Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam.
Jestem w 30 tygodniu ciąży, dzidziuś to dziewczynka Emilia Mia, mam syna Piotrusia 9,5lat.
Chciałabym dołączyć jeśli nie macie nic przeciwko, pewnie nie dam rady przeczytać całego wątku, ale będę stopniowo nadrabiać.
Mój termin porodu 29.11.2017
Mamatobe♥, Pani Moł, Majblanca, agagaga, wichrowe_wzgórza, Anulka0407, Zuza2323, Asia_89 lubią tę wiadomość
-
Discret wrote:powiedzcie mi jak rozwiążecie problem kurtki??? Kupujecie ciążową??? Przeglądałam na necie troszkę ofert ale ani to ładne ani tanie. Nie wiem co robić szkoda mi 300 zł na miesiąc może dwa wydać.
Ja kupuję taką jesienno-zimową w HM mama, za jakieś 220 zł - to w sumie nie jest tak dużo, a fason jest taki, że i bez brzucha da się w niej chodzićPo porodzie brzuszek szybko może nie zejść, więc szersza kurtka mi się przyda.
Niestety wszystkie moje kurtki i płaszcze są taliowane, a nawet w kurtki męża się już nie zasuwam
-
nick nieaktualnyIZA92 wrote:
Pani Moł, no bo Pieluszkowa słyneła z niesłychanych opowieściNo ale z płcią jednak może się zdarzyć
no i domyślam się, że nawet jeśli by się objawiła to pewnie byłaby nagle księgową z Wałbrzycha
albo ewentualnie hafciarką z Opola.
moremi, wichrowe_wzgórza, Blondik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDiscret wrote:sugerujecie że jestem kimś innym??? Ze wymyśliłam sobie że płeć mojego dziecka się zmieniła??? To mi przykro że osądzacie osoby nie znając ich.
Co do pomyłki na usg no cóż zawsze miałam robione tylko zwykłe usg w końcu się skusiliśmy na pamiątkę w postaci usg 3d/4d i tam nie da się chyba pomylić jajka.
Podczytuje Was od jakiegoś czasu ale nie spodziewałam się takiego potraktowania szkoda że każdego mierzycie jedną miarą.żadne osądzanie.
-
Discret wrote:powiedzcie mi jak rozwiążecie problem kurtki??? Kupujecie ciążową??? Przeglądałam na necie troszkę ofert ale ani to ładne ani tanie. Nie wiem co robić szkoda mi 300 zł na miesiąc może dwa wydać.-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
madzialenka84 wrote:Dziewczyny z ulozeniem posladkowm - gdzie czujecie ruchy? U mnie na usg wyszlo takie ulozenie i ja czuje ruchy najczesciej w samym dole, nad pecherzem.A o gory brzucha takie bardziej przesuwanie.
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Jeśli chodzi o kurtkę to tak jak mówiłam dopinam sie, w swój ulubiony jesienno-zimowy płaszcz
w inne kurtki (a mam ich trochę) niestety nie, ale mam jeszcze fajne ponczo na ratunek w razie czego
Kupiliśmy dzisiaj z mężem cacuszko które ma mi ułatwić życie- ultracichy odkurzacz Electroluxa. Powiem Wam dziewczyny, że sztosTeraz chce się odkurzac bez przerwy
w ogóle jestem fanką takich pierdol, a przekonanie męża do nowego odkurzacza zajęło mi równo 15 minut
Katarzyna87 lubi tę wiadomość
-
Discret wrote:powiedzcie mi jak rozwiążecie problem kurtki??? Kupujecie ciążową??? Przeglądałam na necie troszkę ofert ale ani to ładne ani tanie. Nie wiem co robić szkoda mi 300 zł na miesiąc może dwa wydać.
i pasuje
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Hej. Witam nowe koleżanki na forum
Discret ja bym jednak powtórzyła usg. U mnie nie zależnie jakie usg a byłam i na takim rodem z PRL i tych wypasionych od 14-15 tc jest chłopiec. Mąż ma rację, nie ma się co przejmować i wsumie do końca możecie niewiedziec jaka płećzostaw trochę ubranek neutralnych a resztę spróbuj wymienić. Zawsze po porodzie możesz dokupić
Któraś z Was wspomniała o tym że czuję że się turla. Łącze się w bólu. Od kad minęła 32 tc i brzuch wystrzelił jak torpeda to zwyczajnie sie tocze. Najbardziej rozsmieszyl mnie mąż który mówił że szukał mnie po sklepie i opisywał że nagle zobaczył takiego bujajacego się pingwina i był pewien że to ja mu mignelamśmieje się z tego do dziś choć czasem mam takie momenty że załamuje mi się samoocena przez to puchniecie
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Cześć Syriana.
Imię Mia mi sie zawsze podobało, ale uważałam za zbyt egzotyczne na Polskę. Ale na drugie w sumie super)
Invis, te elektoluxy są mega ciche, ale nie lubiłam ich trzymać, nie podchodza mi. Mam głośnego samsunga, ale go bardzo lubię.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
nick nieaktualnyDiscret, co do kurtki robię dokładnie tak jak dziewczyny
ponczo i zwykła kurtka, z terminem na styczeń-luty-marzec trzeba by było coś kupić, a tak to będzie optymalnie. Ja i tak w sumie wyłaniam się już tylko do samochodu do lekarza i szkoły rodzenia, ewentualnie raz na jakiś czas na jakieś zakup czy żarełko na mieście, więc chyba wcale nie ma sensu.
-
wichrowe_wzgórza wrote:Cześć Syriana.
Imię Mia mi sie zawsze podobało, ale uważałam za zbyt egzotyczne na Polskę. Ale na drugie w sumie super)
Invis, te elektoluxy są mega ciche, ale nie lubiłam ich trzymać, nie podchodza mi. Mam głośnego samsunga, ale go bardzo lubię.
Imie Mia wcale nie jest jakies egzotyczne, to jest imie ze Starego Testamentu.
Ja mam Electrolux silencer i przy malym uzytkowaniu rura pekla w 2 miejscach i teraz dzialamy z poklejona tasma.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
wichrowe_wzgórza wrote:Kaczuszka, popłakalam sie ze śmiechu
Ja na każde wspomnienie tego się śmieje moja mina gdy mi to mówił zapewne bezcenna. On poprostu stara się mnie pocieszyć takim żartowaniem z moich gabarytów
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
wichrowe_wzgórza wrote:Madzialenka, z testamentu czy z kosmosu - nie jest w Polsce używane praktycznie, za granicą owszem
Mysle, ze teraz popularnosc tego imienia wzrosnie, po tym jak Natalia Siwiec tak nazwala coreczke[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
madzialenka84 wrote:Dziewczyny z ulozeniem posladkowm - gdzie czujecie ruchy? U mnie na usg wyszlo takie ulozenie i ja czuje ruchy najczesciej w samym dole, nad pecherzem.A o gory brzucha takie bardziej przesuwanie.
My mamy ułożenie główkowe i w sumie z Twojego opisu to czuję ruchy tak samo. Głównie czkawkę w dole i takie parcie, bąblowanie a u góry się wypina i przesuwa