Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNa tym etapie swiad jest normalny ja też już cała zdrapana, oczywiście że jest coś takiego jak cholestaza ciężarnych -bardzo poważny zespoł objawów ( jak sama nazywa mówi zespoł) ale błagam nie straszmy się najgorszymi chorobami o wiele częstszy jest zwykly psychogenny swiad ciężarnych, dla cholestazy typowy jest swiad dłoni i stop ( części dloniowej i podeszwowej) . I to nie jest jedyny objaw w tym zespołe. Oczywiście dopytaj na wizycie jeśli bardzo cie to niepokoi i dzieje się coś jeszcze
U mnie ze spaniem też ciężko...
Dla mnie imię Mia też brzmi egzotycznie...
Co do zmiany pozycji dziecka do 36 tc może się jeszcze obrocic, choć wiadomo że im starsza ciąża tym jest mniejsze szansa, te wieksze dzieci wagowo również będą miały trudniej... Czasem są poprostu inne powody że dziecko zostaje w takim polozeniu np krótka pepowina
Chyba już 6 raz edytuje... Z komórki... Mama 2 kituszek ja mam wyznaczony termin na 27.11, a przeczuwam że jeszcze się to może zmienićWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 06:48
-
Moj młody tez siedzi glowa do góry. Obrocic sie nie obróci ze zwgledu ma moją wadę. Cc na 100%.
Po ostatniej wizycie waga ponad 2400g. Zapisy ktg super,szyjka zamknieta ok 4cm.
Co do swedzenia..też swedzi mnie ciało.
Czuję po kosciach ze za miesiac bedzie z nami juz synek.
Dolegliwosci...coraz więcej:) spac nie moge, znalezienie wygodniej pozycji..uuu graniczy z cudemw 90% spakowana jestem do szpitala
Ciesze sie ze wypadek nie wpłynął negatywnie na malegoi siedzi jeszcze grzecznie. Za 1.5tyg bedzie taki sam okres wyklucia jak rodzilam core.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 07:37
córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud -
kameelka wrote:Chyba już 6 raz edytuje... Z komórki... Mama 2 kituszek ja mam wyznaczony termin na 27.11, a przeczuwam że jeszcze się to może zmienić
Mama2kituszek, jest nas zdecydowanie więcej z tym ułożeniem pośladkowym. I chyba wszystkie są zdania, że nie ma co ryzykować. Ja mam nadzieję, że się przewróci, ale jeżeli nie, to będzie kolejne cc. Świat się nie zawali, ale niestety marzenie o trzecim dziecku raczej będzie niespełnione. Co będzie to będzie
Wiecie, z moją panią do sprzątania szukalysmy tych ciuszkow na 56 i nic. Na 62 mam dla całej armii, bo dostałam dwa pudła od koleżanek i miałam swoją dużą torbę, ale na 56 nie ma nic. Aż się sama zastanawiam gdzie mogłam je wsadzić. Trzy miesiące temu oddała mi je koleżanka i to było za wcześnie, więc włożyłam w takie miejsce, żeby długo nie szukać. Yhmmmm-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnyCo do świądu i cholestazy to też czytałam o tym ostatnio - że zaczyna się od dłoni i stóp, następnie swędzi już całe ciało i że nasila się to w nocy. Najlepiej się skonsultować, jak to tylko zwykłe ciążowe swędzenie to super, ale bagatelizować też niedobrze.
Dziś mnie bezsenność ominęłapoprzednie noce były straszne, więc cieszę się, że dziś odespałam.
Mia chyba zyskuje na popularności w ostatnich latach, kilkoro znajomych w tym roku już dało to imię córkom lub mają Mię w brzuszkach -
nick nieaktualnymoremi wrote:Eeej, jakim cudem masz później niż ja? Chyba powinnaś edytować po raz siódmy
Mama2kituszek, jest nas zdecydowanie więcej z tym ułożeniem pośladkowym. I chyba wszystkie są zdania, że nie ma co ryzykować. Ja mam nadzieję, że się przewróci, ale jeżeli nie, to będzie kolejne cc. Świat się nie zawali, ale niestety marzenie o trzecim dziecku raczej będzie niespełnione. Co będzie to będzie
Wiecie, z moją panią do sprzątania szukalysmy tych ciuszkow na 56 i nic. Na 62 mam dla całej armii, bo dostałam dwa pudła od koleżanek i miałam swoją dużą torbę, ale na 56 nie ma nic. Aż się sama zastanawiam gdzie mogłam je wsadzić. Trzy miesiące temu oddała mi je koleżanka i to było za wcześnie, więc włożyłam w takie miejsce, żeby długo nie szukać. Yhmmmm
a możliwe ze nawet i 8 x!!!!
