X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też już sobie zapisałam na liście zakupów :)

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • kasiula_00 Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry pomysł, też muszę kupić, a nie pomyślałam o tym :)

Co do imion, u nas będzie Oskar. Niby popularne dość, a znam tylko jednego i to nie w najbliższym otoczeniu. Do nazwiska pasuje bardzo ładnie, zgadzam się, że to się musi komponować.

Ja mieszkam w Warszawie, ale jestem słoikiem. Myślę, że na pewno są tu lepsze perspektywy zawodowe, wiele zawodów nie funkcjonuje w mniejszych miastach. Np. gdybyśmy chcieli się przeprowadzić do miasta moich rodziców, to mój mąż musiałby zupełnie zmienić branżę, bo ta po prostu nie istnieje w małych miastach. Czasami sobie myślę, że gdybym mogła mieszkać w małym mieście, ale mieć zarobki warszawskie to byłabym królem życia :) Chociaż myśląc o zarobkach warszawskich wcale nie mam na myśli niewiadomo jakich kwot, tu to raczej takie "na nic nie brakuje", a jednak w małym mieście koszty życia inne. Jak już wspominałyście różnica nawet na kawie i ciastku, nie wspominając już o przedszkolu prywatnym.

Któraś z Was wspominała o białym Monte z Biedronki. To było normalnie firmy Monte? Już od kilku dni szukam i nie mogę znaleźć nigdzie, a chodzi za mną :)

gannyx8d3f2tm6p4.png
  • Majblanca Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa trzymam kciuki. Teraz zrob wszystko co mozesz zeby sie nie denerwować. Ja bym meczyła swojego gina..
    Informuj nas jak sytuacja.

m3sxyx8ddvq77ovr.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula to Monte od monte;) musisz szukać ;)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 02:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn, które już prasowała ciuszki: jak to ogarniacie? Lubię mieć poskładane rzeczy ale trudno mi ogarnąć idealny sposób na złożenie body i pajaców. W efekcie ze składaniem idzie mi dłużej niż z prasowaniem koszul męża :p mam nadzieję, że to kwestia wprawy. Ja to najchętniej trzymałabym wszystko na wieszakach :D I zastanawiam się czy w dzieciowej części szafy nie zrobić zamiast jednej półki drążka.

age.png

age.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawinelam ta część "dupkowa" do środka i złożyłam na pół a gdy rękaw długi to zawijam na tył. Pajacyki to składam rękaw, składam nogi pod spod i na pół

Zuza2323 lubi tę wiadomość

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doładnie, składam tak jak Kaczuszka :) dupka w bodziaku albo nogi w pajacu do środka, rękawy też i na pół i wychodzą zgrabne prostokąciki :)

A białe monte jest też w lidlu :) ostatnio spotkałam :) wcześniej też tylko w Biedronce kupowałam. mmm... mam też fazę na waniliowe belriso.

• mietata Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak długo czekałyście na zamówienie z Gemini? Zamówiłam 13 września i na moim koncie nie ma nawet info o nadaniu przesyłki. Czy to aż tak długo trwa? samo przygotowanie zamówienia? Jeszcze to DPD najgorszy kurier na świecie , echhh.

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata, ja miałam szybko, chyba po trzech dniach od zamówienia przesyłka już była.
    Na lokalnych panów z DPD też nie narzekam w sumie. Jak widzą mnie z brzuchem to pytają czy mi paczkę gdzies w mieszkaniu wstawić itp no i podają widełki godzinowe w których się zjawią o rozpiętości 1h, nie jak np.w DHL 4h.

• mietata Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie u mnie 3 dzień mija i nawet info nie dostałam o numerze przesyłki. Może źle szukam, to gdzieś jest na stronie gemini w naszym koncie czy wysyłają mailem?

• Invis Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktoś nie lubi dużych miast, to idealne rozwiązanie to to xo my zrobiliśmy- przeprowadziliśmy się do miasta które graniczy z Niemcami, oboje z mężem tam pracujemy więc zarabiamy normalne wypłaty w euro- a żyjemy z tych pieniedzy w Polsce. Trochę "zdradzieckie", no ale wnosimy jakąś kase do naszego kraju :P

Ja skladam ubranka w prostokąty: rękawki do tyłu, na to pupcia do tylu i skladam i wychodzi ładny prostokąt. Kwadraciki ciężej w tak małych rozmiarach. Mam w szafie jeden drążek, i wiszą tam zapinane bluzy małego i kombinezony. Córka ma aż dwie szafy u siebie bo wiadomo- sukienki :p

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    No właśnie u mnie 3 dzień mija i nawet info nie dostałam o numerze przesyłki. Może źle szukam, to gdzieś jest na stronie gemini w naszym koncie czy wysyłają mailem?

U mnie szybko była paczka. Informacje na bieżąco dostawalam na emaila.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo ja zawsze pechowa jestem, kurde no ;)

Wczoraj byliśmy na kursie pierwszej pomocy, bardzo fajnie, tłuczone 5 razy to samo że się wbiło do głowy z pewnością :)

Holbika, umęczysz się ze zdejmowaniem bodziaków z wieszaków, nie am sensu ;) Ja kupiłam takie malutkie wieszaczki welurowe w TKMaxx, bardzo fajne będą na jakieś kurteczki, kombinezony, coś takiego co w sumie może lepiej wisieć niż leżeć.Jeśli macie komody to bardzo fajne są te organizery z Ikei, zestaw 6 pudełek różnej wielkości, można sobie użyć do posegregowania ubrań, skarpetek etc.

