiście nie mogłam żadnych znaleźć w tym wymiarze.

Oprocz przescieradelek będę miała do niego tylko jeden kocyk do spania i tyle :) albo może w samym spiworku dzidziek będzie w tym spal, zobaczymy.

Aasha lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to finskie pudełko brzmi dla mnie jak żart :) no wybaczcie :D to równie dobrze można zorganizować jakiś zwykly karton i kawałek 5cm materaca (ciekawe co to za rewelacyjny materac...) zamiast przepłacać, olaboga, 219 zł. To ma jakieś wyjątkowe właściwości, ze kawałek kartonu pod super nazwą "fińskie pudełko" tyle kosztuje? No, oprocz tego, ze można do niej zapakować rzeczy w czasie podróży! :D czego to ludzie nie wymyślą...

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie dziewczyny przestało przekręcanie działać. Jak zmienię na drugi bok to on też przepełza na drugą stronę i kopie w drugi, więc dałam sobie spokój :D Ale ostatnio jak zasypiałam (niby na brzuchu, ale zginałam nogę w kolanie i opierałam się na kolanie żeby nie uciskać brzucha), a on mnie kopnął to tak się przestraszyłam.. bo mój mnie po żebrach już kopie i kopniaki są już maksymalnie silne.
    Ale już nie umiem tak leżeć. Brzuch za duży i ciężko oprzeć się na nodze :P

Tej nocy zaczęło się kopanie taty po plecach. Ale długo to nie trwało, bo wywaliłam go z łóżka :P Zaczął mi przeszkadzać haha. Nie było miejsca :P

• moremi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Moremi ciekawe czy ktos w ogole ten twoj tekst o bujaczkach przeczytal ;). Dla mnie wsadzanie dziecka codziennie do takiego wygietego siedzonka zdaje sie nie byc dobre tak jak mowia fizjoterapeuci. Na plasko najlepiej.
    Sądząc po wpisach i wyborach, to nie :D
    Ale przecież każdy dokonuje wyborów świadomie ;)

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • mietata Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżaczek kupujemy właśnie jako takie chwilowe wytchnienie, odłożenie dziecka np w łazience podczas mojego prysznica etc. nie będzie w tym leżał godzinami :) a nie wszędzie można dziecko w chuście zabrać...

Słuchajcie mi już szczęka opadła, panowie z Ikei wymyslili sobie ze mam im kawkę zrobić, chłopaki po 20 pare lat, no chyba sobie żarty robią. Serio ciekawe gdybym była facetem to też by sobie zażyczyli jeszcze ciasteczek...Co się z tymi ludźmi dzieje? przychodzą do pracy a ja mam ich obsłużyć i kubeczki po nich pomyć?
    Powiedziałam imże w ciąży jestem...to chyba widać i kawy nie posiadam bo nie piję, a na dole są super kawiarnie, polecam....ręce opadają. Ja do tego jestem w pracy, tzn siedzę przy stolę i pracuję bo specjalnie dziś przełożyłam dyżur żeby na tym montażu być, co nie znaczy że siedzę w domu i ciastka piekę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 09:23

Invis, Pani Moł, Mamatobe♥, Blondik lubią tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA92 wrote:
    PsotkaKotka ja przeczytałam! :D
    Akurat nie planowałam wogóle zakupu/posiadania leżaczka-bujaczka, ale szwagierka zaproponowała, a mąż przywiózł. A jak go poinformowałam, że dziecko nie powinno w czymś takim przebywać zbyt długo, to stwierdził, że jej synowie siedzieli w tym prawie cały czas i nic im nie ma.
    No cóż, będzie stał używany sporadycznie :) Lub będzie po prostu zbierał kurz :D

Hehe mnie się babcia pytała, czemu dzieci teraz nagle nie można wsadzać w chodziki. Jak wytłumaczyłam mniej więcej o co chodzi to i tak stwierdziła, że ktoś tam był wsadzany i żyje i nie ma krzywych nóg :D

U mnie dziś "3" z przodu :)

Pani Moł, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Leżaczek kupujemy właśnie jako takie chwilowe wytchnienie, odłożenie dziecka np w łazience podczas mojego prysznica etc. nie będzie w tym leżał godzinami :) a nie wszędzie można dziecko w chuście zabrać...

