Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki Kameelka
Przy okazji - pocieszające co piszesz z tą szyjką. No ale skoro lekarz mówi że takie skrócenie u mnie jest normalne i długość szyjki na ten etap ok, to co ja wymyślam
Umieram z gorąąąącaaaaa. I czekam na matkę i teściową9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
z zabawek dla dzicka mamy kota, kontrastowy, interaktywny, grzeje jak termofor, mruczy jak szumiś i w ogóle 100 w 1
wichrowe_wzgórza, Zuza2323, agagaga lubią tę wiadomość
-
Ja wlasnie wracam z pracy, wpadlam pozalatwiac pare spraw, przekazac obowiazki... i najlepsze jest to, ze czekal na mnie sliczny prezent kocyk i spiwor do wozka la millou. Akurat ani kocyka, ani spiworka nie mialam wiec trafiony prezent
a i dodatkiwo jeszcze taki gumowy gryzaczek zyrafka sophie. Tez fajny tylko cos mi swita, ze byla jakas afera, ze te zyrafki strasznie plesnialy w srodku i w ogole byly skladowiskiem bakterii, kojarzycie?
7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
Co do foteli uszakow to sa one piekne i bardzo mi sie podobaja te z IKEA- szczegolnie z nowej kolekcji w takie palmowe liscie, ale do karmienia wydaje mi sie lepszy taki so troche sie rusza/sprezynuje. My mamy dwa fotele z IKEA POANG z podnuszkiem i sa bardzo fajne, pozatym ma tez taki typowo Amerykanski rozkladany ogromny fotel 'lazyboy' i to pewnie w nim bede karmic.Ale w nocy to mysle, ze normalnie w lozku na lezaco.[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Charlutek wrote:Ja wlasnie wracam z pracy, wpadlam pozalatwiac pare spraw, przekazac obowiazki... i najlepsze jest to, ze czekal na mnie sliczny prezent kocyk i spiwor do wozka la millou. Akurat ani kocyka, ani spiworka nie mialam wiec trafiony prezent
a i dodatkiwo jeszcze taki gumowy gryzaczek zyrafka sophie. Tez fajny tylko cos mi swita, ze byla jakas afera, ze te zyrafki strasznie plesnialy w srodku i w ogole byly skladowiskiem bakterii, kojarzycie?
Podobnie jest dzieje się z gumowymi zabawkami do kąpieli. A że nie da się ich osuszyć, to zwyczajnie trzeba wywalić.
Jeżeli chodzi o zabawki, to myślę o mobile, ale to na późniejszy okres. Na początek myślę raczej o zabawkach dla siebie. A więc książki, książki, książki. Jakoś kojarzę, że sporo czasu spędziłam w łóżku na karmieniu
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Ja tez myślałam o worku sako.. Ale kurcze wygramolenie sie z niego jest dosc kłopotliwe a z dzieckiem to rzeczywiscie moze byc niemożliwe.
Dziewczyny co myślicie o płynach do plukania dla niemowlakow. Ubranka wybralam tylko w plynie do prania. Ale ręczniki dla malego zrobiły sie dosc twarde i tak sie zastanawiam czy moze kupic płyn do zmiekczania dla niemowlat np. Z JELP lub Lovelli. Boje sie tylko uczulenia bo recznik jest blisko ciałka bardzo. Polozna mowila ze bez plynu do plukania prac i ubranka tak zrobilam ale kurcze te reczniki takie sztywne ze zgłupialam. Co myslicie albo jakie macie doświadczenia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 17:12
-
Przyszly moje wyniki 3 godzinnego testu glokozy. Mialam tylko podwyzszony wynik po 2 h, a zeby zdiagnozwoac cukrzyce to musza byc 2 pomiary podwyzszone.No ale i tak jestem w zawieszeniu, bo musze powtorzyc cale badanie za miesiac.[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
I jeszcze jedno, co do skurczy, ja ostatnio czytalam, ze sa tez skurcze Alvareza (od polowy ciazy i wlasnie w dole brzucha) - czyli tak jak u mnie od polowy ciazy do teraz, a Braxtona-Hixa to sa od gory brzucha - tak jak mialam w poprzednie dwie noce.
Wczorj zaczelam spowrotemlykac magnez i jeszcze wzielam no-spe, te noc super przespalam, zadnych skurczy B-H. Oby tak dalej.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
My też mamy ten worek i faktycznie na początku jest fajny. Ale po jakimś czasie się ugniata. Kupilismy 2 raz ten granulat (ale jakiś tańszy z allegro bo chcieliśmy przyoszczędzić
) i to jest dopiero dramat. nie wiem nawet czy miesiąc wytrzymał. Sam worek fajny i wygodny. Ale fakt zajmuje dużo miejsca.
Czy zaczęłyście prać już ciuchy? i jak zamierzacie to robić? czy Tylko raz w dzieciowym proszku czy może najpierw w zwykłym i później w dzieciowym? Bo tak się nad tym zastanawiam i sama nie wiem. Oczywiście chciałabym też to później wszystko poprasować. -
nick nieaktualnyMadzialenka, no taki bujany też mam, bardziej retro - ale nie taki typowy na płozach, tylko szerszy, na normalnej podstawie, na takich sprężynach pod siedziskiem co całą górą bujają, można się bujać we wszystkich kierunkach. W zasadzie planowałam dać mu nakaz eksmisji na balkon (on ma zdejmowaną - na takich troczkach - część mięciutką) po zakupie uszaka, albo tymczasowo do dzieciecego pokoju.
