X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Discret Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powymieniałam częściowo rzeczy masakra ile latania i proszenia. Wiecie co może było by mi to obojętne ale ja mam np spodenki z falbanką na kolankach i mega w kwiatki także nawet nie bardzo pasuje i chyba bym się źle czuła ubierając tak syna

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja większość początkowych ciuszków też kupiłam, kilka ciepłych pajaców na 62 i 68 w smyku - jak jeszcze było ciepło to były poprzeceniane, kilka sztuk kupiłam w pepco i auchan - tu głównie 56, czyli takie co i tak muszą przetrwać tylko kilka prań, bo dzieć zaraz wyrośnie, kilka super jakościowych upolowałam w lumpie onlajnowym mishmash się nazywającym, kombinezony zimowe używki na olx, bodziaki kupowałam też w h&m. Ale jako, że zaczęłam już to ogarniać po badaniach połówkowych to jakoś mnie to nie zrujnowało (o jeny, baby brain - musiałam sprawdzić jak to się pisze :D). A potem nagle dary losu na mnie spadły i choć zrobiłam ostrą selekcję a resztę oddałam, to dziecko do 1,5 roku gołe nie będzie :D mam nawet strój biedronki na 98cm.... :D pelerynka plus spodenki, fajny jest ;)

Discret - niezły motyw! Ale przyznam, że kogoś ze stylu wypowiedzi mi przypominasz... Nie jesteś przypadkiem z Trójmiasta? ;) (i nie szyjesz kocykow dla dzieci?)

Tortu nadal nie jadłam! Ochota mi nie przeszła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 15:43

jacky88, moremi, Blondik lubią tę wiadomość

• Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł ja mam chęć na ciasto bez pieczenia rafaello, nie było by problemu gdyby nie to że później muszę zjeść cała blachę sama. No ale kto ciężarnej zabroni :D

Ja już poprasowałam, pościel zmieniłam, odkurzylam pranie zrobiłam i sobie obiad też zrobiłam, mąż niech je pizzę wczorajsza :D teraz czas dla mnie ♡ wanna ♡

Po tym moim obiedzie dalej jestem głodna :P

Pani Moł lubi tę wiadomość

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moł, to samo pomyślałam :D ;)

Pani Moł, moremi, Blondik lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 19 września 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    powymieniałam częściowo rzeczy masakra ile latania i proszenia. Wiecie co może było by mi to obojętne ale ja mam np spodenki z falbanką na kolankach i mega w kwiatki także nawet nie bardzo pasuje i chyba bym się źle czuła ubierając tak syna
    Ja się bym źle czuła nawet ubierając tak córkę, nie moj klimat :D no ale mam w spadku trochę czegoś takiego :P

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam takie wrażenie po pierwszych wiadomościach, ale olałam :D

Ja się dziś czuję jakbym miała Obcego w brzuchu...

Pani Moł, Blondik lubią tę wiadomość

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png

Wysłany: 19 września 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie, poród mnie przeraził w nocy ;) przez te bóle itp zaczęłam rozkminiać, czy ja dam radę :O

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe, aż tak źle?
    Chociaż powiem Ci, że u Ciebie ten zabarwiony śluz, teraz te bóle i skurcze. Może mała chce już do Was?
    Jak Twoja szyjka się miała na ostatniej wizycie?

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam dzisiaj na wizycie u ginekologa. U położnej 20min Ktg, pobranie krwi, ważenie (73,8kg), wypelnialismy dokumenty do porodu w Klinikum i dostałam informacje odnośnie ćwiczeń, rzeczy potrzebnych na czas porodu (jest tam wzmianka nawet o Coca-coli!), po porodzie, dla dziecka i dla mnie. U ginekologa szybkie USG żeby sprawdzić tylko położenie malucha. Niestety nadal jest pośladkowe...

Mówią że jest jeszcze czas, ale mam przeczucie że się nie odwróci. Nie chce próbować rodzić sn przy ułożeniu pośladkowym! Ginekolog mówiła że będę mogła wybrać pomiędzy porodem sn a cc w takim przypadku. Ehhh...wiem że jest jeszcze trochę czasu, ale coś czuję że nic z tego.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe mi też prasowanie dało w kość, ale nie tak jak tobie. Wypocznijcie trochę. Pierdolnik jakoś się ogarnie, nie martw się.