Moremi ja wczoraj też zajrzałam do szaf i ku memu zdziwieniu okazało się ze tez nie mogę znaleźć 50 i 56-ek, a 62 tylko klk szt ....zaznaczam ze to ze zajrzałam nie znaczy ze wzięłam się za praniehehe ale to już krok w jakąś stronę, w każdym razie okazało się że, ma je moja siostra więc w sumie i tak odciągam pranie do momentu aż mi odwiezie.
Przy okazji policzyłam że, mam 5 kocyków z czego tak naprawdę używałam tylko jednego-właściwie cały czas, bo był " ulubiony " mimo prania na okrągło ma się naprawdę db
co do porodów prawdopodobnie od połowy października, albo i wcześniej zacznie się robić tu gorącaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 08:24
-
Ja jutro sie dowiem jak moje dziecie jest ulozone, mam usg 3 trymestru, mam nadzieje ze glowkowo, zobaczymy. Wczoraj moj maz ogolil mi nogi. Tak mu sie rece trzesly ze Bozenki nie dalam mu tknac i jakos z lusterkiem sama ogarnelam
jak skonczyl to stwierdzil ze zmeczony jak po sianokosach! Chyba powinnam strzelic ciazowego focha ale za bardzo mnie tym rozbawil
Mamatobe♥, Pani Moł lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, to już prawie koniec września! A w październiku na bank kilka z nas urodzi.. jestem tego pewna
Jeśli chodzi o monitor oddechu to my inwestowaliśmy, że tak powiem. Inwestowaliśmy, bo nie kosztuje to miliona monet a ukoi moje nerwy i schizy na pewnoTeż na początku mamy dostawkę ale tylko na noc, w dzień dziecię będzie spało u siebie w pokoju w łóżeczku więc się przyda- jak wyrośnie z dostawki to myślę że trafi już na stałe do swojego pokoju. Zresztą, ja jestem walnięta i jakbym mogła to bym taki monitor nawet starszej córce zamontowała haha
Zawsze zanim położę się spać, wdrapuję się do niej na górę i patrzę czy nie jest odkryta, czy nie zakryła się jakimś pluszakiem czy poduchą (a śpi z tabunem pluszaków- każdy jest tym ulubionym i żadnego nie może zabraknąć).
Co tam jeszcze się przewinęło? A, to ułożenie pośladkowe.. wiecie, gdzieś tam wyczytałam wczoraj że jednym z powodów dla którego dziecko może się nie obracać mogą być niektóre wady rozwojowe – niby utrudniają one przyjęcie przez malca położenia główkowego lub powodują, że jego główka jest lżejsza niż normalnie i pozostaje w dnie macicy, czyli na górze (np. wodogłowie). No to to mi się nie spodobało strasznie, wyłączyłam te internety w pi*duMatko, po co oni taki rzeczy wypisują w takich zwykłych artykulikach dla przyszłych mam... Aha, mnie jeszcze z kolei P.ginekolog powiedziała, że jeśli utrzyma się ta pozycja malucha, i np. odejdą mi wody czy zacznę mieć skurcze, to najlepiej jak najszybciej do szpitala, najlepiej też w pozycji leżącej żeby przypadkiem "coś" nie wypadło, np. pępowina.... Dżizas :o Przerażeni byliśmy z małżem
Jesli chodzi o nasze forum to już mnie wkurza. Nie można edytować, albo dodawać postów, cuda niewidy.
-
moremi czy mogłabyś podesłać link do tej kurtki zaciekawiło mnie to rozwiązanie. Jeszcze zapytam od jakiego wieku nosiłaś tam maluszka?? Jest to wygodne dla niego?? Bezpieczne???
