Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama2kituszek wyglądasz pięknie! Co za figura, fiu fiu!
Wichrowe, ja też lubię mieć po mojemu posprzątane. No dlatego wnoszę dużo uwag co i jak ma być i czym itd
Katarzyna87- u nas pani bierze 15zł/h. Nie wiem jak w większych miastach.Mama2kituszek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
wichrowe_wzgórza wrote:Zuza, super że dobre wieści! Uff
Mama, wyglądasz wręcz klasycznie
Wózek 6 tygodni, a mogę rodzić już za 4, ha ha ha...
Po czym poznałaś że fejk?
My wzieliśmy bebetto murano na grafitowym stelażu, ciemniejsza szarość z taką cytrynką. Ladniejszy był sloneczny żolty, ale tylko z b.jasnym szarym, więc mało praktyczny sie wydał. Plus fotelik maxi cosi i całość za 2300, tak że jestem zadowolona
Moja bratowa wózek kupiła (a raczej zamówiła po porodzie dopiero- przedwczesny poród) a i tak dała spokojnie radę, bo przecież i tak od razu się z maluchem na spacer nie idzie. A właśnie, są teraz jakieś wymogi co do tego ile się czeka na pierwszy spacerek? Nie wyobrażam sobie nie wychodzić przez np.2 tygodnie.
Wichrowe, ja też dalam dokładnie 2300 zł za wózek 2w1 + fotelik z baząno ale dawno kupowalismy bo w czerwcu, z tego względu że była super promocja.
-
Invis wrote:Mama2kituszek wyglądasz pięknie! Co za figura, fiu fiu!
Wichrowe, ja też lubię mieć po mojemu posprzątane. No dlatego wnoszę dużo uwag co i jak ma być i czym itd
Katarzyna87- u nas pani bierze 15zł/h. Nie wiem jak w większych miastach.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Invis wrote:Moja bratowa wózek kupiła (a raczej zamówiła po porodzie dopiero- przedwczesny poród) a i tak dała spokojnie radę, bo przecież i tak od razu się z maluchem na spacer nie idzie. A właśnie, są teraz jakieś wymogi co do tego ile się czeka na pierwszy spacerek? Nie wyobrażam sobie nie wychodzić przez np.2 tygodnie.
Wichrowe, ja też dalam dokładnie 2300 zł za wózek 2w1 + fotelik z baząno ale dawno kupowalismy bo w czerwcu, z tego względu że była super promocja.
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Invis wrote:Mama2kituszek wyglądasz pięknie! Co za figura, fiu fiu!
Katarzyna87- u nas pani bierze 15zł/h. Nie wiem jak w większych miastach.-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Invis wrote:Moja bratowa wózek kupiła (a raczej zamówiła po porodzie dopiero- przedwczesny poród) a i tak dała spokojnie radę, bo przecież i tak od razu się z maluchem na spacer nie idzie. A właśnie, są teraz jakieś wymogi co do tego ile się czeka na pierwszy spacerek? Nie wyobrażam sobie nie wychodzić przez np.2 tygodnie.
po prostu zależy mi zeby nasz kotel miał jakaś odrobine normalności w tym mini mieszkanku i mie musiał sie chować na pol dnia w szafie.
pako_mrrr, Mama2kituszek, mietata lubią tę wiadomość
-
Katarzyna87 wrote:Jestem właśnie na zajęciach z bezpiecznego malucha. Wiecie co...ja nie polecam. Reklama goni reklamę. Gorzej niż w kinie.
Ja z kolei polecam. Warto przeboleć trochę reklam (film o Olku, co skorzystał z krwi pępowinowej widziałam już trzeci raz) dla informacji podawanych w głównych panelach. U nas część o fotelikach i o pierwszej pomocy trwały bardzo długo. Na pierwszej pomocy każdy miał okazję potrenować ratowanie lalkiProwadzący był bardzo fajny i dawał sporo takich życiowych porad typu trzymanie dziecka na kolanach, a nie zapiętego w foteliku do karmienia przy pierwszych próbach rozszerzania diety (łatwiej zareagować w razie zachłyśnięcia).
