X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacky ale pychotki.

Ja z wypiekamu jie moge szalec bo maz nie moz e glutenu :( a z innych mak to jiestety nie smakuje juz tak dobrze.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kochane ja dzisiaj po zakupach, wanienka kupiona w Ikei a dopiero później się dowiedziałam, że oni nie posiadają do niej stelaża, no nic będę kombinować.

Znalazłam regał do małego do pokoju komode na przedpokój i szafkę z lustrem do łazienki:D

Ale ale najlepszy zakup ....
    Przedstawiam mojego nowego członka rodziny :))
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/39cf8a06aa33.jpg

wichrowe_wzgórza, Blondik, IZA92, Majblanca lubią tę wiadomość

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Miałam cc z uwagi na brak postępu porodu. Szybko zostałam spionizowana, szybko doszłam do siebie, ale jednak długo odczuwałam skutki cięcia. Teraz szykuję się do sn. Mam pozwolenie lekarza i sporo o tym czytam. Zobaczymy.
    Gimnastykę mam w ramach szkoły rodzenia, więc typowe ćwiczenia dla ciężarnych.

Zapomnialam, ze w podobnej sytuacji jestesmy. Z tym, ze ja sie nadal waham czy probowac vbac czy nie. Niedlugo bede szla na rozmowe do szpitala to zobaczymy co powiedza.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nadal czysto, jak nic to musiało być tylko jakieś naczynko ;]

Mamatobe♥ lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe dobrze że przeszło :)

U mnie w ramach słodkiej soboty są łazanki ;)

Kupiliśmy dziś ręczniczek - okrycie kąpielowe z kapturkiem z canpola za 44zł i jestem bardzo zadowolona z jakości i rozmiaru, posłuży kilka lat :) no i jest w mojej estetyce - nie ma żadnych kotków, kurczaków i słoników na kapturki tylko paseczki no i jest cały biały ;) także polecam.

age.png

age.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe bardzo dobrze że się uspokoiło, ale mimo to obserwacja wskazana.

Ja miałam przed chwilą 20 min wyrwane z życia, skurcze w podbrzuszu, mocne nie mogłam się przekręcić na bok ani nic zrobić, mąż już chciał na szpital jechać, Ale dobrze że przypomniałam sobie żeby magnez wziąść i na szczęście pomogło ;) mogę iść dalej pranie wieszać:)
    Nurtuje mnie tylko od czego to mogło być???
    Od ciepłej kąpieli ?

Patryk <3
    zyniqif.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciepła kąpiel zazwyczaj uspokaja skurcze injest polecana jeśli mamy skurcze, ale chcemy sobie pomóc, więc to na pewno nie to.
    Teraz ciało już próbuje się przygotować, będzie coraz więcej takich niespodzianek.

MarthaA, moremi lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę to moje ciało jakoś chyba nie zdaje sobie sprawy co je czeka i zaczyna mnie to martwić... żadnych skurczy, stawiania macicy i bóli większych też brak. Jedyne skurcze to te w łydkach. Całe dwa. Boję się, że wysiądę na samym początku porodu :(

age.png

age.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam. To nie ma nic do rzeczy. A może jest tak super że nie musi Ci robić takich jazd :P

U mnie nadal ok :) właśnie padnięci skończyliśmy dzisiejszą obróbkę grzybów... cały piekarnik, 2 suszarki, plus podduszone do zamrożenia 2 części...

Mamatobe♥, Holibka lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    E tam. To nie ma nic do rzeczy. A może jest tak super że nie musi Ci robić takich jazd :P

U mnie nadal ok :) właśnie padnięci skończyliśmy dzisiejszą obróbkę grzybów... cały piekarnik, 2 suszarki, plus podduszone do zamrożenia 2 części...
    Wichrowe zazdroszczę zapachu w domu :( :)

Patryk <3
    zyniqif.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatobe♥ wrote:
    Wichrowe bardzo dobrze że się uspokoiło, ale mimo to obserwacja wskazana.

