X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Mol wiem o czym mowisz. Mialam niedawno identyczny bol w nocy az sie wybudzilam. Przestraszylam sie ale spokojnie pooddychalam zmienilam bok i minelo. Do tej pory sie nie powtorzylo. Mysle ze to dziecko gdzies solidnie ucisnelo jakis nerw/organ. Oczywiscie lekarzem nie jestem i jezeli cie to niepokoi to konsultacja wskazana.

c55fflw18twvhf6h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacky88 wrote:
    Pani Mol wiem o czym mowisz. Mialam niedawno identyczny bol w nocy az sie wybudzilam. Przestraszylam sie ale spokojnie pooddychalam zmienilam bok i minelo. Do tej pory sie nie powtorzylo. Mysle ze to dziecko gdzies solidnie ucisnelo jakis nerw/organ. Oczywiscie lekarzem nie jestem i jezeli cie to niepokoi to konsultacja wskazana.
    Tak też sobie pomyślałam, że może jakoś tak mi się dziecię rozpycha, bo właśnie z tej strony co boli to ona bardziej się wypina. Póki co wzięłam właśnie nospę i magnez, ciepłą kąpiel i patrzę czy coś z tego wyniknie, czy minie.

• Invis Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, chyba zazwyczaj takie panie do sprzątania biorą od godziny. Moja pani zawsze jeszcze w międzyczasie znajdzie czas na kilka papieroskow na tarasie, ale to w sumie zaprzyjaźniona osoba :)

Blondik lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie czasem aż w pół ból zgina, taki kłujący na samym dole. A ciśnie brzuch jak za dużo albo za szybko robię. Albo jak się schylam za dużo.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak ciężko wyliczyć ile reszcie takie sprzątanie powinno trwać. My namysłu dom prawie 240m. Ciekawe na ile godzin wyliczylaby taka pani sprzątanie. Oczywiście nie wszystko.
    Zjadłam czekoladę i brzuch wrócił do normy. Maciuś o słodycze się upominam cały dzień hehe

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj i dziś po tym prasowaniu mam twardawy brzuch i mały jest trochę mniej ruchliwy, ale nie niepokoi mnie to bo np teraz podbija mi łokieć piętą :P

age.png

age.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze a propos kotów, czego mnie mój nauczył, a przyda się przy dziecku? tego, że można kupić super zabawki, a ta wariatka i tak będzie najbardziej na świecie kochać gonienie za kulką zrobioną z paragonu :) Także już mam lekcję na przyszłość, że do zabawy najlepiej nadają się niepozorne rzeczy i nie ma sensu kupować całej armady kolorowego plastiku :)

Co do sprzątania, ja po przeprowadzce oddałam do mycia okna, trzeba było umyć szyby, ramy, pełno pyłu poremontowego więc odpuściłam. Okna były cudownie czyste, potem zaczęli remontować fasadę kamienicy obok, zaczął padać deszcz...same wiecie :) generalnie widać przez nie świat, mogą być. Na bank nie będę co tydzień okien myć ;)
    W sumie w domu mam tak, że się niezbyt brudzi więc specjalnych porządków przed narodzinami nie potrzebuję. Jeszcze tylko ogarnę tę brakującą szafę i już w ogóle będzie cacy.

Wy już spakowane, poprane, poprasowane...eeee widzę, że nie lubicie życia na krawędzi, teraz się nudzić będziecie ;)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    Ja dzisiaj mam brzuch jak skałą cały dzień. Też mnie to martwi,ale już jest lepiej. 2 nospy, magnez i jest ulga.

Tez sie zastanawiam nad panią do pomocy ogarnięcia domu. Jak one wyliczają to sprzatanie, od metra?

