X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kameelka :)
    Przy okazji - pocieszające co piszesz z tą szyjką. No ale skoro lekarz mówi że takie skrócenie u mnie jest normalne i długość szyjki na ten etap ok, to co ja wymyślam :P

Umieram z gorąąąącaaaaa. I czekam na matkę i teściową :P

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • mietata Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z zabawek dla dzicka mamy kota, kontrastowy, interaktywny, grzeje jak termofor, mruczy jak szumiś i w ogóle 100 w 1 :)

wichrowe_wzgórza, Zuza2323, agagaga lubią tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie wracam z pracy, wpadlam pozalatwiac pare spraw, przekazac obowiazki... i najlepsze jest to, ze czekal na mnie sliczny prezent kocyk i spiwor do wozka la millou. Akurat ani kocyka, ani spiworka nie mialam wiec trafiony prezent :) a i dodatkiwo jeszcze taki gumowy gryzaczek zyrafka sophie. Tez fajny tylko cos mi swita, ze byla jakas afera, ze te zyrafki strasznie plesnialy w srodku i w ogole byly skladowiskiem bakterii, kojarzycie?

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o zabawki to Mr.B jest pierwszy na mojej liście później szumiś a następnie żyrafka sophie :D
    Charlutek nie słyszałam o niczym takim.

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do foteli uszakow to sa one piekne i bardzo mi sie podobaja te z IKEA- szczegolnie z nowej kolekcji w takie palmowe liscie, ale do karmienia wydaje mi sie lepszy taki so troche sie rusza/sprezynuje. My mamy dwa fotele z IKEA POANG z podnuszkiem i sa bardzo fajne, pozatym ma tez taki typowo Amerykanski rozkladany ogromny fotel 'lazyboy' i to pewnie w nim bede karmic.Ale w nocy to mysle, ze normalnie w lozku na lezaco.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• moremi Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek wrote:
    Ja wlasnie wracam z pracy, wpadlam pozalatwiac pare spraw, przekazac obowiazki... i najlepsze jest to, ze czekal na mnie sliczny prezent kocyk i spiwor do wozka la millou. Akurat ani kocyka, ani spiworka nie mialam wiec trafiony prezent :) a i dodatkiwo jeszcze taki gumowy gryzaczek zyrafka sophie. Tez fajny tylko cos mi swita, ze byla jakas afera, ze te zyrafki strasznie plesnialy w srodku i w ogole byly skladowiskiem bakterii, kojarzycie?
    Kojarzycie. Okazało się, że były nieprawidłowo czyszczone - niezgodnie z instrukcją. Ich nie można zanurzać w wodzie, nie można wody nalewać do środka itp.
    Podobnie jest dzieje się z gumowymi zabawkami do kąpieli. A że nie da się ich osuszyć, to zwyczajnie trzeba wywalić.

Jeżeli chodzi o zabawki, to myślę o mobile, ale to na późniejszy okres. Na początek myślę raczej o zabawkach dla siebie. A więc książki, książki, książki. Jakoś kojarzę, że sporo czasu spędziłam w łóżku na karmieniu ;)

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Majblanca Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez myślałam o worku sako.. Ale kurcze wygramolenie sie z niego jest dosc kłopotliwe a z dzieckiem to rzeczywiscie moze byc niemożliwe.

Dziewczyny co myślicie o płynach do plukania dla niemowlakow. Ubranka wybralam tylko w plynie do prania. Ale ręczniki dla malego zrobiły sie dosc twarde i tak sie zastanawiam czy moze kupic płyn do zmiekczania dla niemowlat np. Z JELP lub Lovelli. Boje sie tylko uczulenia bo recznik jest blisko ciałka bardzo. Polozna mowila ze bez plynu do plukania prac i ubranka tak zrobilam ale kurcze te reczniki takie sztywne ze zgłupialam. Co myslicie albo jakie macie doświadczenia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 17:12

m3sxyx8ddvq77ovr.png

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszly moje wyniki 3 godzinnego testu glokozy. Mialam tylko podwyzszony wynik po 2 h, a zeby zdiagnozwoac cukrzyce to musza byc 2 pomiary podwyzszone.No ale i tak jestem w zawieszeniu, bo musze powtorzyc cale badanie za miesiac.

