X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:
    No i wylądowałam na sorze, poleciały mi wody :( usg i ktg w porządku i na razie wyrzucili mnie do domu, mam jechać do szpitala jak się powtórzy :/ ale najlepiej do innego bo tu miejsc nie ma a inny najbliższy mam kawał drogi od domu a do tego jeżdżę taksówkami :/ strasznie się teraz boję :(

Aaaa jak to wody? Jak to poczułaś? I możesz w domu siedziec bez wód częściowo????

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa, dużo tych wód poleciało? dziwne, że Cię nie zostawili w szpitalu :( trzymaj się mocno w dwupaku :*

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:
    No i wylądowałam na sorze, poleciały mi wody :( usg i ktg w porządku i na razie wyrzucili mnie do domu, mam jechać do szpitala jak się powtórzy :/ ale najlepiej do innego bo tu miejsc nie ma a inny najbliższy mam kawał drogi od domu a do tego jeżdżę taksówkami :/ strasznie się teraz boję :(

Xaxa, a sprawdzili czy to wody? Dużo Ci poleciało? Kurczę, to dziwne, że Cię wypuścili, myślałam, że w takiej sytuacji zabezpieczają pacjentkę w szpitalu ze względu na ryzyko infekcji wewnątrzmacicznej lub wypadnięcia pępowiny, podają sterydy na rozwój płuc itd. Ale nie jestem lekarzem, po prostu myślałam, że tak jest (wydaje mi się, że w moim szpitalu tak jest). Trzymaj się i staraj się nie denerwować. Jesteś już daleko z ciążą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 12:19

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam też smaruję, przede wszystkim bo lubię :) zresztą jak napisała agagaga, jak swędzi to trzeba smarować ;P - to przynosi sporą ulgę, a że swędzi mnie nawet w nocy to czasem wstaję i idę się też posmarować nawet wtedy. Ja mam sporo różnych olejków i olei i używam naprzemiennie - ale polecam wam takie kombo z Tołpy:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/37863391bd07.jpg
    to jest pomieszany olej makadamia z olejem ze słodkich migdałów plus wit E, pięknie się wchłania i jak komuś przeszkadza bycie tłustym przez jakiś czas po smarowaniu to ten olejek jest super.
    Rozstępów na razie brak, a brzuch mi bardzo urósł, mam wrażenie że teraz codziennie jest większy - i już 6 kg na plusie, także się dzieje ;/

co do kota, to jak pisałam bardziej się obawiam o tę moją małą dzikuskę - kotkę Hardą niż o dziecko ;P, bo z tego co zaobserwowałam ona jest po prostu przerażona, z powodu tej małej dziewczynki, która jest już u nas 4 dzień. Mam nadzieję że będzie tak jak pisałyście i się przyzwyczai, jeśli nie to rzeczywiście wezwę do tego dzikusa behawiorystę.
    ... jeśli chodzi o te drugą kotkę, to w ogóle się nie martwię - tu sprawy mają się tak:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/14b88faa009e.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 12:48

zi13nafan2lh9052.png
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczułam jak wstawałam z toalety, takie jakby siku ale z innej dziurki (przepraszam za dosłowność), sprawdziłam od razu papierkiem ph i się zabarwił (barwi tylko wody bo są zasadowe), trochę poleciało tego... na usg afi wychodzi 15 więc jest w normie więc dużo polecieć nie mogło, ryzyko infekcji jest niestety :( ale wrócić do szpitala mam jak się powtórzy i to do innego jechać :/ na sorze nic poza samolotem, usg i ktg nie badali, teraz nic nie leci i mam siedzieć w domu i obserwować :(

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• IZA92 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa trzymaj się! Wody odeszły to pewnie niedługo będziesz odczuwała skurcze - tak myślę... Tylko licho, że Cie odesłali do domu i musisz lecieć do innego szpitala w razie czego :/ Twoje maleństwo niecierpliwe jest

Ja jak zacznę rodzić to chyba będę najpierw dzwonić czy mają miejsce w szpitalu oddalonym o 30km czy od razu lepiej jechać do tego, w którym rodzić nie chcę, oddalonego o 16km... Mój mąż chyba by ich pozabijał, gdyby kazali Nam szukać innego szpitala...

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa, jak to do domu?? Ile wód uciekło?? Byłas po prostu w domu i chluuup?? Co mówią lekarze? Jak Cię mogli wypuścić w takiej sytuacji - nie rozumiem tego zupełnie! Trzymaj się tam dzielnie!

