Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Aasha wrote:Dzięki dziewczyny za rady
Właśnie ja miałam jakiś trixie z zooplusa i szybko się rozleciał, a kot ważył wtedy 4kg, nie 7 tak jak teraz. Chyba zainwestuję w jakiś wypasiony z Rufi, sama nie mam oporów, ale mój mąż ma świadomość ile one kosztują i wiem, że mnie zabije ;p spróbuję też ogarnąć przemeblowanie, żeby koteł miał możliwość poskakania z drapaka na komodę itd (półek nie mamy).
Ps. a propos nakładek - ja też mam je zawsze w torebcePrzez moją akcję z bakterią w 19tc siadam na toalecie tylko w domu (a i tą często dezynfekuję). Przewrażliwiona jestem na tym punkcie, co zrobić
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Zuza2323 wrote:Czesc dziewczyny. Melduje sie po badaniach a wiec tak mala wazy 1571g, wszystkie przeplywy ma prawidlowe i wody sa prawidlowe, szyjka jest super wydluzyla mi sie do 2,9 cm
normalnie jestem w szoku. Prawa nerka nadal zastoj duzy minimalnie mi sie zmniejszyl w lewej juz nie ma. Jeszcze tylko musze jutro posiewy zrobic bo dzisiaj ostatni raz dostaje antybiotyki juz 9 dobe. Wyglada na to, ze w koncu z tego wyszlysmy
Zuza2323 lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Aasha - moje dziewczyny to 6kg Kici i 4kg Harda.
A właśnie! Się wam pochwalę tym co już mam poprane - moje "kocie sprzęty" dla młodej
mam dwa rożki - jeden zabiorę do szpitala - ten w korony z pepco, upiorę go w 90 stopniach po powrocie i jak się zniszczy to trudno, jego mi nie szkoda:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c5084c2073b.jpg
Kocyki minky - dwa małe - szary i czerwony (do dostawki, albo wózka, jeden jest cienki, drugi gruby), a ten czarny - jest większy (w bonusie Kicia, która ogląda w TV program przyrodniczy - z ptaszkami ;P).
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/24323f9ad2c8.jpg
A to pościel, jedna już z wypełnieniem, druga na zmianę, i spiworek do spania - pewnie już bardziej na wiosnę, na poczatek pewnie bedą grane te tuliki i rożki.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d2870fd8fb5.jpg
No i żeby nie było tak fajnie - ta sterta kartonów - plus wór na bieliznę, to są ciuszki do prania - i to tylko na pierwsze 3 miesiące ;/
To są same dary - ja kupiłam raptem kilka bodziaków (oprócz tej sterty mam jeszcze dwa takie wielkie kartony z castoramy - jeden karton - ciuszki na pół roku i drugi do roku - ale tych prać w ogóle na razie nie zamierzam i tak nie mam gdzie tego ułożyć ;( ) - mebli nadal brak ;((((((
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ae3423ff7201.jpg
wy piszecie że ograniczacie te pierdoły, a ja mam wrażenie że się zalałam po uszy i teraz się z pod tej sterty nie wydostanę ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 15:01
Biedroneczka83, Mamatobe♥ lubią tę wiadomość
-
Ja też dziś robię pranie rzeczy dla dziecka. Padło na gruby kombinezon (dziś fajna pogoda do suszenia na balkonie) i te które planuję zabrać do szpitala, żebym mogła już rozpocząć pakowanie tory szpitalnej. Oprócz tego zrobiłam szarlotkę, która tak pięknie pachnie, że nie mogę się doczekać aż trochę przestygnie
pako_mrrr lubi tę wiadomość
Syn
-
nick nieaktualnyA ja dzis zamawiając przewijak zamknęłam listę wyprawkową
też stopniowo kompletowałam od około połowy ciąży no i jakoś to poszło. Teraz tylko pokój dokończymy (czyli to nieszczęsne okno) i jest git.