Słuchajcie mi już szczęka opadła, panowie z Ikei wymyslili sobie ze mam im kawkę zrobić, chłopaki po 20 pare lat, no chyba sobie żarty robią. Serio ciekawe gdybym była facetem to też by sobie zażyczyli jeszcze ciasteczek...Co się z tymi ludźmi dzieje? przychodzą do pracy a ja mam ich obsłużyć i kubeczki po nich pomyć?
    Powiedziałam imże w ciąży jestem...to chyba widać i kawy nie posiadam bo nie piję, a na dole są super kawiarnie, polecam....ręce opadają. Ja do tego jestem w pracy, tzn siedzę przy stolę i pracuję bo specjalnie dziś przełożyłam dyżur żeby na tym montażu być, co nie znaczy że siedzę w domu i ciastka piekę...
    "A panom za picie kawki płacą?" albo "Panowie przyszli pracować, czy kawkę pić"- z taką miną, że wiedzieliby, że kawki nie będzie. Jak ktoś do mnie przychodzi pracować to ja mu pikniku nie szykuję. Mają pracować

• moremi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    A to finskie pudełko brzmi dla mnie jak żart :) no wybaczcie :D to równie dobrze można zorganizować jakiś zwykly karton i kawałek 5cm materaca (ciekawe co to za rewelacyjny materac...) zamiast przepłacać, olaboga, 219 zł. To ma jakieś wyjątkowe właściwości, ze kawałek kartonu pod super nazwą "fińskie pudełko" tyle kosztuje? No, oprocz tego, ze można do niej zapakować rzeczy w czasie podróży! :D czego to ludzie nie wymyślą...
    Proszę znajdź ładny karton w tych wymiarach za mniej niż 200 zł i zwróć uwagę, że musi być na tyle sztywny, by wytrzymać wagę nawet 7-8kg dziecka. Wychodziłam z podobnego założenia i jak zaczęłam szukać alternatywy, to się zaskoczyłam.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • mietata Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Sądząc po wpisach i wyborach, to nie :D
    Ale przecież każdy dokonuje wyborów świadomie ;)

no jasne, kobiety decydują się na cesarkę na życzenie, karmienie mm i wiele innych rzeczy które teoretycznie uznać można za niekoniecznie idealne dla dziecka. Ich życie, co nie znaczy, że nie czytają postów ;)
    Też nie dajmy się zwariować. w foteliku samochodowym dziecko też może byc max 2h, nie widzę zatem problemu żeby kilkanaście minut mogło być w leżaczku kiedy nie ma innego wyjścia. Wszystko z umiarem.

nie ma idealnego wychowania i obsługi dziecka, możan martwić się o jego bezpieczeństwo kupując super fotelik samochodowy, kłaść na płasko, ubierając w ekobawełnę a potem napchać danonkami i parówkami z mom i świecić tabletem po oczach....wariacje na temat dowolne ;)

Pani Moł, Katarzyna87, pako_mrrr, Majblanca, Blondik lubią tę wiadomość

• mietata Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara9555 wrote:
    "A panom za picie kawki płacą?" albo "Panowie przyszli pracować, czy kawkę pić"- z taką miną, że wiedzieliby, że kawki nie będzie. Jak ktoś do mnie przychodzi pracować to ja mu pikniku nie szykuję. Mają pracować

no mi szczena opadła, z takimi oczami na nich, że co proszę? kawkę? i to jeden, a potem drugi, który nie słyszał mojej odpowiedzi....
    Niestety młode chłopaki a wychowane na buców, także dziewczyny oprócz obsługi dziecka pamiętajmy żeby je też wychować na kulturalnych ludzi, bo widać, że społeczeństwo chamieje i bezczelne na maksa się robi...

‹‹ 768 769 770 771 772 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