X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie jestem w siodmym niebie. Przyszla na obchod pani ordynator i powiedziala, ze dzisiaj mnie wypuszcza i moge kontynuowac leczenie w domu :) na wizycie u mojego lekarza mam powtorzyc wyniki i jakby cos sie dzialo to mam do nich wracac. Ale jestem szczesliwa... To byly dla mnie mega dlugie dwa tygodnie.

agagaga, IZA92, moremi, Holibka, MarthaA, Pani Moł, wichrowe_wzgórza, Aasha, pako_mrrr, Mamatobe♥, Katarzyna87, sara9555, pernilla, Blondik, Majblanca, Mama2kituszek lubią tę wiadomość

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy komus tutaj sie brzuch nie spina i nie ma zadnych boli? Ja jak szybko ide albo daleko to 'czuje' dopiero brzuch i cis tam czasem na dole zakluje.

Za to mam okropne bole plecow rano w lozku. Dziwi mnie to bo jestesmy na wakacjacj, mlodego w ogole nie nisze teraz (tatus bieze jak cos) a do tego codziennie cwicze (brzuch, nogi, pkecy, miesnue dna miednicy). Cwicze w kazdej wolnej chwili cos, zwykle jakies rozciagania czy pozycje z jogi. A materace w namiocie mamy nasze z lozka.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka, na tym etapie chyba każda już pojękuje :D

Zuza, świetne wiadomosci, wreszcie dom :)

Ja biorę tyle ciuchow ile każą :p zaraz znajdę listę ze szpitala

Zuza2323, sara9555 lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 16 września 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla Dziecka:

5 kaftaników dla noworodka np. typu body (rozmiar 56 lub 62);
    trzy pary śpioszków lub 3 pajacyki;
    dziesięć pieluszek tetrowych i paczkę jednorazowych;
    dwie bawełniane czapeczki;
    dwie pary skarpetek;
    kocyk lub rożek;
    ręcznik;
    mały jasiek przydatny przy karmieniu lub poduszka rogal do karmienia;
    Wszystkie rzeczy (nawet nowe) powinny zostać uprzednio wyprane.

Holibka, MarthaA lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka kotka, mi. Ale ja jestem trochę "do tylu" w porównaniu z niektórymi dziewczynami. Wiec kto wie co będzie za 2-3 tygodnie :p
    Ja na przykład nadal czuje mało intensywne ruchy dziecka. Mie wiem co to kopnięcia, bardziej takie wypinanie się czuje.
    No i chyba w przyszłym tygodniu tez ruszę z praniem. Najbardziej przeraża mnie segregacja Wg rozmiarów bo tak jak mówicie rozmiar rozmiarowi nierówny.

• moremi Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się brzuch nie spina i nie odczuwam jakichś szczególnych bóli. Ale w poprzedniej ciąży do końca ósmego miesiąca przepływałam 2, 3 razy w tygodniu kilometr i chodziłam na gimnastykę. W tej mam podobnie. Po prostu czuję się dobrze i zamierzam wytrwać do terminu porodu. Później pewnie się "sypnie" ;)

Wczoraj dostałam wyniki posiewu. Dwóch ginekologów nie widziało problemu, bo mało leukocytow w moczu, ale rodzinna spojrzała na wynik i od razu dała skierowanie na posiew i antybiotyk. Miała nosa. Od soboty do środy leukocyty z 10 do 125 i niestety E. Coli.za tydzień mam sprawdzić jak po antybiotyku.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie brzuch spinał często, a teraz praktycznie wogóle.

Też nie wiedziałam, jak ugryźć sprawe rozmiarów. Aż przy prasowaniu segregowałam rozmiarami z metek, a teraz biorę rodzajami (wczoraj np półśpiochy, leginsy i spodnie), przeglądam każdy rodzaj i wyłapuję te, które są mniejsze/większe niż reszta i porównuję z rozmiarem mniejszym/większym.

Dziś wieczorem na ogień pójdą bodziaki z krótkim i długim - mam ostatnio słomiany zapał do wszystkiego, dlatego robię to na raty :D

Właśnie testuję przepis na kopiec kreta :) Zobaczymy czy smaczniejszy niż ten z paczki :D Jeszcze chodzi za mną przepis na kinder country :) Może któraś już testowała?

Wczoraj ruchy Emilki były bolesne - każdy z jej ruchów :/ Dziś znów są łagodne, bardziej takie wiercenie się niż wypychanie każdej możliwej części ciała gdzie tylko się da :D

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze bo juz myslalam ze to ja jakas dziwna jestem ;). Albo ja poprostu nie zwracam na to uwagi.

