Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
dzieki/. ja miałam ostatnio 40mg/dl, mój lekarz twierdzi, że ketony pojawiają się kiedy organizm pobiera energię z zapasów.Takie jakieś niedożywienie. To by się zgadzało, jak byłam w szpitalu schudłam 2kg i przed badaniem miałam dłuższą przerwę w jedzeniu niż zawsze i byłam bardzo głodna wręcz ssało mnie w środku z głodu rano. Badanie mam powtórzyć, lekarz uspokoił, że to nic groźnego i mam w nast. tyg powtórzyć badanie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 15:45
córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud -
Ja właśnie jestem na etapie namawiania męża na nowy odkurzacz, wezmę pod uwagę ten, o którym pisałyście
A w ogóle to dziś jest nasza rocznica ślubu i idziemy na romantyczną kolacjędawno nie miałam okazji by się wystroić, ale też nie wiem w co ja wejdę teraz
Holibka, Invis, Pani Moł lubią tę wiadomość
-
Pako dzięki za linki
chyba w mintyshopie znajdę wszystko
dopiero teraz przejrzałam twoje podpowiedzi
A mnie gin znów wystawił, wizyta przełożona na piątek, niby chory. Także zl mam od rodzinnego na kilka dni.
Zamówiliśmy dziś łóżeczko z babyplpli czekam na kuriera z paczką od dolce sonno
-
to mnie uspokoiłyście
dziękuję. Mój mały coś kombinuje cały czas napina się i od jakiegoś czasu kręci się wokół własnej osi matkę męcząc przy tym
ps. a wiecie że my jeszcze nie mamy imienia wybranego... masakra, chyba jak dziecko się urodzi oświeci nas, bo mamy kilka typów, ale nie możemy się zdecydować.córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud -
Jakas inna chyba jestem , bo ja jak zasypiam wieczorem to budzę się rano, zazwyczaj koło 9 :p rzadko kiedy wstaje w nocy na siku. Dzisiaj rano pojechałam na pobranie krwi i oddanie moczu bo jutro wizyta a tam awaria systemu i nic nie mogą zrobić
oddałam tylko mocz w pobliskiej placówce prywatnie bo nie chciałoby mi się znowu z tym biegać :p
U nas jest postęp, bo już są komody skręcone i lozeczkomuszę jeszcze tylko poprzestawiać i zobaczyć w jakim układzie będzie najlepiej. Wyrzuciłabym zdjęcie ale stednio potrafię :p także w przyszłym tygodniu biorę się za pranie. I trzeba listę rzeczy higieniczni kosmetycznych dopiąć bo na razie kupowałam co było w promocji albo wpadło mi w ręce.
Invis, napisałam na priv -
A ja sie troche pozale, a co. Zamowilismy do pokoju dzieciecego meble. Maja byc pod koniec miesiaca. Szczesliwa jak nic juz wybralam dywan, rolety i koce na lozka dzieci i oczywiscie wyslalam do akceptacji mezowi. I co? G*wno. Samochod sie spieprzyl i nasze oszczednosci na 'wykonczeniowke' musza isc na naprawe. I dalej bede patrzec na ten dywan pamietajacy swietnosc prlu lacznie z kilkunastoparoletnimi roletami. Zastanawiam sie czy tylko ja mam takie szczescie ze jak juz sobie uplanuje i odloze kase to akurat musi cos sie rypnac i kicha. Jak nie samochod to pralka, jak nie pralka to znowu cos i znowu dolek w finansach...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 16:15
-
Aasienkaa wrote:to mnie uspokoiłyście
dziękuję. Mój mały coś kombinuje cały czas napina się i od jakiegoś czasu kręci się wokół własnej osi matkę męcząc przy tym
ps. a wiecie że my jeszcze nie mamy imienia wybranego... masakra, chyba jak dziecko się urodzi oświeci nas, bo mamy kilka typów, ale nie możemy się zdecydować.ja mam imię wymyślone w czerwcu zeszłego roku i...tak zostało. Nie wyobrażam sobie innego.
