X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Pako, to weź jedno ładne pudełeczko i schowaj tam najfajniejsze pamiątki - ja tak mam, jakieś pierdoły z młodości. Ale jedno! ostra selekcja, po co ci 4 wielkie pudła.
    jeszcze a propos szkoły rodzenia, gdybym miała za to zapłacić to bym w ogóle nie poszła. A za free to mogło być :)
    Ech, mietata, właśnie wwracam z nierównej walki z pudłami :/ ja bym właśnie strasznie chciała mieć tylko jedno takie piękne pudełko pamiątkowe, ale żeby zrobić z czterech wielkich jedno małe to trzeba trochę nad tym posiedzieć. A mi się strasznie nie chce za to zabierać, bronię się przed grzebanie w tych wspomnieniach, jak przed wejściem do jaskini

zi13nafan2lh9052.png
  • Syriana Nowa

Wysłany: 20 września 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Podpaski - połóg cd.
    Jakie kupujecie? Ja nie używałam od bardzo wielu lat i kompletnie nie mam rozeznania. Z czasów nastoletnich pamiętam, że allwaysy mnie wkurzały bo miały taką plastikową siatkę. Zdecydowanie wolałam takie z jakby bawełną z wierzchu.

Przeglądam rossmana i zgłupiałam. Jest tyle marek i rodzajów, że ja nie mam pojęcia co wybrać. Help!
    Jakiś zapas muszę mieć na początek, mąż pewnie skoczyłby do sklepu w razie musu, ale nie chcę go dodatkowo stresować :P

ja belle właśnie bawełniane na początek, bo tona tego idzie to na jakieś drogie szkoda kasy i tak w łóżku więcej się leży w pierwszym tygodniu :p
    mnie najbardziej przeraziły podkłady poporodowe i te gatki z siatki, zamówiłam na gemini podkłady canpol, jak pieluszki wyglądają

Holibka lubi tę wiadomość

w57vpc0z3eoqumo8.png
    zem33e5erwrpw2gn.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pako_mrrr wrote:
    Antonna, w hebe są chyba małe pojemności tych olejów, a w rossmannie od wiosny wprowadzili taki jeden super olej migdałowy firmy botanica pharma, jest spory bo ma aż dwie pojemności do wyboru: 250 ml i 500 ml, w dobrej cenie, tłoczony na zimno wiec idealny. Ja juz zuzywam trzecia butle właśnie :) chyba wczoraj nawet ktoras z dziewczyn w rzucała do niego linka i ja go jak najbardziej polecam. A jak chcesz kupić jakiś inny to raczej powinnaś szukać nierafinowanego

Tak, Zuza pisała :) To postanowione. Kupuję ten co polecacie :)

pako_mrrr lubi tę wiadomość

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka, ja osobiście lubię podpaski takie niebieskie belli - one są bawełniane właśnie. Te z naturelli też mają taką bawełnianą powłoczkę - tylko ja bardziej lubię kolor niebieski od zielonego i pewnie tylko dlatego kupuję te z belli ;)

PS - swędzi znów strasznie i to dosłownie wszystko, nie wiem czy zasnę, smarowanie nie pomogło :/ chyba jednak jutro czeka mnie to pobranie krwi :/ ech.

zi13nafan2lh9052.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka - z taką bawełnianą powłoką są podpaski belli niebieskie, zielone i fioletowe też są z taką siateczką jakąś syntetyczną ale te niebieskie to pamiętam, że bawełniane.

Z finansami też się łączę w bólach - my remonty, meblowanie itp robimy stopniowo właśnie :) z jednej strony wkurza to, bo by się chciało wszystko pyknąć jak najszybciej i już mieć, a z drugiej co miesiąc mam radochę z jakiegoś mebla albo sprzętu, albo malowania czy jeszcze innej lampy :) na szczęście w przeciwieństwie do mej rozrzutności mój małżonek zawsze jeszcze coś przyoszczędzi i dzięki temu niespodziewane wydatki mają jakieś zaplecze. Co do samochodu to przez chwilę utrzymywaliśmy 3 :O jeden sprzedaliśmy ale i tak jak nam się w dwóch zbiegną ubezpieczenia (czyli zawsze - i to właśnie we wrześniu) to jest ból. Na szczęście jeden jest stary - zajebisty ford escord czarne cabrio z 1990 roku - założyliśmy kartę członkowską PZMotu i mamy na niego zniżki jako na zabytek :D

• agagaga Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram niebieską bellę :)

Samochody. Ja przez nasz odkładam większe zakupy ostatnio. Od tygodnia jeździmy z młodą busem do przedszkola a z powrotem idę 15 minut. Przedszkole pod górę więc poranny spacer z małą zszedłby nam z pół godziny.
    Z autem wszystko super. Prowadzi się świetnie, wszystko cacy ale czasem nie odpala. 3 magików już patrzyło na nie, i dalej nie wiemy. Mam nadzieję, że do porodu wymyślą o co chodzi. Bo ja bez auta jak bez ręki.

Mała mi okropnie uciska żołądek. Jestem głodna, mała coś naciska i nie odczuwam głodu. Albo odwrotnie. Jestem najedzona i mam wrażenie jakbym nic nie zjadła. Chcę już listopad :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 21:52

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syriana wrote:
    ja belle właśnie bawełniane na początek, bo tona tego idzie to na jakieś drogie szkoda kasy i tak w łóżku więcej się leży w pierwszym tygodniu :p
    mnie najbardziej przeraziły podkłady poporodowe i te gatki z siatki, zamówiłam na gemini podkłady canpol, jak pieluszki wyglądają

Z Canpolu majtki nie są siateczkowe, prawda? Od mojej położnej znam historię infekcji, odparzeń i spoconych tyłków, którym te majtki sprzyjają ponoć dość mocno. Ponoć najlepsze są siateczkowe, no bo oddychają ;)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby pisało ze są siateczkowe ale jak dla mnie to nie są. 100% nylon. A z tych co porównywałam były najsroższe i wydawały mi się najlepsze :/ Ehh, nie wiem czy kupować inne czy z tymi spróbować.
    My na szczęście większych wydatków już nie przewidujemy. Jedynie fotelik, nadal zastanawiam się nad baza. Jutro chcemy podjechać do sklepu, niech coś doradza.

• Invis Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam te podkłady z Belli Mama, różowe :P Ogromne są! masakra :D Majtki siateczkowe brałam rozmiar L i lekko małe, chociaż moje wszystkie majtki mam w roz. M :)

Ogólnie też na podpaskach się nie znam zbytnio bo ich nie cierpię, zawsze podczas okresu tylko tampony... jakoś tak nie potrafię nosić podpasek, obrzydzają mnie. Połóg jakoś przeżyję.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podkładu tez mam te z belli. Chyba najbardziej polecane są.

• Holibka Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z canpolu są siateczkowe, to jest taka jakby bawełniana delikatna siateczka, mocno rozciągliwa. Mam nadzieję że się sprawdzą "na sucho" wydają się spoko.
    I tak ponoć najlepsze wietrzenie, położne nas uczulały na SR żeby ograniczać odwiedziny, aby mieć swój komfort i umożliwić sąsiadkom z sali wietrzenie krocza nie tylko pod osłoną nocy ale i w dzień. Ale ja to pewnie i tak tylko w nocy będe to robić znając mnie ;]

Dzięki za info odnośnie tych podpasek. Wrzuciłam do koszyka 4 paki, z tego 2 na noc.
    o takie: http://www.rossmann.pl/Produkt/Bella-Perfecta-podpaski-higieniczne-ultra-Maxi-Blue-26-szt,344602,7217
    i takie
    http://www.rossmann.pl/Produkt/Bella-Ultra-supercienkie-podpaski-higieniczne-Night-14-szt,358772,7217
    To o te chodzi?

Melduję, że buraczki zjadłam, części nawet ze skóry nie obrałam (oczywiście wyczyszczone dobrze, i serio - ta skóra też mi smakowała :|) tylko zjadłam całe z solą, a jak zaspokoiłam pierwszy smak to zrobiłam takie klasyczne zasmażane, także i mąż skorzystał :)

age.png

age.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis mnie też podpaski obrzydzają. Odkąd odkryłam tampony moje życie stało się lepsze, serio. Przez podpaski nienawidziłam okresu, miałam 5 dni wyrwanych z życia, czułam się jak trędowata mając tę pieluchę między nogami. Ble!
    Też zakładam, że połóg jakoś przeżyję i już, bo nie ma wyjścia, ale przyjemne to to nie będzie na pewno :/

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jaki u mnie bedzie polog, jak ja mam tak obfite okresy, ze uzywam tamponow ( duzych) razem z podpaskami, bo bardzo szybko przeciekaja.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Holibka Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka to jednak inny rodzaj krwawienia, ja się na nic nie nastawiam, okaże się. Ale niezłe miałaś te okresy. A długie? U mnie było 5-6 z czego 2 intensywne a reszta lajcik.

