X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • moremi Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    Dzięki dziewczyny za rady :) Właśnie ja miałam jakiś trixie z zooplusa i szybko się rozleciał, a kot ważył wtedy 4kg, nie 7 tak jak teraz. Chyba zainwestuję w jakiś wypasiony z Rufi, sama nie mam oporów, ale mój mąż ma świadomość ile one kosztują i wiem, że mnie zabije ;p spróbuję też ogarnąć przemeblowanie, żeby koteł miał możliwość poskakania z drapaka na komodę itd (półek nie mamy).

Ps. a propos nakładek - ja też mam je zawsze w torebce :) Przez moją akcję z bakterią w 19tc siadam na toalecie tylko w domu (a i tą często dezynfekuję). Przewrażliwiona jestem na tym punkcie, co zrobić :P
    Ja polecam Sklepik pupilka na Facebooku. Facet, który robi te drapaki sprzedaje je w zooplusie za większą kasę. My mamy prosty sufitowy i zrobiliśmy półki pod sufitem. Mieszkanie 36 M2, a koty trzy ;)

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj ogromnego weza widzialam kolo naszego namiotu. Chcialam fotke zribic ale zwial skubany. A wyszedl stamtad gdzie w nocy na siku poszlam ;)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza2323 wrote:
    Czesc dziewczyny. Melduje sie po badaniach a wiec tak mala wazy 1571g, wszystkie przeplywy ma prawidlowe i wody sa prawidlowe, szyjka jest super wydluzyla mi sie do 2,9 cm :D normalnie jestem w szoku. Prawa nerka nadal zastoj duzy minimalnie mi sie zmniejszyl w lewej juz nie ma. Jeszcze tylko musze jutro posiewy zrobic bo dzisiaj ostatni raz dostaje antybiotyki juz 9 dobe. Wyglada na to, ze w koncu z tego wyszlysmy :)
    Zuza, świetne wieści :)

Zuza2323 lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza rewelacja :) rośnijcie zdrowo :)

Psotka aa wąż masakra :/

Moja młodsza śpi, starsza u babci a ja odpoczywam :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Aasha Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza super - uff!!! Trzymam kciuki za posiew w takim razie. &&&& :)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha - moje dziewczyny to 6kg Kici i 4kg Harda.

A właśnie! Się wam pochwalę tym co już mam poprane - moje "kocie sprzęty" dla młodej :P

mam dwa rożki - jeden zabiorę do szpitala - ten w korony z pepco, upiorę go w 90 stopniach po powrocie i jak się zniszczy to trudno, jego mi nie szkoda:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c5084c2073b.jpg

Kocyki minky - dwa małe - szary i czerwony (do dostawki, albo wózka, jeden jest cienki, drugi gruby), a ten czarny - jest większy (w bonusie Kicia, która ogląda w TV program przyrodniczy - z ptaszkami ;P).
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/24323f9ad2c8.jpg

A to pościel, jedna już z wypełnieniem, druga na zmianę, i spiworek do spania - pewnie już bardziej na wiosnę, na poczatek pewnie bedą grane te tuliki i rożki.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d2870fd8fb5.jpg

No i żeby nie było tak fajnie - ta sterta kartonów - plus wór na bieliznę, to są ciuszki do prania - i to tylko na pierwsze 3 miesiące ;/
    To są same dary - ja kupiłam raptem kilka bodziaków (oprócz tej sterty mam jeszcze dwa takie wielkie kartony z castoramy - jeden karton - ciuszki na pół roku i drugi do roku - ale tych prać w ogóle na razie nie zamierzam i tak nie mam gdzie tego ułożyć ;( ) - mebli nadal brak ;((((((
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ae3423ff7201.jpg

wy piszecie że ograniczacie te pierdoły, a ja mam wrażenie że się zalałam po uszy i teraz się z pod tej sterty nie wydostanę ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 15:01

Biedroneczka83, Mamatobe♥ lubią tę wiadomość

zi13nafan2lh9052.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . zmęczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 12:20

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza 2323 - ufff, w końcu dobre wieści - co my byśmy zrobiły bez tych antybiotyków - niby strach, a bez nich zginęłabym już dawno z kretesem.

zi13nafan2lh9052.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza, super wieści. Teraz już musi być dobrze :)

• Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś robię pranie rzeczy dla dziecka. Padło na gruby kombinezon (dziś fajna pogoda do suszenia na balkonie) i te które planuję zabrać do szpitala, żebym mogła już rozpocząć pakowanie tory szpitalnej. Oprócz tego zrobiłam szarlotkę, która tak pięknie pachnie, że nie mogę się doczekać aż trochę przestygnie :)

pako_mrrr lubi tę wiadomość

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis zamawiając przewijak zamknęłam listę wyprawkową :) też stopniowo kompletowałam od około połowy ciąży no i jakoś to poszło. Teraz tylko pokój dokończymy (czyli to nieszczęsne okno) i jest git.
    Chciałam też dziś prać i prasować ale nie mam mocy, brzuch mi się dziś tak spina nieprzyjemnie, to chyba te skurcze, ledwo chodzę. Zmusiłam się tylko do wrzucenia do pieca prostego obiadu - zapiekanki z ziemniaków, cukinii i pomidorów.

