Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kameelka :)
    Przy okazji - pocieszające co piszesz z tą szyjką. No ale skoro lekarz mówi że takie skrócenie u mnie jest normalne i długość szyjki na ten etap ok, to co ja wymyślam :P

Umieram z gorąąąącaaaaa. I czekam na matkę i teściową :P

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • mietata Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z zabawek dla dzicka mamy kota, kontrastowy, interaktywny, grzeje jak termofor, mruczy jak szumiś i w ogóle 100 w 1 :)

wichrowe_wzgórza, Zuza2323, agagaga lubią tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie wracam z pracy, wpadlam pozalatwiac pare spraw, przekazac obowiazki... i najlepsze jest to, ze czekal na mnie sliczny prezent kocyk i spiwor do wozka la millou. Akurat ani kocyka, ani spiworka nie mialam wiec trafiony prezent :) a i dodatkiwo jeszcze taki gumowy gryzaczek zyrafka sophie. Tez fajny tylko cos mi swita, ze byla jakas afera, ze te zyrafki strasznie plesnialy w srodku i w ogole byly skladowiskiem bakterii, kojarzycie?

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o zabawki to Mr.B jest pierwszy na mojej liście później szumiś a następnie żyrafka sophie :D
    Charlutek nie słyszałam o niczym takim.

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do foteli uszakow to sa one piekne i bardzo mi sie podobaja te z IKEA- szczegolnie z nowej kolekcji w takie palmowe liscie, ale do karmienia wydaje mi sie lepszy taki so troche sie rusza/sprezynuje. My mamy dwa fotele z IKEA POANG z podnuszkiem i sa bardzo fajne, pozatym ma tez taki typowo Amerykanski rozkladany ogromny fotel 'lazyboy' i to pewnie w nim bede karmic.Ale w nocy to mysle, ze normalnie w lozku na lezaco.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• moremi Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek wrote:
    Ja wlasnie wracam z pracy, wpadlam pozalatwiac pare spraw, przekazac obowiazki... i najlepsze jest to, ze czekal na mnie sliczny prezent kocyk i spiwor do wozka la millou. Akurat ani kocyka, ani spiworka nie mialam wiec trafiony prezent :) a i dodatkiwo jeszcze taki gumowy gryzaczek zyrafka sophie. Tez fajny tylko cos mi swita, ze byla jakas afera, ze te zyrafki strasznie plesnialy w srodku i w ogole byly skladowiskiem bakterii, kojarzycie?
    Kojarzycie. Okazało się, że były nieprawidłowo czyszczone - niezgodnie z instrukcją. Ich nie można zanurzać w wodzie, nie można wody nalewać do środka itp.
    Podobnie jest dzieje się z gumowymi zabawkami do kąpieli. A że nie da się ich osuszyć, to zwyczajnie trzeba wywalić.

Jeżeli chodzi o zabawki, to myślę o mobile, ale to na późniejszy okres. Na początek myślę raczej o zabawkach dla siebie. A więc książki, książki, książki. Jakoś kojarzę, że sporo czasu spędziłam w łóżku na karmieniu ;)

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Majblanca Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez myślałam o worku sako.. Ale kurcze wygramolenie sie z niego jest dosc kłopotliwe a z dzieckiem to rzeczywiscie moze byc niemożliwe.

Dziewczyny co myślicie o płynach do plukania dla niemowlakow. Ubranka wybralam tylko w plynie do prania. Ale ręczniki dla malego zrobiły sie dosc twarde i tak sie zastanawiam czy moze kupic płyn do zmiekczania dla niemowlat np. Z JELP lub Lovelli. Boje sie tylko uczulenia bo recznik jest blisko ciałka bardzo. Polozna mowila ze bez plynu do plukania prac i ubranka tak zrobilam ale kurcze te reczniki takie sztywne ze zgłupialam. Co myslicie albo jakie macie doświadczenia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 17:12

m3sxyx8ddvq77ovr.png

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszly moje wyniki 3 godzinnego testu glokozy. Mialam tylko podwyzszony wynik po 2 h, a zeby zdiagnozwoac cukrzyce to musza byc 2 pomiary podwyzszone.No ale i tak jestem w zawieszeniu, bo musze powtorzyc cale badanie za miesiac.

