Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Xaxa, a kazali Co leżeć? Z tego, co pamiętam, to przedwczesne odpłynięcie wód jest wg mamyginekolog 1 z 2 wskazań do zastosowania reżimu łóżkowego.
Daj znać, jeśli będziesz miała jakieś info od swojego lekarza.
Dzisiaj dowiedziałam się, że dziecko osiąga dojrzałość oddechową ze skończonym 34 tygodniem - dasz radę jeszcze te parę dniWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 15:06
-
A ja byłam dziś na ciuchu i kupiłam małemu 5 par spodni
Gap, kappahl, hm i sobie bluzkę ciążowo-pociążową z massimo dutti, do tego 5 malutkich drewnianych wieszaczków na dzieciowe rzeczy i za wszystko zapłaciłam 15zł
Niestety nie znalazłam sobie kurtki
Mamatobe♥ lubi tę wiadomość
-
Katarzynaa wrote:Wiem że temat przewijał się sto razy, ale ja wciąż nie wiem. Co kupujecie na podróż dom-szpital i pierwsze spacery? Mam dwa kombinezony 0-3m ale one wydają się duże i sądzę że noworodek się w nich utopi. Tym bardziej w foteliku, będzie taki mały a nadmiar materiału będzie mu pewnie przeszkadzał. Myślicie, że wystarczy założyć maluchowi czapeczkę, normalne ubranie (np body+pajac lub spodenki) i włożyć go do śpiworka? My wybraliśmy taki śpiwór: https://naforum.zapodaj.net/thumbs/007ae78e92ec.jpg Jest ciepły i ma w środku otwory na pasy do fotelika. Do domu ze szpitala mamy ok 5 minut drogi autem.
Dlatego polecam tę warsztaty Bezpieczny maluch, bo tam sporo kwiatków popełnianych przez rodziców jest przytaczanych. I to nie ma związku z promocją jakiejś konkretnej marki.-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Xaxa, tu nie ma co się zastanawiać co pomyśli ginekolog. Tamten nie jest Twoim lekarzem prowadzącym. Po prostu zadzwoń, czy też opisz tak jak nam.
wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Xaxa też namawiam do kontaktu z lekarzem, zastanawianie się co on teraz sobie pomyśli bo to jego koledzy...no weź...tu o twoje dziecko chodzi, co się będziesz przejmować lekarzem.
Mój mi wspominał, że jak pójdzie krew albo wody to od razu do szpitala jechać, to dwa najpoważniejsze objawy, które mogą niepokoić.
A tamci niech nie cwaniakują, że masz sobie jechać potem na inny sor. Mają obowiązek cię zbadać, a jak nie ma miejsca to cię karetką odwożą do innego szpitala, łaski nie robią.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 16:07
wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-
Xaxa ja zgadzam się z dziewczynami ! Koniecznie namawiam do kontaktu z lekarzem, nie daj się zbyć to ich praca i za to im płacą a jak im się nie podoba mogli inny zawód wybrać
trzymam mocno za Ciebie kciuki !!! Walcz o swoje i maluszka zdrowie :*
-
My w końcu po wizycie
malutka ma juz 1600g, wody w normie, łożysko bez ryzyka przodowania. Na razie nie idziemy do szpitala na sterydy, moze nie bedzie w ogole takiej potrzeby. Wyniki dobre, te erytrocyty w moczu to albo zanieczyszczenie albo piasek w nerkach, ale póki co wartości niskie wiec nic nie robimy. Do powtórzenia za 2 tyg. Jedyne co to wyszło mi podwyższone ciśnienie i mam mierzyć, mam nadzieje, ze to "choroba białego fartucha" a nie nadciśnienie ciążowe, ale nic no, jutro kupimy ciśnieniomierz i bedziemy kontrolować. Podsumowując - jest super
nawet moge sie troche juz ruszać z pozycji leżącej
wichrowe_wzgórza, Holibka, Pani Moł, agagaga, Invis, Blondik, Asia_89 lubią tę wiadomość
-
Xaxa, pozostaje mi tylko podpisać się pod dziewczynami
Trzymam kciuki żeby było wszystko ok!
Ja po zakupach w ikei, jakieś tam kocyki, ręcznik, wanienka, takie pierdoloty. I kilka dla siebie pudełek. W sumie wyszło mniej niż myślałam
No i wózek wybrany. Gorzej, że do 6 tygodni się czeka, ja muszę zdążyć!!!Stanęło na Bebetto Murano. Nie wiem którą wersję kolorystyczną chcę, ale model pasuje nam obojgu.
Holibka lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Aasha, a ile Ci wyszło ciśnienie?
U mnie za każdym razem wychodzi ok 130/80 co jest bzdurą. Po pierwsze - mają elektroniczny ciśnieniomierz. Przynajmniej nie nadgarstkowy, ale naramienne też kłamią. Dwa - o każdej porze zmierzone prawdziwym porządnym ciśnieniomierzem wychodzi mi max 110/60 ;] A ja jestem niskociśnieniowiec...9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
nick nieaktualnyU mojego doktorra położna mierzy mi ciśnienie przed wejściem do gabinetu - a ja zawsze czuję, że jestem poddenerwowana przed wizytą czy tam wszystko ok i jaka sytuacja i jestem przekonana, że w rzeczywistości to ciśnienie mam niższe, niż z tych zapisów w karcie ciąży wynika.
-
wichrowe_wzgórza wrote:Aasha, a ile Ci wyszło ciśnienie?
U mnie za każdym razem wychodzi ok 130/80 co jest bzdurą. Po pierwsze - mają elektroniczny ciśnieniomierz. Przynajmniej nie nadgarstkowy, ale naramienne też kłamią. Dwa - o każdej porze zmierzone prawdziwym porządnym ciśnieniomierzem wychodzi mi max 110/60 ;] A ja jestem niskociśnieniowiec...
-
Holibka wrote:Dokupiłam dziś coś do szpitalnej wyprawki, rzecz wg mnie niezbędną, aby sobie usiąść w miejscu strategicznym - osłonki na wc
polecam z rossmanna
Przed podróżą.
W szpitalu nie miałam, ale stał środek do dezynfekcji więc po prostu psikałam zawsze.Holibka lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Holibka wrote:Dokupiłam dziś coś do szpitalnej wyprawki, rzecz wg mnie niezbędną, aby sobie usiąść w miejscu strategicznym - osłonki na wc
polecam z rossmanna
Bardzo dobry pomysł !