X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak - ja miałam ketony, ze dwa razy mi się zdarzyło.
    Ale nie było to niepokojące - najpierw uspokoiły mnie dziewczyny tutaj, potem mój gin - to podobno od tego że miałam za długą przerwę między kolacją a pobraniem.

zi13nafan2lh9052.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo z niedopojenia albo "glodowe ", jeżeli brak innych zmian w opisie, badanie do powtórki po odpowiednim przygotowani. A na ile plusow ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 15:27

• Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki/. ja miałam ostatnio 40mg/dl, mój lekarz twierdzi, że ketony pojawiają się kiedy organizm pobiera energię z zapasów.Takie jakieś niedożywienie. To by się zgadzało, jak byłam w szpitalu schudłam 2kg i przed badaniem miałam dłuższą przerwę w jedzeniu niż zawsze i byłam bardzo głodna wręcz ssało mnie w środku z głodu rano. Badanie mam powtórzyć, lekarz uspokoił, że to nic groźnego i mam w nast. tyg powtórzyć badanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 15:45

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ketony się zdarzają przy dlugiej nocnej przerwie :) ja też na redukcji miewałam.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • kasiula_00 Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także miałam ketony, tak gdzieś do 20 tygodnia w każdym badaniu moczu. Niewielkie ilości, gin w ogóle się nie przejął.

gannyx8d3f2tm6p4.png
  • kasiula_00 Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie jestem na etapie namawiania męża na nowy odkurzacz, wezmę pod uwagę ten, o którym pisałyście :)

A w ogóle to dziś jest nasza rocznica ślubu i idziemy na romantyczną kolację :) :) dawno nie miałam okazji by się wystroić, ale też nie wiem w co ja wejdę teraz ;)

Holibka, Invis, Pani Moł lubią tę wiadomość

gannyx8d3f2tm6p4.png

Wysłany: 20 września 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz za to miałam ph 8,0. Endokrynolog kazał wcinać żurawinę, gin witaminę C jedną. I tyle :P

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pako dzięki za linki :) chyba w mintyshopie znajdę wszystko :) dopiero teraz przejrzałam twoje podpowiedzi :)

A mnie gin znów wystawił, wizyta przełożona na piątek, niby chory. Także zl mam od rodzinnego na kilka dni.

Zamówiliśmy dziś łóżeczko z babyplpl :) i czekam na kuriera z paczką od dolce sonno ;)

age.png

age.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mnie uspokoiłyście :) dziękuję. Mój mały coś kombinuje cały czas napina się i od jakiegoś czasu kręci się wokół własnej osi matkę męcząc przy tym :D
    ps. a wiecie że my jeszcze nie mamy imienia wybranego... masakra, chyba jak dziecko się urodzi oświeci nas, bo mamy kilka typów, ale nie możemy się zdecydować.

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakas inna chyba jestem , bo ja jak zasypiam wieczorem to budzę się rano, zazwyczaj koło 9 :p rzadko kiedy wstaje w nocy na siku. Dzisiaj rano pojechałam na pobranie krwi i oddanie moczu bo jutro wizyta a tam awaria systemu i nic nie mogą zrobić :/ oddałam tylko mocz w pobliskiej placówce prywatnie bo nie chciałoby mi się znowu z tym biegać :p
    U nas jest postęp, bo już są komody skręcone i lozeczko ;) muszę jeszcze tylko poprzestawiać i zobaczyć w jakim układzie będzie najlepiej. Wyrzuciłabym zdjęcie ale stednio potrafię :p także w przyszłym tygodniu biorę się za pranie. I trzeba listę rzeczy higieniczni kosmetycznych dopiąć bo na razie kupowałam co było w promocji albo wpadło mi w ręce.
    Invis, napisałam na priv :)

• jacky88 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie troche pozale, a co. Zamowilismy do pokoju dzieciecego meble. Maja byc pod koniec miesiaca. Szczesliwa jak nic juz wybralam dywan, rolety i koce na lozka dzieci i oczywiscie wyslalam do akceptacji mezowi. I co? G*wno. Samochod sie spieprzyl i nasze oszczednosci na 'wykonczeniowke' musza isc na naprawe. I dalej bede patrzec na ten dywan pamietajacy swietnosc prlu lacznie z kilkunastoparoletnimi roletami. Zastanawiam sie czy tylko ja mam takie szczescie ze jak juz sobie uplanuje i odloze kase to akurat musi cos sie rypnac i kicha. Jak nie samochod to pralka, jak nie pralka to znowu cos i znowu dolek w finansach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 16:15

