X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • moremi Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    Dzięki dziewczyny za rady :) Właśnie ja miałam jakiś trixie z zooplusa i szybko się rozleciał, a kot ważył wtedy 4kg, nie 7 tak jak teraz. Chyba zainwestuję w jakiś wypasiony z Rufi, sama nie mam oporów, ale mój mąż ma świadomość ile one kosztują i wiem, że mnie zabije ;p spróbuję też ogarnąć przemeblowanie, żeby koteł miał możliwość poskakania z drapaka na komodę itd (półek nie mamy).

Ps. a propos nakładek - ja też mam je zawsze w torebce :) Przez moją akcję z bakterią w 19tc siadam na toalecie tylko w domu (a i tą często dezynfekuję). Przewrażliwiona jestem na tym punkcie, co zrobić :P
    Ja polecam Sklepik pupilka na Facebooku. Facet, który robi te drapaki sprzedaje je w zooplusie za większą kasę. My mamy prosty sufitowy i zrobiliśmy półki pod sufitem. Mieszkanie 36 M2, a koty trzy ;)

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj ogromnego weza widzialam kolo naszego namiotu. Chcialam fotke zribic ale zwial skubany. A wyszedl stamtad gdzie w nocy na siku poszlam ;)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza2323 wrote:
    Czesc dziewczyny. Melduje sie po badaniach a wiec tak mala wazy 1571g, wszystkie przeplywy ma prawidlowe i wody sa prawidlowe, szyjka jest super wydluzyla mi sie do 2,9 cm :D normalnie jestem w szoku. Prawa nerka nadal zastoj duzy minimalnie mi sie zmniejszyl w lewej juz nie ma. Jeszcze tylko musze jutro posiewy zrobic bo dzisiaj ostatni raz dostaje antybiotyki juz 9 dobe. Wyglada na to, ze w koncu z tego wyszlysmy :)
    Zuza, świetne wieści :)

Zuza2323 lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza rewelacja :) rośnijcie zdrowo :)

Psotka aa wąż masakra :/

Moja młodsza śpi, starsza u babci a ja odpoczywam :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Aasha Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza super - uff!!! Trzymam kciuki za posiew w takim razie. &&&& :)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha - moje dziewczyny to 6kg Kici i 4kg Harda.

A właśnie! Się wam pochwalę tym co już mam poprane - moje "kocie sprzęty" dla młodej :P

mam dwa rożki - jeden zabiorę do szpitala - ten w korony z pepco, upiorę go w 90 stopniach po powrocie i jak się zniszczy to trudno, jego mi nie szkoda:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c5084c2073b.jpg

Kocyki minky - dwa małe - szary i czerwony (do dostawki, albo wózka, jeden jest cienki, drugi gruby), a ten czarny - jest większy (w bonusie Kicia, która ogląda w TV program przyrodniczy - z ptaszkami ;P).
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/24323f9ad2c8.jpg

A to pościel, jedna już z wypełnieniem, druga na zmianę, i spiworek do spania - pewnie już bardziej na wiosnę, na poczatek pewnie bedą grane te tuliki i rożki.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d2870fd8fb5.jpg

No i żeby nie było tak fajnie - ta sterta kartonów - plus wór na bieliznę, to są ciuszki do prania - i to tylko na pierwsze 3 miesiące ;/
    To są same dary - ja kupiłam raptem kilka bodziaków (oprócz tej sterty mam jeszcze dwa takie wielkie kartony z castoramy - jeden karton - ciuszki na pół roku i drugi do roku - ale tych prać w ogóle na razie nie zamierzam i tak nie mam gdzie tego ułożyć ;( ) - mebli nadal brak ;((((((
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ae3423ff7201.jpg

wy piszecie że ograniczacie te pierdoły, a ja mam wrażenie że się zalałam po uszy i teraz się z pod tej sterty nie wydostanę ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 15:01

Biedroneczka83, Mamatobe♥ lubią tę wiadomość

zi13nafan2lh9052.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . zmęczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 12:20

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza 2323 - ufff, w końcu dobre wieści - co my byśmy zrobiły bez tych antybiotyków - niby strach, a bez nich zginęłabym już dawno z kretesem.

zi13nafan2lh9052.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza, super wieści. Teraz już musi być dobrze :)

• Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś robię pranie rzeczy dla dziecka. Padło na gruby kombinezon (dziś fajna pogoda do suszenia na balkonie) i te które planuję zabrać do szpitala, żebym mogła już rozpocząć pakowanie tory szpitalnej. Oprócz tego zrobiłam szarlotkę, która tak pięknie pachnie, że nie mogę się doczekać aż trochę przestygnie :)

pako_mrrr lubi tę wiadomość

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis zamawiając przewijak zamknęłam listę wyprawkową :) też stopniowo kompletowałam od około połowy ciąży no i jakoś to poszło. Teraz tylko pokój dokończymy (czyli to nieszczęsne okno) i jest git.
    Chciałam też dziś prać i prasować ale nie mam mocy, brzuch mi się dziś tak spina nieprzyjemnie, to chyba te skurcze, ledwo chodzę. Zmusiłam się tylko do wrzucenia do pieca prostego obiadu - zapiekanki z ziemniaków, cukinii i pomidorów.