Ja miałam przed chwilą 20 min wyrwane z życia, skurcze w podbrzuszu, mocne nie mogłam się przekręcić na bok ani nic zrobić, mąż już chciał na szpital jechać, Ale dobrze że przypomniałam sobie żeby magnez wziąść i na szczęście pomogło ;) mogę iść dalej pranie wieszać:)
    Nurtuje mnie tylko od czego to mogło być???
    Od ciepłej kąpieli ?
    Ja miałam 2 razy w ciazy takie dziwne akcje, ze nie mogłam sie nawet przekręcić ani wstać- ale nie były to chyba skurcze, czułam takie ciągniecie za pępek od środka, na tyle silne, ze nie mogłam zmienić absolutnie pozycji bo normalnie jakby mnie rozrywali. Mowilam lekarzowi, ale mowi, zeby sie tym nie przejmować, przejmować sie jesli sa twardnienia ktore bolą jak na okres (choć to mówił mi w 20 którymś tygodniu, teraz nawet te twardnienia z bólami jak na okres bedą sie pojawiać w ramach przepowiadających - aczkolwiek u mnie ani bezbolesnych, ani bolesnych, w przeciwieństwie do 2 trymestru.) wichrowe, to całe szczęście ze juz jest ok :) oj zeby te nasze dzieci wiedziały ile ich matki w ciazy musiały stresów przejść zanim one sie urodziły :P

Mamatobe♥, Holibka, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha, o widzisz, ja mam w tym tygodniu takie lekkie bóle w podbrzuszu, które miałam przed miesiączką przeważnie dzień wcześniej - takie ćmienie - tyle, że brzuch mi się nie spinał. A wczoraj zachwaliłam i wieczorem kilka razy zrobił mi się twardy... :/

W czwartek wizyta, więc zobaczę jak się moja szyjka miewa :)

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam żadnych dziwnych akcji z brzuchem. Zobaczymy jak będzie później.

Ale owszem miewam momenty kiedy myślę sobie "mam już cholernie dość tej swojej niedołężnosci i chciałabym urodzić". Tego przekrecania się w nocy z boku na bok, tego ogólnego osłabienia, że ciężko, że plecy dają o sobie znać, że latam co cchwilę na siku, że tak ciężko się schylic by ubrać majtki, buty czy skarpetki. Nie wspominając o zgadze, zaparciach i innych atrakcjach.

Jednocześnie wiem, ze czas po prostu zapierdziela i lada chwila będę trzymać w rękach moje młodsze szczęście.

Tymczasem mojego męża coś "bierze". Mam nadzieję że nas nie zarazi, ale samo jego marudzenie doprowadza mnie do białej gorączki. Czy kasłanie. Wiecie, on umiera itd :D

Dostałam od teściowej super ponczo. Jest zarabiste. Będzie pasowało jak ulał do niedopinających się kurtek. Najchętniej to nosilabym je non stop.

Milej niedzieli dziewczęta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2017, 08:56

Mamatobe♥ lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis też wczoraj zakupiłam sobie ponczo:) na chłodniejsze dni zwykła kurtka albo skórzana i na to takie fajne ponczo i można biegać:)

Patryk <3
    zyniqif.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj byliśmy na zakupach. W każdym prawie sklepie albo obsługa zaprasza bez kolejki, albo ludzie przepuszczaja przed siebie. Tylko w reserved stalam w kolejce, a jak podeszlam do kasy to zauwazylam na ladzie informacje o tym ze kobiety w ciąży obsługuje się bez kolejek. Sprzedawca widział mój brzuch i odwracal wzrok. Ludzie często (inni klienci) udają ze nie widzą, a ja widzę że patrzą i odwracają głowy. Tak czy inaczej fajnie że są tacy którzy uprzejmie i z uśmiechem ustapia miejsca, jak ciężko już wystac. Musze przyznać ze odkąd zrobiło się chłodno to powróciła mi energia i chęci do życia, nawet brzuch nie daje już tak często o sobie znac. Tylko rano wstaje jak polamaniec, nie moge w nocy spać i budzi mnie każdy mój ruch albo siku.

Mamatobe♥, wichrowe_wzgórza, Blondik lubią tę wiadomość

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Jacky ale pychotki.

