X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • MarthaA Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Co do noszę ja dziecka i zabawiania go na okrągło to zdecydowana przesada. U nas synek spędzał mnóstwo czasu na podłodze, a ja spokojnie mogłam ogarnąć siebie, mieszkanie, poczytać i poćwiczyć. Serio. Podłoga i jedna, dwie zabawki naprawdę potrafią zająć malucha.

U nas było tak samo. Przez to, że spędzali czas na podłodze (mata lub kocyk) szybko zaczęli się przemieszczać...pełzać, raczkować i chodzić. Nasi synowie obeszli się bez bujaczka i chodzika, a wcale nie chodziliśmy brudni i głodni, bo nie można było zrobić obiadu albo wykąpać się.

moremi lubi tę wiadomość

2kljles1dksgkw96.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis nie mam pojęcia jak z tym mocowaniem :/ próbowałam znaleźć info na stronie, ale nie potrafiłam tego ogarnąć.

age.png

age.png
  • MarthaA Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara9555 wrote:
    Mi dretwieje tylko jak na niej leze. W poprzedniej ciazy mialam silne skurcze lydek i dretwienie wszystkiego :p.

A was tez dziecko kopie w lozko? :D nawet jak leze na boku to on kopie wten bok akurat

Mam tak przy zasypianiu i ciężko mi znaleźć wygodną pozycję. Przez to chyba ostatnie noce budzę się z zadyszką, jakbym kilka kilometrów przeszła.

2kljles1dksgkw96.png
  • MarthaA Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł, dokładnie. Ikea się zabezpiecza. Dotyczy to również firm farmaceutycznych, które na każdej ulotce piszą o skutkach ubocznych danego lekarstwa, i przeważnie jest tam całkiem spora litania, ze śmiercią włącznie. I jak przyjdzie co do czego, to przecież OSTRZEGALI.

2kljles1dksgkw96.png
  • mamut89 Debiutantka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, można dołączyć? :) będę szczęśliwą mamą, jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem 28 listopada :) będzie to moje pierwsze szczęście i już nie mogę się trochę doczekać :) staraliśmy się z mężem o ten mały cud 16 długich cykli i w końcu się udało :D

Pani Moł, Majblanca, agagaga, antonna, Mamatobe♥, Asia_89 lubią tę wiadomość

vgeyk9s.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaarthaA no zobaczymy jak to u nas będzie, może bujak nie będzie używamy, a może będzie potrzebny. Wiele osób mi polecało, dlatego się skusiłam :)
    Swoją drogą ciekawe jak mój maluch będzie pełzał po podłodze z moim psem :D

Dziś też słabo spałam i też mnie mały kopał "w łóżko" ;] zasnęłam w końcu na półsiedząco.

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamut! :)
    Co tam masz w brzuszku?

• mamut89 Debiutantka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie siedzi mała Jagódka :D

wichrowe_wzgórza, Biedroneczka83, Asia_89 lubią tę wiadomość

vgeyk9s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamut89 wrote:
    u mnie siedzi mała Jagódka :D
    O! A apetyt na jagody dopisuje?? Bo ja mam Oliwkę i oliwki wcinam jak oszalała :)

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    a Ciebie w pracy karmią? mnie nie...więc nie rozumiem pomysłu karmienia i pojenia ekipy która wpada na chwilę coś skręcić.
    Panowie jeszcze z własnym radiem przyszli i pracując musiałam słuchać techno łomotu...też słabe...

Ekspresy do kawy są. I baniaki z wodą...
    A myślałam, że mnie wszystko wnerwia. Widać resztki tolerancji zachowałam ;)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata, myślę że mocować warto przy chodzącym już dzieciu, albo raczkującym, co się meblem może faktycznie "nakryć". Może jako przewijak i przy pierwszym dziecku będzie to stało stabilnie :) pewnie gdyby po domu biegał dodatkowo dwulatek to by było pewnie konieczne. My szaf jeszcze nie mocowaliśmy, ale będzie trzeba to zrobić, sama pamiętam jak za dziecia się wspinałam po półkach, to była super rozrywka...