• moremi Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna, to właśnie drapak z tego Sklepik-pupilka :)
    Mam identyczny. Na allegro facet sprzedaje sporo taniej niż w zooplusie, a dodatkowo można z nim uzgodnić jakie półki czy dodatkowe mocowania się chce.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i się nam kocie forum zaczyna robić :P

zi13nafan2lh9052.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Antonna, to właśnie drapak z tego Sklepik-pupilka :)
    Mam identyczny. Na allegro facet sprzedaje sporo taniej niż w zooplusie, a dodatkowo można z nim uzgodnić jakie półki czy dodatkowe mocowania się chce.

To na przyszłość będę pamiętać :) Bo ten faktycznie kupiłam w zooplusie :)

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Pytanie do dziewczyn, które już prasowała ciuszki: jak to ogarniacie? Lubię mieć poskładane rzeczy ale trudno mi ogarnąć idealny sposób na złożenie body i pajaców. W efekcie ze składaniem idzie mi dłużej niż z prasowaniem koszul męża :p mam nadzieję, że to kwestia wprawy. Ja to najchętniej trzymałabym wszystko na wieszakach :D I zastanawiam się czy w dzieciowej części szafy nie zrobić zamiast jednej półki drążka.

Ja ostatnio trzy wieczory prasowałam - największa masakra z przekładaniem ubranek na lewą stronę, żeby aplikacji nie spalić na małych bodziakach :P Składam na pół i podwijam rękawki jakby do tyłu. Wszystkie ubranka posegregowałam rozmiarami (tymi realnymi, a nie z metki, bo w zależności od marki są różne) i wsadziłam do takich plastikowych, dużych kuwet z Ikei do przechowywania ubrań.

Jak mała się urodzi, to wyjmiemy ubranka z kuwety nr 1 i pewnie będziemy je kłaść w ogóle nie złożone, na płasko, jeden na drugim (mamy bardzo głęboką szafę i wygodniej będzie trzymać ubranka tak rozłożone całkiem na płasko, niż mieć milion stożków z ubranek złożonych na pół).

klz9hdgefsr87l0p.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pako_mrrr wrote:
    no i się nam kocie forum zaczyna robić :P

hihi kocia samopomoc ;) no w sumie kocie dzieci to też dzieci :)
    My mamy taki drapak, kosztował coś między 500-600 zł. Górną półkę wymieniliśmy na rozetę i to był strzał w dziesiątkę, nasz kotka uwielbiam tam spać, a jakie wygibasy robi, tu ogon zwiesi tam łapki, kino domowe normalnie

https://drapaki.pl/948-thickbox_default/p-7a.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 15:59

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata - to zdjęcie to chyba kot od wewnątrz? :P tzw kot od d. strony ;P
    hy hy hy, ja i te moję żarty ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 15:54

zi13nafan2lh9052.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak juz rozmawiacie o drapakach to i ja sie udziele. Zastanawialam sie nad zakupem takiego duzego bo moj kot ma tylko taki maly z jedna polka typowo tylko do drapania i zastanawiam sie czy to wogole ma sens bo on sie nigdzie nie wspina a nawet ma z tym problem chyba przez te krotkie lapki... Jak myslicie ma sens inwestowac w takie cos? Bo nie dosc, ze koszt to jeszcze zawalisko...

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety duże zdjęcie i nie ma możliwości zmniejszyć na tym forum, dodałam to jako link.
    A ty nie bądź taka do przodu ;) bo cię na kawę nie zaproszę hehe

pako_mrrr lubi tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza - ja tam nie wiem czy ten twój pięknota będzie korzystał z tego drapaka, czy nie (moja kicia też ma krótkie nóżki - nie genetycznie, tylko ma krzywicę - z powodu ciężkiego dzieciństwa, a na drapak wskakuje jak dzierlatka), ale ja bym mu pewnie nawet złoty pałacyk kupiła, tylko dlatego że jest taki piękny :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 16:20

zi13nafan2lh9052.png
‹‹ 841 842 843 844 845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