Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Moremi ciekawe czy ktos w ogole ten twoj tekst o bujaczkach przeczytal
. Dla mnie wsadzanie dziecka codziennie do takiego wygietego siedzonka zdaje sie nie byc dobre tak jak mowia fizjoterapeuci. Na plasko najlepiej.
moremi, wichrowe_wzgórza, Sunshine_111 lubią tę wiadomość
-
sara9555 wrote:Mi dretwieje tylko jak na niej leze. W poprzedniej ciazy mialam silne skurcze lydek i dretwienie wszystkiego :p.
A was tez dziecko kopie w lozko?nawet jak leze na boku to on kopie wten bok akurat
przekręcam sie wtedy bo mam wrażenie, ze gniote mała
-
Dziewczyny, czy któraś z Was zdecydowała sie na Chicco Next2me ? Ja byłam prawie zdecydowana na snuzpod, ale znalazłam porównanie tych dwoch łóżeczek i w zasadzie pod względem funkcjonalności chyba jednak bardziej pasuje nam chicco. Chcemy jeszcze oblukac na zywo. Jakie sa wasze wrażenia na temat tej dostawki? Czy faktycznie prześcieradła trzeba dokupować konkretnie tej marki? Co dokupowalyscie do tego łóżeczka oprócz prześcieradeł? (Widziałam jakieś dodatkowe gadżety, pytanie co jest faktycznie potrzebne)
-
PsotkaKotka ja przeczytałam!
Akurat nie planowałam wogóle zakupu/posiadania leżaczka-bujaczka, ale szwagierka zaproponowała, a mąż przywiózł. A jak go poinformowałam, że dziecko nie powinno w czymś takim przebywać zbyt długo, to stwierdził, że jej synowie siedzieli w tym prawie cały czas i nic im nie ma.
No cóż, będzie stał używany sporadycznieLub będzie po prostu zbierał kurz
-
Aasha wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was zdecydowała sie na Chicco Next2me ? Ja byłam prawie zdecydowana na snuzpod, ale znalazłam porównanie tych dwoch łóżeczek i w zasadzie pod względem funkcjonalności chyba jednak bardziej pasuje nam chicco. Chcemy jeszcze oblukac na zywo. Jakie sa wasze wrażenia na temat tej dostawki? Czy faktycznie prześcieradła trzeba dokupować konkretnie tej marki? Co dokupowalyscie do tego łóżeczka oprócz prześcieradeł? (Widziałam jakieś dodatkowe gadżety, pytanie co jest faktycznie potrzebne)
My mamy dostawke Chicco Next2me. Trudno cokolwiek powiedzieć o użytkowaniu jeszcze, ale stoi i czeka. Wizualnie podoba mi się bardzo (i nie tylko mi, juz mam kilka chętnych osob do odkupienia jej jak juz nam nie będzie potrzebna!) no i jest zdecydowanie większa niż tradycyjna kołyska, dostawka czy kosz Mojżesza. Co jest dużym plusem.
Przyjaciółka szyje mi 2 bawelniane przescieradelka na gumce do tej dostawki, bo oprócz tych firmowych rzeczywiście nie mogłam żadnych znaleźć w tym wymiarze.
Oprocz przescieradelek będę miała do niego tylko jeden kocyk do spania i tylealbo może w samym spiworku dzidziek będzie w tym spal, zobaczymy.
Aasha lubi tę wiadomość
-
A to finskie pudełko brzmi dla mnie jak żart
no wybaczcie
to równie dobrze można zorganizować jakiś zwykly karton i kawałek 5cm materaca (ciekawe co to za rewelacyjny materac...) zamiast przepłacać, olaboga, 219 zł. To ma jakieś wyjątkowe właściwości, ze kawałek kartonu pod super nazwą "fińskie pudełko" tyle kosztuje? No, oprocz tego, ze można do niej zapakować rzeczy w czasie podróży!
czego to ludzie nie wymyślą...
Katarzyna87 lubi tę wiadomość
-
No u mnie dziewczyny przestało przekręcanie działać. Jak zmienię na drugi bok to on też przepełza na drugą stronę i kopie w drugi, więc dałam sobie spokój
Ale ostatnio jak zasypiałam (niby na brzuchu, ale zginałam nogę w kolanie i opierałam się na kolanie żeby nie uciskać brzucha), a on mnie kopnął to tak się przestraszyłam.. bo mój mnie po żebrach już kopie i kopniaki są już maksymalnie silne.
Ale już nie umiem tak leżeć. Brzuch za duży i ciężko oprzeć się na nodze
Tej nocy zaczęło się kopanie taty po plecach. Ale długo to nie trwało, bo wywaliłam go z łóżkaZaczął mi przeszkadzać haha. Nie było miejsca
-
PsotkaKotka wrote:Moremi ciekawe czy ktos w ogole ten twoj tekst o bujaczkach przeczytal
. Dla mnie wsadzanie dziecka codziennie do takiego wygietego siedzonka zdaje sie nie byc dobre tak jak mowia fizjoterapeuci. Na plasko najlepiej.
Ale przecież każdy dokonuje wyborów świadomie-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Leżaczek kupujemy właśnie jako takie chwilowe wytchnienie, odłożenie dziecka np w łazience podczas mojego prysznica etc. nie będzie w tym leżał godzinami
a nie wszędzie można dziecko w chuście zabrać...