[*] 5/6 tc listopad 2016

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno, co do skurczy, ja ostatnio czytalam, ze sa tez skurcze Alvareza (od polowy ciazy i wlasnie w dole brzucha) - czyli tak jak u mnie od polowy ciazy do teraz, a Braxtona-Hixa to sa od gory brzucha - tak jak mialam w poprzednie dwie noce.

Wczorj zaczelam spowrotemlykac magnez i jeszcze wzielam no-spe, te noc super przespalam, zadnych skurczy B-H. Oby tak dalej.

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Paulina099 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy ten worek i faktycznie na początku jest fajny. Ale po jakimś czasie się ugniata. Kupilismy 2 raz ten granulat (ale jakiś tańszy z allegro bo chcieliśmy przyoszczędzić :/) i to jest dopiero dramat. nie wiem nawet czy miesiąc wytrzymał. Sam worek fajny i wygodny. Ale fakt zajmuje dużo miejsca.
    Czy zaczęłyście prać już ciuchy? i jak zamierzacie to robić? czy Tylko raz w dzieciowym proszku czy może najpierw w zwykłym i później w dzieciowym? Bo tak się nad tym zastanawiam i sama nie wiem. Oczywiście chciałabym też to później wszystko poprasować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka, no taki bujany też mam, bardziej retro - ale nie taki typowy na płozach, tylko szerszy, na normalnej podstawie, na takich sprężynach pod siedziskiem co całą górą bujają, można się bujać we wszystkich kierunkach. W zasadzie planowałam dać mu nakaz eksmisji na balkon (on ma zdejmowaną - na takich troczkach - część mięciutką) po zakupie uszaka, albo tymczasowo do dzieciecego pokoju.

Moje spojenie już naparza nie do wytrzymania :O na leżąco jest znośnie, ale jak wstanę i idę - nawet do toalety- to jest hardkor. Jeszcze do tego taki ból, coś jak ostry ból żołądka, ale odczuwalny w całym brzuchu mnie złapał, potrzymał chwilę i minął, trochę się.wystrachałam.

• Xaxa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszkę mnie nie było - szykowałam wyprawkę i w końcu zabrałam się za pranie...

Łóżeczko w końcu jest tylko nie wiem kiedy poprać pościel, prześcieradła i kiedy to założyć????

Dziewczyny przyjmujące heparynę, powiedzcie mi proszę czy jak mąż wsiadł z zastrzykami do mocno nagrzanego auta i jechał nim przez 15min jeszcze bez klimy to mogło mieć to wpływ na lek???? pewnie problemów sobie szukam ale tak zaczęłam się zastanawiać :/

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:

Łóżeczko w końcu jest tylko nie wiem kiedy poprać pościel, prześcieradła i kiedy to założyć????

Dziewczyny przyjmujące heparynę, powiedzcie mi proszę czy jak mąż wsiadł z zastrzykami do mocno nagrzanego auta i jechał nim przez 15min jeszcze bez klimy to mogło mieć to wpływ na lek???? pewnie problemów sobie szukam ale tak zaczęłam się zastanawiać :/

Mnie sie wydaje, ze przescieradlo i posciel to juz nawet po przywiezieniu dziecka do domu (wiadomo, wyprac wczesniej), ale tak to chyba sie bedzie kurzyc w lozeczku. Chetnie tez wyslucham opinii innych na ten temat.

[*] 5/6 tc listopad 2016

• moremi Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:

Z tego co kojarzę, to do 25 stopni może być. Przez 15 minut raczej się nie zagotowały. Co innego, gdyby zamknąć je w nagrzanym bagażniku i tak zostawić.
    Tak naprawdę to miałam te zastrzyki zawsze w temperaturze pokojowej, a dwa lata temu niestety bywało i 34 stopnie w mieszkaniu.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi u mnie w mieszkaniu bywa i 30 stopni i na zastrzyki nie wpływa ale obawiam się, że w aucie mogło być znacznie więcej jednak :) tzn na pewno było :P tylko czy taki czas mógł mieć wpływ na temperaturę ampułek i czy ewentualnie mogło to im jakoś zaszkodzić :) obstawiam w aucie 50-60 stopni? :/

Madzialenka ale właśnie się zastanawiam czy to już poprać i wyprasować i niech leży bez zakładania wtedy w komodzie? Czy jak to ogarnąć :) No i kwestia np pokrowca na materac którego siłą rzeczy raczej nie zostawię w komodzie żeby materac się kurzył :) a po powrocie z maleństwem to już wszystko chyba musi być przygotowane, u mnie nie ma kto tego zrobić ;)

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    My też mamy ten worek i faktycznie na początku jest fajny. Ale po jakimś czasie się ugniata. Kupilismy 2 raz ten granulat (ale jakiś tańszy z allegro bo chcieliśmy przyoszczędzić :/) i to jest dopiero dramat. nie wiem nawet czy miesiąc wytrzymał. Sam worek fajny i wygodny. Ale fakt zajmuje dużo miejsca.
    Czy zaczęłyście prać już ciuchy? i jak zamierzacie to robić? czy Tylko raz w dzieciowym proszku czy może najpierw w zwykłym i później w dzieciowym? Bo tak się nad tym zastanawiam i sama nie wiem. Oczywiście chciałabym też to później wszystko poprasować.

Ja wyprałam wszystko raz w zwykłym naszym płynie do prania, bez płynu do płukania. Ubranka w większości mam używane, wszystko inne nowe. Później wypiorę w dzieciowym i na końcu prasowanie i układanie. Prześcieradło pewnie zostawię w szufladzie żeby mąż założył jak będę w szpitalu, żeby się nie kurzyło. Pościeli nie mam ale pewnie zrobiłabym podobnie :) Mi wyszło 5 czy 6 prań więc prasowania będzie sporo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 18:56

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jutro dotrze szafa, więc gdy mąż ją złoży w weekend to uruchomię pranie i prasowanie. Łóżeczko jak złoży to materac włożę do niego, ale chyba przykryję tymczasowo jakimś ręcznikiem, żeby nie kurzył się ani materac, ani pościel. A pościele poprasuję i do szafy myk.

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam fotel do karmienia. Cóż. Zawalidroga. Żałuję, że go mam. Zajmuje miejsce, a w efekcie karmiłam na sofie.

My z zabawek mamy karty kontrastowe i potem kupujemy oballa.

Żyrafka Sofie, rzeczywiście było głośno o pleśni w środku. Jednak oryginalna sofie nie ma dziurki, więc nie dostanie się tam woda. Jednak nie polecam, bo jest dość ciężka, specyficznie pachnie kauczukiem i niektóre elementy da się za głęboko włożyć do buzi. Ale to moja opinia ;D

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wypiorę raz i żelazko. Starczy. Wrzucę jakiś dłuższy program z dodatkowym płukaniem.

Madzialenka, ja właśnie bardziej w dole takie mam, muszę rzucić okiem na tego Alvareza :P

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Invis Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o zabawkach w ogóle nie myślę jeszcze. Uważam, że będzie okazja o tym pomyśleć po raz pierwszy na Święta :)

Ja mam już mebelki ustawione w nowo wymalowanym pokoju. Muszę je jeszcze przetrzeć i mogę działać. Choć cały czas mam wrażenie, że na pranie ubranek jeszcze za wcześnie...

Złożyłam też zamówienie w aptece Gemini, więc już większa część wyprawki skompletowana. Jeszcze tylko parę pierdolek na allegro i będzie chyba wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 20:43

nick nieaktualny, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
‹‹ 779 780 781 782 783 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