[*] 5/6 tc listopad 2016

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno, co do skurczy, ja ostatnio czytalam, ze sa tez skurcze Alvareza (od polowy ciazy i wlasnie w dole brzucha) - czyli tak jak u mnie od polowy ciazy do teraz, a Braxtona-Hixa to sa od gory brzucha - tak jak mialam w poprzednie dwie noce.

Wczorj zaczelam spowrotemlykac magnez i jeszcze wzielam no-spe, te noc super przespalam, zadnych skurczy B-H. Oby tak dalej.

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Paulina099 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy ten worek i faktycznie na początku jest fajny. Ale po jakimś czasie się ugniata. Kupilismy 2 raz ten granulat (ale jakiś tańszy z allegro bo chcieliśmy przyoszczędzić :/) i to jest dopiero dramat. nie wiem nawet czy miesiąc wytrzymał. Sam worek fajny i wygodny. Ale fakt zajmuje dużo miejsca.
    Czy zaczęłyście prać już ciuchy? i jak zamierzacie to robić? czy Tylko raz w dzieciowym proszku czy może najpierw w zwykłym i później w dzieciowym? Bo tak się nad tym zastanawiam i sama nie wiem. Oczywiście chciałabym też to później wszystko poprasować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka, no taki bujany też mam, bardziej retro - ale nie taki typowy na płozach, tylko szerszy, na normalnej podstawie, na takich sprężynach pod siedziskiem co całą górą bujają, można się bujać we wszystkich kierunkach. W zasadzie planowałam dać mu nakaz eksmisji na balkon (on ma zdejmowaną - na takich troczkach - część mięciutką) po zakupie uszaka, albo tymczasowo do dzieciecego pokoju.

Moje spojenie już naparza nie do wytrzymania :O na leżąco jest znośnie, ale jak wstanę i idę - nawet do toalety- to jest hardkor. Jeszcze do tego taki ból, coś jak ostry ból żołądka, ale odczuwalny w całym brzuchu mnie złapał, potrzymał chwilę i minął, trochę się.wystrachałam.

• Xaxa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszkę mnie nie było - szykowałam wyprawkę i w końcu zabrałam się za pranie...

Łóżeczko w końcu jest tylko nie wiem kiedy poprać pościel, prześcieradła i kiedy to założyć????

Dziewczyny przyjmujące heparynę, powiedzcie mi proszę czy jak mąż wsiadł z zastrzykami do mocno nagrzanego auta i jechał nim przez 15min jeszcze bez klimy to mogło mieć to wpływ na lek???? pewnie problemów sobie szukam ale tak zaczęłam się zastanawiać :/

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:

Łóżeczko w końcu jest tylko nie wiem kiedy poprać pościel, prześcieradła i kiedy to założyć????

Dziewczyny przyjmujące heparynę, powiedzcie mi proszę czy jak mąż wsiadł z zastrzykami do mocno nagrzanego auta i jechał nim przez 15min jeszcze bez klimy to mogło mieć to wpływ na lek???? pewnie problemów sobie szukam ale tak zaczęłam się zastanawiać :/

Mnie sie wydaje, ze przescieradlo i posciel to juz nawet po przywiezieniu dziecka do domu (wiadomo, wyprac wczesniej), ale tak to chyba sie bedzie kurzyc w lozeczku. Chetnie tez wyslucham opinii innych na ten temat.