Holibka lubi tę wiadomość

• IZA92 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa, co tam u Ciebie? Coś ucichłaś...

Apteka gemini - zamawiałam już nie raz, ekspresowa wysyłka, wiadomości na maila. Czasem zawodzą wiadomości systemowe na ich stronie i nie wysyłają ich na maila, ale wiadomość od kuriera mam zawsze.

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • NW Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata, dwa razy robiłam już zamówienie w gemini. Jedno ekspresowo wysłane nawet tego samego dnia i na drugi już było, a przy drugiej wysyłce był jakiś problem z zaksięgowaniem, napisałam maila z zapytaniem - odpowiedź chyba w pół godzinki, ustalenie co i jak i paczkę nadali następnego dnia.

jak się niepokoisz, to napisz do nich, sprawnie odpowiadają, a Ty będziesz wiedziała na jakim etapie przesyłka jest ;)

1usap07w8e5qgit9.png
    qdkkvcqgfnfmlhsw.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wpasuje się w temat kurierów. :(
    Zamawiałam tkaniny dla teściowej do szycia kołderek, i najdroższa paczka mi zaginęła.
    Teściowa dostała sms'a o tym że paczka jest do odbioru na stacji ORLEN a na ORLENIE mówią, że nie mają takiej paczki. Wchodząc na stronę INPOST i wpisując numer paczki wyskakuje komunikat "brak paczki w systemie" i druga paczka też niby już została wysłana z przewijakiem i też przez INPOST i też na ORLEN i też jej brak w systemie.

Czytałam (trochę za późno), że INPOST lubi gubić paczki, i dużo ludzi juz tak zostało oszukanych. Ciekawa jestem co oni na to oczywiście napisałam do sprzedawcy jak do inpostu. Czekam na odpowiedz.

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok to odpuszczam kwadraty na rzecz prostokątów :D Dzięki!

Mietata ja miałam bardzo szybko paczkę i dużo powiadomień na maila - że zam złożone, że kasa otrzymana, zamówienie skompletowane itp.
    Jak twoje samopoczucie? Ja dalej przytkany nos i nocne poty :/ znowu się dziś przebierałam o 3 :/

age.png

age.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widocznie zamówiłam jakieś cuda niewidy, bo nawet nie mam info o skompletowaniu zamówienia. Prędzej mi kołyska z UK przyjdzie amazonem niż podpaski z Gdańska...masakra ;)
    U mnie wszystko cacy, właściwie chorowałam 2 dni w tym jeden pod kocykiem, katar kaszel mi się nie rozwinął, zdusiłam dziada w zarodku. Trzymaj się dzielnie, współczuję zatkanego nosa....najgorszy koszmar z możliwych.

• Paulina099 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamawiałam hak była ta promocja a w poniedziałek już dostałam. I byłam bardzo zadowolona z kuriera bo byłam dopiero wieczorem w domu Wiec Jak rano dostałam smsa ze będzie kurier to dogadałem się, ze podjedzie wieczorem i nue robił żadnego problemu. Naprawdę pozytywnie się zaskoczyłam.
    U nas już są postępy bo są złożone komody :) dzisiaj może pojedziemy po lozeczko. Tylko nadal kminue jak to ustawić żeby było najsensowniejsza.
    Invis, wysłałam Ci wczoraj wiadomość na priv :)

• Majblanca Ekspertka

Wysłany: 15 września 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata - ja tez jestem o pechowa. Zamowienie z gemini dostalam po ponad tygodniu. Zadnych maili zadnych info na stronie. Zamowienie caly czas wisialo jako nowe. Na maila mi nie odpisali. Wiec zadzwonilam zapytac tedy Pani bez emocjonalnym glosem oznajmila ze paczka jest spakowana i czeka na odbior kuriera. Dalej nie dostakam zadnego komunikatu. Dopiero nastepnego dnia rano dostalam smsa i maila ale to juz bezposrednio od DPD.
    Paczka dotarla cala i z poprawna zawartoscia ale tez naczelalam sie w ciszy informacyjnej.

Ubranka skladalam dokladnie jak dziewczyny w prostokąty. Tak jest chyba najwygodniej ;-)

Xaxa co u Ciebie?

Co do mieszkania w duzych miastach prawie 10 lat mieszkalam we Wroclawiu. Pracowalismy z mężem obydwoje i tsk nagle jednego roku stwierdzilismy ze mniejsze miasto byloby lepsze. Udalo sie zalatwic przeniesienie. Maz zmienil prace na lepsza ja dostalalm lepsze stanowisko w swojej firmie i przeprowadzilismy sie do mniejszej miejscowosci oddalonej od Wrocka o 70km (w razie potrzeby 1h15min i jestesmy we Wrocku)
    Mniejsze miasto jest latwiejsze jesli chodzi o rodzine i dzieci. Nie trzeba stac w korkach wiec ma sie wiecej czasu. Blizej na zajecia dodatkowe itp. A jesli chodzino studia to do Wrocka nie jest daleko ;-) chociaz i u nas sa dwa oddzialy zamiejscowe uczelni z Wro ale nie wiem jaki tam poziom jest ;-)
    Co nie zmienia faktu ze baaardzo lubie Wrocław i bardzo sie ciesze ze moglam mieszkac w nim 10 lat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 10:19

m3sxyx8ddvq77ovr.png
‹‹ 839 840 841 842 843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