Blondik, Pani Moł nie będę odpowiadać na Wasze zaczepki możecie sobie myśleć co chcecie i porównywać mnie nawet do Alexis z Dynasti. Nie mam ochoty na kłótnie i domysły.
Usg nie wiem czy jest sens powtarzać bo na tym zdjęciu 3d mam pokazane co ma między nogami a z tych poprzednich nie mam zdjęć miejsc intymnych. Nie wiem wczoraj powymieniałam cześć ubranek tym razem na takie bardziej uniwersalne reszta leży.
-
nick nieaktualnyInvis wrote:Dziewczyny, to już prawie koniec września! A w październiku na bank kilka z nas urodzi.. jestem tego pewna
.... No to to mi się nie spodobało strasznie, wyłączyłam te internety w pi*duMatko, po co oni taki rzeczy wypisują w takich zwykłych artykulikach dla przyszłych mam...
ja nie wierzę że to mówie ale ja już chce naprawdę czekam końca tej ciąży (choć wiem że inny meksyk się zacznie) , naprawdę mnie przeczołgała w porównania do pierwszej....od paru dni wrócił mi znów dziwaczny posmak w ustach , okresowe (choc bogu dzięki rzadkie) nudności...
Invis nie czytać "interneta" ! boże jak ja widzę co tam za bzdury piszą na tematy medyczne to naprawdę mnie ogarnia wkurw...
pogoda też dziś okropna : leje zimno...i czarno
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 09:02
-
Dzieci z roznych powodow sie nie obracają i nie mówmy o wadach dziecka
to sa wyjątki. A sporo dzieciakow ułożonych jest posladkowo czy poprzecznie. Ja akurat wiem ze moje dzieciatko i tak juz nie ma szans na obrót ale jak ktoras ma "normalne warunki" moze probowac ćwiczeniami wspomóc obrót:)
Co do odejsci wód to jesli chlupnal to nalezy jsk najszybciej do szpitala bo faktycznie jest ryzyko wypadniecia np.pepowiny. ale jeśli się sączą jest kilka godzin.córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud -
Dziewczyny, znalazłam fajny post, podeślijcie znajomym i rodzince
ETYKIETA ZACHOWANIA W ODWIEDZINACH U NOWORODKA I ŚWIEŻO UPIECZONYCH RODZICÓW
Mamatobe♥, kasiula_00 lubią tę wiadomość
-
Discret wrote:moremi czy mogłabyś podesłać link do tej kurtki zaciekawiło mnie to rozwiązanie. Jeszcze zapytam od jakiego wieku nosiłaś tam maluszka?? Jest to wygodne dla niego?? Bezpieczne???
Takie kurtki nie są tanie, dlatego dziewczyny szukające grupach chustowych z drugiej ręki. Ale wykorzystują też płaszczyki Sinsey czy Nubee (pierwsze tanie, drugie drogie, żadne nie jest reklamowane do noszenia dzieci).
Firmy szyjące profesjonalną odzież dla dwojga to Gryse, Skulart, Mamma studio (z tej mam właśnie softshell).
Oprócz tego są kurtki np. z Bonprix z wstawką ciążową i do noszenia (ale też na wierzch).-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Pako Swędzenie całego ciała to był objaw czegoś w ciąży, ale zabijcie mnie, nie pamiętam. Chyba chilestaza czy jakoś tak, ale to zespół różnych objawów, więc wydaje mi się, że luz
Aasha nawet na zajęciach bezpiecznego malucha było powiedziane, że monitory oddechu są dla dzieci z wadami, wcześniaków itp. Ja nie kupowałam wcześniej i teraz też nie kupuję. Na szkole rodzenia też mówili, że to zbędny gadżet. Jednak to zawsze jest decyzja rodzica.
Właśnie widzę, że kamelka napisała to samo
Jeszcze co do obracania malucha, to mnie lekarka powiedziała, żebym spała na prawym boku, bo tam jest grzbiet dziecka. Będzie mu po prostu łatwiej.
Moremi czyli masz to co jaschowam w miejsce, w którym będę wiedziała gdzie jest, takie to będzie oczywiste
a rodzicom nie zawiozłaś?
-
Katarzyna87 wrote:Moremi czyli masz to co ja
schowam w miejsce, w którym będę wiedziała gdzie jest, takie to będzie oczywiste
a rodzicom nie zawiozłaś?
Jeszcze jest opcja, że mój mąż, którego nie mogę się doprosić o wyniesienie transporterów kocich do piwnicy, zaniósł tam tą torbę. Dzisiaj ma iść sprawdzić. Jak nie ma, to czekają mnie zakupy.Katarzyna87 lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
moremi wrote:Miesiąc temu zabrałam torbę z rozmiarem 62. Została z rozmiarem 74.
Jeszcze jest opcja, że mój mąż, którego nie mogę się doprosić o wyniesienie transporterów kocich do piwnicy, zaniósł tam tą torbę. Dzisiaj ma iść sprawdzić. Jak nie ma, to czekają mnie zakupy.
Miałam cytować, polubiłam.
Na pewno się znajdzie. Musi gdzieś być. Przecież to nie igła... A miałaś tam wszystko już? -
Moremi ja mam kilka znajomych z 3 dzieci, po 3 cesarkach. M.in. Moja teściowa. Także nie wszystko przesądzone.
Szwagierka miała swędzenie ciała i u niej był to objaw uciskanej wątroby. Może warto zrobić badania dla świętego spokoju? Mnie nic póki co nie swędzi.
Słyszałyście o mydle z aleppo? Czy to można stosować do mycia dziecka? Rozważam zakup dla męża atopika AZS.
A teraz myłam na ciuchy!
-
Mnie swędziały mocno piersi i mimo częstego smarowania wyskoczyły mi rozstępy i swędzenie przeszło. Od kilku dni swędzą mnie plecy i brzuch, ale nie cały czas, tylko w takich "napadach" kilka razy dziennie.
W nocy śpi mi sięnawet dobrze - kupiliśmy materac z takiej pianki termoelastycznej i idealnie się dostosowuje do kształtu ciała. Nie używam nawet poduszki ciążowej i jest spoko.
W nocy wstaję 2 razy na siku, z czego drugi raz jest koło 5-6 rano, więc nie jest źle. Za to ciężko mi się siedzi - siedzenie na krześle sprawia, że po 2 minutach bolą mnie krzyże i ciężko się oddycha
U mnie w 29 tc na USG trzeciego trymestru mała była głową w dół,alew nocy tak się wierci, że jestem pewna, że jeszcze się nie raz obróciła. Teraz ciężko mi wyczuć, bo wydaje mi się, że mnie "kopie" wszędzie. Ciągle czuję jakieś gmeranie na pęcherzu i pod żebrami, ale nie wiem, czy to głowa, czy noga, czy co...
Dzisiaj pakuję torbę do szpitala, wyprałam koszule do porodu w płynie dla dzieci, jeszcze tylko prześcieradła na gumce wyprasuje i czapeczki i mam już wszystko. Włącznie z lekami i innymi bajerami. Teraz już tylko czekać -
Katarzyna87 wrote:Aasha nawet na zajęciach bezpiecznego malucha było powiedziane, że monitory oddechu są dla dzieci z wadami, wcześniaków itp. Ja nie kupowałam wcześniej i teraz też nie kupuję. Na szkole rodzenia też mówili, że to zbędny gadżet. Jednak to zawsze jest decyzja rodzica.
Hehe na tych warsztatach na których ja byłam to monitory były polecane, ale było zaznaczone, że to nie jest niezbędny gadżet, ale że warto kupić.👧 2017
👧 2021
👶 2022 -
hej
Blondik Macius rośnie jak na drożdżach
Ja mojego skrzata zobacze dopiero za ok 4 tygmam nadzieje ze juz sie nie odwroci bo narazie wiem ze jest glowa w dol i czuje te laskotanie gilgotanie w pachwinach hehe to samo mialam z dziewczynami a nogami sie rozpycha przesuwa pietki pod skorą fajnie to wyglada czasem wpakuje mi z boku pod zebro noge i to juz boli
Wczoraj maz oberwal bo probowal ta mala pietke zlapac hehe i dostal kopniaka w noc bo za blisko brzucha twarz trzymal hehehe
ja postanowilam ok 10 pazdziernika spakowac torbe
ja w niedziele odbieram druga koszule szpitalną od mojej chrzestnej bo miala mi kupic u nich bo widziala