[*] 5/6 tc listopad 2016

• moremi Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:

Z tego co kojarzę, to do 25 stopni może być. Przez 15 minut raczej się nie zagotowały. Co innego, gdyby zamknąć je w nagrzanym bagażniku i tak zostawić.
    Tak naprawdę to miałam te zastrzyki zawsze w temperaturze pokojowej, a dwa lata temu niestety bywało i 34 stopnie w mieszkaniu.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi u mnie w mieszkaniu bywa i 30 stopni i na zastrzyki nie wpływa ale obawiam się, że w aucie mogło być znacznie więcej jednak :) tzn na pewno było :P tylko czy taki czas mógł mieć wpływ na temperaturę ampułek i czy ewentualnie mogło to im jakoś zaszkodzić :) obstawiam w aucie 50-60 stopni? :/

Madzialenka ale właśnie się zastanawiam czy to już poprać i wyprasować i niech leży bez zakładania wtedy w komodzie? Czy jak to ogarnąć :) No i kwestia np pokrowca na materac którego siłą rzeczy raczej nie zostawię w komodzie żeby materac się kurzył :) a po powrocie z maleństwem to już wszystko chyba musi być przygotowane, u mnie nie ma kto tego zrobić ;)

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    My też mamy ten worek i faktycznie na początku jest fajny. Ale po jakimś czasie się ugniata. Kupilismy 2 raz ten granulat (ale jakiś tańszy z allegro bo chcieliśmy przyoszczędzić :/) i to jest dopiero dramat. nie wiem nawet czy miesiąc wytrzymał. Sam worek fajny i wygodny. Ale fakt zajmuje dużo miejsca.
    Czy zaczęłyście prać już ciuchy? i jak zamierzacie to robić? czy Tylko raz w dzieciowym proszku czy może najpierw w zwykłym i później w dzieciowym? Bo tak się nad tym zastanawiam i sama nie wiem. Oczywiście chciałabym też to później wszystko poprasować.

Ja wyprałam wszystko raz w zwykłym naszym płynie do prania, bez płynu do płukania. Ubranka w większości mam używane, wszystko inne nowe. Później wypiorę w dzieciowym i na końcu prasowanie i układanie. Prześcieradło pewnie zostawię w szufladzie żeby mąż założył jak będę w szpitalu, żeby się nie kurzyło. Pościeli nie mam ale pewnie zrobiłabym podobnie :) Mi wyszło 5 czy 6 prań więc prasowania będzie sporo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 18:56

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jutro dotrze szafa, więc gdy mąż ją złoży w weekend to uruchomię pranie i prasowanie. Łóżeczko jak złoży to materac włożę do niego, ale chyba przykryję tymczasowo jakimś ręcznikiem, żeby nie kurzył się ani materac, ani pościel. A pościele poprasuję i do szafy myk.

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam fotel do karmienia. Cóż. Zawalidroga. Żałuję, że go mam. Zajmuje miejsce, a w efekcie karmiłam na sofie.

My z zabawek mamy karty kontrastowe i potem kupujemy oballa.

Żyrafka Sofie, rzeczywiście było głośno o pleśni w środku. Jednak oryginalna sofie nie ma dziurki, więc nie dostanie się tam woda. Jednak nie polecam, bo jest dość ciężka, specyficznie pachnie kauczukiem i niektóre elementy da się za głęboko włożyć do buzi. Ale to moja opinia ;D

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wypiorę raz i żelazko. Starczy. Wrzucę jakiś dłuższy program z dodatkowym płukaniem.

Madzialenka, ja właśnie bardziej w dole takie mam, muszę rzucić okiem na tego Alvareza :P

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Invis Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o zabawkach w ogóle nie myślę jeszcze. Uważam, że będzie okazja o tym pomyśleć po raz pierwszy na Święta :)

Ja mam już mebelki ustawione w nowo wymalowanym pokoju. Muszę je jeszcze przetrzeć i mogę działać. Choć cały czas mam wrażenie, że na pranie ubranek jeszcze za wcześnie...

Złożyłam też zamówienie w aptece Gemini, więc już większa część wyprawki skompletowana. Jeszcze tylko parę pierdolek na allegro i będzie chyba wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 20:43

Pani Moł, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
‹‹ 779 780 781 782 783 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