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka ja z kolei polecam Naturelle. Wstyd sie przyznac ale ja robiłam kilka podejść do tamponów i za nic nie umiem ich dobrze "używac"- a to "uwierało, obcierało albo wypadało"
    Dla pocieszenia, co do miesiaczek to jest duża szansa że po ciązy bedą jakościowo i ilościowo inne, oczywiście zmiana może nastapic w obie strony.
    U mnie skróciły sie - dokładnie do 48h + 2-3 dni plamień , i przestały być bolesne. Jedno z tzw dobrodziejstw pociążowych.(wcześniej , oczywiście po leczeniu: długie bolesne obfite)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 22:40

• madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Madzialenka to jednak inny rodzaj krwawienia, ja się na nic nie nastawiam, okaże się. Ale niezłe miałaś te okresy. A długie? U mnie było 5-6 z czego 2 intensywne a reszta lajcik.

Podobnie 5-6 dni, z czego 2-3 dni intensywne, a tampony przeciekaja wlasnie w te obfite dni.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Majblanca Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka nie martw sie na zapas. Polozna mlwila ze połóg nie ma żadnego powiazania z miesiaczkami. Pozatym po ciąży to i miesiaczki moge sie zmienić. Moze akurat u Ciebie beda mniej ibfite? :-)
    Bylam dzisiaj u gina ale nie robił usg tylko ktg.
    Za 2 tygodnie mam sie zjawic na zrobienie wymazu w kierunku paciorkowca. Ponoc robi sie go w 34 tygodniu. Tez wtedy macie ten wymaz robiony?

Podpasek ja tez nie używam. Zastanawialam sie nad allwaysami moze dlatego ze najbardziej reklamowane ale w takim razie poslucham Was i wezme te z belli skoro bardziej naturalne.
    Coca-cola! Nawet nie wiecie jaknsie ciesze ze ktoras z Was ma takie przykazanie. Na pewno spakuje. U mnie na liscie szpitalnej jest cos slodkiego obowiazkowo.

Laski. Porod coraz blizej i tak sie zastanawiam bo wiadomo glowa dziecka idzie jak taran no i co z ta lewatywą? Bedziecie robić? Wiem ze temat ju byl ale dawno i kurcze ja chyba sie zdecyduje dla psychiki ale nigdy nie miałam (nawet w szpitalu migdy nie bylam) i nie wiem czy to az tak nieprzyjemne i kompromitujace?

m3sxyx8ddvq77ovr.png
  • Syriana Nowa

Wysłany: 20 września 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Z canpolu są siateczkowe, to jest taka jakby bawełniana delikatna siateczka, mocno rozciągliwa. Mam nadzieję że się sprawdzą "na sucho" wydają się spoko.
    I tak ponoć najlepsze wietrzenie, położne nas uczulały na SR żeby ograniczać odwiedziny, aby mieć swój komfort i umożliwić sąsiadkom z sali wietrzenie krocza nie tylko pod osłoną nocy ale i w dzień. Ale ja to pewnie i tak tylko w nocy będe to robić znając mnie ;]

Dzięki za info odnośnie tych podpasek. Wrzuciłam do koszyka 4 paki, z tego 2 na noc.
    o takie: http://www.rossmann.pl/Produkt/Bella-Perfecta-podpaski-higieniczne-ultra-Maxi-Blue-26-szt,344602,7217
    i takie
    http://www.rossmann.pl/Produkt/Bella-Ultra-supercienkie-podpaski-higieniczne-Night-14-szt,358772,7217
    To o te chodzi?

Melduję, że buraczki zjadłam, części nawet ze skóry nie obrałam (oczywiście wyczyszczone dobrze, i serio - ta skóra też mi smakowała :|) tylko zjadłam całe z solą, a jak zaspokoiłam pierwszy smak to zrobiłam takie klasyczne zasmażane, także i mąż skorzystał :)

dokładnie o te :)
    te majty z siatki to dla mnie nie wiadomo co to jest... zabiorę zwykłe majtki, na wizytę tylko ubiorę siatkę...u nas w szpitalu są sale jednoosobowe i każda mama leży tylko ze swoim dzieckiem, to można wietrzyć bliznę...ja nie zgodzę się na nacinanie, i chce rodzić na krzesełku, wtedy krocze nie jest tak narażone na pękanie jak w pozycji leżącej

dziewczyny uświadomcie o co chodzi z tymi rączkami?

w57vpc0z3eoqumo8.png
    zem33e5erwrpw2gn.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu dają czopek zamiast lewatywy, ale jakby była lewatywa to skorzystałabym też. To procedura przygotowawcza. Chcesz się jeszcze martwić czy nie będzie niespodzianki przy parciu?

age.png

age.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    U mnie w szpitalu dają czopek zamiast lewatywy, ale jakby była lewatywa to skorzystałabym też. To procedura przygotowawcza. Chcesz się jeszcze martwić czy nie będzie niespodzianki przy parciu?

Holibka uwierz, że nawet jeśli będzie niespodzianka przy parciu to ona się o tym nawet nie dowie :D Ani żadna z nas :P

Majblanca lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
‹‹ 867 868 869 870 871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