Co do kombinezonów w foteliku...JA woziłam i wozic bede w kombinezonie, w aucie rozsuwam go do połowy. Nie widzę innej opcji w zimę.
    Oczywiście, że są inne rozwiązania i to bezpieczne. Sporo o tym wspominalysmy. Jest bardzo dużo spiworkow dedykowanych do fotelików i je też się rozpina jak w samochodzie jest ciepło, a pasy przebiegają blisko ciałka.
    Drugi sposób jest taki jak opisałaś i o tym jest sporo publikacji. Wybór rodzica czy chce by dziecko było bezpieczne.
    https://foteliki-pod-lupa.pl/biomechanika-zderzen/zimowa-kurtka-jest-niebezpieczna-dla-dziecka-w-foteliku/
    Dorośli też nie powinni jeździć w pasach zapiętych na kurtkę. Ja kurtkę rozpinam i prowadzę pas po ubraniu. Z kombinezonem malucha to niewykonalne, ale z kurtką starszego dziecka już tak. Kombinezony są przeznaczone tylko do wózków.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Wy już spakowane, poprane, poprasowane...eeee widzę, że nie lubicie życia na krawędzi, teraz się nudzić będziecie ;)
    Żartujesz? Za miesiąc mam urlop na morzu. Nie wiem gdzie schowałam ubranka, ale będę je prać i kilka wyprasuje w drugiej połowie października. Jeszcze mamy kupić łóżeczko dostawne, ale to chyba w listopadzie mąż kupi.
    Ja mam w październiku jeszcze urodziny chrzesniaczki i osiemnastkę syna bliskiej kuzynki.
    Wózek "awaryjny" (poprzednio z niego nie korzystaliśmy) jest 500 km od nas. Nie wiem czy po niego dotrzemy.
    Tak więc na luzie ;)

agagaga lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!

Wysłany: 15 września 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero zaczęłam i nawet nie wiem czy wózek będzie pierwszy czy młoda :D Chyba jakąś jeszcze koszulinę jedną ogarnę z DolceSonno, zobaczę co mi przyszło z Gemini... W czarnej de jestem ;)
    Do tego czekam aż mi pralkę szlag trafi, bo bęben potrafi nieźle walić :D Cudownie :D A żeby wyjąć pralkę, to muszę odkręcić cały lakierowany panel, bo inaczej nie wylezie ;>

Na razie starałam się powyciągać z siat ubranka na max 68 i najpierw te posegreguję rozmiarami po prasowaniu, reszta może poczekać. Trzeba coś do szpitala zapakować.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 15 września 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózek będzie ten
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c764eecb9047.jpg

a z "zabawek" to tylko kupiłam takie wisiadło, bo....bo mi się spodobało :P
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fae0a2d6276b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 23:02

Zuza2323 lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O! Super kolory wózka! Z tą żółcią bardzo mi się szarość podoba:)

Moremi, dzięki za info. Muszę się przyjrzeć tym śpiworkom/kombinezonom co mam

Pani Moł, mam nadzieję, że juz lepiej..

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]

Wysłany: 15 września 2017, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak jakoś nas naszło na coś "wesołego" ;)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    jeszcze a propos kotów, czego mnie mój nauczył, a przyda się przy dziecku? tego, że można kupić super zabawki, a ta wariatka i tak będzie najbardziej na świecie kochać gonienie za kulką zrobioną z paragonu :) Także już mam lekcję na przyszłość, że do zabawy najlepiej nadają się niepozorne rzeczy i nie ma sensu kupować całej armady kolorowego plastiku :)

Co do sprzątania, ja po przeprowadzce oddałam do mycia okna, trzeba było umyć szyby, ramy, pełno pyłu poremontowego więc odpuściłam. Okna były cudownie czyste, potem zaczęli remontować fasadę kamienicy obok, zaczął padać deszcz...same wiecie :) generalnie widać przez nie świat, mogą być. Na bank nie będę co tydzień okien myć ;)
    W sumie w domu mam tak, że się niezbyt brudzi więc specjalnych porządków przed narodzinami nie potrzebuję. Jeszcze tylko ogarnę tę brakującą szafę i już w ogóle będzie cacy.

Takie zabawki przydaja sie dla starszych dzieci, przedszkkolnych. A na poczatku to tak jak mowisz. U nas hitem byl (jak juz cis trzymac mogl) taki pedzelek gumows do smarowania wypiekow ;).
    Teraz tez ma malo zabawek, na plazy woli patyczki i slomki (udaje ze to samoloty) niz lopatki i foremki. Choc widzialam ze z zafascynowaniem patrzyl na plastikowe koparki starszych cchlopcow ale ja wiem ze pobawilby sie 5 min i by sie znudzil.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecie na spacerach uwielbia kamienie patyki i najrozniejsze rosliny (kwiatki,liscie). W domu jednak rzadzi traktor, ciezarowka i wszelkiej masci pociagi. Taka faza ;-) rownie dobrze potrafi sie bawic rolka po skonczonym reczniku papierowym :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2017, 07:28

c55fflw18twvhf6h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek, tak, już trochę lepiej, dzieki :) w nocy co prawda chwyciło jeszcze raz jak próbowałam wstać do toalety, a teraz tak się jakby czai ten ból jak zmìeniam pozycję, ale wstałam podpierając się bardziej na rękach niż polegając na mięśniach i nie przyatakował.

Wichrowe, ładny pojazd! I wisiadełko też spoko się prezentuje.

• Invis Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla malucha tak jak pisałam zabawek nie kupowałam wcale i nawet jeszcze nie myślę o tym aby kupować. Mam podarowaną kolorową interaktywną karuzele i bujaczek, ale nie wiem kiedy zaczniemy z tego korzystać. No, jedna przyjaciółka zadeklarowała się że kupi nam Szumisia, a druga z resztek materiału po kocyku który nam szyla zrobiła szmatke sensoryczną i TAKI gryzak-piszczałkę :) na razie będzie to tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2017, 08:25

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza wiesz kiedy wychodzisz, albo czy wyjdziesz do porodu?

U mnie sytuacja wygląda tak:
    Mam do zrobienia przeciwciała za tydzień. Jak wzrosną albo spadną, to idę w ten sam dzień do szpitala. Rozwiązanie planuje lekarz po osiągnięciu przez dziecko 3kg. Teraz ma 1900kg i przewiduje /lekarz/ to za 3 tygodnie. Gdyby wszystko było dobrze to najpóźniej chce mnie położyć w szpitalu końcem października. Czyli albo waga, albo koniec października co do rozwiązania. Leżenie w szpitalu przy innych przeciwciałach albo koniec października.

• Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara jeszcze nie wiem czy mnie wypuszcza bo nawet nie potrafia sie zorganizowac zeby mi posiew zrobic ;) ja tylko chodze i gadam im i najpierw slysze, ze za chwile a chwile pozniej, ze jutro bo jeszcze antybiotyk... Pewnie w poniedzialek bedzie posiew i jak beda juz wyniki to moze sie dowiem czy mnie wypuszcza czy nie bo powiedzieli mi, ze wyjde jak juz nic mi nie bedzie ;)

sara9555 lubi tę wiadomość

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek tak delikatnie wyglądasz! Zazdroszczę takich szczupłych ramion :)
    Wichrowe fajny ten wózek, zgrabnie wygląda. Cytrynka też spoko choć sama bym jej nie wybrała :D

Sara, Zuza trzymam kciuki aby rozwiązania były w optymalnym czasie dla was i dzieci.

Torba do szpitala: ile czego pakujecie? w sensie ubranek dla dziecka (zakładając że ubieramy w swoje). Myślałam żeby wziąć 2 pajace, 2 body, półśpiochy i czapeczkę. Każda rzecz w rozmiarach 56 i 62, a ja będzie trzeba to mąż dowiezie.
    Czy body + półśpiochy nie urażając kikuta po pępowinie?

sara9555, Zuza2323, Mama2kituszek lubią tę wiadomość

age.png

age.png
‹‹ 844 845 846 847 848 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