• moremi Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna, to właśnie drapak z tego Sklepik-pupilka :)
    Mam identyczny. Na allegro facet sprzedaje sporo taniej niż w zooplusie, a dodatkowo można z nim uzgodnić jakie półki czy dodatkowe mocowania się chce.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i się nam kocie forum zaczyna robić :P

zi13nafan2lh9052.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Antonna, to właśnie drapak z tego Sklepik-pupilka :)
    Mam identyczny. Na allegro facet sprzedaje sporo taniej niż w zooplusie, a dodatkowo można z nim uzgodnić jakie półki czy dodatkowe mocowania się chce.

To na przyszłość będę pamiętać :) Bo ten faktycznie kupiłam w zooplusie :)

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Pytanie do dziewczyn, które już prasowała ciuszki: jak to ogarniacie? Lubię mieć poskładane rzeczy ale trudno mi ogarnąć idealny sposób na złożenie body i pajaców. W efekcie ze składaniem idzie mi dłużej niż z prasowaniem koszul męża :p mam nadzieję, że to kwestia wprawy. Ja to najchętniej trzymałabym wszystko na wieszakach :D I zastanawiam się czy w dzieciowej części szafy nie zrobić zamiast jednej półki drążka.

Ja ostatnio trzy wieczory prasowałam - największa masakra z przekładaniem ubranek na lewą stronę, żeby aplikacji nie spalić na małych bodziakach :P Składam na pół i podwijam rękawki jakby do tyłu. Wszystkie ubranka posegregowałam rozmiarami (tymi realnymi, a nie z metki, bo w zależności od marki są różne) i wsadziłam do takich plastikowych, dużych kuwet z Ikei do przechowywania ubrań.

Jak mała się urodzi, to wyjmiemy ubranka z kuwety nr 1 i pewnie będziemy je kłaść w ogóle nie złożone, na płasko, jeden na drugim (mamy bardzo głęboką szafę i wygodniej będzie trzymać ubranka tak rozłożone całkiem na płasko, niż mieć milion stożków z ubranek złożonych na pół).

klz9hdgefsr87l0p.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pako_mrrr wrote:
    no i się nam kocie forum zaczyna robić :P

hihi kocia samopomoc ;) no w sumie kocie dzieci to też dzieci :)
    My mamy taki drapak, kosztował coś między 500-600 zł. Górną półkę wymieniliśmy na rozetę i to był strzał w dziesiątkę, nasz kotka uwielbiam tam spać, a jakie wygibasy robi, tu ogon zwiesi tam łapki, kino domowe normalnie

https://drapaki.pl/948-thickbox_default/p-7a.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 15:59

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata - to zdjęcie to chyba kot od wewnątrz? :P tzw kot od d. strony ;P
    hy hy hy, ja i te moję żarty ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 15:54

zi13nafan2lh9052.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak juz rozmawiacie o drapakach to i ja sie udziele. Zastanawialam sie nad zakupem takiego duzego bo moj kot ma tylko taki maly z jedna polka typowo tylko do drapania i zastanawiam sie czy to wogole ma sens bo on sie nigdzie nie wspina a nawet ma z tym problem chyba przez te krotkie lapki... Jak myslicie ma sens inwestowac w takie cos? Bo nie dosc, ze koszt to jeszcze zawalisko...

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety duże zdjęcie i nie ma możliwości zmniejszyć na tym forum, dodałam to jako link.
    A ty nie bądź taka do przodu ;) bo cię na kawę nie zaproszę hehe

pako_mrrr lubi tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza - ja tam nie wiem czy ten twój pięknota będzie korzystał z tego drapaka, czy nie (moja kicia też ma krótkie nóżki - nie genetycznie, tylko ma krzywicę - z powodu ciężkiego dzieciństwa, a na drapak wskakuje jak dzierlatka), ale ja bym mu pewnie nawet złoty pałacyk kupiła, tylko dlatego że jest taki piękny :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 16:20

zi13nafan2lh9052.png
‹‹ 841 842 843 844 845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