c55fflw18twvhf6h.png

Wysłany: 20 września 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasienkaa wrote:
    to mnie uspokoiłyście :) dziękuję. Mój mały coś kombinuje cały czas napina się i od jakiegoś czasu kręci się wokół własnej osi matkę męcząc przy tym :D
    ps. a wiecie że my jeszcze nie mamy imienia wybranego... masakra, chyba jak dziecko się urodzi oświeci nas, bo mamy kilka typów, ale nie możemy się zdecydować.
    Tak niektórzy robią - patrzą w oczka i dopiero wiedzą :) ja mam imię wymyślone w czerwcu zeszłego roku i...tak zostało. Nie wyobrażam sobie innego.

Aasienkaa lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 20 września 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacky, zawsze coś ;) zawsze...

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • mietata Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasienkaa wrote:
    dzieki/. ja miałam ostatnio 40mg/dl, mój lekarz twierdzi, że ketony pojawiają się kiedy organizm pobiera energię z zapasów.Takie jakieś niedożywienie. To by się zgadzało, jak byłam w szpitalu schudłam 2kg i przed badaniem miałam dłuższą przerwę w jedzeniu niż zawsze i byłam bardzo głodna wręcz ssało mnie w środku z głodu rano. Badanie mam powtórzyć, lekarz uspokoił, że to nic groźnego i mam w nast. tyg powtórzyć badanie.

spoko, mój gin mówił, że zwyczajnie za mało jem i to faktycznie był czas jadłowstrętu. Miałam je dwukrotnie w 2 trymestrze, ostatnio nie miałam w ogóle. Ketony niepokoją szczególnie jak jest cukier w moczu i należy je obserwować w przypadku cukrzycy ciężarnych. Moja znajoma z cukrzycą miała takie specjalne paski i musiała sprawdzac poziom ketonów.

Pako, wywalaj te dziewicze zeszyty, no weź! ;) Ja właśnie ogarnęłam szafy, jeszcze w weekend skończę bo musze teraz szkolenie przygotować, a w sumie wolałabym sobie w szafkach poukładać (wiecie jak się mieszka miesiąc na kartonach to człowiek marzy żeby tylko sobie w kosteczkę na półkach wszystko ułożyć ;)
    A szkoły rodzenia nie żałuj, dla mnie było ok, taka zbiorówka i wskazówka, ale właściwie to mogłam to samo poczytać w książkach....moim zdaniem nic nie tracisz :)

a propos, czy któraś z was wie czy można dokupić coś takiego do szafy jak dodatkowa półka? Mam coś takiego w kuchni, metalowe, na nóżkach, dzieli to półkę na pół i wtedy mogę talerze kłasć na górę i dół. W ikei są takie kuchenne, ale zastanawiałam się czy do szaf też coś takiego można znaleźć.

Jeśli chodzi o standardy, to w ogóle jakaś masakra, co chwilę głupszy pomysł. Jeszcze tłumaczenie, że szpitale same będą ustalały standardy i będzie jak było a nawet lepiej...taaaa....To jest ten moment w którym ciesze się że mieszkam w Warszawie, nie dość że szpitali do wyboru do koloru to jeszcze poziom opieki całkiem niezły.
    Jak zwykle na tej dobrej zmianie cierpią ludzie na prowincji, gdzie szpitale się nie biją o pacjentki i nie ma wyboru...:(

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki mietata, za twoje zdanie o SR, ty wiesz jak mnie uspokoić :)

z tymi zeszytami, karteczkami, kalendarzykami i całą masą zdjęć - to mam tego 4 pudła ;/ aż mi niedobrze że muszę się tym zająć. Z jednej strony powinnam to po prostu wziąć i wywalić - wszystko jak leci, a z drugiej, jestem jednak gdzieś tam pod tą grubą skórą, sentymentalna a tam są jakieś zdjęcia, wierszyki i inne pierdoły pamiętające czasu pierwszej miłości - z jednej strony coś bym chciała sobie zostawić, a z drugiej wiem że to głupie ;/

aaaa i zaczyna mnie swędzieć, teraz zaczęło się od tyłka i przeszło na cały tułów - i już dochodzi do stóp, boszzz, zwariować można ;/

zi13nafan2lh9052.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    Pako, może rzeczywiście masz jakieś uczulenie wtedy polecam wapno z kwercetyną ale i Aasha może mieć rację stąd moje pytanie o lokalizację swedzenia.

