Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWichrowe, weźże się chociaż spakuj
Niby czop może odejść z dużym rozpędem, ale może i na dzień przed porodem. Lepiej mieć w torbę wrzucone te mniej oczywiste rzeczy, w razie czego ręcznik czy podstawowe kosmetyki mąż dołożyBlondik, MarthaA lubią tę wiadomość
-
Blondik wrote:Wichroe to może być początek obchodzenia czopu. Jakby pękło jakieś naczynka albo byłby to efekt badania raczej byłaby to żywa krew. Moim zdaniem warto to skontrolowac
Wichrowe, skontrolować warto, ale też jestem zdania, że nie ma co panikować.
Aaaa i u mnie badanie było w czwartek, a "galareta" w poniedziałek.wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Wichrowe ty oazo spokoju
Kaczorka dobrze, że u ciebie wszystko ok, też się zastanawiałam gdzie się podziewasz
Również ciekawi mnie co u Xaxy bo coś długo się nie odzywa
A ja podrzucam efekty sesji, oczywiście to tylko kilka zdjęć z 70ciu
Zuza2323, moremi, Kaczorka, Mamatobe♥, kasiula_00, antonna, pernilla, agagaga, Kaczuszka86, Pani Moł, MarthaA, Invis, Mama2kituszek, Blondik, kameelka lubią tę wiadomość
-
Wichrowe ja bym zwariowała na twoim miejscu
ja po wczorajszych skurczach wyprasowalam wszystkie ciemne ciuszki:D chociaż mi chyba nic wcześniej nie grozi, szyjka ponad 4 cm.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2017, 15:42
-
Ja tam wichrowe rozumiem, też bym nie siała paniki. Nie ma ani świeżej krwi, ani jeden skurcz ją nie złapał, to w sumie jazda na sor z czymś takim to dla mnie przesada, ale to każdy podejmuje decyzję za siebie.
poród jeśli już się zacznie to też sporo czasu musi upłynąć zanim się rozkręci, a tu żadnych oznak nie ma.
W tym wszystkim akurat brak spakowanej torby to najmniejszy problembez niej też można urodzić.
wichrowe_wzgórza, MarthaA, Katarzyna87 lubią tę wiadomość
-
Tez nie moge znaleźć nigdzie ten dzieciowej oferty Lidla. Jak ktoras ma to poproszę o linka.
Wasze dzieciaczki tez takie aktywne? Moj mam wrażenie ze wierci sie bez przerwy
Wichrowe podziwiam za stoicki spokój. Natomiast mimo wszystko oszczedzaj sie teraz bo nie wiadomo czego to oznaki.
Holibka piekny klimat zdjęć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2017, 16:16
-
No wiecie, jak się ma coś zacząć to się zacznie. Na izbie tylko się nasiedzę 2 godziny. Po co? Skoro nic się nie dzieje? Nikt nie lubi takich pacjentów
Zadzwonię jutro do gina i się zapytam.Mamatobe♥, agagaga, moremi, Pani Moł, MarthaA lubią tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
moremi wrote:U mnie efektem badania była brązowa galareta przez dwa dni,a później taka właśnie kawa z mlekiem. Też pamiętam, że bałam się tego czopa i przenosiłam prawie dwa tygodnie.
Wichrowe, skontrolować warto, ale też jestem zdania, że nie ma co panikować.
Aaaa i u mnie badanie było w czwartek, a "galareta" w poniedziałek.
Ja po pobraniu cytologii miałam lekkie plamienie przez 2 dni (dzień badania i następny), ale lekarz mnie uprzedził, więc nie panikowałam.
W przypadku takiego podbarwionego śluzu pewnie zrobiłabym tak jak Wichrowe, czyli telefon do lekarza, ale przez weekend raczej bym się oszczędzała.
Holibka, pięknie!
Zamówiliśmy wczoraj wózek. Pozostaliśmy jednak przy Adamex Aspena. Po Waszych wpisach zwątpiłam i porównałam jeszcze z paroma innymi (do ok 2 tys. zł), ale Aspena najlepiej sprostała naszym potrzebomMam nadzieję, że zdąży dojść przed porodem
Dzisiaj odwiedzili nas teście, przywieźli nam mnóstwo pyszności, a ja zrobiłam takie ciasteczka: https://www.kwestiasmaku.com/przepis/ciasteczka-brownie - polecam fanom intensywnie czekoladowego smaku
Zazdroszczę Wam możliwości spacerowania i generalnie możliwości korzystania z życia. Mi przez mój bardzo oszczędny tryb życia strasznie siadła kondycja, o czym przekonałam się po tym, jak bardzo się zmęczyłam robiąc proste i szybkie ciastka -
Mamatobe♥ wrote:Bardzo fajnie sie takie rzeczy czyta
Niestety ja nie doświadczyłam tego w Niemczech są znieczuleni na kobiety w ciąży.
Mi sie wxdaje ze to nie o znieczulice chodzi. Ja jak stoje w kolejce do kasy to tez sie nie idwracam co chwila zeby sprawdzic czy nie stoi tam ktos kogo mozby przepuscic. Do tego nie jest to proste jak sie jest z koszykiem bo niby co maja zrobic ci przed toba? Wszyscy nagle zactac sie wycofywac z koszami?Mamatobe♥ lubi tę wiadomość
-
Holibka fajny klimat sesji. Ja się jednak nie zdecydowałam. Nie miałam w pierwszej więc stwierdziłam, że teraz tez nie będę robić.
Moja córka uczy się czytać. Mowie Wam, cierpliwości mi trzebazna litery i chce bardzo się nauczyć. Ale ona chce już, natychmiast!
Wichrowe ja tez bym zrobiła jak Ty.
Co do terminów. To u mnie za kazdym razem wychodzi inaczej :)z prenatalnego 8.11 nie mam pewnosci, że termin z OM- 11.11 będzie dobry bo moje cykle zawsze wachaly się miedzy 28 a 36 dnizobaczymy
wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-
Wichrowe, jeśli to faktycznie czop, a nie ma innych objawów, to nie ma co panikować.
Na szkole rodzenia położna mówiła, że czop nawet te 3 tygodnie przed może sobie odejść, a jeśli nic więcej temu nie towarzyszy, to nawet nie ma co do szpitala się pchać.
Na zajęciach fajnie nam różne symptomy podzieliła, na takie, kiedy JUŻ jechać do szpitala i na takie kiedy, kąpiel, mizianko, małe co nieco
Czop - zostań w domu i obserwujwichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-
Wichrowe_wzgórza u mnie plamienie i potem kawa z mlekiem miałam po pobraniu cytologi
I raz po depilacji natomiast warto podczas tych przygód odsapnacna sor to tylko szkoda nerwów. Odsiedzisz i zdenerwujesz się tylko bo tam nie lubią pacjentek których objawy kwalifikują się się wizytę u gina a nie na ostry dyżur
wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert