X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Invis Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wyglądasz pięknie! Co za figura, fiu fiu! :)

Wichrowe, ja też lubię mieć po mojemu posprzątane. No dlatego wnoszę dużo uwag co i jak ma być i czym itd :D

Katarzyna87- u nas pani bierze 15zł/h. Nie wiem jak w większych miastach.

Mama2kituszek lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek - wow! Fantastyczna figura i prześliczny brzunio!

Mama2kituszek lubi tę wiadomość

• Invis Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Zuza, super że dobre wieści! Uff :)

Mama, wyglądasz wręcz klasycznie :)

Wózek 6 tygodni, a mogę rodzić już za 4, ha ha ha...
    Po czym poznałaś że fejk?
    My wzieliśmy bebetto murano na grafitowym stelażu, ciemniejsza szarość z taką cytrynką. Ladniejszy był sloneczny żolty, ale tylko z b.jasnym szarym, więc mało praktyczny sie wydał. Plus fotelik maxi cosi i całość za 2300, tak że jestem zadowolona

Moja bratowa wózek kupiła (a raczej zamówiła po porodzie dopiero- przedwczesny poród) a i tak dała spokojnie radę, bo przecież i tak od razu się z maluchem na spacer nie idzie. A właśnie, są teraz jakieś wymogi co do tego ile się czeka na pierwszy spacerek? Nie wyobrażam sobie nie wychodzić przez np.2 tygodnie.

Wichrowe, ja też dalam dokładnie 2300 zł za wózek 2w1 + fotelik z bazą :P no ale dawno kupowalismy bo w czerwcu, z tego względu że była super promocja.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:

Wichrowe, ja też lubię mieć po mojemu posprzątane. No dlatego wnoszę dużo uwag co i jak ma być i czym itd :D

Moja sąsiadka ma kilka stron instrukcji obsługi mieszkania :D

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • moremi Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Moja bratowa wózek kupiła (a raczej zamówiła po porodzie dopiero- przedwczesny poród) a i tak dała spokojnie radę, bo przecież i tak od razu się z maluchem na spacer nie idzie. A właśnie, są teraz jakieś wymogi co do tego ile się czeka na pierwszy spacerek? Nie wyobrażam sobie nie wychodzić przez np.2 tygodnie.

Wichrowe, ja też dalam dokładnie 2300 zł za wózek 2w1 + fotelik z bazą :P no ale dawno kupowalismy bo w czerwcu, z tego względu że była super promocja.
    Można wychodzić od razu, a można stosować "starą szkołę" i wcześniej werandowac.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Invis Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy jaka pogoda nam się trafi. Okej, ktoś naleśnika z Nutellą? :P

Ja zbieram siły i chyba idę prasowac.

Mamatobe♥, KasiaHaBe lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:

U mnie 12 zł/h, ale korzystam od dawna i regularnie. Za okna itp. płacę dodatkowo. Ta sama pani opiekuje się naszymi kotami pod naszą nieobecność.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:

Invis, gdzies czytałam (ale nie moge sobie przypomnieć, gdzie! Nie wiem, czy nie na którejś z broszur ze SR), ze zima wychodzi sie po 3 tygodniach kiedy na dworze jest -5 lub cieplej. W poniedziałek mamy zajęcia o noworodkach, to dopytam. Mama2kituszek, super wyglądasz! I jeszcze jedna rzecz do forumowych kociar - zagadałam z mężem, cieżko mu przełknąć taka kase za drapak (ja zdecydowałam sie na rufi, bo boje sie ze jak kupie tańszy, to i tak trzeba go bedzie szybko wymienić - chodzi głownie o klockowatosc mojego kota. ) Ale najwyżej sie poświęcę i odpuszczę ukochane perfumy chanelki na urodziny w zamian za ten drapak. Perfumy i tak pewnie dostanę wtedy na święta :P po prostu zależy mi zeby nasz kotel miał jakaś odrobine normalności w tym mini mieszkanku i mie musiał sie chować na pol dnia w szafie.

pako_mrrr, Mama2kituszek, mietata lubią tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro jedziemy po wózek, niby podoba sie nam x-lamdrr x-move, ale moze zdecydujemy sie na cos innego? Niewykluczone. Tak samo jesli chodzi o dostawkę. Zobaczymy, co w ogole maja w hurtowni :)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 tygodnie? :O łał, ja to jestem gotowa wyjść po kilku dniach ;) Kwestia podejścia. Koleżanka nie wychodziła z 2 tygodnie na wiosnę, a druga z dzieckiem dzień młodszym wyszła po 3.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Invis Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba tez w sumie zależy od pogody, z tym wychodzeniem z dzieciem.

My płacimy 15zl/h ale okna w cenie. I dobrze, bo moje tarasowe i kuchenne to trzeba myć praktycznie co 2 tygodnie (piesel i jego nos, łapki...)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • pernilla Ekspertka

Wysłany: 15 września 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Jestem właśnie na zajęciach z bezpiecznego malucha. Wiecie co...ja nie polecam. Reklama goni reklamę. Gorzej niż w kinie.

Ja z kolei polecam. Warto przeboleć trochę reklam (film o Olku, co skorzystał z krwi pępowinowej widziałam już trzeci raz) dla informacji podawanych w głównych panelach. U nas część o fotelikach i o pierwszej pomocy trwały bardzo długo. Na pierwszej pomocy każdy miał okazję potrenować ratowanie lalki :) Prowadzący był bardzo fajny i dawał sporo takich życiowych porad typu trzymanie dziecka na kolanach, a nie zapiętego w foteliku do karmienia przy pierwszych próbach rozszerzania diety (łatwiej zareagować w razie zachłyśnięcia).

Na te reklamy byłam nastawiona, więc mnie jakoś nie raziły, za to dużo gorzej odebrałam część o diecie kobiet w ciąży i podczas karmienia jakiejś mało kompetentnej kobiety, która jest (o zgrozo) położną i doradcą laktacyjnym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 19:58

moremi lubi tę wiadomość

gg64k6nl113tz1vl.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w listopadzie od razu wychodziłam, nawet na 15 minut. Przy temperaturze minusowej to tak do -10.

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pernilla wrote:
    Ja z kolei polecam. Warto przeboleć trochę reklam (film o Olku, co skorzystał z krwi pępowinowej widziałam już trzeci raz) dla informacji podawanych w głównych panelach. U nas część o fotelikach i o pierwszej pomocy trwały bardzo długo. Na pierwszej pomocy każdy miał okazję potrenować ratowanie lalki :) Prowadzący był bardzo fajny i dawał sporo takich życiowych porad typu trzymanie dziecka na kolanach, a nie zapiętego w foteliku do karmienia przy pierwszych próbach rozszerzania diety (łatwiej zareagować w razie zachłyśnięcia).

Na te reklamy byłam nastawiona, więc mnie jakoś nie raziły, za to dużo gorzej odebrałam część o diecie kobiet w ciąży i podczas karmienia jakiejś mało kompetentnej kobiety, która jest (o zgrozo) położną i doradcą laktacyjnym.
    Mam dokładnie takie samo podejście i pewnie dlatego wylapalam to, co jest dla mnie ważne.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety Dziewczyny, dawno nie słyszałam tyle dobrego:) Bardzo dziękuję za komplementy, mam rumieńce;)

Wichrowe, z tymi kolorami to rozumiem Cię doskonale, cięzko o odcień idealny.
    Poznałam, że to fejk, już czwarty!!, bo ludzie zwijają konto z olx'a po moich pytaniach o wózek, prośbie o płatność u kuriera, czy też wystawieniu na allegro (żeby było bezpieczniej). Zgadzają się, po czym zwijają po chwili i produkt, i konto. W tym tyg zauważyłam ten sam wozek (charakterystyczne zdjęcia), wystawiony ponownie, niby już przez inną osobę, z innego miasta. Chyba szuka kolejnego naiwnego.

Aasha, daj znać, na co się zdecydujecie. Ja cały czas myślę co wybrać- dostawkę czy to snuggle nest 9 bo małe i kompaktowe), mając na uwadze tą cesarke.

Moremi, zwróciłaś moją uwagę na temat kombinezonu do fotelika. Jakoś bym o tym nie pomyślała, że to niebezpieczne. A myślisz, że taki polarowy, to też ryzyko? Wydaje mi się, że będzie ściśle przylegał do Małej. Jeśli nie, to polecasz raczej śpiworek/ otulaczek z otworami na pasy, tak?

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście panel o ratownictwie medycznym fajny. Chyba warto przeboleć resztę ;)

Nie wiem czy są wytyczne wychodzenia. Ja z córką wychodziłam praktycznie od razu. Jedzenie przecież kupić trzeba :p

moremi, Blondik lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wypralam cala pralke jasnych rzeczy d kolezanki meza cudne sa teraz piore czerwienie, I jutro trzecia pralka biale potem prasowanie :-)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• moremi Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wrote:
    Moremi, zwróciłaś moją uwagę na temat kombinezonu do fotelika. Jakoś bym o tym nie pomyślała, że to niebezpieczne. A myślisz, że taki polarowy, to też ryzyko? Wydaje mi się, że będzie ściśle przylegał do Małej. Jeśli nie, to polecasz raczej śpiworek/ otulaczek z otworami na pasy, tak?
    Polarowy przylegający (na bezpiecznym maluchu też o tym mówią ;)) może być i jak zimno, to na czas przeniesienia do samochodu jakiś kocyk. My tak robiliśmy z synkiem i dlatego teraz szukałam rozwiązania "dla leniwych" ;) czyli jak najmniej ubierania.
    Śpiworki i kocyki na pasy trzypunktowe są dostępne wszędzie.
    Z takich uniwersalnych to znalazłam jeszcze coś takiego https://m.aliexpress.com/amp/item/32797229885.html

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, dziewczyny, spina mi się dziś ten brzuch i takie jakby skurcze łapie, ale przed chwilą leżąc sobie chwycił mnie silny ból taki z prawej strony nisko, jakby w rejonie jajnik-pachwina prawie. Ze trzy takie impulsy bólowe były i nie wiem co robić.. spakowałam doraźną torbę do szpitala ale póki co nie pojechałam jeszcze.

• Blondik Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam brzuch jak skałą cały dzień. Też mnie to martwi,ale już jest lepiej. 2 nospy, magnez i jest ulga.

Tez sie zastanawiam nad panią do pomocy ogarnięcia domu. Jak one wyliczają to sprzatanie, od metra?

Co do kombinezonów w foteliku...JA woziłam i wozic bede w kombinezonie, w aucie rozsuwam go do połowy. Nie widzę innej opcji w zimę.

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
‹‹ 843 844 845 846 847 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