Słuchajcie mi już szczęka opadła, panowie z Ikei wymyslili sobie ze mam im kawkę zrobić, chłopaki po 20 pare lat, no chyba sobie żarty robią. Serio ciekawe gdybym była facetem to też by sobie zażyczyli jeszcze ciasteczek...Co się z tymi ludźmi dzieje? przychodzą do pracy a ja mam ich obsłużyć i kubeczki po nich pomyć?
Powiedziałam imże w ciąży jestem...to chyba widać i kawy nie posiadam bo nie piję, a na dole są super kawiarnie, polecam....ręce opadają. Ja do tego jestem w pracy, tzn siedzę przy stolę i pracuję bo specjalnie dziś przełożyłam dyżur żeby na tym montażu być, co nie znaczy że siedzę w domu i ciastka piekę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 09:23
Invis, Pani Moł, Mamatobe♥, Blondik lubią tę wiadomość
-
IZA92 wrote:PsotkaKotka ja przeczytałam!
Akurat nie planowałam wogóle zakupu/posiadania leżaczka-bujaczka, ale szwagierka zaproponowała, a mąż przywiózł. A jak go poinformowałam, że dziecko nie powinno w czymś takim przebywać zbyt długo, to stwierdził, że jej synowie siedzieli w tym prawie cały czas i nic im nie ma.
No cóż, będzie stał używany sporadycznieLub będzie po prostu zbierał kurz
Hehe mnie się babcia pytała, czemu dzieci teraz nagle nie można wsadzać w chodziki. Jak wytłumaczyłam mniej więcej o co chodzi to i tak stwierdziła, że ktoś tam był wsadzany i żyje i nie ma krzywych nóg
U mnie dziś "3" z przoduPani Moł, Katarzyna87 lubią tę wiadomość
👧 2017
👧 2021
👶 2022 -
mietata wrote:Leżaczek kupujemy właśnie jako takie chwilowe wytchnienie, odłożenie dziecka np w łazience podczas mojego prysznica etc. nie będzie w tym leżał godzinami
a nie wszędzie można dziecko w chuście zabrać...
Słuchajcie mi już szczęka opadła, panowie z Ikei wymyslili sobie ze mam im kawkę zrobić, chłopaki po 20 pare lat, no chyba sobie żarty robią. Serio ciekawe gdybym była facetem to też by sobie zażyczyli jeszcze ciasteczek...Co się z tymi ludźmi dzieje? przychodzą do pracy a ja mam ich obsłużyć i kubeczki po nich pomyć?
Powiedziałam imże w ciąży jestem...to chyba widać i kawy nie posiadam bo nie piję, a na dole są super kawiarnie, polecam....ręce opadają. Ja do tego jestem w pracy, tzn siedzę przy stolę i pracuję bo specjalnie dziś przełożyłam dyżur żeby na tym montażu być, co nie znaczy że siedzę w domu i ciastka piekę... -
Invis wrote:A to finskie pudełko brzmi dla mnie jak żart
no wybaczcie
to równie dobrze można zorganizować jakiś zwykly karton i kawałek 5cm materaca (ciekawe co to za rewelacyjny materac...) zamiast przepłacać, olaboga, 219 zł. To ma jakieś wyjątkowe właściwości, ze kawałek kartonu pod super nazwą "fińskie pudełko" tyle kosztuje? No, oprocz tego, ze można do niej zapakować rzeczy w czasie podróży!
czego to ludzie nie wymyślą...
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
moremi wrote:Sądząc po wpisach i wyborach, to nie
Ale przecież każdy dokonuje wyborów świadomie
no jasne, kobiety decydują się na cesarkę na życzenie, karmienie mm i wiele innych rzeczy które teoretycznie uznać można za niekoniecznie idealne dla dziecka. Ich życie, co nie znaczy, że nie czytają postów
Też nie dajmy się zwariować. w foteliku samochodowym dziecko też może byc max 2h, nie widzę zatem problemu żeby kilkanaście minut mogło być w leżaczku kiedy nie ma innego wyjścia. Wszystko z umiarem.
nie ma idealnego wychowania i obsługi dziecka, możan martwić się o jego bezpieczeństwo kupując super fotelik samochodowy, kłaść na płasko, ubierając w ekobawełnę a potem napchać danonkami i parówkami z mom i świecić tabletem po oczach....wariacje na temat dowolnePani Moł, Katarzyna87, pako_mrrr, Majblanca, Blondik lubią tę wiadomość
-
sara9555 wrote:"A panom za picie kawki płacą?" albo "Panowie przyszli pracować, czy kawkę pić"- z taką miną, że wiedzieliby, że kawki nie będzie. Jak ktoś do mnie przychodzi pracować to ja mu pikniku nie szykuję. Mają pracować
no mi szczena opadła, z takimi oczami na nich, że co proszę? kawkę? i to jeden, a potem drugi, który nie słyszał mojej odpowiedzi....
Niestety młode chłopaki a wychowane na buców, także dziewczyny oprócz obsługi dziecka pamiętajmy żeby je też wychować na kulturalnych ludzi, bo widać, że społeczeństwo chamieje i bezczelne na maksa się robi...