Aasienkaa lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Aasienkaa wrote:dzieki/. ja miałam ostatnio 40mg/dl, mój lekarz twierdzi, że ketony pojawiają się kiedy organizm pobiera energię z zapasów.Takie jakieś niedożywienie. To by się zgadzało, jak byłam w szpitalu schudłam 2kg i przed badaniem miałam dłuższą przerwę w jedzeniu niż zawsze i byłam bardzo głodna wręcz ssało mnie w środku z głodu rano. Badanie mam powtórzyć, lekarz uspokoił, że to nic groźnego i mam w nast. tyg powtórzyć badanie.
spoko, mój gin mówił, że zwyczajnie za mało jem i to faktycznie był czas jadłowstrętu. Miałam je dwukrotnie w 2 trymestrze, ostatnio nie miałam w ogóle. Ketony niepokoją szczególnie jak jest cukier w moczu i należy je obserwować w przypadku cukrzycy ciężarnych. Moja znajoma z cukrzycą miała takie specjalne paski i musiała sprawdzac poziom ketonów.
Pako, wywalaj te dziewicze zeszyty, no weź!Ja właśnie ogarnęłam szafy, jeszcze w weekend skończę bo musze teraz szkolenie przygotować, a w sumie wolałabym sobie w szafkach poukładać (wiecie jak się mieszka miesiąc na kartonach to człowiek marzy żeby tylko sobie w kosteczkę na półkach wszystko ułożyć
A szkoły rodzenia nie żałuj, dla mnie było ok, taka zbiorówka i wskazówka, ale właściwie to mogłam to samo poczytać w książkach....moim zdaniem nic nie tracisz
a propos, czy któraś z was wie czy można dokupić coś takiego do szafy jak dodatkowa półka? Mam coś takiego w kuchni, metalowe, na nóżkach, dzieli to półkę na pół i wtedy mogę talerze kłasć na górę i dół. W ikei są takie kuchenne, ale zastanawiałam się czy do szaf też coś takiego można znaleźć.
Jeśli chodzi o standardy, to w ogóle jakaś masakra, co chwilę głupszy pomysł. Jeszcze tłumaczenie, że szpitale same będą ustalały standardy i będzie jak było a nawet lepiej...taaaa....To jest ten moment w którym ciesze się że mieszkam w Warszawie, nie dość że szpitali do wyboru do koloru to jeszcze poziom opieki całkiem niezły.
Jak zwykle na tej dobrej zmianie cierpią ludzie na prowincji, gdzie szpitale się nie biją o pacjentki i nie ma wyboru...
-
dzięki mietata, za twoje zdanie o SR, ty wiesz jak mnie uspokoić
z tymi zeszytami, karteczkami, kalendarzykami i całą masą zdjęć - to mam tego 4 pudła ;/ aż mi niedobrze że muszę się tym zająć. Z jednej strony powinnam to po prostu wziąć i wywalić - wszystko jak leci, a z drugiej, jestem jednak gdzieś tam pod tą grubą skórą, sentymentalna a tam są jakieś zdjęcia, wierszyki i inne pierdoły pamiętające czasu pierwszej miłości - z jednej strony coś bym chciała sobie zostawić, a z drugiej wiem że to głupie ;/
aaaa i zaczyna mnie swędzieć, teraz zaczęło się od tyłka i przeszło na cały tułów - i już dochodzi do stóp, boszzz, zwariować można ;/ -
Kaczuszka86 wrote:Pako, może rzeczywiście masz jakieś uczulenie wtedy polecam wapno z kwercetyną ale i Aasha może mieć rację stąd moje pytanie o lokalizację swedzenia.
