X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwasy zolciowe, GGTP....ale serio jesli tylko masz swiad , a mocz i kupka(w sensie kolor) normalna to nie sadze zeby cos ci wyszlo..

• pernilla Ekspertka

Wysłany: 21 września 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:
    KTG w pierwszej ciazy miałam od 30 tyg co 1-2 tyg, ale wtedy ciąża ze skurczami skracaniamia szyjki i innymi cudami, teraz dowiedzialam sie ze jesli nic sie nie bedzie działo to dopiero w/po terminie porodu, czyli w praktyce pewnie nie bede miec w ogole
    W sumie nie płacze z tego powodu bo żadna to przyjemność leżeć przez ponad pol godz na twardej kozetce bez ruchu w mało wygodnej pozycji bez mozliwosci jej zmiany

kameelka, widzę, że miałaś podobne przypadłości jak ja teraz. Rozumiem, że teraz nie masz problemów? Ja się zastanawiałam ostatnio jak to może u mnie wyglądać w ewentualnej drugiej ciąży. Jakie jest ryzyko, że problemy się powtórzą, czy odstęp między ciążami ma znaczenie, itp. Twój przypadek dawałby jakąś nadzieję :)

gg64k6nl113tz1vl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pernilla jak na razie ta ciąża zupelnie inna niz pierwsza zobaczymy jaka bedzie końcowka, teraz mam zupelnie inne dolegliwosci ;) ale przynajmniej nie " żrem "tyle leków co za pierwszym razem:)

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się obawiałam lewatywy przy pierwszej ciąży, a teraz jak będzie mi dane sn to na pewno chcę.

Ale bym chciała urodzić w dniu donoszknej ciąży. Czekanie jak ostatnio do 41+0 to dla mnie męczarnia;/

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie mi się zagadka rozwiązała z lewatywą w Niemczech jej nie robią no chyba że ktoś bardzo chce. Szkoła rodzenia hmmm fajna grupa się trafiła to dobrze położna młodą babka na luzie :)

Ej ! A mi nic nie leci :(

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I też się podpinam do życzenia porodu na październik :) byłoby mi miło :)

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • pernilla Ekspertka

Wysłany: 21 września 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, leków też trochę łykam.
    No nic, pozostaje mi skupić się na szczęśliwym zakończeniu obecnej ciąży :)

H&M ewidentnie nie chce, żebym zrobiła u nich dzisiaj zakupy :/

gg64k6nl113tz1vl.png
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Kameelka, ja też jestem prawie pewna że nic mi nie jest i gdyby nie ta ciążą to w ogóle bym to olała ;/ szkoda że mi ta położna od razu tego GGTP nie wypisała na skierowaniu, to by już było na 100% z głowy... - tylko skąd to człowiek co się nie zna ma wiedzieć - dobrze że Ciebie tu mamy (w sumie powinnaś mi wystawić rachunek za konsultację :)) - a czy ty myślisz że jak te wyniki z dzisiejszego pobrania będą ok, to już będzie wystarczające żeby stwierdzić że z moją wątrobą jest ok i nie będzie trzeba tego GGTP dorabiać?

ech, poszli mi ci robotnicy, obrażeni wielce, spece od wykończeniówki - czyli od wykończania człowieka ;/

zi13nafan2lh9052.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pernilla - mnie H&M też nie lubi przez net :) od jakiegoś czasu nie mogę dokończyć płatności u nich.

Ja w zasadzie chcialabym urodzić tak w 38 tygodniu, dzidziulek jest duży więc da sobie radę, a ja już na dynks dostaję od tej bezradności i ocięźałości.

Nowy ból mnie nawiedza, poza bolesnym spinaniem brzucha i bólem spojenia napiernicza mnie MASAKRYCZNIE w prawej pachwinie, jak leżę na lewym boku. Podejrzewam, że to więzadła macicowe. Za pierwszym razem jak mnie złapało to myślałam, że z tego bólu zwymiotuję - normalnie słabo mi się zrobilo. Pomaga przewrócenie się na plecy, ale tylko na chwilę, bo jak leżę na plecach to oprócz standardowej duszności i nieprzyjemnego zapadania się macicy, mam jeszcze tępy ból chyba nerki prawej - wyżej niż rwa kulszowa taki piekący ból. Takie tam sobie moje pomarudności. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 15:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pako_mrrr wrote:
    dzięki Kameelka, ja też jestem prawie pewna że nic mi nie jest i gdyby nie ta ciążą to w ogóle bym to olała ;/ szkoda że mi ta położna od razu tego GGTP nie wypisała na skierowaniu, to by już było na 100% z głowy... - tylko skąd to człowiek co się nie zna ma wiedzieć - dobrze że Ciebie tu mamy (w sumie powinnaś mi wystawić rachunek za konsultację :)) - a czy ty myślisz że jak te wyniki z dzisiejszego pobrania będą ok, to już będzie wystarczające żeby stwierdzić że z moją wątrobą jest ok i nie będzie trzeba tego GGTP dorabiać?

ech, poszli mi ci robotnicy, obrażeni wielce, spece od wykończeniówki - czyli od wykończania człowieka ;/

mysle ze tak :-), upewnisz się jeszcze na rutynowej wizycie i bedzie ok bo to oczywiscie twój gin ma ostatnie słowo. Ja oczywiscie rozumiem twój niepokój bo wiadomo że ciąża to jednak specyficzny czas i wtedy wszystko wydaje sie byc takie zagrożające...spokój tylko to nas uratuje jak to mówi mój "małż"

co do panów szpeców zgadzam sie w całej rozciagłosci hehe db to ujęłaś :):) wykończą nas finansowo i nerwowo , mój pan M. nie może od 2 tyg dotzreć do,mnie żeby dokończyć mi dwie rzeczy które zostawił na świete nigdy

dołaczam do uskarzajacych sie na pogode ....jeszcze gorzej niż wczoraj nie przestaje lać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 16:13

pako_mrrr lubi tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chce urodzic jak ciaza bedzie donosxona po 26 pazdziernika

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Natalala Ekspertka

Wysłany: 21 września 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej kobiety! Udało mi się mniej więcej nadrobić zalegości na forum ;)

Co do siary to u mnie cisza jak makiem zasiał, nie ma najmniejszych oznak. Za to cześto gęsto pojawiają mi się skurcze i tak jak niektóre z Was piszą towarzyszy im taki ból a la lekki miesiączkowy jakby. Byłam u mojego gina z tym, ale wszystko jest ok, szujka 4 cm, na KTG też spokój. Kazał mi zwolnić tempo i więcej leżeć i brać więcej magnezu i no-spe (3*1). U nas KTG od 32 tygodnia ma każda ciężarna robione, tak doktor sobie zażyczył.

Co do miesiączek na swzczęście moje zawsze trwaly krótko max 2-3 dni plus 2 plamienia delikatnego a i same miesiączki nie były obfite ale za to pierwszy dzień meeega bolesny :( że nic się nie dało robić. Do podpasek też mam jakąś awersję te podkłady z bella są przeogromne, aż się przeraziłam jak dostawa przyszła :O Galoty zamówiłam z baby ono, są dość rozciągliwe ale przy tym trzymają się na tyłku.

Ach wczoraj w końcu przyszedł nasz bolid dla małego, zdecydowalismy się na Amelis Muki w kolorze meteo, choć mocno insprował mnie tropic (Invis czy Ty czasem go nie masz?). Materacyk lateksowo kokosowy z Vitmatu zamówiłam. Można by rzec, że wyprawka prawie cała gotowa, gdyby coś się wcześniej (niedaj boże) zaczęło to jesteśmy gotowi. Ciuszki też kupowaliśmy bo niestety nie ma od kogo w spadku dostać :) ale polowałam na promocje i odwiedzalam second-hand'y.

Ostatnio nie mogłam spać zasąć i myślałam własnie o pęknięciu/nacięciu krocza bo o zgrozo obejrzałam filmik w temacie porodowym i było to tam pokazane :/ co do zrobienia 2 też mam obawy i wolałabym oczzyścić się przed ;)

Ach ale naskrobałam... Miłego popołudnia :D

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianka, wózek gotowy do odbioru :D

Pani Moł, Mamatobe♥ lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pernilla wrote:
    Oj tak, leków też trochę łykam.
    No nic, pozostaje mi skupić się na szczęśliwym zakończeniu obecnej ciąży :)

H&M ewidentnie nie chce, żebym zrobiła u nich dzisiaj zakupy :/

Jeszcze wracając do twoich rozmyslam czy sie powtórzy przy kolejnej ciąży..tego chyba nikt nie wie , pewnie jest tak pól na pól. Albo bedzie db albo tak samo źle :) co do odstępu...znów pewnie pytanie bez odp...wiadomo że czas na ogolna regeneracje organizmu jest potrzebny, bo ciąża jest po prostu sporym obciążeniem , ale ile kto potrzebuje to bardzo indywidualne.

ps a na co tak polujesz w tym H&M???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 16:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe, weź nie szalej! :D zaraz będziesz miała całą wyprawkę i wszystko w gotowości :D

• mietata Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze wyprzedzisz wszystkich hehe ;)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,

Ja wczoraj zamowilam juz fotelik do samochodu, pasujacy do wozka i jeszcze takie 'gniazdko'

https://zapodaj.net/6960ea8599fa2.jpg.html

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa3d7267c2b8.jpg

Zastanawiam sie czy w Polsce tez takie sa, bo zwykle na jakis stronach widzialam tylko takie puchate,szyte. A u nas takie sa popularne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 16:39

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• pernilla Ekspertka

Wysłany: 21 września 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kameelka. Tak sobie myślę, że skoro przez 30 tygodni ciąży nic nie wskazywało na to, co się będzie działo w kolejnych, to to, co będzie za 3 lata mogę sobie równie dobrze z fusów wywróżyć :)

W HM kupiłam brakujące drobiazgi dzieciowe - ciepłą czapkę i ciepłe skarpetki i dla siebie na próbę staniki do karmienia. Mocno zastanawiałam się nad torebką, ale jednak zrezygnowałam.

gg64k6nl113tz1vl.png

Wysłany: 21 września 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze zdjecia z naszej sesji ciazowej

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d17b7de44d44.jpg

Pani Moł, mietata, Zuza2323, wichrowe_wzgórza, Holibka, moremi, kasiula_00 lubią tę wiadomość

[*] 5/6 tc listopad 2016

Wysłany: 21 września 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/167a6c56aa58.jpg

pernilla, Zuza2323, moremi, kasiula_00 lubią tę wiadomość

[*] 5/6 tc listopad 2016

‹‹ 871 872 873 874 875 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