Chciałam też dziś prać i prasować ale nie mam mocy, brzuch mi się dziś tak spina nieprzyjemnie, to chyba te skurcze, ledwo chodzę. Zmusiłam się tylko do wrzucenia do pieca prostego obiadu - zapiekanki z ziemniaków, cukinii i pomidorów. -
Antonna, to właśnie drapak z tego Sklepik-pupilka
Mam identyczny. Na allegro facet sprzedaje sporo taniej niż w zooplusie, a dodatkowo można z nim uzgodnić jakie półki czy dodatkowe mocowania się chce.-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
moremi wrote:Antonna, to właśnie drapak z tego Sklepik-pupilka
Mam identyczny. Na allegro facet sprzedaje sporo taniej niż w zooplusie, a dodatkowo można z nim uzgodnić jakie półki czy dodatkowe mocowania się chce.
To na przyszłość będę pamiętaćBo ten faktycznie kupiłam w zooplusie
👧 2017
👧 2021
👶 2022 -
Holibka wrote:Pytanie do dziewczyn, które już prasowała ciuszki: jak to ogarniacie? Lubię mieć poskładane rzeczy ale trudno mi ogarnąć idealny sposób na złożenie body i pajaców. W efekcie ze składaniem idzie mi dłużej niż z prasowaniem koszul męża :p mam nadzieję, że to kwestia wprawy. Ja to najchętniej trzymałabym wszystko na wieszakach
I zastanawiam się czy w dzieciowej części szafy nie zrobić zamiast jednej półki drążka.
Ja ostatnio trzy wieczory prasowałam - największa masakra z przekładaniem ubranek na lewą stronę, żeby aplikacji nie spalić na małych bodziakachSkładam na pół i podwijam rękawki jakby do tyłu. Wszystkie ubranka posegregowałam rozmiarami (tymi realnymi, a nie z metki, bo w zależności od marki są różne) i wsadziłam do takich plastikowych, dużych kuwet z Ikei do przechowywania ubrań.
Jak mała się urodzi, to wyjmiemy ubranka z kuwety nr 1 i pewnie będziemy je kłaść w ogóle nie złożone, na płasko, jeden na drugim (mamy bardzo głęboką szafę i wygodniej będzie trzymać ubranka tak rozłożone całkiem na płasko, niż mieć milion stożków z ubranek złożonych na pół). -
pako_mrrr wrote:no i się nam kocie forum zaczyna robić
hihi kocia samopomocno w sumie kocie dzieci to też dzieci
My mamy taki drapak, kosztował coś między 500-600 zł. Górną półkę wymieniliśmy na rozetę i to był strzał w dziesiątkę, nasz kotka uwielbiam tam spać, a jakie wygibasy robi, tu ogon zwiesi tam łapki, kino domowe normalnie
https://drapaki.pl/948-thickbox_default/p-7a.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 15:59
-
Jak juz rozmawiacie o drapakach to i ja sie udziele. Zastanawialam sie nad zakupem takiego duzego bo moj kot ma tylko taki maly z jedna polka typowo tylko do drapania i zastanawiam sie czy to wogole ma sens bo on sie nigdzie nie wspina a nawet ma z tym problem chyba przez te krotkie lapki... Jak myslicie ma sens inwestowac w takie cos? Bo nie dosc, ze koszt to jeszcze zawalisko...
-
niestety duże zdjęcie i nie ma możliwości zmniejszyć na tym forum, dodałam to jako link.
A ty nie bądź taka do przodubo cię na kawę nie zaproszę hehe
pako_mrrr lubi tę wiadomość
-
Zuza - ja tam nie wiem czy ten twój pięknota będzie korzystał z tego drapaka, czy nie (moja kicia też ma krótkie nóżki - nie genetycznie, tylko ma krzywicę - z powodu ciężkiego dzieciństwa, a na drapak wskakuje jak dzierlatka), ale ja bym mu pewnie nawet złoty pałacyk kupiła, tylko dlatego że jest taki piękny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 16:20