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    Własnie, jeszcze a propos fotelików - kupujecie "na pasy" czy z baza isofix? My dostaliśmy Maxi Cosy na pasy ale z możliwością dokupienia bazy i sie zastanawiamy nad tym. Niby wydatek spory, ale jak dziecku zmienimy fotelik na większy to baza w dalszym ciagu zostaje ta sama. Wiec tak czy siak to wydatek na kilka lat, a w testach bezpieczeństwa lepiej wypadają foteliki z baza; poza tym wydaje sie to wygodniejsze rozwiazanie. Chętnie poznam Wasze opinie :)
    Jak czytałam to baza i bez bazy to różnica taka, że jedno lepiej znosi uderzenie z przodu a drugie z.boku. a jak się będziesz zderzać to nie wiesz, najlepiej wcale ;)
    Baza fajna jak ciągle wozisz, łatwiej jest. Pasami trzeba się nauczyć dobrze wpinać.
    Ja na razie bez bazy, można przecież zawsze dokupić.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, chwalę się :D Przyszedł właśnie komplet do łóżeczka - poduszka + kocyk. W tym samym wzorze mam też poduszkę motylka. Mam manie na różyczki, hahaha :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0e6ab619aedc.jpg

antonna, Mamatobe♥, Zuza2323, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Hihihi! Mnie w pracy też częstują, Dyrowi zdarza się zadzwonić jak wraca do siedziby z miasta z pytaniem czy przywieźć frytki albo pizzę albo czy lody śmietankowe czy czekoladowe kupić :D ale my w ogóle mamy taki tryb, że o 10:00 wszyscy jemy śniadanie a o 13:00 wszyscy piją kawkę/herbatę. Aaa, no a o 8:00 mamy odprawę - też przy kawce. Taka robota ;)
    A za techniawę też bym gonila!
    Mnie czasem przynoszą to ciastko to sałatkę z bufetu - bo wiedzą, że czasem jestem po uszy zarobiona. To miłe :)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Katarzyna, urodziny mam jutro i też usg, mam nadzieję że będzie ok a nie jakiś kwas.
    Ależ mnie męczą duszności :/

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas raczej od razu z bazą bo my wszędzie jeździmy samochodem i generalnie robimy bardzo dużo kilometrów, z tego dużo po mieście. U nas nawet pies ma swoje pasy i korytko do jazdy ;]
    Do recaro widziałam też śpiworki dedykowane, ciekawe jaka cena.

Pani Moł lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • mamut89 Debiutantka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    O! A apetyt na jagody dopisuje?? Bo ja mam Oliwkę i oliwki wcinam jak oszalała :)

oj najchętniej to bym cały czas jadła, niestety w tym roku to u nas nie bardzo jagody obrodziły, więc musiałam obejść się smakiem :(

jeśli chodzi o fotelik to my bierzemy maxi cosi z bazą, bo tak jak Holibka jesteśmy wiecznie poza domem, więc będzie nam po prostu wygodniej ;)

a macie wybrane już wszystkie wózki?

vgeyk9s.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarthaA wrote:
    Pani Moł, dokładnie. Ikea się zabezpiecza. Dotyczy to również firm farmaceutycznych, które na każdej ulotce piszą o skutkach ubocznych danego lekarstwa, i przeważnie jest tam całkiem spora litania, ze śmiercią włącznie. I jak przyjdzie co do czego, to przecież OSTRZEGALI.

Ale tu akurat Ukea ostrzega slusznie. Jesli sie nue myle to niedawno gdzies jakies dziecko zmarlo bo przygniotla je komoda Makm z Ikeii :/

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, i słyszałam o dziecku na które przewrócił się 50 calowy telewizor...róże wypadki są w domu, trzeba uważać i tyle.

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bez bazy, mało jeździmy - rodzina bardzo blisko, że można przejść się spacerkiem.

Mamut, my mamy kupiony Baby Design Husky

mamut89 lubi tę wiadomość

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
‹‹ 771 772 773 774 775 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