Paulina - ja czuje ruchy intensywnie ale napewno nie mogla bym napisac ze mi maluch pod zebra sie wciska czy ze w nicy sie z zego powodu budze. Ale moze to zalezy jak jest dziecko ulozone.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zaczęła wpychać się pod żebra po 31 tygodniu dopiero ;) A w nocy do tej pory mnie nie budzi :)

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my po zakupach :) w sumie wybraliśmy to, co myslalam, ze wybierzemy- czyli X-lander X-move (jest teraz promocja na kolor granatowy, kosztuje ok 800 zł mniej niż inne kolory), raczej granat chociaz serce mi podpowiada szary :P ale 8 stow piechota nie chodzi, wiec w poniedziałek jak granat bedzie na stanie podjedziemy i podejmiemy decyzje :) poza tym kupiliśmy bazę isofix (fotelik mamy), chicco next2me dream (z opcja kołyski), wanienkę i kilka mniejszych pierdolek. Jestem bardzo zadowolona :) i jeszcze na dodatek byłam pierwszy raz na nogach od 3 miesięcy tyle czasu, a brzuszek nawet sie nie spina. Ogólnie spinał sie w 2 trymestrze, teraz jakos macica wyluzowała ;-) także dzien zaczął sie dobrze, czekamy na pizzę :)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza za mna dlugo chodzilo zeby zrobic kinder country ale nie zdazylam teraz wroce do domu to z mezem wspolnymi silami bedziemy mogli zrobic ;) a kopiec kreta jest jak dla mnie o niebo lepszy robiony od podstaw niz z paczki.

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza to daj znać jak przetestujesz ;) Chyba, że ja przetestuję szybciej :D

Kopca z paczki uwielbiam, ale ostatni raz robiło się w zeszłym roku. A wiadomo, taki domowy to zapewne i lepszy w smaku i przynajmniej wiesz co dodajesz :D Wieczorem będę go pochłaniała zapewne :D

Apetyt mi dziś dopisuje, w końcu! Bo od tygodnia to była katastrofa... :/

Zuza2323 lubi tę wiadomość

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Mi też się brzuch nie spina i nie odczuwam jakichś szczególnych bóli. Ale w poprzedniej ciąży do końca ósmego miesiąca przepływałam 2, 3 razy w tygodniu kilometr i chodziłam na gimnastykę. W tej mam podobnie. Po prostu czuję się dobrze i zamierzam wytrwać do terminu porodu. Później pewnie się "sypnie" ;)

Wczoraj dostałam wyniki posiewu. Dwóch ginekologów nie widziało problemu, bo mało leukocytow w moczu, ale rodzinna spojrzała na wynik i od razu dała skierowanie na posiew i antybiotyk. Miała nosa. Od soboty do środy leukocyty z 10 do 125 i niestety E. Coli.za tydzień mam sprawdzić jak po antybiotyku.

Mialas sn czy cc? Jak szybko doszlas do siebie? Co na gimnastyce cwiczylas?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png

Wysłany: 16 września 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle ciast z paczki nie toleruję ;] u kogoś zjem, ale sama - nie ma mowy. Wszystko robię własnymi rencyma ;)

MarthaA lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My teraz od kiedy leżakuje zaopatrujemy sie w sprawdzonej cukierni - maja pyszne wypieki :) akurat dzis mamy gości, wiec maz pojechał po muffiny i paczki (zachcianka ciężarnej- wczesniej jadłam tylko raz do roku w tłusty czwartek :P). Ale moim hitem jest sernik oreo ze strony "moje wypieki". Naprawdę polecam! Tylko koniecznie musi byc porządny ser, nigdy nie robię z tym z wiaderka tylko kupuje zwykły tłusty mielony w takiej kiszce. No po prostu rewelka. U nas teraz nie ma swiat bez tego sernika, a ni w jednej ani w drugiej rodzinie. Na odchodne z pracy tez przyniosłam własnie oreo i tort beżowy z sowy (kto jadał wyroby cukiernicze z sowy ten wie, ze sa pyszne), a mimo to ludzie z pracy w pierwszej kolejności pochłonęli sernik ;-)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza2323 wrote:
    Normalnie jestem w siodmym niebie. Przyszla na obchod pani ordynator i powiedziala, ze dzisiaj mnie wypuszcza i moge kontynuowac leczenie w domu :) na wizycie u mojego lekarza mam powtorzyc wyniki i jakby cos sie dzialo to mam do nich wracac. Ale jestem szczesliwa... To byly dla mnie mega dlugie dwa tygodnie.
    Zuza gratki! Super wiadomość :-) tylko sie oszczędzaj w domu!

Zuza2323 lubi tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jesli chodzi o takie ciastowe sprawy, polecam fanpage na fb "Nie bede tego jeść" - dziewczyna z moich okolic robi tak wypasione torty, ze to sie w głowie nie mieści! I nie dosc, ze wyglądają, to przede wszystkim smakują, bazuje na oryginalnej belgijskiej czekoladzie i porządnych produktach. Cena wiadomo, adekwatna, ale moim zdaniem za taki czad to warto na jakaś wyjątkowa okazje sobie zaszaleć. ;)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość przepisów z moich wypieków jest pyszna. Przeraża mnie tylko ilość składników które trzeba użyć. Czasem to nawet litr śmietany. Dobry twaróg wiaderkiem na serniki jest z piatnicy. Dla tych co są bardziej leniwi. Na stronie moich wypieków jest ranking twarogów wiaderkowyxh i tem wypada dość dobrze a jest w miarę dostępny.

• IZA92 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas z paczki to tylko kopiec kreta raz na ruski rok. Z cukierni nic ;) Tak to też zawsze sama piekę :)

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    Zuza gratki! Super wiadomość :-) tylko sie oszczędzaj w domu!

Dzieki ;) teraz to ja sie bede bala zrobic cokolwiek wiec oszczedzac sie bede na pewno

atdc6iyemt9e9h2r.png
‹‹ 845 846 847 848 849 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