X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się przyfarciło :p najpierw kupiłam cały karton ciuszków rozmiaru 56-62 za 95zł i tam prawie same bodziaki, pajace, kaftaniki, śpioszki, pare leginsów i troszkę cieplejszych pajaców :) żadnych zbędnych gówien nie było :p później od tych samych ludzi dokupiłam jeszcze za 100zł karton ciuszków 68-74 :)

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• mietata Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra, to ja jestem jakaś totalnie zakupowa sierota ;)
    gdybyście miały jednak mocny instynkt zkupowy i nie mogły się powstrzymać przed przeglądaniem ofert to dajcie mi znać, ja chętnie coś kupię ;)

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak Was czytam to ja jestem głupia kupiłam wszystko nowe za ceny hmm 39,90 za pajaca czy spodnie :/ A teraz no cóż udało mi się wymienić kilka na razie ciuszków teraz wróciłam do domu przebrać się się ugotowałam w sklepie i jestem cała mokra. Wypijemy herbatkę z przyjaciółką i dalej w teren. a już byłam szczęśliwa ze mam wszystko i od nowa trzeba kompletować

c55fgywlmszfxxtz.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm, mam trochę rzeczy do zrobienia dziś... I zamiast się dać do roboty to sobie leże w łóżku z dwoma wtulonymi we mnie yorkami, haha :D Gdzie jakaś motywacja? Siły do działania? Itp :D

Poproszę o zmobilizowanie do uprzątnięcia garderoby i zmiany pościeli, żebym przynajmniej tyle zrobiła dziś :D

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja miałam troszke po dziewczynkach , troche dokupiłam ale wydałam na to max 60zł a ostatnią partie potrzebnych rzeczy dowióz za free mój mąż od kolezanki wiec komoda ful wypchana :) ciszki uprane wyprasowane :) koniec zakupów tylko moja apteka plus dla małej rzeczy do pielegnacji krem, mydło, chusteczki i finito w nastepny weekend bedzie łóżeczko i juz sie jaram jak pochodnia hehe nie moge sie doczekac :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• mietata Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    jak Was czytam to ja jestem głupia kupiłam wszystko nowe za ceny hmm 39,90 za pajaca czy spodnie :/ A teraz no cóż udało mi się wymienić kilka na razie ciuszków teraz wróciłam do domu przebrać się się ugotowałam w sklepie i jestem cała mokra. Wypijemy herbatkę z przyjaciółką i dalej w teren. a już byłam szczęśliwa ze mam wszystko i od nowa trzeba kompletować

sukienki to moze faktycznie przehandluj, ale całą bieliznę, body etc...no wiesz, nikt ci tam dziecka w domu nie będzie oglądał czy w różowych śpiochach śpi. Z tych małych rozmiarów i tak szybko dzieci wyrastają. ja bym tam sobie głowy tym nie zawracała i nie kupowała od nowa całej wyprawki.

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz piorę wszystko co dostałam - i to są ciuszki od 56 do nawet 90. Poukładam rozmiarami i w kartony
    ..

Dopiero sie obudzilam. Okropna noc. Przed 5 obudził mnie ból brzucha, skurcze się przyczepiły i nawet nospa nie pomagała. I tak walczyłam 2 godziny aż zasnęłam mocno.
    Ostatnio tak miałam jak się narobilam przed urodzinami. Wczoraj też dużo stałam, wyprasowałam gorę naszych i kurczakowych ubranek, kocyki, ręczniki, w cholerę tetry... no i miałam efekt. Ale przestraszyłam się że to młoda chce wyjść :O teraz mam zakwasy w brzuchu i pobolewa mnie żołądek :(

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 19 września 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie przeforsowałam przedwczoraj i wczoraj odczułam tego skutki bole brzucha napinanie , ból w dole jaki rozpychający ale dziś dzieki Bogu już ok i czuje sie o niebo lepiej :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• jacky88 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata u mnie przy pierwszym synu nie mialam zupelnie nic. Poratowaly lumpeksy (te male ciuszki sa naprawde w super stanie, polecam) i odkupilam na olx troche ciuchow ale nie szukalam calych paczek tylko np. 10 szt body, 8 szt. pajacow itd. Tez nie chcialam miec w szafie malego jeansow w rozmiarze 56. Nie kupilam NIC nowego, bo po urodzeniu mlody dostal duzo ciuszkow w ramach prezentow. Teraz mam wlasnie ciuchy po synu i troche po corce bratowej. Ja nie widze problemu zeby moja corka spala w pajacu w samochody czy dinozaury. Dzieciaki tak szybko wyrastaja ze nie oplaca sie inwestowac w nowe ubrania za paredziesiat zlotych za sztuke.