Ja z wypiekamu jie moge szalec bo maz nie moz e glutenu :( a z innych mak to jiestety nie smakuje juz tak dobrze.
    W Białymstoku jest cukiernia Fit Cake i wypieki bezglutenowe są fantastyczne.
    Kupiłam tam rodzicom na rocznicę tort tiramisu i nikt się nie zorientował, że jest bez glutenu, bez mleka i bez cukru ;)

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa wrote:
    My wczoraj byliśmy na zakupach. W każdym prawie sklepie albo obsługa zaprasza bez kolejki, albo ludzie przepuszczaja przed siebie. Tylko w reserved stalam w kolejce, a jak podeszlam do kasy to zauwazylam na ladzie informacje o tym ze kobiety w ciąży obsługuje się bez kolejek. Sprzedawca widział mój brzuch i odwracal wzrok. Ludzie często (inni klienci) udają ze nie widzą, a ja widzę że patrzą i odwracają głowy. Tak czy inaczej fajnie że są tacy którzy uprzejmie i z uśmiechem ustapia miejsca, jak ciężko już wystac. Musze przyznać ze odkąd zrobiło się chłodno to powróciła mi energia i chęci do życia, nawet brzuch nie daje już tak często o sobie znac. Tylko rano wstaje jak polamaniec, nie moge w nocy spać i budzi mnie każdy mój ruch albo siku.
    Bardzo fajnie sie takie rzeczy czyta :) Niestety ja nie doświadczyłam tego w Niemczech są znieczuleni na kobiety w ciąży.

Patryk <3
    zyniqif.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Kurczę to moje ciało jakoś chyba nie zdaje sobie sprawy co je czeka i zaczyna mnie to martwić... żadnych skurczy, stawiania macicy i bóli większych też brak. Jedyne skurcze to te w łydkach. Całe dwa. Boję się, że wysiądę na samym początku porodu :(

moje ciało też ma w nosie poród...w ogóle całą ciążę. Jakbym trochę pocierpiała to może bym na ten poród czekała jak na zbawienie, hehe. Sama nie wiem. Generalnie spodziewam się minimum bólu co przy skręcie torbieli endo, nic przyjemnego ale do przeżycia. Boję się jednego, ja w trakcie tego bólu szybko oddychałam dochodziło do hiperwentylacji i prawie traciłam przytomność, mam nadzieję, że przy porodzie się jakoś opanuję.

U nas nadal szaro buro, ale olać to idziemy na spacer, będziemy udawać, że jest jeszcze lato i że w ogóle jest super ;)

A propos kolejek, nie wiem, ja mam podejście do tego takie - jest kartka/info, że kasa priorytetowa to podchodzę na początek i grzecznie mówię "dzień dobry chciałabym skorzystać z pierwszeństwa" i tyle, nikt na to źle nie reaguje. Nie czekam aż ktoś mnie zauważy czy nie. Tam samo w transporcie publicznym, ludzie mi ustępują ale bardzo często od razu po wejściu podchodzę do jakiegoś młodego chłopaka i pytam czy ustąpiłby mi miejsca.
    Nigdy, ale to nigdy nie spotkałam się z nieprzychylną reakcją ludzi. Wydaje mi się to najprostszym rozwiązaniem, serio , bez ceregieli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2017, 10:37

Mamatobe♥, Holibka lubią tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatobe♥ wrote:
    Bardzo fajnie sie takie rzeczy czyta :) Niestety ja nie doświadczyłam tego w Niemczech są znieczuleni na kobiety w ciąży.
    W Polsce też w większości jednak jest problem. W poprzedniej ciąży jeszcze jako tako. Teraz miałam miłe sytuację dwa razy i to jednego dnia.
    Raz w Stokrotce kasjerka zawołała drugą, żeby obsłużyła klientkę w ciąży, a później byłam z mężem i synkiem w Biedronce i staliśmy z dwoma słoiczkami dżemu. Chłopak wpuścił nas przed siebie, bo mamy mało i zapewne mi ciężko stać w takiej długiej kolejce. To było bardzo miłe, ale niestety za nami się wcisnął menel, bo "on to ma bardzo mało". I to mi zepsuło humor.
    Normalnie ani w Rossmanie, ani w kasach z pierwszeństwem w dużych marketach nikt nie widzi brzucha nawet jak się wypne.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie niedzielnie.
    Zuza ciesze sie, ze już lepiej ☺
    Ja obudzilam się w nocy dzis 10 razy. Albo plecy, albo brzuch albo siku albo nie wiem co. Zdarzają mi się noce, które przesypiam a zdarzają się i takie jak dziś.
    Mietata mamy taki sam plan jak Wy. Spacer pomimo beznadziejnej pogody. Mam nadzieję, że postawi mnie na nogi :) milej niedzieli dziewczyny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2017, 10:43

Zuza2323 lubi tę wiadomość

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
‹‹ 847 848 849 850 851 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