Na te reklamy byłam nastawiona, więc mnie jakoś nie raziły, za to dużo gorzej odebrałam część o diecie kobiet w ciąży i podczas karmienia jakiejś mało kompetentnej kobiety, która jest (o zgrozo) położną i doradcą laktacyjnym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 19:58
moremi lubi tę wiadomość
-
pernilla wrote:Ja z kolei polecam. Warto przeboleć trochę reklam (film o Olku, co skorzystał z krwi pępowinowej widziałam już trzeci raz) dla informacji podawanych w głównych panelach. U nas część o fotelikach i o pierwszej pomocy trwały bardzo długo. Na pierwszej pomocy każdy miał okazję potrenować ratowanie lalki
Prowadzący był bardzo fajny i dawał sporo takich życiowych porad typu trzymanie dziecka na kolanach, a nie zapiętego w foteliku do karmienia przy pierwszych próbach rozszerzania diety (łatwiej zareagować w razie zachłyśnięcia).
Na te reklamy byłam nastawiona, więc mnie jakoś nie raziły, za to dużo gorzej odebrałam część o diecie kobiet w ciąży i podczas karmienia jakiejś mało kompetentnej kobiety, która jest (o zgrozo) położną i doradcą laktacyjnym.-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
O rety Dziewczyny, dawno nie słyszałam tyle dobrego:) Bardzo dziękuję za komplementy, mam rumieńce;)
Wichrowe, z tymi kolorami to rozumiem Cię doskonale, cięzko o odcień idealny.
Poznałam, że to fejk, już czwarty!!, bo ludzie zwijają konto z olx'a po moich pytaniach o wózek, prośbie o płatność u kuriera, czy też wystawieniu na allegro (żeby było bezpieczniej). Zgadzają się, po czym zwijają po chwili i produkt, i konto. W tym tyg zauważyłam ten sam wozek (charakterystyczne zdjęcia), wystawiony ponownie, niby już przez inną osobę, z innego miasta. Chyba szuka kolejnego naiwnego.
Aasha, daj znać, na co się zdecydujecie. Ja cały czas myślę co wybrać- dostawkę czy to snuggle nest 9 bo małe i kompaktowe), mając na uwadze tą cesarke.
Moremi, zwróciłaś moją uwagę na temat kombinezonu do fotelika. Jakoś bym o tym nie pomyślała, że to niebezpieczne. A myślisz, że taki polarowy, to też ryzyko? Wydaje mi się, że będzie ściśle przylegał do Małej. Jeśli nie, to polecasz raczej śpiworek/ otulaczek z otworami na pasy, tak?
Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*] -
Mama2kituszek wrote:Moremi, zwróciłaś moją uwagę na temat kombinezonu do fotelika. Jakoś bym o tym nie pomyślała, że to niebezpieczne. A myślisz, że taki polarowy, to też ryzyko? Wydaje mi się, że będzie ściśle przylegał do Małej. Jeśli nie, to polecasz raczej śpiworek/ otulaczek z otworami na pasy, tak?
) może być i jak zimno, to na czas przeniesienia do samochodu jakiś kocyk. My tak robiliśmy z synkiem i dlatego teraz szukałam rozwiązania "dla leniwych"
czyli jak najmniej ubierania.
Śpiworki i kocyki na pasy trzypunktowe są dostępne wszędzie.
Z takich uniwersalnych to znalazłam jeszcze coś takiego https://m.aliexpress.com/amp/item/32797229885.html-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnyKurczę, dziewczyny, spina mi się dziś ten brzuch i takie jakby skurcze łapie, ale przed chwilą leżąc sobie chwycił mnie silny ból taki z prawej strony nisko, jakby w rejonie jajnik-pachwina prawie. Ze trzy takie impulsy bólowe były i nie wiem co robić.. spakowałam doraźną torbę do szpitala ale póki co nie pojechałam jeszcze.
-
Ja dzisiaj mam brzuch jak skałą cały dzień. Też mnie to martwi,ale już jest lepiej. 2 nospy, magnez i jest ulga.
Tez sie zastanawiam nad panią do pomocy ogarnięcia domu. Jak one wyliczają to sprzatanie, od metra?
Co do kombinezonów w foteliku...JA woziłam i wozic bede w kombinezonie, w aucie rozsuwam go do połowy. Nie widzę innej opcji w zimę.