Ja jakoś tak się przebudzilam i najczęściej wtedy spać już nie mogę :(

Jestes pewne, ze mozna wapno z kwercytyna? Bo zdaje sie,ze nie i w ciazy tylko czyste wapno.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Holibka Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacky u nas tak zawsze :D od ponad roku jesteśmy w dołku finansowym, odkąd zaczęliśmy wykańczać mieszkanie ;] a samochód to skarbonka, no ale weź się obejdź bez niego? No musisz naprawić i tyle :/ Nie wiem czy cię to pocieszy, ale u nas zasłony to luksus obecny tylko w jednym z dwóch pokoi ;] Zamiast kanapy mamy materace, a szczęśliwa będę gdy przed porodem uda się zamontować chociaż korpus szafy w sypialni, zamiast frontów pewnie będzie na początku kotarka ;]

Apropos szafy - mietata nie mam pojęcia o czym mówisz :P Ale generalnie jeśli szafa jest z płyty laminowanej to jedziesz do byle stolarza z wymiarami i kolorem półki i mówisz - panie zrób mi półkę i przyjedź ją zamontuj albo daj wkręcane podpórki (wariant jeśli masz własną wkrętarkę :P).

Dziś dopinam listę do torby do szpitala. Z ciekawostek, które może i wam podsunę, postanowiłam że do szpitala dokupię w ramach bajerów:
    - ręczniki jednorazowe bawełniane, aby tych domowych frotowych nie targać, a koszt takich ręczników to groszowe sprawy,
    - 2x pepsi - jedna dla mnie, druga dla męża :D
    - haribo do ciumkania :P ewentualnie po porodzie zjem,
    - jakieś wafelki, musli itp. na głód poporodowy,
    - jakieś reklamówki na brudne rzeczy,
    - olejek do masażu na poród - tu właściwie planuję wziąć ten co się nim smaruję teraz.

pako_mrrr, agagaga lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata - a co do półek dodatkowych do szafy, to ja załatwiłam to tak że pojechałam do castoramy i oni mi tam przycięli, takie płyty na taki wymiar jak chciałam i zrobili takie dziurki na te metalowe kołki-trzymaczki (to nie do końca dziurki, tylko takie miejsca w które te kołeczki mają wejść), a te kołeczki to już sobie sama zamontowałam, (przy użyciu wiertarki), dokładnie w tych miejscach, w których chciałam mieć półkę. Także ja się trochę przy tym napracowałam, ale na nic lepszego nie wpadłam, a i ja lubię takie dziwne zajęcia :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 17:09

zi13nafan2lh9052.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam że koszule dolce sonno są jakościowo bardzo przyzwoite, stosunek ceny do jakości bardzo dobry moim zdaniem. I wcale jakoś strasznie nie śmierdzą ;) Aczkolwiek brałam szare, więc w nich pewnie jest mniej barwnika niż w ciemnych.
    Wzięłam też 2 kaftaniki, może się nie przydadzą, ale wolę mieć niż nie mieć i też jakoś bardzo fajna.

age.png

age.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p! super dzięki za pomysły. Stolarza to nie chcę fatygować bo więcej zaśpiewa za montaż niż za półkę.

Pako, to weź jedno ładne pudełeczko i schowaj tam najfajniejsze pamiątki - ja tak mam, jakieś pierdoły z młodości. Ale jedno! ostra selekcja, po co ci 4 wielkie pudła.
    jeszcze a propos szkoły rodzenia, gdybym miała za to zapłacić to bym w ogóle nie poszła. A za free to mogło być :)

Jacky współczuję, my nie mamy samochodu, są tego minusy, ale i wielki plus - brak skarbonki która wiecznie woła o kasę.
    Też nas kupno mieszkania i remont wykończyły finansowo, wydrenowały wręcz z każdej złotówki oszczędności, a i tak mamy kuchnię i trochę mebli na raty. Nawet wózek musimy kupić w przyszłym miesiącu bo teraz już jest puste konto.
    Niby też ciuszki zaczęłam kupować wcześniej, ale i tak mi brakuje sporo i stąd to moje marudzenie, bo akurat i tak dużo wydatków mamy. Fajnie, że macie niektóre małe dzieci w rodzinie i sporo rzeczy dostaniecie. Mnie tam serio nie kręci inwestowanie w te dzieciowe gadżety, z chęcią bym od kogoś wyprawkę przyjęła :)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
‹‹ 865 866 867 868 869 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