Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie czasem pobolewa, tak od środka, to chyba normalne na tym etapie.
Dziś obudził mnie chyba braxton hicks ;] razy kilka. Brzuch twardy i takie czucie spinania od góry ku dołowi. Na szczęście mały zaczął się niedługo potem ruszać.
Zaniepokoiły mnie przy tym pobolewania jak na okres w dole brzucha. Jutro wizyta to dopytam. Co to u was oznaczało?
-
Holibka u Ciebie to by oznaczalo to co powinno oznaczac, czyli macica przygotowuje sie do porodu. Sadze ze na tym etapie to normalne, ale podziel sie co powie lekarz. Katalonia- ja mam problem ze spojeniem lonowym juz od polowy ciazy, niestety ten bol tez podchodzi pod 'normalne objawy ciazy', zwlaszcza w 3 trymestrze. U mnie leje deszcz, szaro buro i ponuro a ja czekam wlasnie w poczekalni na podgladanie mego dziecia.
-
Mietata, najlepszego!
W temacie urodzin - wrzucam post mataja o przewidywanych i rzeczywistych terminach porodów https://mataja.pl/2017/09/termin-porodu-a-data-porodu-czyli-ile-kobiet-rodzi-w-terminie/
B-H jest ok, o ile nie zbyt często i o ile nie prowadzi do przedwczesnego skracania szyjki. Dopytałabym o bolesność, bo różne są teorie -
Mam to samo spać się nie da bo tak mnie ciągnie spojenie łonowe, zauważyłam tylko im więcej chodzę i nie mam czasu na odpoczynek tym bardziej boli. Niestety trzeba przetrwać
Jacky ja właśnie jadę na szkole rodzenia i jest taka gorączka, że chętnie się z Tobą zamienięA Niemcy są nienormalni bo grzeją w autobusach i metrze .... oby do celu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 10:34
-
Pernilla, gin mi ostatnio powiedział że szyjka na tym etapie ciąży jest już w zasadzie bez znaczenia. Jej skrócenie nie doprowadzi do porodu, tylko skurcze same w sobie.
Ja dziś poczułam ból w spojeniu przy przewracaniu się na bok. Brzuch spina się coraz częściej, ale boleśnie tylko po przepracowaniu czy zbyt długim staniu.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Na SR mówili, że pod koniec ciąży warto zapytać lekarza o stan szyjki, im bardziej miękka i krótsz tym podobno lżejszy poró∂, także nie ma się już co tak przywiązywać do długości i twardości, niedługo czas zacząć zmiękczać
wichrowe_wzgórza, Holibka lubią tę wiadomość
-
Katalonia wrote:Musiałam się zalogować bo mam pytanie. Boli Was krocze przy przywracaniu w nocy na boki? Podczas chodzenia, wstawania czy siadania jest ok
Ja bóle krocza, pleców i właśnie najgorzej gdy chce się przewrócić na inny bok albo wstać z łóżka to mam od 20 tc, u mnie wyszło że to taki mój urokczęsto gdy mi się to nasilalo to rósł mi brzuch :p
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Apropo ktg... Skąd wam robią tak wcześnie? Dostajecie jakieś skierowania? W lokalnym szpitalu mówili na szkole rodzenia że dopiero od 37 tc wogole przyjmują. Jutro mam wieczorem wizytę u lekarza to podpytam go jak to będzie moim przypadku
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Za 3 godziny podglądanie naszej dupci
wypytam jak tam moja szyjka
I ciekawe ile młoda już waży
Na wizycie w 30+2 ważyła 1638 gram
Właśnie zauważyłam na swojej piżamie - mężowskiej koszulce kilka plamek, po naciśnięciu sutka okazało się, że pełno siary mi leci