X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się przyfarciło :p najpierw kupiłam cały karton ciuszków rozmiaru 56-62 za 95zł i tam prawie same bodziaki, pajace, kaftaniki, śpioszki, pare leginsów i troszkę cieplejszych pajaców :) żadnych zbędnych gówien nie było :p później od tych samych ludzi dokupiłam jeszcze za 100zł karton ciuszków 68-74 :)

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• mietata Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra, to ja jestem jakaś totalnie zakupowa sierota ;)
    gdybyście miały jednak mocny instynkt zkupowy i nie mogły się powstrzymać przed przeglądaniem ofert to dajcie mi znać, ja chętnie coś kupię ;)

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak Was czytam to ja jestem głupia kupiłam wszystko nowe za ceny hmm 39,90 za pajaca czy spodnie :/ A teraz no cóż udało mi się wymienić kilka na razie ciuszków teraz wróciłam do domu przebrać się się ugotowałam w sklepie i jestem cała mokra. Wypijemy herbatkę z przyjaciółką i dalej w teren. a już byłam szczęśliwa ze mam wszystko i od nowa trzeba kompletować

c55fgywlmszfxxtz.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm, mam trochę rzeczy do zrobienia dziś... I zamiast się dać do roboty to sobie leże w łóżku z dwoma wtulonymi we mnie yorkami, haha :D Gdzie jakaś motywacja? Siły do działania? Itp :D

Poproszę o zmobilizowanie do uprzątnięcia garderoby i zmiany pościeli, żebym przynajmniej tyle zrobiła dziś :D

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja miałam troszke po dziewczynkach , troche dokupiłam ale wydałam na to max 60zł a ostatnią partie potrzebnych rzeczy dowióz za free mój mąż od kolezanki wiec komoda ful wypchana :) ciszki uprane wyprasowane :) koniec zakupów tylko moja apteka plus dla małej rzeczy do pielegnacji krem, mydło, chusteczki i finito w nastepny weekend bedzie łóżeczko i juz sie jaram jak pochodnia hehe nie moge sie doczekac :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• mietata Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    jak Was czytam to ja jestem głupia kupiłam wszystko nowe za ceny hmm 39,90 za pajaca czy spodnie :/ A teraz no cóż udało mi się wymienić kilka na razie ciuszków teraz wróciłam do domu przebrać się się ugotowałam w sklepie i jestem cała mokra. Wypijemy herbatkę z przyjaciółką i dalej w teren. a już byłam szczęśliwa ze mam wszystko i od nowa trzeba kompletować

sukienki to moze faktycznie przehandluj, ale całą bieliznę, body etc...no wiesz, nikt ci tam dziecka w domu nie będzie oglądał czy w różowych śpiochach śpi. Z tych małych rozmiarów i tak szybko dzieci wyrastają. ja bym tam sobie głowy tym nie zawracała i nie kupowała od nowa całej wyprawki.

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz piorę wszystko co dostałam - i to są ciuszki od 56 do nawet 90. Poukładam rozmiarami i w kartony
    ..

Dopiero sie obudzilam. Okropna noc. Przed 5 obudził mnie ból brzucha, skurcze się przyczepiły i nawet nospa nie pomagała. I tak walczyłam 2 godziny aż zasnęłam mocno.
    Ostatnio tak miałam jak się narobilam przed urodzinami. Wczoraj też dużo stałam, wyprasowałam gorę naszych i kurczakowych ubranek, kocyki, ręczniki, w cholerę tetry... no i miałam efekt. Ale przestraszyłam się że to młoda chce wyjść :O teraz mam zakwasy w brzuchu i pobolewa mnie żołądek :(

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 19 września 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie przeforsowałam przedwczoraj i wczoraj odczułam tego skutki bole brzucha napinanie , ból w dole jaki rozpychający ale dziś dzieki Bogu już ok i czuje sie o niebo lepiej :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• jacky88 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata u mnie przy pierwszym synu nie mialam zupelnie nic. Poratowaly lumpeksy (te male ciuszki sa naprawde w super stanie, polecam) i odkupilam na olx troche ciuchow ale nie szukalam calych paczek tylko np. 10 szt body, 8 szt. pajacow itd. Tez nie chcialam miec w szafie malego jeansow w rozmiarze 56. Nie kupilam NIC nowego, bo po urodzeniu mlody dostal duzo ciuszkow w ramach prezentow. Teraz mam wlasnie ciuchy po synu i troche po corce bratowej. Ja nie widze problemu zeby moja corka spala w pajacu w samochody czy dinozaury. Dzieciaki tak szybko wyrastaja ze nie oplaca sie inwestowac w nowe ubrania za paredziesiat zlotych za sztuke.