moremi, mietata lubią tę wiadomość

c55fflw18twvhf6h.png

Wysłany: 19 września 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najlepszy był mąż - budzę go, myślałam że coś pomasuje, ale nieprytomny netoperek... mówię "sluchaj, może to młoda chce już wyjść" a on mruknął "no to chce." I zasnąl :D
    No to chyba na poród taxę będę brać jak tak będzie :D

Biedroneczka83, jacky88, IZA92, Mamatobe♥, agagaga, antonna lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 19 września 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    masakra, to ja jestem jakaś totalnie zakupowa sierota ;)
    gdybyście miały jednak mocny instynkt zkupowy i nie mogły się powstrzymać przed przeglądaniem ofert to dajcie mi znać, ja chętnie coś kupię ;)

Tia. U mnie to samo. Nawet nie wiem czy młoda ma w czym zimę spędzać w wózku. Są jakieś 2 kombinezoniki chyba, bo dostałam. Ale pościel? Jakieś takie rzeczy? Nie mam...

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wstałam skoro świt i padłam jak tylko męża wyprawiłam do pracy, wstaliśmy z bulwą o 11:30 :D teraz już się ogarnęliśmy ;) dorabiam kluski kładzione do bogracza ;)
    Mietata ja jestem wybredna w wyszukiwaniu ciuszków, ale napisz czego ci najwięcej brakuje to będę miała cię na uwadze. Sama poszukuję jeszcze pajacu na rozmiar 56.

age.png

age.png

Wysłany: 19 września 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do pocieli do wózka to ja narazie nie kupuje na wiosne przescieradełko frotowe kupie do gondoli i tyle teraz mała bedzie w kombinesonie lub spiworku wiec bez sensu :) na materacyk płoze najwyzej kocyk cienki

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• IZA92 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe, dobre :D
    Jak mnie ostatnio bezsenność męczyła i po dwóch godzinach postanowiłam coś zjeść i włączyć sobie coś na lapku, to mąż się obudził i o 5 ze mną oglądał serial :D A jak poczułam senność to poszliśmy dalej spać :D
    Więc chyba nie powinno być źle w razie czego :D

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png

Wysłany: 19 września 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się jakbym z hydrą walczyła :P robię jedno pranie - dochodzą 3 nowe torby......

Pani Moł lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was chciała znać opinie co do mycia dziecka i wszystkich kosmetyków. moja jest taka, że zaufaliśmy emolium i świetnie się sprawdzało. Żadnych innych szamponów, zeli nie używaliśmy :) polecam emolium emulsję do kąpieli. wlewa się trochę do wanienki i kąpie maluszka. Żadnych później oliwek też nie trzeba stosować.

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszczę tego spania do późna i odpoczynku...nawet jakbym chciała to się nie da. Od 6:30 na nogach, bo tak pierworodna wstaje. Dodatkowo mam psa rodziców, bo pojechali na wakacje. Maja od paru dni się buntuje i nie chce spać popołudniu, więc "mój" czas odpoczynku został skrócony do zera :(

Wczoraj byłam na wizycie u gin.
    Syn dalej się nie obrócił, nogami w dół. Zobaczymy co będzie na kolejnej wizycie. Nie chcę CC. Termin bez zmian 11.11, a waży 2kg.

moremi, Madziula lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprzednio kupiłam sporo rzeczy od jednej dziewczyny tutaj na Bazarku. Sprzedawała po bliźniakach, to wybrałam body i pajace. Kilka sztuk kupiłam nowych tuż przed porodem, ale szukałam przecen online (hm). Wyszło całkiem znośnie. I jak na razie nie mam pojęcia gdzie te ciuszki wpakowałam. Dzisiaj szukałam i naprawdę nie mam pojęcia :D
    Zobaczymy z mężem w jeszcze jednym miejscu i jak coś u rodziców.
    Żeby nie było - nie zamierzam jeszcze nic prać i prasować, ale chcę wiedzieć gdzie są.
    Podobnie jak dziewczynom jest mi obojętne czy syn będzie w kwiatkach czy w samochodach. Na początku jest sporo przebierania, więc byle było czysto.

mietata lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!

Wysłany: 19 września 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś można chociaż na balkonie coś posuszyć :) przyzwoita pogoda na pranie. Ale ciężko mi dziś, ciągle coś ciągnie albo pokłuwa :/ dałam sobie w kość wczoraj tym prasowaniem. No ale muszę systematycznie ogarniać pierdolnik.
    Jutro odbieram od koleżanki ikeowską komodę - nie wiem gdzie ją wstawię w ten burdel :P ale wolę teraz, następna okazja za 2 tygodnie bo jej dziecko będzie szczepione 6w1 i lepiej dzieci i ciężarnych w to nie pchać potem.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek siedzę właśnie ze starszą na placu zabaw i nie mogę przestać myslec o coca coli :) będę musiała kupić po drodze do domu.

Charlutek lubi tę wiadomość

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
‹‹ 858 859 860 861 862 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