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:
    Poczułam jak wstawałam z toalety, takie jakby siku ale z innej dziurki (przepraszam za dosłowność), sprawdziłam od razu papierkiem ph i się zabarwił (barwi tylko wody bo są zasadowe), trochę poleciało tego... na usg afi wychodzi 15 więc jest w normie więc dużo polecieć nie mogło, ryzyko infekcji jest niestety :( ale wrócić do szpitala mam jak się powtórzy i to do innego jechać :/ na sorze nic poza samolotem, usg i ktg nie badali, teraz nic nie leci i mam siedzieć w domu i obserwować :(
    Kurczę, dobrze że ilośc wód w normie ale mimo wszystko dziwi mnie tak od razu wypuszczenie kobiety w zaawansowanej ciąży po jakimkolwiek upływie wód.

• agagaga Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa trzymaj się dzielnie. Może kontakt z twoim gin byłby dobrym krokiem. Choć pewnie już o tym pomyślałaś.

Katarzynaa bardzo fajna stronka. Podobają mi się te śpiworki. Już chyba wiem gdzie zamówię :)

Katarzynaa lubi tę wiadomość

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, też mnie niepokoi, że odesłali do domu ale może mi nie uwierzyli albo coś? Nie mam pojęcia... z moim ginem na razie się nie kontaktowałam myślę o tym ale myślę też co on więcej może zrobić poza wysłaniem na sor na którym już byłam?

km5sf71xff50fx7u.png
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• Aasha Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinni sprawdzić PH, nie wiem ... ja bym skontaktowała się z ginem prowadzącym, to poważna sprawa.

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mogli mi sprawdzić jak akurat nic nie leciało? Bo teraz cały czas już sucho...
    mój gin prowadzący pracuje w tym samym szpitalu i tak trochę się boję czy czegoś nie pomyśli skoro mnie badał jego współpracownik...

km5sf71xff50fx7u.png

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może sprawdzili, że tylko się sączą, szyjka zamknięta. Pewnie gdyby Cię mieli położyć to nie na porodówce (cenne łóżka) tylko na patologii, a to średnio fajne miejsce.
    Lekarze chyba wiedzą co robią, przecież gdyby coś było na rzeczy to nie ryzykowaliby...mam nadzieję przynajmniej

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co Xaxa, ja bym pisała do ginekologa i bym waliła do drugiego szpitala. Lepsza konsultacja w dwóch miejscach chyba...

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem, że ja do innego szpitala nie mam dzisiaj jak dojechać :/ jestem dziś sama a szpital oddalony trochę :/ myślę o konsultacji z moim lekarzem ale myślę jak to ugryźć i napisać. Położyli by na pewno na patologii bo na poród się na razie nie zanosi a na patologii miejsc nie mają nawet

km5sf71xff50fx7u.png

• Aasha Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm.. ja bym dzwoniła do prowadzącego i dopytała. Jeśli to faktycznie były wody, to powinnaś dostać sterydy i mieć pobrany posiew, żeby wykluczyć infekcję. Na pewno lekarze wiedzą, co robią, ale niestety to my musimy walczyć o nasze prawa, bo jak stanie się tragedia, to my cierpimy. Tutaj link, mamaginekolog też o tym pisała: https://mamaginekolog.pl/przedwczesne-odplyniecie-wod/

Wg mnie to poważna sprawa, bardzo Ci współczuję, że nie masz jak dojechać do drugiego szpitala, ale może dlatego warto skontaktować się z prowadzącym i dopytać co on radzi.

Niemniej jednak dziwne to dla mnie :( rozumiem, że nie mieli miejsc, ale w takiej sytuacji powinni odesłać Cię do szpitala, gdzie te miejsca są...

moremi lubi tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Być może nie ma co panikować, ale wiesz, lepiej dmuchać na zimne :) Ja mając świadomość, że wody mi pociekły chyba nie wytrzymałabym w domu psychicznie i próbowałabym zrobić wszystko, żeby trafić na jakiś oddział. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze :*

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak Aasha, gdybym miała siedzieć w domu i czekać to bym chyba zawału dostała, zbyt dużo stresu i nerwów by mnie to kosztowało...
    Dzwoń do ginekologa, doradzi Ci jak postąpić.

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym tak tego nie zostawiła to zbyt niebezpieczne dla dziecka i koniecznie trzeba sprawdzic czy infekcji nie ma no i jak maluch sie miewa dla mnie to nie do pomyslenia zeby o wycieku wód w 33 wygonili do domu :/

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Charlutek Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym zadzwonila do gina. Moze jakos uspokoi, wytlumaczy itp. Bez sensu, zebys teraz sie stresowala i siedziala jak na szpilkach. Pewnie wszystko jest w porzadku, ale lepiej uslyszec to dodatkowo od zaufanej osoby, jaka jest twoj lekarz.

Blondik lubi tę wiadomość

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
‹‹ 837 838 839 840 841 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