Ja jakoś tak się przebudzilam i najczęściej wtedy spać już nie mogę
Jestes pewne, ze mozna wapno z kwercytyna? Bo zdaje sie,ze nie i w ciazy tylko czyste wapno.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Jacky u nas tak zawsze
od ponad roku jesteśmy w dołku finansowym, odkąd zaczęliśmy wykańczać mieszkanie ;] a samochód to skarbonka, no ale weź się obejdź bez niego? No musisz naprawić i tyle
Nie wiem czy cię to pocieszy, ale u nas zasłony to luksus obecny tylko w jednym z dwóch pokoi ;] Zamiast kanapy mamy materace, a szczęśliwa będę gdy przed porodem uda się zamontować chociaż korpus szafy w sypialni, zamiast frontów pewnie będzie na początku kotarka ;]
Apropos szafy - mietata nie mam pojęcia o czym mówiszAle generalnie jeśli szafa jest z płyty laminowanej to jedziesz do byle stolarza z wymiarami i kolorem półki i mówisz - panie zrób mi półkę i przyjedź ją zamontuj albo daj wkręcane podpórki (wariant jeśli masz własną wkrętarkę
).
Dziś dopinam listę do torby do szpitala. Z ciekawostek, które może i wam podsunę, postanowiłam że do szpitala dokupię w ramach bajerów:
- ręczniki jednorazowe bawełniane, aby tych domowych frotowych nie targać, a koszt takich ręczników to groszowe sprawy,
- 2x pepsi - jedna dla mnie, druga dla męża
- haribo do ciumkaniaewentualnie po porodzie zjem,
- jakieś wafelki, musli itp. na głód poporodowy,
- jakieś reklamówki na brudne rzeczy,
- olejek do masażu na poród - tu właściwie planuję wziąć ten co się nim smaruję teraz.pako_mrrr, agagaga lubią tę wiadomość
-
mietata - a co do półek dodatkowych do szafy, to ja załatwiłam to tak że pojechałam do castoramy i oni mi tam przycięli, takie płyty na taki wymiar jak chciałam i zrobili takie dziurki na te metalowe kołki-trzymaczki (to nie do końca dziurki, tylko takie miejsca w które te kołeczki mają wejść), a te kołeczki to już sobie sama zamontowałam, (przy użyciu wiertarki), dokładnie w tych miejscach, w których chciałam mieć półkę. Także ja się trochę przy tym napracowałam, ale na nic lepszego nie wpadłam, a i ja lubię takie dziwne zajęcia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 17:09
-
Potwierdzam że koszule dolce sonno są jakościowo bardzo przyzwoite, stosunek ceny do jakości bardzo dobry moim zdaniem. I wcale jakoś strasznie nie śmierdzą
Aczkolwiek brałam szare, więc w nich pewnie jest mniej barwnika niż w ciemnych.
Wzięłam też 2 kaftaniki, może się nie przydadzą, ale wolę mieć niż nie mieć i też jakoś bardzo fajna.
-
p! super dzięki za pomysły. Stolarza to nie chcę fatygować bo więcej zaśpiewa za montaż niż za półkę.
Pako, to weź jedno ładne pudełeczko i schowaj tam najfajniejsze pamiątki - ja tak mam, jakieś pierdoły z młodości. Ale jedno! ostra selekcja, po co ci 4 wielkie pudła.
jeszcze a propos szkoły rodzenia, gdybym miała za to zapłacić to bym w ogóle nie poszła. A za free to mogło być
Jacky współczuję, my nie mamy samochodu, są tego minusy, ale i wielki plus - brak skarbonki która wiecznie woła o kasę.
Też nas kupno mieszkania i remont wykończyły finansowo, wydrenowały wręcz z każdej złotówki oszczędności, a i tak mamy kuchnię i trochę mebli na raty. Nawet wózek musimy kupić w przyszłym miesiącu bo teraz już jest puste konto.
Niby też ciuszki zaczęłam kupować wcześniej, ale i tak mi brakuje sporo i stąd to moje marudzenie, bo akurat i tak dużo wydatków mamy. Fajnie, że macie niektóre małe dzieci w rodzinie i sporo rzeczy dostaniecie. Mnie tam serio nie kręci inwestowanie w te dzieciowe gadżety, z chęcią bym od kogoś wyprawkę przyjęła