My dziś mamy drugą rocznicę ślubu, zbieramy się właśnie do kościoła, a potem na serniczek który chodzi za mną od rana, do ulubionej cukierni :)

Mamatobe a ty musiałaś o tym rafaello? I myślisz że ono mi da teraz spokój? :P Pewne jutro pójdę po składniki :D Mam małą blaszkę to zrobię pół porcji ;)

Mi jeszcze rzeczy na 56 brakuje z długim rękawem. Jutro idę do ciucha polować.

Mamatobe♥ lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis mamy podobną sytuację z ułożeniem maluszka. Tylko ja bym chyba chciała sn spróbować. Przeraża mnie hospitalizacja po CC :/

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis oby się odwrócił, a słyszałaś o ćwiczeniach pomagającym w tym?
    A u ciebie znowu cola się przewija, coś w tym musi być :)

age.png

age.png

Wysłany: 19 września 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA92 wrote:
    Wichrowe, aż tak źle?
    Chociaż powiem Ci, że u Ciebie ten zabarwiony śluz, teraz te bóle i skurcze. Może mała chce już do Was?
    Jak Twoja szyjka się miała na ostatniej wizycie?
    Bardzo dobrze, 2,5 cm.
    To na bank zmęczenie, to samo miałam przed urodzinami jak się narobiłam. Czy tak źle? Może nie, ale się przestraszyłam. Głownie dlatego że jestem wciąż w krzakach :P

Holibka, najlepszego na rocznicę :)

Ja bym na sn nie poszła chyba przy pośladkowym...

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym nie miała w domu córki i świadomości, że max tydzień mąż będzie że mną w domu, potem sama z dwójką to byłoby inaczej. Mam nadzieję jednak że jeszcze się obróci. 29.09 mam USG u gina z NFZ a 11.10 u mojego prywatnego. Będę monitorować maluszka na bieżąco :D

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe, Iza, czyli nie jestem sama w swoim odczuciu, hi hi... ;)

Colę w takim razie też dokupię :) czasem miewam ochotę ale poki co w ciąży skusilam się może ze 2-3 razy, a skoro w okolicach porodu jest wręcz polecana, to nie mnie z tym dyskutować :D

Moja mała też pośladkowo siedzi. Miałam nadzieję, że się odwróci ale czuję jej kopniaki ciągle tam. Do wizyty jeszcze tydzień i doktor mówił, że to jest mniej-więcej jej czas do odwrócenia się, bo jest dość duża i za chwilę miejsca zabraknąć może. Też wolałabym uniknąć cc... Ale jeśli uparcie nie fiknie głową w dół to innej opcji nie widzę.

• Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wybacz :D
    Chyba męża po drodze jak będzie z pracy wracał wyślę po Bawarie 0,0% tak coś za mną chodzi do picia innego niż woda :D

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Mała już od jakiegoś czasu jest głową w dół :) moje dzieci szybko przybierają taką pozycję :) przy ułożeniu pośladkowym nie decydowałabym się na sn. A jak coś pójdzie nie tak?

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chcę próbować porodu sn przy ułożeniu pośladkowym. Boję się tego! Mam wizję że ciałko wychodzi a główka juz nie może...

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w sumie. masakryczna taka wizja bo przecież szyjka się rozciąga i kurczy więc skurczy się na szyi malucha??? A głowa jak przejdzie???!!:

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, przecież dziecko się obraca między 32 a 36 tygodniem, Invis masz jeszcze dobre 2 tygodnie na to żeby się Mieszko obrócił. Jak w 36tc nadal będzie pośladkami do świata to się dopiero zacznij martwić o cesarkę. Niektóre dzieciaczki potrafią już bardzo wcześnie być głową w dół, a potem znowu się przekręcić, także nie ma co wróżyć, trzeba czekać.
    Mimo wszystko rozumiem obawę przed cc. Ja wczoraj na szkole rodzenia dowiedziałam się, że w połogu to mogę najwyżej dziecko dźwigać....a kto mi ten wózek zniesie i wniesie? helou? Nie wyobrażam sobie totalnie cesarki mieszkając tak wysoko bez windy i bez nikogo do pomocy (rodzina daleko i pracująca, nie ma opcji że ktoś do nas przyjedzie i będzie nas niańczył).

A propos waszych zapędów detektywistycznych...dopóki nie pojawi się tu słowo "pedalskie" to nie uwierzę ;)

Aasha, Blondik lubią tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
‹‹ 859 860 861 862 863 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