moremi, mietata lubią tę wiadomość

c55fflw18twvhf6h.png

Wysłany: 19 września 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najlepszy był mąż - budzę go, myślałam że coś pomasuje, ale nieprytomny netoperek... mówię "sluchaj, może to młoda chce już wyjść" a on mruknął "no to chce." I zasnąl :D
    No to chyba na poród taxę będę brać jak tak będzie :D

Biedroneczka83, jacky88, IZA92, Mamatobe♥, agagaga, antonna lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 19 września 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    masakra, to ja jestem jakaś totalnie zakupowa sierota ;)
    gdybyście miały jednak mocny instynkt zkupowy i nie mogły się powstrzymać przed przeglądaniem ofert to dajcie mi znać, ja chętnie coś kupię ;)

Tia. U mnie to samo. Nawet nie wiem czy młoda ma w czym zimę spędzać w wózku. Są jakieś 2 kombinezoniki chyba, bo dostałam. Ale pościel? Jakieś takie rzeczy? Nie mam...

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wstałam skoro świt i padłam jak tylko męża wyprawiłam do pracy, wstaliśmy z bulwą o 11:30 :D teraz już się ogarnęliśmy ;) dorabiam kluski kładzione do bogracza ;)
    Mietata ja jestem wybredna w wyszukiwaniu ciuszków, ale napisz czego ci najwięcej brakuje to będę miała cię na uwadze. Sama poszukuję jeszcze pajacu na rozmiar 56.

age.png

age.png

Wysłany: 19 września 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do pocieli do wózka to ja narazie nie kupuje na wiosne przescieradełko frotowe kupie do gondoli i tyle teraz mała bedzie w kombinesonie lub spiworku wiec bez sensu :) na materacyk płoze najwyzej kocyk cienki

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• IZA92 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe, dobre :D
    Jak mnie ostatnio bezsenność męczyła i po dwóch godzinach postanowiłam coś zjeść i włączyć sobie coś na lapku, to mąż się obudził i o 5 ze mną oglądał serial :D A jak poczułam senność to poszliśmy dalej spać :D
    Więc chyba nie powinno być źle w razie czego :D

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png

Wysłany: 19 września 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się jakbym z hydrą walczyła :P robię jedno pranie - dochodzą 3 nowe torby......

Pani Moł lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was chciała znać opinie co do mycia dziecka i wszystkich kosmetyków. moja jest taka, że zaufaliśmy emolium i świetnie się sprawdzało. Żadnych innych szamponów, zeli nie używaliśmy :) polecam emolium emulsję do kąpieli. wlewa się trochę do wanienki i kąpie maluszka. Żadnych później oliwek też nie trzeba stosować.

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszczę tego spania do późna i odpoczynku...nawet jakbym chciała to się nie da. Od 6:30 na nogach, bo tak pierworodna wstaje. Dodatkowo mam psa rodziców, bo pojechali na wakacje. Maja od paru dni się buntuje i nie chce spać popołudniu, więc "mój" czas odpoczynku został skrócony do zera :(

Wczoraj byłam na wizycie u gin.
    Syn dalej się nie obrócił, nogami w dół. Zobaczymy co będzie na kolejnej wizycie. Nie chcę CC. Termin bez zmian 11.11, a waży 2kg.

moremi, Madziula lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprzednio kupiłam sporo rzeczy od jednej dziewczyny tutaj na Bazarku. Sprzedawała po bliźniakach, to wybrałam body i pajace. Kilka sztuk kupiłam nowych tuż przed porodem, ale szukałam przecen online (hm). Wyszło całkiem znośnie. I jak na razie nie mam pojęcia gdzie te ciuszki wpakowałam. Dzisiaj szukałam i naprawdę nie mam pojęcia :D
    Zobaczymy z mężem w jeszcze jednym miejscu i jak coś u rodziców.
    Żeby nie było - nie zamierzam jeszcze nic prać i prasować, ale chcę wiedzieć gdzie są.
    Podobnie jak dziewczynom jest mi obojętne czy syn będzie w kwiatkach czy w samochodach. Na początku jest sporo przebierania, więc byle było czysto.

mietata lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!

Wysłany: 19 września 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś można chociaż na balkonie coś posuszyć :) przyzwoita pogoda na pranie. Ale ciężko mi dziś, ciągle coś ciągnie albo pokłuwa :/ dałam sobie w kość wczoraj tym prasowaniem. No ale muszę systematycznie ogarniać pierdolnik.
    Jutro odbieram od koleżanki ikeowską komodę - nie wiem gdzie ją wstawię w ten burdel :P ale wolę teraz, następna okazja za 2 tygodnie bo jej dziecko będzie szczepione 6w1 i lepiej dzieci i ciężarnych w to nie pchać potem.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek siedzę właśnie ze starszą na placu zabaw i nie mogę przestać myslec o coca coli :) będę musiała kupić po drodze do domu.

Charlutek lubi tę wiadomość

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
‹‹ 858 859 860 861 862 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