Moje spojenie już naparza nie do wytrzymaniana leżąco jest znośnie, ale jak wstanę i idę - nawet do toalety- to jest hardkor. Jeszcze do tego taki ból, coś jak ostry ból żołądka, ale odczuwalny w całym brzuchu mnie złapał, potrzymał chwilę i minął, trochę się.wystrachałam.
-
Troszkę mnie nie było - szykowałam wyprawkę i w końcu zabrałam się za pranie...
Łóżeczko w końcu jest tylko nie wiem kiedy poprać pościel, prześcieradła i kiedy to założyć????
Dziewczyny przyjmujące heparynę, powiedzcie mi proszę czy jak mąż wsiadł z zastrzykami do mocno nagrzanego auta i jechał nim przez 15min jeszcze bez klimy to mogło mieć to wpływ na lek???? pewnie problemów sobie szukam ale tak zaczęłam się zastanawiać
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
Xaxa wrote:Troszkę mnie nie było - szykowałam wyprawkę i w końcu zabrałam się za pranie...
Łóżeczko w końcu jest tylko nie wiem kiedy poprać pościel, prześcieradła i kiedy to założyć????
Dziewczyny przyjmujące heparynę, powiedzcie mi proszę czy jak mąż wsiadł z zastrzykami do mocno nagrzanego auta i jechał nim przez 15min jeszcze bez klimy to mogło mieć to wpływ na lek???? pewnie problemów sobie szukam ale tak zaczęłam się zastanawiać
Mnie sie wydaje, ze przescieradlo i posciel to juz nawet po przywiezieniu dziecka do domu (wiadomo, wyprac wczesniej), ale tak to chyba sie bedzie kurzyc w lozeczku. Chetnie tez wyslucham opinii innych na ten temat.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Xaxa wrote:Troszkę mnie nie było - szykowałam wyprawkę i w końcu zabrałam się za pranie...
Tak naprawdę to miałam te zastrzyki zawsze w temperaturze pokojowej, a dwa lata temu niestety bywało i 34 stopnie w mieszkaniu.-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Moremi u mnie w mieszkaniu bywa i 30 stopni i na zastrzyki nie wpływa ale obawiam się, że w aucie mogło być znacznie więcej jednak
tzn na pewno było
tylko czy taki czas mógł mieć wpływ na temperaturę ampułek i czy ewentualnie mogło to im jakoś zaszkodzić
obstawiam w aucie 50-60 stopni?
Madzialenka ale właśnie się zastanawiam czy to już poprać i wyprasować i niech leży bez zakładania wtedy w komodzie? Czy jak to ogarnąćNo i kwestia np pokrowca na materac którego siłą rzeczy raczej nie zostawię w komodzie żeby materac się kurzył
a po powrocie z maleństwem to już wszystko chyba musi być przygotowane, u mnie nie ma kto tego zrobić
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
Paulina099 wrote:My też mamy ten worek i faktycznie na początku jest fajny. Ale po jakimś czasie się ugniata. Kupilismy 2 raz ten granulat (ale jakiś tańszy z allegro bo chcieliśmy przyoszczędzić
) i to jest dopiero dramat. nie wiem nawet czy miesiąc wytrzymał. Sam worek fajny i wygodny. Ale fakt zajmuje dużo miejsca.
Czy zaczęłyście prać już ciuchy? i jak zamierzacie to robić? czy Tylko raz w dzieciowym proszku czy może najpierw w zwykłym i później w dzieciowym? Bo tak się nad tym zastanawiam i sama nie wiem. Oczywiście chciałabym też to później wszystko poprasować.
Ja wyprałam wszystko raz w zwykłym naszym płynie do prania, bez płynu do płukania. Ubranka w większości mam używane, wszystko inne nowe. Później wypiorę w dzieciowym i na końcu prasowanie i układanie. Prześcieradło pewnie zostawię w szufladzie żeby mąż założył jak będę w szpitalu, żeby się nie kurzyło. Pościeli nie mam ale pewnie zrobiłabym podobnieMi wyszło 5 czy 6 prań więc prasowania będzie sporo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 18:56
Syn
-
nick nieaktualnyMi jutro dotrze szafa, więc gdy mąż ją złoży w weekend to uruchomię pranie i prasowanie. Łóżeczko jak złoży to materac włożę do niego, ale chyba przykryję tymczasowo jakimś ręcznikiem, żeby nie kurzył się ani materac, ani pościel. A pościele poprasuję i do szafy myk.
-
Mam fotel do karmienia. Cóż. Zawalidroga. Żałuję, że go mam. Zajmuje miejsce, a w efekcie karmiłam na sofie.
My z zabawek mamy karty kontrastowe i potem kupujemy oballa.
Żyrafka Sofie, rzeczywiście było głośno o pleśni w środku. Jednak oryginalna sofie nie ma dziurki, więc nie dostanie się tam woda. Jednak nie polecam, bo jest dość ciężka, specyficznie pachnie kauczukiem i niektóre elementy da się za głęboko włożyć do buzi. Ale to moja opinia
-
Ja o zabawkach w ogóle nie myślę jeszcze. Uważam, że będzie okazja o tym pomyśleć po raz pierwszy na Święta
Ja mam już mebelki ustawione w nowo wymalowanym pokoju. Muszę je jeszcze przetrzeć i mogę działać. Choć cały czas mam wrażenie, że na pranie ubranek jeszcze za wcześnie...
Złożyłam też zamówienie w aptece Gemini, więc już większa część wyprawki skompletowana. Jeszcze tylko parę pierdolek na allegro i będzie chyba wszystko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 20:43
Pani Moł, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość